Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

rusan

Пользователи
  • Публікації

    26
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Откуда
    Полтава
  • Хобби
    Формула 1
  • Род занятий
    Директор ТОВ "Полтава-Інтерм"
  • Пол
    Мужской

rusan's Achievements

Начинающий

Начинающий (2/13)

3

Репутація

  1. Тому що монтажники слабо володіють матеріальною базою. Є такі котли: (ссылка устарела) Ці котли безпроблемно керують насосом первинного контура теплообмінника. І обв'язка зовсім не складна. Для особливо лінивих продається додатково комплект підключення бойлера, в який входить насос і необхідні фітинги.
  2. В даному конкретному випадку виходить занадто дорого. Хоча, взагалі, я теж прихильник такої схеми.
  3. Там і бойлер і пластинчатий теплообмінник. Тому цифра реальна. Лише теоретично. На практиці ще не знаю людей, яким це вдалося. Завжди відповідь одна: "Це не гарантійний випадок". Лише минулого року замінив один Іммергаз і один Ерманн, яким ледве виповнилося 4 роки. Людям дешевше було замінити котла, ніж ремонтувати по тій "гарантії". Не буде! Ви почитайте уважно умови тієї гарантії. Та ніякого ризику. Загалом експлуатаційні витрати будуть менші. Плата коштує близько 2200, але вони просто так з ладу не виходять. Не вводьте людину в оману! Ніхто їй на Іммергазі безкоштовно на другому і далі році плату не поміняє!
  4. По-перше, Ніагара видає 18,7 л гарячої води на хвилину, а Іммергаз лише 11,5, чого не вистачає для комфортного користування двома точками водорозбору. По-друге, Ніагара дозволяє організувати рециркуляцію гарячої води. По-третє, це повноцінний бойлер на 60 літрів та ще й пластинчатий теплообмінник. По-четверте, умови гарантії принципово різні. Водна техніка робить перший пуск за гроші і дає гарантію лише на рік. Далі гарантія розповсюджується лише на роботу, а не на запчастини. У Chaffoteaux перший пуск безкоштовний і три роки повноцінної гарантії. Ну і "порода", як то кажуть. Адже саме Chaffoteaux є законодавцем моди у настінних котлах. До речі, а чому димохідний котел, чому не "турбований"? Адже з врахуванням затрат на димохід, він виходить не дорожче, але при цьому суттєво економічніший?
  5. Белая Рысь, зверніть увагу на ось цю модель (ссылка устарела) Апарат дуже надійний. Повний комфорт по ГВП. Можна навіть циркуляцію гарячої води організувати. Найдешевша модель буде коштувати близько 9000 грн.
  6. То навчіться читати, грамотний Ви наш! Там все правильно розставлено. Інколи дивуюсь, як активно люди демонструють власну тупість. Не люблю коли брешуть. Напишіть регіон - вкажу координати сервісного центру. (ссылка устарела) (ссылка устарела) Ціна 6100 грн. вже з коаксіальним димоходом з безплатним першим пуском з трирічною гарантією і з доступними запчастинами. На нещодавно брав рахунок на газовий клапан до конвектора DEMRAD 50. Ціна склала 1148 грн при ціні конвектора 1700 грн. Ото і вся "дешевизна" продукції DEMRAD. Для порівняння на аналогічний конвектор LB газовий клапан коштує 571 грн. Так що нічого тут людей розводити "дешевою" продукцією DEMRAD.
  7. На халяву не буває! На Демрад запчастини дорожчі вдвічі. Знаю по реальному досвіду.
  8. Смайлика не помітили? То просто емоції. Робиш роботу іноземцям - енергозбереження на першомі місці. Робиш нашим - на останньому. В результаті, майже однакові СО різняться в бюджеті на 10%, а у витратах енергоносія мінімум на 30%. Це з власного досвіду. От чому так? За націю обідно.;)
