Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Vovtis

Пользователи
  • Публікації

    3
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Пол
    Мужской

Vovtis's Achievements

Новичок

Новичок (1/13)

16

Репутація

  1. Цитата із Вікіпедії : Легко набирает, но плохо отдает воду — за счет керамической твердой корки вокруг очень пористой гранулы — что хорошо для гидропоники, но плохо для утеплителя, и неотапливаемых промерзающих керамзитобетонов. Как утеплитель, рекомендуется использовать только в роли засыпки, без бетонирования. + Коефіцієнт теплопровідності керамзиту 0,18 проти 0,048 у вати. Для досягнення необхідних теплоізоляційних характеристик, шар керамзиту має бути майже у 4 р товстіший.
  2. Добавлено через 12 минут Лише мінвата, в даному випадку, має необхідні теплоексплуатаційні х-ки. Глина із соломою - той самий саман, при товщині лаг 20 см - промерзатиме однозначно (другий поверх не дороблений). Для експерименту минулої зими, втрамбував в лаги перекриття солому, без глини. Промерзало. Є ековата. Хороший варіант. Правда як мінус для перекриття - гігроскопічність вища + ціна значно вища. ЕППС - класний матеріал, та паронепроникний. Є ризик накопичення надлишкової вологи. Мінуси мінвати знаю. Але по необхідних параметрах лише вона підходить. Про пил думаю критики перебільшуюють. Але цим нехтувати не варто. Тому вата, при монтажі підлоги 2-гого поверху буде покрита паропроникною мембраною. Добавлено через 8 минут Від горизонтального - однозначно. Та прикрутити всерівно варто. Дах із широким піддашшям створює більший опір повітрю при висхідних потоках. Іншими словами при достатній силі вітру, даний будинок може підняти, зважаючи що сам по собі він (будинок) легкий. + трохи ускладнюється гідроізоляція, хоча це мабуть не проблема. Добавлено через 5 минут Не факт. Швидше за все жруть недомолочене жито. Але вже сам факт існування норок в стінах не радує. Наразі в мене проблема із мишами на деякий час вирішена. Як результат - 14 трупів. Помогли звичайні пружинні мишоловки, та кіт. Зробив для себе висновок, що без кота в такій хаті ніяк. Термомасою в нас служать внутрішні стіни. Вони у нас цегляні.
  3. Ось ми і пересилилися в наш солом*яний будинок. Після прожитого першого тижня можу сказати перші враження. 1. Дім із утеплювача все таки відрізняється від будинку із цегли чи каменю. Тепло тримає, є своєрідний комфорт. Але достатньо створити протяг,як тепло відразу ж видувається. Так що протяги в таких будинках це зло. Хоча вони зло мабуть у всіх будинках. 2. Як на диво каркас не скрипить. Чесно думав, що каркасний будинок як живий. Рухається. Поки що немає навіть тріщин на шпаклівці. А це вже про дещо та й свідчить. До цього відразу хочу додати (дуже хотів сказати) - якщо крутити гіпсокартон безпосередньо до балок перекриття - будьте готові що з часом шапочки шурупів повилазять. В нас повилазили. Ми знали про цей ризик, та все таки пішли на нього. Фінанси... фінанси... фінанси... 3. Було багато дискусій на тему гризунів у житній соломі. Так от - гризуни є. Гризуни це типу миші. Вони є і вони в ній (соломі) живуть. Навіть у житній. Так що варто подумати чи дійсно так вже і важливо, щоб солома була житньою. З мишами ми наразі боремся традиційно: кіт та мишоловки. До слова. Опанувати майстерність налаштування дерев*яних мишоловок так і не зміг. Купив на місцевому ринку пластикові - power mouse trap. Штука реально працює. Чавкає мишок на ура. + кіт. В нас він поки що молодий (2 міс), але також помагає. Першу мишку ми з ним зловили разом. А ось другу він вже сам. Трошки погрався з нею і з характерним хрустом злопав. Зараз осінь. Миші атакуюють. Так що, треба бути готовим. На зиму мабуть поставлю УЗ відлякувач. Шкода кицю на гору в мороз закидати. Цікаво як зміниться ситуація, коли оштукатуримо другий поверх... Загалом от такі важливі нюанси першого прожитого тижня. По ходу утеплюю перекриття другого поверху мінватою. Раніше із мінватою не працював і скажу вам - штука термоядерна. Без распіратора працювати неможливо. Відразу кашель. Читав по форумах, що мишки і у ваті живуть. Чесно кажучи - треба бути добре клєманутим, щоб добровільно в ній жити. Не уявляю. Але подивимся. А і ще не економте на металевій сітці із дрібним вічком. Вона мішає мишкам робити норки у оштукатуреній стіні. В не оштукатурену вона і так залізе. І як будете бити сітку знизу, сантиметрів 5-10 заверніть на підлогу. Це убезпечить ваше підложне утеплення, якщо воно у вас буде. Ми цього не зробили і тепер переживаю. Загалом все що хотів сказати. Появиться нет вдома (зараз якраз над цим працюю) буде писати вже Naya.
×
×
  • Створити...