Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

lesha4ever

Пользователи
  • Публікації

    136
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Пол
    Мужской

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

lesha4ever's Achievements

Интересующийся

Интересующийся (3/13)

  • Преданный форуму
  • Первый пост
  • 10 комментариев
  • Уже неделю на форуме
  • Уже месяц на форуме

Recent Badges

6

Репутація

  1. Ок зрозумів що Люксеон/must power - не варто брати. Але так і не зрозумів що конкретно варто брати... А конкретні моделі можете підказати? можна в приватні повідомлення. п.с: наскіки я можу розуміти по ваших натяках і постах в інших гілка - ви нормально відноситеся до Q-Power і ставите його тобто Q-Power QPC+3048GE 3000Вт непоганий варіант і мені підходить?
  2. Ви мабуть мене не правильно зрозуміли. Я хотів сказати що якщо щось не так з Люксеоном, то інші його клони, які схоже виглядають - такі самі в середини. Адже це часто з Китаєм +- один корпус і різні продукти. Звісно це може бути не так і його клони, або навпаки люксеон клон а Q-Power нормальний. Тому я і питаю поради, бо нічого не знаю. Тож не ображайтесь, скоріше просто неоднозначність висловлювання через форум призвела до не порозуміння. Буду дуже вжячний почути вашу пораду що варто. Поки тільки зрозумів що не варто брати вище наведену модель Люксеон.
  3. Дякую за деталі про оффлайн. Тепер точно зрозумів що достатньо окремий нормальний якісний стаб + оффлайн інвертор з правильною синусоідою. Про сонце, оххх.. думав і зрозумів що колись може, коли все буде базове зроблене, тоді і про покращення думати, а то треба хоть і пожити, а не вічно будуватись і вкладати.... Тому точно треба інвертор і акуми, а сонце то вже на потім. А ось тут будь ласка детальніше.. що не так з ним і чому не варто Суто візуально є ще щось схоже Q-Power QPC+3048GE 3000Вт 48В - підозрюю що всередині теж саме, тіки корпус інший ИБП LogicPower LPY-W-PSW-5000VA - або цей Ну і звісно що Ви порадите для данних потреб і вважаєте мінімально нормальне яке варто взяти і не опускатися вже нижче? На крайняк якщо стартонути з 4*100Ач АГМ = 24000грн Тобто на інвертор лишається в бюджеті до 20 000... ну на самий крайній випадок 25-27к... просто все таки хотів би краще 6*100 батарей взяти
  4. Ну так питання саме і ставилось чи критично буде офф-лайн для моїх споживачів. Не хочеться мати один оффлайн на будинок, а потім окремий оннлайн в серверній, окермий онлайн в топочній і тд... Тому і питаю чи конкретна модель інвертора підходить до моїх споживачі і чи достатньо цього конкретного інвертора? бо з опису зрозуміло що там чиста синусоїда, але не зрозуміло чи сковзний "0" і не зрозуміло мені як будуть вести деякі споживач при перемикання на акум 10мс..., і чи нормально цей інвертор справиться з сетом 6*100Ач батарей АГМ....
  5. Добрий день, Перечитав як цю гілку, так і інші - але тіки каша в голові. В будинку роблю окрему лінію від місця ИБП, на якій будуть підключені 1) Газовий котел, контроллер котла, водоочистка і ціркуляційні насоси 2) Серверна: NAS, Router, відонагляд і сигналязація 3) Часткове освітлення в будинку (деякі лінії ЛЕД світла) 4) Деякі розетки (для зарядки мобілки, ноута і інших критичних споживачів, не важких, в нормальному стані нічого не включено в ці розетки) 5) Відкатні ворота і холодильник Бюджет 1500-2000$ Придивився китайця luxeon/must EP30-3KW PRO + 4-6 AGM батарей 100AH По навантаженню мені треба десь приблизно 3KW, як мені здається Цей інвертор тута теж радили. На вводі буде стабілізатор Елекс 3-х фазний на 40А на весь будинок, який буде стояти до інвертора. Але як виявилося це off-line і він не підходить для газових котлів, як пишуть всякі статті... Все що on-line в такий потужності - цей як правило серверні стоєчні упси, що мені здається трохи для іншої задачі, та і розмістіти його ваще - не ставити ж серверсту стійку... Підкажіть будь ласка: 1) чи справді не можна даний off-line ставити в моєму випадку? 