Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Volonter

Пользователи
  • Публікації

    16
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Volonter

  1. "Наговорили мне Мол не люби Что Вы наделали...? Живу ...один..." Слова из песни. Сколько людей - столько мнений. И кому это червячные редукторы не нравятся? И почему? Лично у меня "китаец" Rotex RX400A (...только не китаец...) уже 5 лет! И не нарадуюсь. Вес порядка 40 кГ. На крылья прикрутил два буска металла кГ по 10. Делаю ним на приусадебном участке (30 соток) все. От посадки картофеля с последующей копкой, окучивание, пропалывание, ....... и так далее. Не знаю, что бы не делал (оранка - трактором). Червячный редуктор умышленно перегружен (другого выхода не было). Корпус редуктора, для лучшего теплоотвода, полностью залил трансмиссионным маслом через отверстие в коробке шкивов-сцепления. Мощность движка - 5 л.с. Хватает за глаза. Стоил 2500 Грн. Ширина захвата порядка 40 см, 4 фрезы. Я в огороде им везде прохожу. Про ручной труд забыл. Да, если эксплуатировать с сухим редуктором (при поставке там только консервант), то можно быстро угробить. И потом говорить -"червяк не есть гуд". А, может, мне просто повезло. Уровень технологии в Китае в настоящее время повыше, чем на просторах СНГ. ИМХО. Удачи Вам.
  2. Пропозиція приймається. Про свій досвід роботи роботи з легкими культиваторами, модернізацією їх можете почитати (кому цікаво) на mastercity "Мой ласковый зверь...". Я там під ніком silivravo www.mastercity.ru/showthread.php?t=121728&highlight=%EC%EE%E9+%EB%E0%F1%EA%EE%E2%FB%E9+%E7%E2%E5%F0%FC
  3. По 44 - нема питань. Двигун з горизонтальним розташуванням вала. Для вертикального валу обгрунтовувань мабуть не дочекаєтеся;). Бо нема змісту ускладнювати конструктив лише для примарного переходу на ланцюг.
  4. На фотографії зверху - однозначно черв'як. На фотографіях знизу - дідько його знає! Не розібрати. По-моєму ці фото живуть окремо і між собою не пов'язані. Для верхньої фотографії ні про який реверс навіть не йдеться! Швидкість одна. На нижній - там і двигун ніби інший. Тут може бути і ланцюг і реверс. На сайті твердять, що ланцюгова передача. Треба мати точний вигляд апарата. Добавлено через 11 минут Morpheus, оригінальне фото з магазину - в студію! Тоді можна щось конкретне сказати.
  5. І де це Ви тут ланцюг побачили? Тут звичайний черв'як! В такого типу конструктиві, по моєму, взагалі не може бути ланцюга! Вал двигуна - вертикальний! Щоб організувати передачу ланцюгову - потрібно будувати додатковий конструктив. Та й по кінематиці видно - вал з черв'яком. Просто продавці в цьому не дуже розуміються й ці помилки перелазять з сайту на сайт. У мене Kipor RX-400A. Так само писали, що ланцюг. По факту - черв'як. Добавлено через 19 минут Зчеплення однозначно - ремінне! Оберти двигуна регулюються лише "газом". Є пристрій, що забезпечує сталість обертів двигуна в залежності від навантаження. Тобто, якщо "газом" виставили 1000 об/хв, то вони повинні підтримуватися на цьому рівні не залежно від того чи легкий грунт (малий опір, навантаження), чи важкий. Передача потужності від валу двигуна на вал черв'яка - за допомогою шківів різного діаметру (редукція), які знаходяться в одній площині. Зчеплення забезпечується натисканням на ручку. Через трос двигун з шківом на валу уходить вперед, ремінь натягається й клиниться в шківах. Система проста й надійна. В разі, якщо з якихось причин, фрези заклинить ( проблема в черв'яку, наїзд на конкретний камінь, металеву арматуру...) ремінь просто проковзне по шківу і нічого не зламається. Встигнете прореагувати й розібратися в причині. ОБОВ’ЯЗКОВО!!! Перевірте наявність оливи в корпусі редуктора! При поставці - там дуже мала кількість. Чисто для консервайії! Долити оливу до рівня пробки на боку редуктора. Можна й повністю, якщо зняти двигун. Не пошкодить.
