Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Maximovych

Пользователи
  • Публікації

    19
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Maximovych

  1. Привіт. Питання пирога перекриття по дерев'яних балках мабуть вже не одноразово обговорювалося, але повторюся і ще раз запитаю. оскільки однозначної відповіді так і не знайшов. Отже кімната ~ 4.5*4.5 м., балки 200*150 по армопоясу з кроком 60 см. Перекриття між другим та теплою мансардою. Балки планую частково залишити відкритими, тому простір для звуко ! - тепло ізоляції зменшується. Тож основні запитання до Вас. шановні форумчани-спеціалісти : 1. Чи потрібна теплоізоляція в даному випадку взагалі? Важливо ізолювати шум. 2. Які варіанти такої ізоляції при невеликій товщині ? 3. ЩЗО постелити зверху на балки та підлогу мансарди ? (з невеликою товщиною). З нетерпінням чекаю ваших коментарів. Дякую.
  2. насправді я боюся щоб крокви не розїхалися в різні сторони, коньковий прогін тут виконує роль страховки. Я не впевнений що затяжок достатньо в даному випадку. Затяжки - дощка 40мм, по дві на крокву, закріплені шпильками.
  3. Семи метрів там немає, від фронтора до першого стовпа опирання 4,8м. Другий прогін розміщений трошки нижче по рівню і опирається на фронтон та два опорних стовпа, а перший лягає на нього. Ось така конструкція. Я не конструктор, цю схему сам намалював як розумів.
  4. Привіт. Прошу допомогти порадою. На днях майстер з посіпаками розпочнуть будувати дах будинку. Другий і мансардний поверх з газобетону, міжповерхове перекриття - дерево. Залитий армопояс по периметру стін під мауерлати. Зараз постав перед вибором ставити чи не ставити коньковий прогін. Розмір даху не великий. Робітники запевняють що немає потреби цього робити, достатньо стягнути крокви затяжками та зафіксувати цей вузол шпилькою. Якщо залишити прогін - його слід змістити від центру та спирати на дерев'яні стовпи оскільки на мансардному поверсі немає внутрішніх несучих стін, лише зовнішні фронтони. Дорогі форумчани , прошу вашої поради.
  5. Привіт. Прошу допомоги в пошуку вирішення проблеми появи білої плісняви на балках перекриття. Справа в тому що перед зимою не встиг зробити дах. Етап будівництва був завершений тим що були укладені балки перекриття на армопояс, обмуровані газоблоком і все. На них зверху я поскладав весь ліс яким збирався робити дах та накрив це все діло брезентом. Так зимували. В процесі такого зберігання попадала вода, все намокло. Також зроби помилку через те що закрив плівкою віконні проєми, чим завадив провітрюванню дерева знизу. Значна частина деревини було оброблема антисептиком, балки на 100 % обробив, проте це не перешкодило розвитку плісняви. Одним словом наробив багато помилок. Питання таке - що робити з балками які запліснявіли? На дания момент я їх зчухав і повторно промазав тим самим антисептиком (Tytan). Чи можна їх врятувати ? Чи міняти на інші. Дах буду робити протягом червня місяця.
  6. Другий поверх буде з газобетонних блоків та дерев'яним перекриттям. Грунт в мене має добру несучу здатність. Майже камінь. Новий фундамент це моноліт добре армований шириною 40 см.
  7. Насправді вони теж порожні в середині. Можна руку за кут просунути. Просто декоративно так зроблений лицевий фасад з силікату.
  8. А яка має бути марка бетону для стяжки? Пропорція складових частин.
  9. Дякую за відповідь. А якщо взагалі не армувати? Просто 10 см бетону з камінням для зв'язки щоб в об'ємі нормально ліг.
  10. Привіт. Виникла потреба залити стяжку в цокольному приміщенні. Цоколь глибокий, оскільки будинок стоїть на склоні горба то з одного боку рівень підлоги на 1,6 м нижче рівня землі а з іншого боку всього лиш на 60 см. Гурнт, глина з піском, вже роками трамбуався ногами. Грунтові води глибоко, скважина на 40 м. Лише після проливних затяжних дощів відчуваєця сирість. Це приміщення буде використовуватися як майстерня. Взимку буде опалюватися. Хочу простий варіант стяжки - поверх вже втрамбованого глинистого грунту сиплю трохи піску для вирівнювання поверхні, далі стелю плівку поліетиленову, потім стелю екструдований пінопласт 30мм і зверху армую прутом 6мм в вічко 30*30см і заливаю 8 см бетону. Потім буде плитку. Чи має місце для життя такий варіант стяжки? Босим ходити ніхто не буде. Приміщення не житлове.