2) Як відрегує техніка в серверній, коли буде проходити регламентоване перемикання 10мс - в мене все вимкнеться некоректно в серверній чи там навіть не помітні будуть ці 10мс і все продовжить без збою працювати? 3) Як відреагує газовий котел на данний інвертор і на час перемикання 10мс? Якщо все ж таки треба тіки on-line, то підкажіть що брати в потужності 3KW - що з нормального китаю є який буде більш меньш працювати?
  6. 1) Ну можна там 6-7см зробити... просто кожен сантиметр перемички краде світловий проєм в склі. В принципі навантаження там тіки від віконного блоку, скіки там тієї ваги і піна буде розпирати з обох боків. Я думаю що три арматурини 8мм посередині 50мм балки повинно бути достатнім. 2) Чудово 3) Ну наскіки я розумію, то туди нічого дюбилитись не буде, адже дверна коробка ставиться в распорт + монтажна піна. Але так як в мене все одно зара будуть кладочні роботи, то думаю вже логічніше і закінчити цеглою.
  7. Добрий день. Потрібно зробити демонтаж/монтаж внутрикімнатних перегородок. Розташування - приватний заміський будинок у с.Пухівка, Броварський район. По датам - є тиждень з 26 квітня по 1 травня на весь перелік робіт. Перелік робіт 1) Демонтаж: перегородки з повнотілої червоної цегли (1/2) - ширина 2,45 і висота 3м , з дверним проємом 900 2) Демонтаж: Змістити дверний проєм на 100мм - вирізати 10см стіни з повнотілої червоної цегли 3) Кладка з газоблоку Д500 100мм стіни як в пункті №1, але просте зміщена на 1 метр в бік, розміри тіж самі 4) Кладка з газоблоку Д500 100мм підсходової кімнати з дверним проємом 800мм. Є бетонні сході, двомаршеві з майданчиком - верхній марш треба заклисти з ГБ - щоб там була кімната. Приклад стіни на фото drive.google.com/file/d/1hPcuD6_juuqOkqcLWX_iwV62vye7cHHf/view?usp=sharing 5) Закладання з одного боку 100мм двух дверних проємів. Тут не впевнений чи це краще кладкою з ГБ, чи гіпсова конструкція. Опціональні пункти. Не є обовязковими. 6) Вивіз будівельного сміття - після демонтажу сміття + поточне що вже є. На одну машину точно вистачить. Може навіть і дві буде. 7) Виніс залишкових матеріалів з будинку на вулицю і складування його. Не дуже багато - знос палети 2НФ з другого поверху на вулицю і трохи інших матеріалів на поверху. По моїм прикидкам - 2 людини на 2-3 години десь. Ціна договірна
  8. Добрий день. Хочу встановити одразу над дверима у ванну кімнату глухий віконний блок (60мм, однокамерний склопакет). Ідея така, так як коридор не має жодного вікна, то хочу отртимувати світло з ванної кімнату у коридор другого поверху через вікно у міжкімнатній перегородці. Спочатку думав взагалі не класти перемичку над дверним проємом. Викласти дві стіни по бокам, і на них поставити віконний блок 1850*470. Але заглибившись в моменти встановки дверної коробки, облицювання і тд зрозумів, що без перемички не обійтися. Планую таки залити 1850мм (ширина) * 50мм (висота) * 120 мм (глибина) перемичку з арматурою всередині. Так як зверху вже не далеко до стелі (гіпсова підшивка мансарди), то перемичку не дуже хочеться робити вище 50мм. Питання: 1) Чи вистачить 50мм перемички для встановлення дверної коробки і віконного блоку? 2) Чи нормальне примикання віконної рами через 10мм монтажної піни, напряму до гіпсової стелі? Може якісь закладні треба, чи взагалі що думаєте про данну конструкцію, 3) Дверний проем потрібно завузити з 900ии до 800мм. Як краще це зробити? Зараз докласти газоблоком чи пізніше гіпсокартоном і профілями перед монтажем коробки? В інеті повно способів, і важко зрозуміти який краще. Дякую.
