Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

partyvan

Пользователи
  • Публікації

    30
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Имя
    Roman
  • Откуда
    Обухів
  • Пол
    Мужской

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

partyvan's Achievements

Начинающий

Начинающий (2/13)

3

Репутація

  1. Прошу порадити систему очистки. Можна скидати бізнес пропозиції. ВОДА Свердловина Бучак\Сеноман 110м Запах при 20 - 3 (природнього походження неідентифікований) Запах при 60 - 3 (природнього походження неідентифікований) Присмак - 2 Забарвленість - 22 Каламутність - 2 Водневий показник рН - 7,01 Окисність перманганатна - 0,8 Нітрати - менше - 0,1 Жорсткість загальна - 6,3 Сухий Залишок - 351 Залізо Загальне - 1,88 Марганець - 0,05 Сірководень - аналіз не проводився але по запаху здається трохи є СПОЖИВАННЯ лише побутове без підготовки питної води 5 людей 2 с\в, кухонна мийка, посудомийка, пральна машина $$$ Орієнтуюсь не на ціну самої установки, а на вартість літра очищеної води. Хотілось би розуміти: - вартість установки - вартість витратних матеріалів (сіль, засипки, кількість злитої для промивок води) на фільтрацію 2000 кубометрів води на протязі 10 років Також хотілось би зрозуміти причину по котрій при схожих параметрах використовують одну колону (жорсткість + залізо) або колона залізо + колона жорсткість. У мене є підозра що є різниця в вартості експлуатації але хотілось би зрозуміти більш точно в чому сенс платити в два рази більше за другий варіант при наявнсоті універсальних рішень.
  2. Чи можете Ви порадити мені того хто виконував Ваш монтаж вентканалів? Якщо так прошу поділитись контактами. PS\ перепрошую , що не в приват. Чомусь довжина приватного повідомлення обмежена одним символом
  3. Хотілось би зрозуміти які є підходи до керування приточно витяжною вентиляцією? Наприклад з опаленням, в кожні кімнаті батарея і контроллер температури що передає сигнал на задвижку, виставив на контролері температуру і він керує батареями) Але не ясно як керувати подачею повітря. Будинок двоповерховий, 160м2. При будівництві коробки канали було закладено в центральну несучу стіну. 1-й поверх: - вітальня 27 квадратів - два канали по 100мм - кухня 12 квадратів - два канали 100мм - спальня 12 квадратів - один канал 100мм - санвузол - один канал 100мм 2-й поверх: - спальня 12 квадратів - один канал 100мм - спальня 16 квадратів - один канал 100мм - спальня 18 квадратів - один канал 100мм - санвузол - три канали по 100мм Всі канали виходять на нежиле горище , де в майбутньому планується встановити рекуператор. Зараз розводимо електрику, наприклад для керуванням батареями заводимо кабелі під контролери температури. Стало питання яку проводку треба розводити для вентиляції. Я поки зміг нафантазувати 2 можливі варіанти: 1) є центральний регулятор який просто регулює оберти двигуна. Відповідно інтенсивність вентиляції по всьому будинку збільшується\зменшується однаково. 2) в кожні кімнаті стоїть регулятор який регулює інтенсивність подачі повітря саме в цю кімнату. Якщо є інші варіанти поділіться. І хоча б в двух словах опишіть те як вони реалізовуються. Я наприклад бачу що є приводи для керування задвижкамина воздуховодах але не розумію як то все приєднується до рекуператора. В документації на рекуператори пишуть що є система керування обертами, але не ясно як то приєднати до роздільного керування по кожній кімнаті. А може взагалі не варто розділяти кімнати в котеджах.
  4. По вашим повідомленням я зрозумів що ви рекомендуєте двокамерні склопакети в яких 2 скла мають напилення. Наскільки я зрозумів в такому випадку маркування може бути наприклад таким: 4-12Ar-4i-12Ar-4i "i" просто означаэ що скло з напиленням. А те що вікно попускає сонячне тепло в кімнату , але не випускає з кімнати треба обговорювати якось окремо. Я правильно вас зрозумів ?
