Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

ChAO

Пользователи
  • Публікації

    100
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем ChAO

  1. Установка реально працює? Компресор не запнеться якщо в системі буде під 4 бара? Цікаво як там реалізований зворотній клапан щоб вода не попала в компресор.
  2. Скажіть будь-ласка чи буде ефективна така аераційна установка для моєї водички у випадку використання МЖФ чи Кентавра?

    хттп://ecosweet.prom.ua/p8156757-aeratsionnaya-ustanovka-airpump.html.

    Компресор видає тиск від 2,8 до 4 бар, продуктивність 23-25 л/хв. Аератор з 2" труби.

    aerator.jpg.a28b3dd8c022ea5f2470bb603bb7fc96.jpg

  3. Від сірководню МЖФу нічого не буде (сайт виробника). А от без аерації смислу немає ніякого: "Еще раз напоминаем, что без принудительного насыщения воды кислородом наш материал не работает...".

    Розумію, що і МЖФ і Кентавру аерація не завадила б. Є бюджетні рішення? Скільки коштує повітряний компресор з датчиком потоку?

  4. Шукав Centaur і "наткнувся" на спеціаліста який запевнив мене, що з його досвіду Кентавр на моїй воді працювати не буде враховуючи, що попередню аерацію я зараз робити не буду із-за обмеженого бюджета. Рекомендував МЖФ. В неті начитався, що для МЖФ теж потрібно багато кисню (повітря). Чи буде МЖФ працювати з моєю водичкою?
  5. Деніска ти за 3 дні загадив весь розділ своїми рішеннями проблем. У мене проблем немає. Є питання яке потрібно вирішити. Це форум а не рекламна площадка тому якщо є що порадити то порадь.

    ЗІ: Його хтось забанить нарешті?

    • Лайк 1
  6. Аналіз води в аттачі. Ввечері перед відбором проби прокачував скважину годину. Вранці перед відбором ще 40 хвилин.

    с.Малютянка (між Бояркою і Глевахою). Скважина глибиною 43м. Обсадна труба пластикова синього кольору, думаю ф125. Насос на глибині 35м.

    Рік назад почались проблеми з піском - його стало більше в воді. Покищо фільтрую тільки механічними фільтрами. На кухні "Барьер" від заліза.

    Вся сантехнічна кераміка в будинку руда. Стомився вимивати щотижня. Якщо не помити то через тиждень в WC страшно зайти. Та й хімію не хочеться в септик лити.

    Хочу прибрати "Руду" з води. Чи достатньо буде Birm в 1252 корпусі чи із-за марганцю доведеться дивитись не Кентавра? Що саме дає такий рудий наліт на сантехніці залізо чи марганець? Показник амонія в моєму випадку критичний?

    Наперед дякую за коментарі та поради.

    voda_maliutianka_web.jpg.5a307424e20c484ce55e02197c4bbe1d.jpg

  7. Хтось клеїв пінопласт на бетонну стелю? Планую утеплити стелю (залізобетонні панелі) в підвалі 35-м пінопластом товщиною 3 см. Вже зрозумів, що з цементними клеями краще не балуватись а клеїти на клей-пінку і мінімум 2 парасольки на лист 0,5х1м дюбелити. А як штукатурити? Є смисл сітку під штукатурку класти чи і так буде триматись? Естетичний вигляд не дуже цікавить - гостей в підвалі приймати не буду. Чи може є якийсь простіший і дешевший спосіб утеплення стелі?
  8. Бачив сьогодні в епіцентрі фільтр грубої очистки за 257 гр, Італія. Типу такого як в вашому першому лінку по середині тільки без манометрів. Мабуть варто взяти? Але ж там 90 мк а у мене наче і 20 не дуже забивається. Піску збирається зовсім трошки - на дні колби фільтра. 5 мк фільтром користуюсь в парі з 20 мк вже 2 роки - тому якщо і грішити на нього то тільки на конкретний екземпляр який зараз встановлений.

    Додатковий ресівер поставлю однозначно - ваша схема мені сподобалась.

    И будте добры подстройте дифферинциал влючения насоса на 0,8 -1 бар а нижнее давление сделайте как минимум 2,5 бар.

    Завтра зранку підлаштую. Раніше налаштовував на меньші цифри. І цього було достатньо.

  9. Вы хотите сами разобраться? Думаю будет тяжело...

    Лучше было бы пригласить специалистов...

    Блін весь форум перетворився в саморекламу сервісантів :bad:

    Звідки вам відомо буде важко ТС чи не буде? Може він краще вас дружить з гайками і трубами.

  10. тоесть там нельзя применить 5 по толшине наверно балкон маленький ))

    Балкон великий. Тільки крім економії місця ще я не хочу з вікон робити бійниці як в фортецях. Із задоволенням робив би 10 якби вікна-двері ставив зараз - тобто поставив би їх ближче до наружної частини стіни.

    и еще можно нанести слой гидроизоляции чтоб было сухо в помещении

    Зараз без теплоізоляції з товщиною стінки в одну цеглину (пориста) і так сухо. Вологість з'являється тільки при включеному зволожувачі.

