Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Thart

Пользователи
  • Публікації

    43
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Пол
    Мужской

Thart's Achievements

Начинающий

Начинающий (2/13)

14

Репутація

  1. Мова про побутовий осмос? Параметри мембрани не пам'ятаєте? Дякую за посилання, але там в основному мова про промислові фільтри. Такі варіанти я не розглядаю через: - ціну - відсутність місця для розміщення - велику витрату води (З цим можуть бути проблеми через сезонні коливання рівня води в криниці. Плюс неефективна робота септика. Або треба робити окремий злив) Добавлено через 1 минуту Так, у мене DOW, але досить високої пропускної здатності. На сайті виробника написано, що такі мембрани підходять для солоної води.
  2. Звучить логічно, але є факти фільтрації нітратів фільтрами зворотного осмосу. Результати далекі від ідеалу, але вони є на відміну від моїх. Варіант зі свердловиною тимчасово відкинув. Вся вода до 120 метрів забруднена залізом і треба міняти існуючу систему пом'якшення на систему знезалізнення. В перспективі можливо зроблю. Для цього є другий незадіяний ввід в будинок.
  3. Вітаю, форумчани! При заселенні в приватний будинок зробив аналіз води з криниці і виявив великий вміст солей жорсткості та нітратів. На вході: - жорсткість = 16,4 ммоль\л - нітрати = 159 мг\л (перший аналіз). Повний аналіз: Для пом'якшення було встановлено колону Ecosoft FU 1354CE. Після колони: - жорсткість = 1,07 ммоль\л - іони натрію = 328 мг\л (результат роботи іонообмінної смоли) - нітрати = 172,5 мг\л (другий аналіз) Повний аналіз: Така технічна вода поступає в домашню магістраль для всіх потреб крім пиття. Для ліквідації нітратів було вирішено поставити побутовий фільтр зворотнього осмосу AquaMarine RO-6 на мембрані DOW Filmtec BW60-1812-75. Тиск холодної води в магістралі - 3..4,5 бар. Температура - теж ОК. Виявилося що дана мембрана взагалі не фільтрує нітрати: - жорсткість = 0,1 ммоль\л - іони натрію = 30 мг\л - нітрати = 172 мг\л (другий аналіз) Повний аналіз: Наступним кроком була спроба врізки додаткової колби з фільтром Atlas QA 10 LM SX (катіонна + аніонна смоли) після мембрани і перед пост-фільтром. Що там було з нітратами на виході я не знаю, але смерділа та вода так, що хоч з хати тікай (наче в ній креветок варили, або щось здохло). На сайті Розетки знайшов аналогічний відгук про такий запах від іншого покупця. Продавець вернув гроші за той фільтр і я його викинув разом із пост-фільтром та мінералізатором (замінив на нові потім). Далі спробував поставити після мембрани нітрат-селективний фільтр Atlas Filtri Senior QA10AFSXTS. В роботі теж додає легкий солодкуватий запах консерванту, але він легко видаляється пост-фільтром. Проте нітрати він видалив лише на третину: - жорсткість = 0,48 ммоль\л - іони натрію = 60,4 мг\л - нітрати = 112,3 мг\л (третій аналіз) Повний аналіз: (Перед аналізом через колбу було пропущено 3-4 повних бачки води з осмосу в цілях промивки) Тепер на роздоріжжі. Є кілька думок в яку сторону рухатися: Зрозуміти чому DOW Filmtec BW60-1812-75 не бере нітрати ВЗАГАЛІ. Причина у хімічному складі вхідної води? Чи може треба менш продуктивну мембрану? Можливо хтось може підказати завідомо робочий варіант по мембрані під нітрати, бо досить дорого виходить наосліп експериментувати з мембранами. Зарядити три іонообмінні фільтри Atlas Filtri Senior QA10AFSXTS в ряд в колбу Atlas Filtri DP Trio TS O1/2". Але є сумніви, що кожен наступний в ланцюгу буде мати повну ефективність за рахунок зростання рівня натрію після кожного фільтра. Буду вдяний за поради та підказки.