  6. v5v8, Ото, якби в мене було стільки народу!!! А так лиш я та дружина трохи допомагає. Ну, а відео - так і зняти нема кому. Але якось восени попробую когось до цього залучити. В тому році це виглядало приблизно так: -дивись фото. Правда Невська не вродила. Але на зиму стало.
  7. Miracle, Особисто я і саджу картоплю під окучник і ним же викопую. Виходить набагато краще, ніж картоплекопалкою з дротами. Практично ніяких втрат. Грунтозачепи - 300 мм в діаметрі. Без ходозменшувача. Порізаної картоплі так само нема. А якщо корпус редуктора і врізається в гребінь ( ніколи на це не зауважував), то, мабуть, просто розсовує картоплю в боки, а не ріже. Зате опір ґрунту при копці - мінімальний, принаймні набагато менший, ніж при використанні картоплекопалки. При цьому картопля вивертається наверх. Картоплекопалки типу "Дельфін" (з прутами), мабуть доцільні для піскових ґрунтів і не годяться для чорнозему. Робити культиватором можна ВСЕ при певних умовах. Не бажано орати.
  8. Ну, взагалі то повна назва Kipor Rotex RX400-A. А вигляд - на фото. Це було 2500 ще й з доставкою з Києва. Простенький, зручний, невибагливий.
  9. Не знаю, не знаю... Звідки у Вас такий песимізм? Сучасний Китай - це не той, що був років 20 тому. Це розвинена і, можна сказати, індустріальна країна. З сучасними технологіями. Я чотири роки тому придбав Китай за 2500 Грн, Kippor RX400A, двигун - 5 к.с, редуктор - черв'як нерозбірний, 40 кГ ваги. І досі, тьху-тьху (аби не наврочити) працює! Вже в цьому році почав сезон. Питань нема! Так, я ним не орю. Але картоплю саджу і викопую, міжряддя обробляю, картоплю й кукурудзу і все, що треба (на бажання тестя) - підгортаю. Городу - 30 соток. Чорнозем. Навіть траншею копав під каналізацію! Головне, щоб з самого початку були оливи залиті в редуктор (бо поставка іде з малою кількістю консерванта) та двигун! В редукторі щось з ряду ТАД17(таке, як в автомобільних двигунах), а в двигун - мотоциклетне для чотиритактних двигунів (здається 10W30). Ну а так як я , мабуть, ніхто не знущається над культиватором. Вже чотири роки працює з таким перевантаженням - "мама не горюй"!!! Так що, категорично не погоджуюся, що все г***но. За свої гроші він мені вже тричі відробив. Та й хороший хазяїн раз на три роки міняє машину на нову. Це ми з-за своєї бідності і наявності великого дефіциту при Союзі (якщо ще вдасться!!!) брали машину на все життя, а потім варили, клеїли, розточували двіжки ... А мотоблоки, на мою думку, потрібні для площ 50 і більше соток і з повним циклом обробки - оранка, культивація, ..., дрова, будматеріали возити. Це при умові, що Ви постійно проживаєте там, де і город, а не обробляєте наїздами. Можна ще багато писати про переваги одного, чи іншого. Все залежить від того, що Ви хочете робити, які задачі ставите. З початком сезону 2012 Вас усіх, удачі Вам!
  10. Людей похилого віку і жінок (особливо блондинок) до техніки підпускати не можна!
  11. До речі. Що стосується модернізації. На крилах фартуха були штатні отвори. Так от. Спочатку для викопування картоплі я на них закріпив два бруски кілограмів по 6-8. Однакові. То при копанні картоплі у мене грунтозацепи не пробуксовували. Копав підгортачем. Виходило краще, ніж "Дельфіном". Вся картопля практично нагорі. Перевіряв втрати. Після збирання картоплі, яку видно неозброєним оком, рився в землі грабельками, вилами. Практично нічого нема. Принаймні дуже малий процент, як і після будь-якого знаряддя, навіть лопати. На фото видно болти для кріплення баласту і мій кінь припнутий ланцем в стайні після праведної праці. Ну а що зробиш! Батькам по 90. Та хтось зайде та й уведе! А мені шкода. Дуже я його полюбив! Розумію, що і то від чесних людей, але спокійніше.