  11. В першому повідомленні я написав "напору води не вистачає щоб змішувач переключити на душ" що не зовсім відповідає дійсності. Тиску достатньо коли включається насос, його вистачає і щоб накачувати ресівер і щоб роздавати воду одночасно. Коли насос створює необхідний тиск в ресівері і виключається то звичайно при розборі води тиск починає поступово падати. До установки незрозумілих фільтруючих картриджів все було гаразд (я їх поміняю на нормальні). А зараз тиск поступово зменьшується до такого при якому змішувач не може тримати включеною лійку душа. Таке відбулось після установки фільтруючих картриджів сумнівної якості. До цього можна було користуватись і душом і мийкою на кухні одночасно - падіння тиску було не значне при користуванні кількох точок розбору води. Тому це питання відпадає.

    Діаметрів достатньо щоб і ще кілька точок розбору поставити - тільки б був достатній тиск води. Все що ви пишете - і данфоси і гідроакумулятори - згоден, це все супер і в майбутньому так і поступлю. Але на даний момент це не бюджетно. Впевнений на 99%, що зараз мені буде достатньо встановити спеціальний додатковий насос. І я в цій темі питаю на які насоси дивитись, з яких вибирати а не намагаюсь з'ясувати чому у мене раптово впав тиск води - це я вже з'ясував.

    Давайте виходити з того що СИСТЕМА ПРАЦЮЄ НОРМАЛЬНО. Є запас по потужності насосу і по діаметрам трубопроводів. Автоматика і гідроакумулятор налаштовані нормально. Тому варіанти з не правильним насосом чи погано налаштованою автоматикою чи не правильно вибраними діаметрами трубопроводів - відпадають. Я просто хочу щоб система працювала ще краще з мінімальними витратами. Ставити зараз додаткові фільтри і ресівери у мене немає можливості - в майбутньому це і так є в планах (і установка знезалізувача також). А врізати в систему насос - не проблема. Я знаю що такі насоси існують і це не рідкість але поки не знайшов їх в інтернеті.

    П.С. в любом случае вам надо пригласить специалиста для решения проблемы.

    Класна рекомендація на форумі в стилі "сделай сам" :lol:

  12.  

    Це у Вас насос не вдалий. І як у вас не працює водогін, коли відкриваєте кран, що тоді за автоматика у Вас стоїть? Реле тиску є?

    Вам потрібно знати характеристики свердловини, та по ним підбирати насос, а не який потрапив до рук.

     

    Та ні. При чому тут насос враховуючи що фільтри стоять після гідроакумулятора і в гідроакумуляторі достатній тиск (як і завжди)? До того ж насос вибраний із запасом потужності і працює вже кілька років без жодних проблем. Я ж вже написав - скоріше всього проблема в якості даних конкретних фільтруючих картриджів. До їх установки суттєве падіння тиску можна було помітити хіба через 2-4 місяці.

    Можливо я і не правильно почав тему або не зрозуміло пояснив чого я хочу.

    В ЦІЙ ТЕМІ Я ПИТАЮ ЯК ВИБРАТИ ДОДАТКОВИЙ НАСОС ЯКИЙ БУДЕ ПІДТРИМУВАТИ НЕОБХІДНИЙ ТИСК ПРИ ВІДКРИТОМУ КРАНІ. Тобто я хочу включити обидва крани на кухні (Г і Х), обидва крани на раковині, в душі, спустити воду в унітазі і щоб при цьому всьому напор води з усіх кранів був такий же як коли відкрити тільки один кран!

  13. Ещё раз повторюсь если вы непоставите перед этими фильтрами фильтр грубой очистки то падение давления у вас будет очень быстро

    Вже три роки не падає. Торік навіть 5 місяців фільтри не міняв - крім лишнього запаху нічого про це не говорило.

    если нехотите так решить проблему то хотябы выбросте фильтр на 5мк и поставте два по 20мк.

    Раніше з цим проблем не було. Скоріше всього це не якісні фільтри. Проблема виникла практично зразу після їх установки.

    Простые фильтра вас от железа неспасут для этого надо монтировать целый комплекс водоподготовки.

    Про це прекрасно знаю. В цій темі я не намагаюсь з'ясувати як позбавитись заліза.

    Кстати какое давление у вас на насосе?

    Цифру зараз не скажу. Але тиск такий як і завжди.

    Фільтром грубої очистки зацікавився. Дякую за наводку. І все ж хочу пропрацювати варіант установки додаткового насосу.

  14. А зачем на фасаде экструзия? Чем будет лучше заплатить в два раза больше, чез за 35 пенопласт? Какие преимущества экструзии на фасаде перед обычным пенопластом?

     

    Щоб зменьшити товщину теплоізоляційного шару і тільки. Мова про балкон - тому товщина має значення.

  15. Пінополістирол взагалі то і є пінопласт. Це просто його назва.

    Можливо, Ви кажете про екструзійний пінопласт (пінополістирол)?

    :rolleyes:

    Екструзійний це який? Я маю на увазі щільний який не кришиться на кульки. В основному рожевого і синього кольорів. Це екструзійний?

×
×
  • Створити...