Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

masana

Пользователи
  • Публікації

    31
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача masana

  1. Вы ничего так не выиграете, у вас остается такая же площадь ограждаемых конструкций, еще больше углов, где больше теплоотдача, и вместо егрономности - получился длинный коридор. Кухня оптимально была - зашел и сразу сумки на кухню. А так, как вы придумали - придется пройти через весь дом. +- 10-20м2 роли особо не сыграют, если уж вы отталкиваетесь от существующего фундамента, а головной боли прибавят (ведь под стены перемещения нужно делать фундамент, а разные фундаменты- это подвижки). Уж лучше оставте изначальный вариант, там более компакная планировка и размещение ИМХО.
  2. Сейчас очень полезли такие "двосторонние брусы" из бл.зарубежья. Уже даже есть видео ,как такие дома сыпятся, но их упорно строят ,и продвигают уже и у нас. И даже адепты СИПа подают эти видео ,как пример ,что каркасники это фигня, а СИП вещь. Но в действительности, натуральные Канадские каркасники, имеют пространственную жесткость за счет ОСБ, обвязкочных брусьев и т.д, это как дома-панельки, их принцип строительства изначально другой ,чем в кирпичных. Есть определенные нормы, из той же Канады, где все эти узлы проработаны десятилетиями строительства и експлуатации. И верить, что ты сьекономишь денег, убрав всего лишь такую малость как осб в каркаснике - себе же дороже.
  3. Ну сколько можно, каждый раз всем форумом рассказывать. Не нужно фундаменту устойки, ничего он не усядет БЕЗ НАГРУЗКИ, вы его пригрузите стенами, и он осядет на заложеную в расчетах осадку. Грузить фундамент можно через 2 недели (начинать кладку), он уже имеет 30% от проектной прочности. Через месяц бетон набирает 90% прочности. Вот отсюда и растут ноги у "классики" отстаивания фундаментов. Если у вас треснул фундамент, то это ошибки в проектировании, расчетах и исполнении, а не из-за неотстаивания.
  4. я не думаю, що це доцільно. перша думка - ви готуєте, а хтось іде по сходах, і вся пилюка сипеться в їжу. Краще вже сходи розмістити над диванами, телевізором, обіграти шафами...
  5. Питання не по новій схемі підключення, а по старій. Прислали мені сьогодні нарешті розрахунки по ТП і ПЛ-0,4. І звичайно ж потужностей не вистачає. Сусід оформляв доки за місяць до мене, в нього запросили по 1т грн за кВт.це в принципі даже дуже мене влаштовує. Але мені порахували і заміну кабелю на 5 ти ділянках, близько 100м (відповідно ще раз оплачувати проект реконструкції ПЛ, 1000грн). І відділ приєднання сказав ціну реконструкції біля 30т грн, і писать запити чи скарги на начальника. З цього виникають питання: 1) Втрати напруги ПЛ 9,9%, при допустимих 8% по НТПС-88. Ця норма взагалі дійсна? Бо розрахована вона на с/г лінії, а в нас місто. Чи правомірно вимагати реконструкцію лінії від мене, якщо по показникам вона явно перевантажена ще до мого підключення. На схемі є ще 5 нереалізованих ТУ, і РЕМ може кожному написати реконструкцію лінії, і нажитись на цьому. 2) Який порядок цін може бути на заміну кабелю з 4х35 на 4х50, біля 100м(5 прольотів). 3) Як правильно написати листи-запити(скарги) по цим питанням в РЕМ? Чи може на НКРЕ сайті? Ще РЕМ просить письмову згоду на участь в реконструкції ТП( яка нібито перевантажена при аварійному випадку). Як правильно написати, "прошу вказати умови участі в реконструкції"?
  6. В процесі осмислення народилося ще два варіанти. Як наслідок зникла внутрішня несуча стіна, і з'явилася несуча колона. Конструктив вже осмислений і порахований. А от з плануванням так однозначності і не знайшлось. 1 варінт-сходи біля кухні: + наявність кладовки у кухні під сходовим маршем. - великі коридори(можливо це і плюси, але хочеться по максимуму корисну площу); кишкоподібна ванна на мансарді. 2 варіант - сходи біля кабінету: + збільшення площі кухні; кладовка у кабінеті або з коридору; спальня батьків на мансарді збільшилась; ванна кімната приємніших пропорцій; коридори менші. - немає кладовки на кухні; І все так же залишається питання по вентшахтам. Як би так їх обіграти, що була одна (димохід від камину не рахувати, його більш всього і не буде). Буду вдячна за пинки і летючі тапки.