  9. Вам економити воду немає сенсу. Відповідно, для чого підтримувати температуру в бойлері і витрачати на це додатковий газ? Та й пікових навантажень по ГВП у Вас немає. Кондесаційник потужністю близько 30 кВт з звичайним проточним теплообмінником прекрасно забезпечить Ваше житло гарячою водою. Таким чином, загальна економія витрат на енергоресурси складе близько 30-40%. Вирішувати Вам. Я давно вже переконався, що заставити людей платити суттєво менше за газ дуже важко. Що ж, я зробив, що міг. Удачі в субсидуванні Газпрому.
  10. Та ну, про що Ви говорите? То з псевдоконденсаційними котлами така морока з СО. Робиться розрахунок на 70/50 і маєте щастя у вигляді економії. Адже сучасні нормальні конденсаційні котли конденсують майже до 75 градусів на подачі. Навіть не перераховуючи радіатори, Ви матимете суттєву економію, адже з конденсаційного режиму котел буде виходити лише при температурі зовнішнього повітря нижче -15 С. Чи багато таких днів в опалювальному сезоні? Більше того, в порівнянні з обраним Вами котлом економія буде ще більшою. Я вже пояснював чому. Зрозумійте. Моя мета не продати Вам котел. Моя мета поставити Газпром на коліна.;)
  11. Приймаємо за вихідні дані. Вибачайте, погарячкував. Мені чомусь здавалося, що у Вас витрати води значно більші. Тоді потужність, в принципі, підібрана правильно. Я так розумію, Ви бойлер вирішили використовувати тому, що мали на увазі підлоговий котел, правильно? Якщо ж брати котел настінний, то бойлер у Вашому випадку необов'язковий. Тут вже потрібно враховувати нюанси типу: 1. як далеко котел знаходиться від точок водорозбору? 2. за воду плануєте платити по лічильнику чи буде власна скважина?
  12. Та не має значення який склад газу. Від хіміко-фізичного складу газу залежить те, що показує газоаналізатор. Тобто близько 97-98%. Додаткові 9-10 відсотків отримуються в процесі перетворення пари на конденсат. Тобто при зміні агрегатного стану речовини. Це фізичний процес, що супроводжується виділенням тепла і газоаналізатором це тепло виміряти неможливо. Тут ще важливо, який теплообмінник в конденсаційному котлі. Бо є котли "псевдоконденсаційні".
  13. Нагадайте, що у вас по розрахунку тепловитрат і Ваші вимоги до забезпечення гарячою водою.
  14. :) Чесно скажу: Ви мене здивували. Бачив на цьому форумі багато Ваших дуже толкових коментарів. Не думав, що Ви не знаєте таких простих речей. Що ж, тоді розповідаю. Ви абсолютно праві що до ККД. Дійсно, у "турбіка" він, зазвичай, вищий на 2-4% в порівнянні з "атмосферником". Але Ви не врахували, що атмосферник при роботі використовує повітря з приміщення, в якому він встановлений. Компенсується це повітря звідки? З притоку, тобто з вулиці. А тепер Вам екзамен: скільки потрібно повітря щоб якісно спалити один куб газу? Далі отриману цифру множите на витрати газу. В результаті отримуємо кількість повітря, яку нам потрібно ДОДАТКОВО підігріти хоча б до 5-10 С. Я глибоко переконаний, що Ви прекрасно знаєте цей процес, просто ніколи не звертали на нього уваги з точки зору енергозбереження. Є котли, котрі працюють в конденсаційному режимі при температурі теплоносія до 75С. Абсолютно вірно. І я більше не бачив. Котли з якими я працюю, реально по газоаналізатору видають 90-92%. Запросто. Не думайте, що вказуючи ККД 107-108% в паспорті, хтось Вас обманює. При цьому, Ви вірно вказали, що газоаналізатор показує 98%. То де ж собака порита? Не можуть же всі тотально обманювати, правда? Справа в тому, що ті 8-10%, то енергія, яка виділяється при зміні агрегатного стану "ашдвао" з пароподібного на рідкий. Твердий, рідкий та газоподібний стан речовин. Повні уроки Теж не сумніваюся, що в школі вивчали цей поцес. Таким чином маємо таки близько 15% (тобто 107% - 92% ) економії при використанні конденсаційного котла. Кидайте тапки.:wink:
×
×
  • Створити...