  9. Дякую, саме це я і хотів почути, що саме з готовим насосно-змішувальним коллектором ТП (там де з заводу зібрано коллектор, насос, трьоходовай кран з термоклапаном і датчиком температури) я не отримаю якісне регулювання температури. А якщо на неї продовжувати навішувати автоматику, то це вже схема номер 2 - то краще її робити на "котлі" Можна сказати що на 90% я вже визначився - це схема №2 Саме так і збирався робити (прокласти коммунікації для автоматики ТП, але не ставити), але ж треба розуміти вкупі всю схему, тому прикидую як буде з нею працювати (бо може і немає сенсу доставляти) Фактори які кажуть, що треба автоматику ТП ставити одразу на схему №2 Захист ламінату підлоги від перегріву. Датчик в стяжці захищав би, але я вже зрозумів що по факту при умовній 35С подачі на поверхні завжди буде 27С, тому просто достатьно на котлі виставити ліміт Т подачі і це буде захистом від перегріву - тож вже не актуально Втручання автоматики ТП, коли йде нагрів пріміщення стороннім джерелом - наприклад камін - актуально, але справді не критично. От якщо поживу і зрозумію що треба вмішуватися і підкореговувати Т приміщення - тоді і доставити автоматику ТП Зменшення температури приміщення на ніч. Ось цей пункт я вважаю і вимагає автоматику одразу, бо контур ТП, який контролює VR70 не має кімнатного регулятора і на цьому контурі буде "Регулюванні по темп: вимкн" в налаштуваннях автоматики. Автоматика буде моделювати теплоносій на основі опалювальної кривої і давати оптимальній теплоносій для умовної 21С в приміщенні. І навіть якщо на котлі будуть часові проміжки день/ніч - то вони не будуть працювати на контурі ТП - бо контур без термостата. Звісно можна доставити термостат VR91, але ж в мене на теплій підлозі 4-и окремих приміщення, і якщо поставлю в якесь одне, то він буде впливати на інші приміщеня адже з точки зору VR70 - це все одан зона. Та і коштує VR91 як пів Салуса для всіх кімнат ТП Тому поки саме пункт №3 і каже що треба одразу її встановити разом з монтажом топочної п.с: range222 Хочу Вам сказати велике дякую що даєте цінні поради, Ви дуже допомагаєте мені визначитись і просто приємно спілкуватись, дякую Вам за поради і Ваш час!!!
  10. Згідно з документації Салус ззовнішній датчик може бути використаний 0 - ззовнішній сенсор температури повітря (замість вбудованого в термостат) 1 - підлоговий датчик температури У випадку 1 - термостат використовує його як захисний датчик, щоб не допустити перегріву підлоги (по дефолту 27) Тобто він не робить по ньому регулювання темпетарути повітря, а використовує тільки як додатковий для засисту від перегріву підлоги. Я так розумію якісного регулювання з таким підходом і Сехмою №1 мені не добитися... Може підкажете якісний комплект автоматики для ТП яка б робила більш точне регулювання температури, так щоб при Схемі №1 було дійсно якісне і кількісне ругулювання? Бо Салус вибраний в принципі на угад, чув що гарні, але нічого не маю проти інших брендів... Бо поки це ще один аргумент в бік схеми №2 (яка по моїх прикидках дороще на 2к-3к $ )