  11. зовні виглядає так: i031.radikal.ru/1405/6e/8381066e3cb2.jpg i053.radikal.ru/1405/24/78ae73886cfb.jpg в середині штукатурено: s020.radikal.ru/i715/1405/28/e2bb08e46067.jpg i069.radikal.ru/1405/07/376caad1bcf1.jpg Як видно на фото верхні два ряди до перекриття перев'язані цеглою. Де немає штукатурки йде нова стіна в 1,5 цегли (380мм). Це виглядає та0к тому що збільшували розмір кімнати за рахунок балкону під яким є фундамент. Тобто на поаередньому фото видно фрагент стіни яка вже розібрана і замінена на цільну 380. З чотирьох стін одна (внутрішня) 250мм, друга (її не видно, нова по краю балкона) суцільна 380мм. І Дві які мають пустоту між рядами в півцегли. Правда одна з них, та що коротша останній метр вже без пустоти (та що на фото з червоної цегли в кінці.) Добавлено через 3 минуты Ось так виглядає все цілим i056.radikal.ru/1405/d7/eb087bf06882.jpg
  12. Дякую за оптимістичну пораду. Але ось є фото, виглядає не надто надійно. Така стіна пригружена монолітним перекриттям 15 см, а ще буде 3.5 м стіни 300мм з газоблоку і дах. s56.radikal.ru/i152/1405/a2/352c22b96585.jpg
  13. Потрібна порада як можна вийти з даної ситуації. Так сталося що маю незавершений будинок дачної забудови 90-х. Ситуація така - стіна зовнішня 380мм складається з двох рядів півцегли (зовнішня силікатна), між ними порожнеча, час від часу перев'язка якимось прутами та сіткою. Верхні два чи три ряда перев'язані повністю, там проміжок між рядами заглушений. Перед тим як заливалося нове монолітне перекриття робочі повинні були все це заповнити бетоном для міцності стіни але за певних причин цього не зробили і відразу залили монолітне перекриття. Такого типу стін в будинку лише дві (якщо уявляємо приміщення 4.5*4 то це і буде дві стіни). Далі планується ще поверх з газобетонних блоків. Залишати так як є страхно, не впевнений що міцності цієї стіни достатньо що втримати таку вагу. Потрібна порада як це все діло усилити. Думав дати по контур цих двох стін ще ряд в півцегли і підійти під саме перекриття, там ще в бетонний розчин тісно загнати пару прутків арматури? Або ж підперти перекриття стійками та акуратно розібрати внутрішній ряд в півцегли та дати суцільну стіну 250мм ?
  14. Маю цегляну стіну загальної товщини 380мм., але кладка зроблена таким чином що іде два паралельні ряди цегли (зовні силікатна-фасадна, в середині червона не суперової якості). Де не де є перев'язка кладочною сіткою та сталевими гачками. Пустота нічим не заповнена. Виявилося це коли демонтовувалося перекриття з метою залити нове, оскільки з одної сторони змінилося розміщення зовнішньою стіни на новій основі. "Майстри" мене запевнили що стіна витримає нове залізобетонне перекриття товщ. 150мм (~ 5*5м) та півтора (~ 3м та 1,2м) поверха газопетону 300 мм з дерев'яним перекриттям та дахом. така стіна формує дві сторони з чотирьох. Зараз цеглою перев'язано лише 4-ри верхніх ряди кладки перед вже залитим перекриттям яке в свою чергу лягає на стіну на 250 мм. Залишатитак як є якось страшно трохи. Бачу два варіанти розвитку подій: 1. Акуратно демонтувати внутрішній ряд стіни, не виймаючи сітки, звісно підперши стійками перекриття, та зморувати цільну стіну 250мм впритул до зовнішнього ряду. 2. Дотично до існуючої стіни, збивши штукатурку та якось +- прив'язавшись до неї викласти на хорошому ростворі стінку з 120мм. Підійти аж під саме перекриття, ти масим його підперши та підкріпивши існуючу стіну. На даний момент немає стін з газобетону, лише цей поверх та монолітне перекриття. Шановні форумчани, щиро прошу Вас про допомогу.
  15. А якщо зробити піщану подушку, зверху зробити стяжку з армуванням? Хвилює мене проблема сповзання піску під ростверком
  16. Люди добрі, може хтось пояснить мені не грамотному як правильно можна влаштувати підлогу чи стяжку на висячому над землею 40см. ростверку, який спирається на палі. Грунтові води досить високі - 1,5м.
  17. Коли торфу 4 м. , рівень грунтових вод 1,5м. Весело копати траншею під несучі стіни.
  18. В мене ситуація з грунтом зовсім плачевна. 4м. торфу далі пісок водонасичений. При бурінні його на глибині 7м. не пройшли, далі не бурили. Планую палі забити С6-30-6 штук так з 25 бід будинок 7,5х9м. 1пов з мансардою. Зверху подушку з піска та щебня і ростверкна висоті 30-40см. над землею. Знаю що цей пісок водонасичений має здатність сповзати але йому нема куда повзти, поряд нічого не копають. Як вам такий варіант? Ніби не дуже дорого виходить. Може хто підкаже який крок палі робити, будинок легкий, газобетонні блоки з деревяним перекриттям.
  19. Цікаву інформацїю начитав від Вас. Зіткнувся з такою ж проблемою, придбавши ділянку на торфі. Хочу будувати там собі житло. Геологію зробив (два буріння), 4 м. торфу . Прошу вашої поради стосовно фундаменту для невеликого будинку, 1,5 поверха з пінобетону.
×
×
  • Створити...