  4. Мабуть трохи запізно, але маю відповідь. Стикався з такою "проблемою" Hager CD440J особисто. Звертався в магазин, а потім звонив офіціалам. Останні пояснили що тестовий резистор підключається не між фазою і нулем, а між сусідніми фазами. Саме так і зображено на схемі приладу. (А ми схему дивимося - там щось дивне і мозок відмовляється вірити ) Тому щоб перевірити CD440J однією фазою треба: - з'єднати ВХІД нуля із ВИХОДОМ другої тестової фази - подати напругу на першу тестову фазу і нуль Тоді захист спрацює. На трьох чесних фазах потім все теж норм працювало. А ще продавець божився що по Хагерам майже немає повернень. Мол якісний продукт.
  5. Є наступне питання: В будинок заводяться 3 фази і після комутації резервного вводу і захисту від перенапруги в головному силовому щиті розводяться по додатковим щитам (котельня, 2 поверх, гараж). Всі споживачі (в т.ч. освітлення) підключаються через УЗО 30мА (ванна - 10мА). Але між щитами ідуть магістралі без захисту. УЗО ставляться уже в кінцевих щитах. На скільки критично лишати магістралі незахищеними УЗО?
  6. Дякую! Реально працюючий метод! Спочатку страшно, але по факту жодного надрізу внутрішньої ізоляції не зробив. Брав канцелярський ніж, виставляв мінімальний вибіг в 2мм і різав під кутом 45 градусів. Таким чином ніж глибше 1мм не заходив. У мене бухти кабелю були різної дати виробництва - 2014 і 2016 років. Ті що 2014 різалися як масло, а від 2016-го під кінець в мене вже сіпалося око
  7. Якщо випаде нагода будуватися ще раз, то всерйоз розгляну варіант прокладки кабелю виключно по стелі з вертикальними спусками по стіні. Туди ж і коробки під прес. Головне уявляти яка буде стеля і де будуть кріпитися елементи її конструкції. Такий підхід гарно масштабується, і не треба собі ні в чому відмовляти
  8. Ок, будемо вважати, що я зекономив Хоча по факту проблема була тільки з місцем в штробах... Добавлено через 6 минут Розумію про що Ви. Але при загальній кількості кабелю в 3.5км і при 2-4 контурах освітлення на кожну кімнату це було б дуже накладно. Деякі штроби додатково розширювалися двічі вже в процесі укладання кабелю.
  9. І що, реально кладете трьохжильний на освітлення? Навіть якщо на тому боці двоконтактні точкові світильники?
  10. До чого тут економія? Типові дроти для електричного освітлення. Прокладка в штробі. Вся комутація через щит для реалізації автоматизації керування світлом. На фото нижче ЩС зліва:
  11. Так, звісно! Щит світла правда Виключно щитова комутація, бістабільні реле, мікроконтролери та інші збочення ;)
  12. То зручно коли він на столі лежить - можна контрольованої глибини проріз робити. А в польових умовах трохи стрьомно без практики... Але буду пробувати. Дякую Добавлено через 1 минуту В моєму випадку в 2х1.5 просто не вистачає місця щоб п'ятка зайшла під ізоляцію. Йде дуже туго, постійно вискакує і взагалі неефективно себе показує. Плюс кабель 2014-2016 років - ізоляція вже трохи дубова.
  13. Розкажіть хто чим зачищає зовнішню ізоляцію ВВГ-НГ 2х1,5? Я сьогодні плакав, коловся, але ніж із п'яткою втуди не лізе (треба зачистить кабелі, що в щит заходять - кожен більше метра)
  14. Маєте на увазі подавати одну фазу з генератора на три вхідні? Можливо так і буде...
  15. На жаль не був присутній при монтажі коробки лічильника і не знаю що там відбувалося. Я туди навіть заземлення кинув (мідь 10 мм2), але воно лишилося незадіяним. В перших редакціях схеми я навіть пробував розводити генераторне живлення окремими лініями. Але потім відмовився, бо в результаті і без того призвали кабельного ктулху Якось треба буде запиляти тему з фотками про свою електрику... По сабжу: самий мінімум - живлення насосів опалення + захисної автоматики, холодильники. На практиці можливо треба буде живити ще якісь побутові прибори. Освітлення в кінці-кінців, водопостачання. Є підозри що трифазний генератор важко буде збалансувати по навантаженню.
×
×
  • Створити...