Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

МАНДАРИН-ка

Пользователи
  • Публікації

    10
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача МАНДАРИН-ка

  1. звичайно, те, що з"явились приватні БТІ добре, здорова конкуренція потрібна. і той час, коли була монополія, багато хто згадує як щось страшне. але діяльність приватників потребує додаткового врегулювання. ситуація: на Софіївській Борщагівці є будинок, що інвентаризувався приватним БТІ. БТІ на об"єкт не виходило зовсім і зробило техпаспорти по будівельній документації. але чи то забудовник відхилився від дозвільної документації в процесі будівництва, чи то дав БТІ будівельну документацію на інший будинок, а склалося так, що по факту там, де у людей кухні по паспорту зазначені житлові кімнати. це БТІ на сьогодні ліквідоване, його архів невідомо де. упустимо, з якими проблемами можуть зіткнутися власники квартир (наприклад, при поновлені втрачених документів). взагалі, ситуація НОРМАЛЬНА?
  2. по грошах - подзвоніть в БТІ, вас зорінтують. техпаспорт роблять 3-4 тижні. в БТІ замовляєте крім паспорта довідку, де описується за рахунок чого відбулися зміни (відсутність самочинних змін), потім подасте її держреєстратору. у вашому випадку, напевно, в сільську раду доведеться звертатися. це при угодах купівлі-продажу та при спадкуванні для нотаріуса достатньо довідки з БТІ згідно якої у новий правовий документ вносяться відомості щодо нових площ. З"ясувала ))) до сільської ради звертатися немає потреби, всі питання можна вирішити у держреєстратора) попередньо проконсультуйтесь у держреєстратора. і головне, щоб вам довідку грамотно написали (за рахунок чого відбулися зміни). думаю, проблем не повинно бути, люди зносять і веранди і взагалі по пів- будинку, реєструють же свої зміни до площі, проблем не виникає.
  3. навіщо нотаріусу техпаспорт - цих нюансів не знаю. але сама восени 2013 року продавала квартиру, техпаспорт при здійснені угоди нотаріусу надавала (техпаспорт 2009 року) я так розумію, акт прийому-передачі був. як отримували свідоцтво? подробиць не знаю))) можливо, забудовник пролобіював це питання)) знаю тільки про "митарства" при продажі) доречі, у мене самої на нову квартиру техпаспорт приватного БТІ))) але він замовлявся забудовником, тут свої умови не подиктуєш) Добавлено через 21 минуту ага, написано, тільки ніхто не розписав механізму передачі архівів в орган державної реєстрації. та доступу до таких архівів, якщо вони вони були б передані. як на мене, технічна документація держреєстраторам непотрібна.
  4. ))) ну, наприклад, у Чайці є багатоквартирний будинок інвентаризацію якого (вцілому) проводило приватне БТІ. виготовили загальний техпаспорт на будинок без окремих техпаспортів на квартири. якимось чином право власності інвестори на свої квартири оформили. зараз хтось із власників хоче продати свою квартиру, для купівлі-продажу нотаріусу потрібно надати техпаспорт на квартиру, а такого немає. приватне БТІ розчинилось разом із документацією. комунальне БТІ відмовляє у виготовлені техпаспорту з причин, що інвентаризаційна справа уже була кимось заведена, а заведення паралельних інвентаризаційних справ законодавством не передбачено. хоча, насправді, причина відмови банальніша - вони там провели інвентаризацію пари квартир за замовленням власників, і площі не співпадали з площами, зазначеними в документах на право власності. в таких випадках має надатися довідка, чому площа змінена (чи є самочинне перепланування), а комунальне БТІ не бачить первинної технічної документації і не хоче брати на себе відповідальність за надання таких висновків. я про те, що історія нерухомого майна теж має десь накопичуватись і зберігатись. нажаль, архіви за прикладом нотаріальних, ніхто для таких випадків не передбачив щодо старого електронного реєстру - державні реєстратори мають до нього доступ, бачать інформацію, яка до нього внесена, але не можуть здійснювати в ньому записів. так само і нотаріуси. а до 2003 року реєстрація прав власності взагалі відбувалася лише на паперових носіях...
  5. касательно гаража? если да, то имела ввиду что в вашем случае площадь гаража входит в общую площадь дома, без вариантов.
  6. гардеробна - до допоміжної кабінет, вітальня - до житлової Добавлено через 1 минуту якщо мова іде про житловий будинок - площа лоджії до загальної площі будинку не включається
  7. п. 2.2 "Прибудовою (до житлового будинку) є частина будинку, розташована поза контуром її капітальних зовнішніх стін і яка має з основною частиною будинку одну (або більше) спільну капітальну стіну. Прибудови мають внутрішнє сполучення з основними частинами будинків." тем более, makarenok изначально сказал: "...докопался до моего гаража, который ничего кроме общей стены с домом не имеет" Добавлено через 4 минуты камин не считается в площадь Добавлено через 9 минут а-ммм....., я вибачаюсь, це яке БТІ написало вам що це мансарда? як обмірялось це приміщення, з привязкою до яких стін? ви в свій час дуже "просили" техніка написати що це мансарда? в будь-якому випадку можете сміливо замовляти поточну інвентаризацію і вимагати щоб фіксували так званий "статус" приміщення відповідно до його фактичного стану. а більше ніж на горище воно не тягне.
  8. Люди, БТИ не фиксирует, эксплуатируется ли фактически дом или нет. Никуда съезжать перед выездом техника не надо! Такая фиксация не предусмотрена Инструкцией о проведении технической инвентаризации объектов недвижимого имущества. Дабы не действовать по каким-либо слухам, позвоните в коммунальное БТИ Киево-Святошинского района (044-200-24-38), попросите что б вас проконсультировал главный инженер. парень грамотный, расскажет вам все подробно, не только то, что касается БТИ, но и дальнейшие шаги по узакониванию объекта. Если переживаете, в разговоре не указывайте свой фактический адрес, просто опишите ситуацию и попросите объяснить как вам действовать
  9. сервис в коммунальных БТИ сейчас изменился, не надо ориентироваться на тот период, когда они были монополистами. сейчас и они каждого клиента в попу целуют. и да - есть гарантия, что даже после ликвидации такого БТИ архив будет сохранен.
  10. послушаю. очень интересно, как будут оборудоваться две кухни, санузлы и т.д. особенно интересно, кто даст разрешение на оборудование кухни над или под жилой комнатой (по отношению к соседним квартирам)
×
×
  • Створити...