  12. Так, похоже Forester M400A дійсно близнюк. Ніде в інеті не знайшов нормальної фотографії в різних ракурсах. Лишається сподіватися, що корпус (шасі) у подібних культиваторів уніфікований. До речі, з власного досвіду, за ці гроші (2200 грн) це чудовий культиватор, який дозволить спокійно обробити присадібну ділянку соток в 30, а може і більше, звичайно, якщо це не буде монокультура й не буде посадка всіх рослин відбуватися одночасно. То не тільки йому, але й Вам буде важко. Розбирається він дуже легко - чотири болти на ручках і чотири на двигуні (від'єднання від платформи). Складання не вимагає якихось складнощів, юстування - поставив в гнізда й закрутив. Тому, хто хоче його возити, проблем нема. Поміститься в будь-який багажник. Єдина вимога - при транспортуванні двигун повинен знаходитися не на боку - олива почне витікати й бензин (якщо забули його виробити до кінця). Ну і обережно з важелями, пружинками на двигуні - не погнути, не поламати, не розтягнути. На мій погляд - він зручніший, ніж Pubert ECO 55 HC2 й подібні до нього. Звичайно, орати ним не будете! Та й це не така легка справа, як здається. А все решта спокійно можна зробити (за ці гроші!). Я особисто вважаю, що мій вже їх давно відпрацював. І якщо прийдеться його відновлювати, до дякуючі robotun куплю Forester M400A та скомплектую. Що стосується потужної теїніки, то в залежності, хто яку задачу собі ставить.Якщо весь час живеш в селі (чи на дачі, або щось подібне) - то так. Можна й візочок зробити і щось перевозити.... Але якщо мусиш займатися цим наскоками і треба швидко зробити й вернутися на постійне місце проживання кілометрів за 100 (ну як я, тестю й тещі вже по 90 років і то все на мені), тоді важкий варіант не дуже й потрібний. За оранку трактором в селі можна завжди з кимось домовитись. Ну а культивація, обробіток - це вже Ваше. І тут бажано мати більш легкий, верткий варіант. Його цілком достатньо. Звичайно, що прийдеться його трохи модернізувати, пристосувати до Ваших умов! Але ж нам не звикати! Імхо.
  13. Оце дякую! Тут, похоже, й редуктор розбірний. У мене, правда, двигун набагато потужніший. Але вже є з чого доукомплектувати, в разі чого. Якби мати КД на нього, ну хоча б розміри корпусу та й відстань між шкивами двигуна й редуктора!
  14. Ось так! Потихеньку наближається весна і всі потрохи починають замислюватися - а чим в цьому році будемо город обробляти? Оце і я на всякий випадок шерстю по інету. Придивляюся, що ж новенького з'явилося? Придбав три роки тому Kipor ROTEX RX400A. Город - 30 соток. Земля, в принципі, обробляється регулярно. Вибирав виходячі з вимог - ширина міжряддя 50 см. Треба втулитися. Ціна - 2400 грн. Виписав по інету з Києва. Анонсовано: 5 кінськ.сил, редуктор - ланцюговий (так всі пишуть!), насправді ж - черв'ячний, захват - 40см. Ну, ніби, те що треба. Получив, зібрав, заправив, залив оливу і завів без проблем. Конструктивно передбачений лиш для культивації. Ну а далі, по ходу сільськогосподарського сезону, довелося його навчити підгортати картоплю, кукурудзу...., садити й викопувати картоплю, культивація само собою. Суха вага культиватора - 40 кг. Так , як і було написано, досить потужний двигун і доволі маневрена й компактна машинка. Єдине слабе місце - кріплення ручок до корпусу. Відламуються вони там. Ну а попробуй не відламатися, як він виконує роботи, які не були для нього призначені! Довелося їх підсилити. Стало все ок! Задоволений ним дуже!!! Але, як на мою думку, працює з великим перевантаженням! От і боюся, що скоро йому прийде кінець. А говорять, що його зняли з виробництва. Китаєць чистий, але якісний двигун та й виконання. Біда, що редуктор нерозбірний! Всі інші моделі подібного класу на 1000 грн дорожче. Так що буду молити Бога, аби він (культиватор) мені ще довго служив!. Буде час - кину фото з його життя.
×
×
  • Створити...