  5. Уважно перечитав цю тему і трішечки заплутався. Тут www.stroimdom.com.ua/forum/showpost.php?p=1003578&postcount=3 сказано Тут www.stroimdom.com.ua/forum/showpost.php?p=2042918&postcount=490 маркування вказано наступним чином Тут www.stroimdom.com.ua/forum/showpost.php?p=3686329&postcount=675 написано наступне Тобто в першому випадку покриття в позиції 3 В другому випадку покриття в позиції 4 В третьому випадку покриття в позиціях 2-3 Прошу привести приклад маркування для склопакету котрий викликає "парниковий ефект" - сонячне випромінювання гарно проникає в кімнату і прогріває, теплове випромінювання не проникає з кімнати на вулицю. Від літнього сонця вікна рятувати не повинні. Я так зрозумів що буква "і" в маркуванні показує сторону на яку нанесено покриття, але це суперечить посту номер 3 данної теми.
  6. Необходимо провести кабель от щитка к приямку скважины. Грунт песчанный, нагрузкам не подвержен. Планирую взять что-то из АВВГ\ВВГ\ВВГз и провести в гильзе из канализационной трубы. На протяжении 50 метров траэктория кабеля совпадает с траэкторией водопроводной ПВХ трубы которая идет от скважины в дом. Какой из вариантов правильнее? АВВГ\ВВГ\ВВГз в отдельной гильзе и ПВХ труба рядышком в траншее АВВГ\ВВГ\ВВГз и ПВХ труба в одной большой гильзе вести их по одной траэктории но с расстоянием в 50-70 см ваш вариант
  7. Питання власного житла виникає у кожного молодого подружжя. Перед нами воно постало відразу після появи першої дитини в 2011-му. Спробую поетапно відобразити всі, зроблені нами, кроки на шляху до цієї мети. А також, їх набагато більше, ті що будуть зроблені у майбутньому. Сподіваюсь мені буде про що писати Добавлено через 23 минуты Де жити ? Рівень цін на нерухомість в столиці відразу постави на місце наші амбіції. Вже через пару днів стало ясно - жити ми будемо за межами Києва. Десь на перетині кривих (бажання Х можливості) стало ясно що житимемо ми в одному з міст сателітів. В чому жити ? Квартира, таунхаус чи власний будинок? Все за що платити потрібно було відразу нам не підходило. Власний будинок манив не лише можливістю поетапного фінансування але й іншими відомими плюсами. Констатувавши "це нелегко але реально" вирішили що житимемо у власному будинку. Де він стоятиме? Дуже складно було вирішити аж поки не виписали чіткі критерії ділянки що нам підходить: - година їзди до центру Києва - 10-15 хвилин їзди до школи, садочка, лікарні - 10 соток - у місці де немає явних проблем з комунікаціями - документи не повинні викликати запитань - відсутність технічних перешкод типу складного рел"єфу чи грунтових вод - бонусами типу річки лісу та іншим вирішили знехтувати як таким що сильно збільшували вартість - ділянка мала коштувати не більше ніж Х Нам потрібна була типова ділянка в типовому місці з можливістю без проблем побудувати будинок і так саме без проблем в ньому проживати. Виявилось що місто з котрого я родом і котре покинув 15 років тому досить сильно змінилось. Огляд ринку показав що в місті є 5 ділянок котрі відповідають нашим вимогам і можливостям. Ми проїхали по ним повторно, обрали одну з 5-ти і вирішили що вона буде нашою. До написання критеріїв пройшо майже 9 місяців. Після написання і до покупки всього місяць =) Дякуючи цьому форуму ми розібрались в нюансах придбання землі та в оформленні документів на право власності. Акт на землю став нашою першою перемогою на шляху до мети. Можливо повпливала зміна керівництва можливо просто везіння. Жодних проблем при оформленні не виникло. Чинуші були ввічливими та досить пунктуальними. Добавлено через 11 минут Який він, наш будинок ? Весь 2013 рік пройшов у читанні Приватний Дом та Murator. Необхідність знову зібрати грошей дала багато часу на роздуми. Журнали в роздумах дуже допомогли. Ще один список було написано. 1 і саме головне: будинк має бути просто будинком, що вирішує нашу потребу в житлі. Це не наша спроба залишити свій слід у віках. до 150 квадратів 4 невеликі спальні одна з яких зручна для людей похилого віку простий у будівництві та екстплуатації максимум класичних рішень в конструкції енергоефективний аскетичний як ззовні так і в середині такий який ми зможемо побудувати за 5 років Перегляд типових проектів допомів визначитись з концепцією: Прямокутний Двоповерховий Двускатний дах Без підвалу, гаража, балкона, та інше.
