Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Берн

Пользователи
  • Публікації

    20
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Берн

  1. Тобто днем не дорожче за звичайний тариф???
  2. А двозонний тариф це днем 28 коп а вночі дешевше?
  3. Особливий догляд по кістяку, напевно мається на увазі, що треба особливу увагу приділяти годівлі цуценяти до 6-8 місяців, коли формується кістяк. Я свою в той час творожком кормила (правда вона не дуже його хотіла, яйця сирі підмішувала то так з'їдала), не тільки ним звісно :D, але 1 в день чи раз в 2 дня точно одне годування заміняла творогом.
  4. не погоджуся з Вами зовсім. термін "декарація" це карманні собаки, але совсім не пес висотою 50-60 см в холці. Є берни які здають не тільки загальний курс дресирування, а й нормативи по ЗКС (захисно-караульній службі), вибачайте якщо помилилася у визначеннях, це не мій коник ))). Просто як правильно підмітили вище направленість породи не та. тому люди таким не заморочуються. відбір до племінного розведення не тільки по зовнішнім даним. також дискваліфікуючим пороком вважаються трусливі, агресивні собаки. Ну а екстер'єрним даним відбір йде у любій породі, погодьтесь, що якщо норма ножицеобразний прикус, то собаку з перекусом або недокусом у розведення не візьмуть, або якщо у далматінців стандарт плямки, то якщо він буде повністю білим чи чорним теж не візьмуть у розведення. У бернів вважається за гуд широкий кістяк, тому теж вибір йде по цьому, хоча читала про европейського "кобеля-виробника" який був невзрачний і не ширококостним, проте діти у нього виходили чомусь відмінні по екстер'єрним даним, так у нього запис наперед був по в'язкам ))) Тепер по охороні подвір'я собакою. Треба розуміти що собака це не такий собі "робот-термінатор" якого не зупинити. Це скоріше дзвіночок для господаря що хтось прийшов, також собака не пустить незнайомих людей у двір без вас, але це відноситься до працівників комунальних служб, які хотять перевірити показники, до сусідів, які прийшли до вас а вас немає. А якщо це злочинець, який точно намірився пограбувати Вас, або, не дай Господь щось гірше, завжди можна знайти спосіб собаку обдурити, приспати і т.д. У нас у сусідів колись дорослу німецьку вівчарку з двору вкрали, причому сусід навпроти бачив із вікна як десь об 12 год. ночі якійсь чоловік виводив з двору собаку на повідку, але подумав, мож залицяльник доньки хазяїв виводить собаку на прогулянку.
  5. Дякую, але вікна -двері вже десь через 2 тижні будуть, а обсаду вони так туди позабивали, що звідти її витягнути буде проблематично, вони не збивали окремо коробку віконну, а прибили верхню і нижню дошки відповідно до верхнього і нижнього бруса і між ними "вбивали" тупою стороною топора інші дві дошки, так що думаю вікнам нічого не буде (ттт), а от верхній брус, підпертий дошкою повиснути може. буду постійно контролювати цю ситуацію. ЗІ. висновок який, спочатку 5 років лопатити інтернет і літературку, а потім будуватися, а не навпаки, як ми...
  6. О моєму чоловіку теж таке подобається, він вже на нашій ділянці баню-гостьовий будиночок збирається будувати, то теж хоче щоб одна стіна скляна була зруб 30 це класно, у нас звичайна 20, переживаю чи не будем замерзати, але тут на форумі пишуть люди що нормально, головне добре усе проконопатити. Oxkon, дякую ) трішки мені не подобається, що будинок темний і криша коричнева, колір стін ми з самого початку хотіли темний, а колір металочерепиці вагалися зелену брати чи коричневу, але у нас сусід навпроти (на фото 3-4 його видно на задньому фоні) побудував такий самий будинок, тільки зеркалку, ми його питаємо: бляху якого кольору брати будеш? він каже зелену, ну ми взяли коричневу, що хати не буди як близнюки, вже накрили свою коробку, а він каже я передумав, буду брати коричневу ))) тепер чекаємо яку він обналічку на вікна замовить, щоб зробити собі іншу) перші не робимо, бо він замовить таку саму як у нас :D 2 Al_Capone "Мне показалось, что между обсадной коробкой и верхним венцом нет зазора. Если так, это не есть гуд." такі так , зазору немає, я от з приводу цього дуже переживає, хоча будинок накритий стоїть уже 3-й рік, але вуйко божився що все нормально буде, якщо ні, буде переробляти ( ми знаємо де він живе :D ) сусіду вони ж зробили такі ж коробки восени минулого року і він зразу вікна вставив, я спеціально обдивлялася його будинок на тому тижні, такого щоб верхній брус завис на коробці вікна не бачила, але у себе, про всяк випадок олівцем відмічу місця прилягення першого бруса на коробкою на нижньому брусі і буду слідкувати за цим.
