Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

zoriana

Пользователи
  • Публікації

    15
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Пол
    Женский

zoriana's Achievements

Новичок

Новичок (1/13)

10

Репутація

  1. Мені рік тому розбирали глинобитний сарай площею 80 кв.м., накритий черепицею, за 6 тис. грн. 3 чоловіки розібрали його за 3 дні, і в мене було непереборне відчуття, що мене "нагріли" на грошах . Правда нічого не вивозили (дерево і дранку спалили, глина пішла на підсипку) і було це під Львовом (хоча тут ціни на будівельні послуги від київських не відрізняються).
  2. Все дуже індивідуально. Я "за" гардеробну всіма руками. Одна з її переваг - дозволяє значно зменшити витрати на шафи. А, може, хтось не має багато речей, то йому окрема гардеробна і не знадобиться. Щодо столової як окремого приміщення або відокремленої частини приміщення, то я також думаю, що це - більше данина моді, а не життєва необхідність (але це виключно мої смакові уподобання). У нас столової немає (правда, сім'я із трьох людей і кухня - 11, а не 6 кв.м). Для гостей в кладовці є чудові стіл та лавки-трансформери і красиві чохли для них. Дозволяло влаштовувати гостину для 20 гостей.
  3. Тема сьогодні так пожвавилась, що я не втримаюсь і підтримаю трохи megera. Насправді, спальня 10 кв.м. цілком може бути достатньою для зайнятих людей (а той, хто їде за місто, щоб опинитися ближче до землі, за визначенням, не може бути не зайнятим). У ній більш важливий об'єм приміщення і, відповідно, об'єм кисню, який ми використовуємо під час сну. Я 3 роки прожила в квартирі площею 140 кв.м і спальня була десь 16 кв.м. Так от до спальні протягом дня заходили тільки, щоб поприбирати, в іншому - це зовсім "бесполезное" приміщення, якщо його облаштовувати так, як більшість зараз робить: із великим двоспальним ліжком і подібними "спальними" аксесуарами.
  4. Подібну річ сама бачила в одному домі в Японії.
  5. Вартість оздоблення фасаду не знаю, бо ще не рахували. Фасад піде в останню чергу.
  6. Відповідала саме в межах поставленого запитання Якщо статистика - то статистика. А якщо конкретніше, то коробка з блоків Поротерм 44 зі стрічковим фундаментом з фундаментних бетонних блоків (4 ряди, бо непрості геологічні умови, без підвалу), 2 монолітних бетонних перекриття (між першим і другим поверхами і плоский дах), залита чорнова підлога першого поверху), вікна металопластик, заламіновані з одного боку.
  7. Дім 160 м2 (коробка, вікна, вхідні двері, фасад ще не оздоблений) - 425$/м2. Початок будівництва - серпень 2011 р.
  8. Той варіант, який наводите Ви, якщо я не помиляюсь - традиційний варіант пирога. А у мене - інверсійний (тобто у зворотному порядку). Замість гравію можна було засипати грунтом і засіяти газон. Інверсійний дах обрала для того, щоб можна було на ньому проводити час. Я не знаю, чи можна по гіпердесмо часто ходити (перестала розглядати цей варіант покриття після того, як дізналася, що у Львові ним не торгують, відповідно з ним ніхто не вміє працювати), по рубероїду та ПВХ-мембрані часто ходити не можна. Крім того, знову ж не знаю, як з гіпердесмо, а рубероїд або ПВХ-мембрана, якщо вони зверху, під літнім сонцем розігріваються, відповідно у літній вечір на даху не можна буде знаходитися через неприємний запах і (можливо) виділення токсичних речовин.
  9. Ще не знаю, чи холодна чи ні. Поки що стоїть коробка. Дах робили в кінці листопада 2011 р. Наступної зими відзвітую