  8. Мій проект передбачає реалізацію монолітної ділянки дуже схожої на фото: Якось мені страшнувато думати, що 0.7 куба бетону + сходи будуть висіти в повітрі тримаючись на двох зварних швах (відмічено червоним). Чи адекватна така конструкція? Якщо ні то які приклади заслуговують довіри ? І саме головне. Кому довірити реалізацію цього вузла? З металобази привезти швеллер не проблема. А от хто може виконати все це нарізання деталей та зварювання на будівництві? Чи варто довіряти таку роботу абстрактному дяді Саші чи можливо є спеціалізовані компаніі що виокнують такі роботи.
  9. А з якого місяця можна було б почати будувати коробки весною щоб не було тих самих ризиків що в листопаді ? Я думав над такими речима: - купити плити - зробити передопдлату піноблоку та цегли (кажуть що таке реально, от тільки чи не обломляться ці контори потім зробити поставку) - купити метал (арматура, швелер) і зберігати в гаражі наприклад - купити вікна - зробити септик - пробурити скважину - купити ліс на дах (чи реально його зберігати на ділянці зимою ?) - купити металочерепицю - Купити мінвату для утеплення перекриття 2-го поверху Що ще можна було б купити завчасно ? (Ділянка не охороняється і поряд ніхтоне живе)
  10. Будинок 150 квадратів 10х10 метрів 2 повноцінних поверхи перекриття залізобетонні пустотні плити двускатна покрівля , нежиле горище Стіни по периметру - газоблок 400 mm D500 Центральна несуча стіна - 380 mm, повнотіла цегла 14 Жовтня плануємо залити армопояс фундамента. Конструктор каже що через 2 тижні після заливки армопояса можна починати будівництво стін. Тобто 28 жовтня може бути початком будівництва. Бригаді будівельників я довіряю. Вони побудували багато будинків навколо. Мають багато позитивних відгуків. Готові побудувати коробку за 5 тижнів: 2 тижні - стіни прешого поверху + заливка армопоясу 1 тиждень - дозрівання армопояса 2 тижні - накривання плитами + стіни другого поверху Вже в грудні 1-15 зведення покрівлі котра ніби то не боїться морозів. Враховуючи швидке знецінення гривіні розглядяю варіант такого швидкого будівництва. Чи не дуже ризикована така авантюра ? Чи взагалі адекватно будувати в листопаді чи це вже будівельна зима ?
  11. Шановне товариство, прочитавши цю тему прийшов до висновку, що нижче намальований варіант має право на життя. Все перектиття першого поверху пустотні залізобетонні плити. Саме для розміщення группи вентканалів та димоходу (1200мм*500мм) пропонується залити окрему залізобетонну балку-плиту. Як варіант балка буде підсилена 22-м швелером. Чи довіряли б ви такому рішенню в проекті? (Облаштування окремого фундаменту не розглядається так як фундамент вже є)
  12. Прошу шановне товариство покритикувати мою схему каналізації. Будинок 2 поверхи, 150 квадратів. Із особливостей: всього 60 см вільного простору під плитою підлоги 1-го поверху так як на виході з цоколя фундаменту треба вийти вище підошви фундаменту. Особливо цікавить адекватність підключення унітазу на 1-му поверсі. Він по відношенню до інших відгалуджень знаходиться в площині перпендикулярній до намальованої. Саме тому використав хрестовину ванна+кухня а вже нижче унітаз Буду вдячний за поради та вказані помилки.
  13. Дякую за інформацію. Я так зрозумів що після узгодження вони закуплять матеріал. Підозрюю що я міг би попросити їх виконати роботи використовуючи нержавіючу сталь. Звісно це збільшить вартість. Але я хотів би розуміти порядок цін на такі послуги. Саме головне: мені потрібен паспорт заземлення виданий організацією що має відповідний сертифікат. Без нього РЕМ не підключить до мережі.
×
×
  • Створити...