  7. Жалко фото у мене немає , нам робочі тоді зробили щось типу чорнових коробок для вікон і по ним іще дошки набили, ну якщо на аркуші паперу в клітинку намалювати коробку вікна, наприклад 3 клітинки на 3 клітинки то дошки були як лінії всередині цього намальованого віконця ( сподіваюсь, зрозумієте що маю на увазі). Так у patrik4ua функцію цих дошок - тримачів клейонки його "жалюзі" дерев'яні виконають думаю що так.
  8. ті що під балконом це вхідні двері, а ті що біля одиного вікна це вихід у майбутній садочок :D
  9. patrik4ua, ми натягували просту пленку (целофан), просто робили у кожному вікні (целофановому) по декілька дірочок для того щоб повітря по зрубу гуляло.
  10. Щось ніхто нічого нового не пише. Я думаю про купівлю іРобот Румба 510 або 530 або 540. думала що чоловік на день народження презентує, але по грошам не виходить мож на новий рік повезе мені :D Хтось із користувачів румби може сказати пороги якої висоти вона бере? а то у нас в будинку високі, напевно вручну прийдеться переносити з кімнати в кімнату.
  11. Al_Capone, вітаю, план максимум виконали ))) залишилося зовсім трішки - виростити сина ))) в будинку на мансардному поверсі у Вас таке велике скління планується? будиночок класний, розповідайте більш детально про нього.
  12. У нас Бернський зенненхунд. На вибір породи впливали такі фактори: 1) потрібно щоб собака охороняла будинок і прибудинкову територію; 2) була маленька дитина, тобто навіть натяку на агресію до своїх у собаки не мало б бути; 3) багато часу займатися з собакою не було. із цього зупинилися на бернці. Звісно для охорони будинку нікого краще САО чи кавказця немає, але у нас маленька дитина - це раз, і ще раз підкреслюю багато часу на виховання собаки виділити не можу ( а як на мене це дуже важливо з такими породими як САО і кавказець, для того щоб собака була нормальною і вменяємою ИМХО). Собака у нас уже 4 роки. дуже нею довольна ( у нас дівчинка). велика, гавкає відмінно на чужих, не пустобріх, що було б якби чужий зайшов на територію не знаю, прецедентів таких не було, якщо на територію заходять люди які вже заходили разом із нами, вона їх не трогає, хоча , виділю, так заходять тільки наші друзі, тобто собака їх уже добре знає. діти виробляють з собакою різне, вона їх не чіпає, ні зараз ні коли була цуценятком, для мене показовим став момент коли собаці було десь біля 6-7 місяців (тобто собака вже достатнього доросла, по фізичним даним вже майже доросла собака, а от розум це цуценячий) і я давала їй їсти (собака була голодна) і ось вона з жадністю починає їсти з миски і тут до неї підходить моя 1,5 річна дитина і пхає руку до неї у миску, собака тільки морду троху відсунула, бо рука заважала їй їсти і все. Ну якщо є ще питання по породі, пишіть - відповім. До речі за шерсттю ніякого спеціального догляду не потрібно, тільки розчісувати час від часу, в колтуни шерсть не збивається так як не дуже довга, ну і добре після зими вичесати треба.
  13. А такій є? можна поподробніше про це? А то у нас в РЕМі про щось дізнатися це жах. ми коли в офісі ставили трьохзонний счетчік, то я всю ту контору обійшла, поки взнала тариф за кожну зону, і то в якійсь каптьорі в їхнього, я так розумію, штатного електрика, який із папочки дістав мені такий засмальцований аркуш з цінами і періодими трьохзонними.
  14. Татьяна5, скажіть чи не слизька така доріжка взимку або після дощу? А то тут вище писали що слизька... а мені теж такі подобаються, тільки я б її не рівною зробила, як КУЛИБИН, а хвилястою ...
  15. Якщо не знайду на компі його фото, то як тільки мені зарядку для батарейок з ремонту повернуть, так зразу батарейки заряджу і можливо навіть до кінця тижня виложу.
  16. patrik4ua, у нас було так же будинок поставили в листопаді, а в грудні прийшли "кровельщіки" які сказали що обрешетка не така і треба переробляти, ну і за наші ж гроші переробили обрешотку. прислухайтесь до Al_Capone: "Контробрешетку и обрешетку действительно лучше доверить кровельщикам. Там много своих нюансов, которые могут повлиять на конечный вид кровли."
  17. Доброго дня! Теж хочу відмітитися у цій темі. Ми з чоловіком являємося власниками накритої коробки з 20 оциліндрованої колоди. Зараз на етапі установки вікон-дверей. Будиночок покрашений ззовні лесіруючою Тіккурілою валті колор, зсередини неомід 400.
×
×
  • Створити...