  10. Рубероїд виконує функцію гідроізоляції. Під рубероїдом ще оброблялося бітумною мастикою. Геотекстиль - нижній шар ізолює рубероїд від пінополістеролу (не люблять вони один одного чомусь), а також мав би "стягувати" воду в напрямку водостоків. Другий шар - ізолює гравій від пінополістеролу. Гравій виконує функцію грузу, оскільки, крім наплавленого рубероїду, більше жоден шар кріплення не має. З приводу матеріалів - вибирала ті матеріали, які доступні у Львівській області. Хоча дуже мені подобається Гіпердесмо, про який йдеться в темі, присвяченій пласким покрівлям (раджу подивитися, якщо ще не дивилися), в рубриці про дахи. Щодо двох шарів рубероїду, погоджуюсь - так краще, але й дорожче. Ми ризикнули, враховуючи, що той шар, який є, додатково захищений зверху від світла та механічних ушкоджень 4 шарами інших матеріалів.
  11. У мене так: монолітне бетонне перекриття, стяжка (якою формується ухил), єврорубероїд, геотекстиль, пінополістерол, геотекстиль, гравій. Це, так звана, інверсійна експлуатована покрівля, по якій можна ходити. Дешевше буде облаштувати звичайну покрівлю з рубероїдом або ПВХ-мембраною нагорі, але по такому покриттю не походиш із чашкою кави. Що дешевше, плаский дах чи мансарда - не знаю. Зате знаю, що таке задоволення від перебування на даху, з якого відкривається чудовий краєвид. Найдешевше, якщо я не помиляюся, найпростіший двоскатний дах.
  12. Рік тому потрапила на цей форум, оскільки з сім'єю вирішили будувати власний будинок. І також зацікавилася порівнянням одноповерхових будинків з мансардою та повноцінних двоповерхових будинків з (будь-яким) дахом. Потім перечитала всю гілку, присвячену пласким дахам. Загорілася цією ідеєю, чоловік підтримав. Ось вже стоїть коробка з пласким дахом. Тепер лише треба відбиватися від численних "доброзичливців", які хором пророкують: "потече!" Дім: 10х11 м. Щодо вират на дах (не врахована добудова стін до потрібного рівня і вартість арматури в перекритті): бетонне перекриття: 13220 грн. (18 куб. м бетону) + 24 тис. грн. (роботи+насос); кладка парапету - 2750 грн. (без вартості матеріалу); інверсійна покрівля - 66 тис. грн. (похила стяжка, єврорубероїд, геотекстиль, пінополістерол 10 см, геотекстиль, гравій - 10 куб. м, роботи). Не можу порівняти з вартістю облаштування мансарди. Плаский дах - справа смаку. З переваг - на другому поверсі отримуєш повноцінні кімнати. У нашому випадку, коли площа 3 спалень по 14 кв.м., - це важливо.
  13. Дякую, повністю погоджуюсь з усіма зауваженнями, хоча перше враження хлопці справили добре (поки не прислали кошторис). Проблема в тому, що дах знаходиться під Львовом, і хоча міста в Україні - це суцільні пласкі дахи, я зіштовхнулася з проблемою, як знайти спеціалістів. Невеликі бригади не мають досвіду, бо спеціалізуються на скатних дахах, а великим фірмам, які облаштовують торгові центри і т.п., моя площа не цікава. Є ще такі, хто наплавляє лише рубероїд, а за інші роботи братися не хочуть. Напевне накриєм все брезентом і чекатимемо весни. Мене, правда, цікавить, може хтось знає, чи роботи з влаштування 115 кв. м. інверсійного експлуатованого даху можуть коштувати 35 тис. грн. (про вартість матеріалів не говоримо, бо зрозуміло, що тут все залежить від особистої наполегливості в пошуку). Зараз в будинку є монолітна плита і вимурувано парапет. Все решта треба робити.
  14. Шановні учасники форуму, хто робив у себе або облаштовує для інших, прокоментуйте, будь ласка, кошторис облаштування інверсійного плаского даху з бруківкою площею 115 кв.м. Будівельники просять 97 тис. грн. (матеріали+робота). Дякую. дах кошторис.doc
×
×
  • Створити...