  11. Так як раз при першій схемі там трьоходовий клапан ручний з терморегулятором, на якому буде вручну виставленно 35С на подачу - і я явно не маю бажання бігати його крутити - він завжди буде 35С на подачу, а Салус - регулювати тільки сервоприводи - вмикати/вимикати контури. В другій схемі трьоходовий клапан вже автоматичний і приєднаний до VR70 який моделює температуру подачі на основі опалювальної кривої. Салус в обох схемах буде відкривати/закривати контури. Просто в першій схемі завжди буде 35С на подачі, а в другій 28-35С. В мене питання чи відчую я при другій схемі більш плавне і якісне регулювання фактичної температури приміщення?
  12. Дякую. А що думаєте щодо переваги другої схеми в точності і плавності регулювання температури в пріміщеннях з ТП? Чи справді це так, чи по факту ніякої різниці з точки зору підтримання температури я не відчую? Бо поки це єдиний аргумент в бік другої схеми, всі інші суто умовні і я не бачу різниці....
  13. Добрий день, А не підкажете куди саме можна завести сигнал з автоматики ТП? Так щоб не на котел, а саме на VR70 - модуль який керує змішувальними контурами. Хоча як на мене, то частотного наосса буде достатньо. Так дійсно суттєве зауваження. От тільки як на мене, то це можна і в першій схемі зробити - просто треба бути пройтися по всіх радіаторах і перекрити ручні термостати і конвектор (окрема лінія). Так, на відміну від першої схеми, теплоносій буде циркулювати по контуру радіаторному, але витрати мінімальні, адже всі радіатори перекриті. Чи я щось не так розумію, чому саме можна це тільки при другій схемі? Поки я в Схема №2 бачу суттєвий плюс в тому, що на неї можна налаштувати свою криву опалення, яка буде регулювати теплоносій і це дасть більш точне регулювання температури 1-го поверха з ТП. Як я це бачу Схема №1 На котлі стоїт опалювальна крива (умовно 0.8), яка потрібна для радіаторного контуру, і в залежності від ззовн температури вона дає 30С-60С теплоносій (+15С -- -20С ззовн Т) Змішувальна група налаштована на подачу 35С в ТП - щоб на поверхні мати 27С (розрахував по онлайн калькуляторм, хз чи вірно) При подачі 35С в ТП перший поверх дасть мені 2500кВт - що умовно достатньо для -15 - 20градусів на вулиці. Тобто мені в більшості часу не потрібна така потужність і щоб не перегрівалась температура на 1-му поверсі, треба або зменшити Т подачі в ТП (бігати крутити вручну темп подачі не варіант), або ж вимикати контур - ось де автоматика ТП Salus в пригоді Але ж ТП дуже інерційна штука. Тобто коли на термостаті Salus виставлена +21С приміщення зрівняється з фактичною - Salus перекриє контур. Алеж ТП дуже інерційна, і можна очікувати продовження підняття температури приміщення до +22 а то і +23 І навпаки коли після перекриття Т впаде нище +21С і Salus відкриє контури, то Т впаде ще нище, поки знову прогріється ТП. Схема №1 І ось тут як на мене в цій схемі №2 перевага - автоматика буде плавно регулювати температуру теплоносія, і Salus буду всього-навсього підкориговувати , і не буде більших завалів температури в приміщеня, адже ТП працюватиме не в режимі "ОN (max T) - OFF - ОN (max T)" - а буде працювати в режимі постійно працюючої дозованої температури ТП яка +- буде відповідати необхідній для підтримки +-21 Чи правильно я собі уявляю як буде працювати регулювання?
  14. Так я так і зробив, отримав пропозиції, які різняться по схемах, підходах і ціні. От тепер хочу зрозуміти, який варіант краще мені підходить під мої потреби. На основі чого мені вибрати між ними)))))
×
×
  • Створити...