  7. Може наступили на прощання на них "хазяїва"? В селах взагалі зараз з цим ділом повний мрак. Не топлять, бо в якійсь "бабушці" було написано, що якщо топити котенят і цуценят, то не буде худоба плодитись, от вони і викидають їх. Я кажу - а як раніше, у всіх плодилось, і нічого, тоді стерилізуйте кішку, 300 грн - так це дорого, при тому що в 18 річних дітей айпади, ноути і бехи (це в звичайному селі 100км від Харкова). Мрак стає глибшим у людей з кожним роком.
  8. Zinder в Полтаві просадочні грунти переважно, ви ж на Башкірцевої таки взяли ділянку, приходьте на Дундича, я вам покажу які гарні тріщини в стінах через надцять років появляються, і як стіни одна біля одної іздять верх-вниз))) зате фундамент дешевий. З плитами з/б навряд чи пройде ширина 400мм, суглинки просідаючі, опір грунту слабий, не економте на фундаменті, його потім не переробити нормально.
  9. Різниця в тому, що з коробкою фундамент дасть розрахункову просадку, і буде стояти далі без просадок (якщо фундамент порахований правильно). А без коробки, він не просяде (бо немає того навантаження, на яке він запроектований, або просяде трохи на вагу фундаменту), а коли ви зведете коробку, то він знов таки ж просяде на розрахункову величину, бо з'явиться навантаження. Тому краще будувати одразу з коробкою, щоб не чекати потім сезон, поки під вагою коробки фундаменти просяде.
  10. Декілька питань. -автокрісло ставляється на шасі? -люлька може іздити "обличчам до" та "обличчам від" мами? -ручка на колясці суцільна чи може розділятися на дві? - скільки користувалися, скількох діток відвозила? - перешлете по Україні?
  11. У вас в договорі, якщо ви попередньо домовлялися про приєднання майданчика на період будівництва, в п.1.1. вкінці повинна бути строка "в тому числі забезпечення енергією будівельного майданчика", а потім в договорі прописано "підключення будівельного майданчика здійснюється на постійній основі" (якщо ви просили на буд. майданчик кВт так як і на будинок). У мене правда по ТУ, але вже третій раз перероблюють, бо перший раз не написали цю строку, і проектанти РЕС не можуть робити проект на майданчик. Другий раз не вірно вказали адресу будівництва, якась пропущена дріб - і все, знову перероблюють.
  12. В приватному секторі: - до вас не прийдуть сусіди, бо у вас плаче маленька дитина серед ночі, -не прийдеться нести коляску на н-нний поверх, бо поламався ліфт, -ви можете пилососити, пиляти, сверлити і теде в будівлі, не боячись, що до вас прийдуть сусіди (а також співати пісень під гітару, приймати гостей хоч до ранку, вибачте кохатися скільки хочте, слухати яку хочте музику), - забезпечити себе автономією (генератор, сонячні батареї, дровяний котел, колодязь і теде) що в квартирі практично не можливо, - самі швидко поремонтувати всілякі поломки і засори, не чекаючи коли пройде ніч, вихідні, вийде з запою сантехнік з жеку і теде.
  13. Кожен сам вибирає, що йому по душі, я знаю, що наш унівєр проводив дослідження земельних наділів навколо ГРЛ, там вміст ртуті в 6 раз вищий ніж допустимо, що таке ртуть, і як вона впливає на організм можете почитать самі. Біля Чорнобиля тоже люди живуть і зараз. Я не пугаю, просто продавці дуже люблять у нас слова "район елітної забудови", а люди і не знають що, де і як. Ви не задумувались, чому ці поля раніше не забудовувались? І люди з буцьківки переселяються в Лісок? Я знаю, що ртуть дуже впливає на репродуктивну функцію, дуже багато знайомих з цього району дуже довго не могли зробити дитинку, можливо це і не тільки з цим звязано, але мені здоров'я дорожче. Я вважаю, що у нас в Полтаві є ще райони, де ситуація з екологією краща, якщо вам все одно де жити, то ваш власний вибір, я вас попередила, а вирішувати вам. Кстаті два дні знову вимикали електрику, вчора двічі, раз на 2 секунди, 2-й раз на 2 години. Позавчора також на дві секунди вимикали, як мені шкоду свою техніку.
  14. так не потрабно було чіплятись за стіни, навпаки, треба було повністю відокремити, і фундаменти також, і новостройка рухалася сама б по собі(просідала земля під новостроєм, якщо не правильно зроблені фундаменти), а старий будинок не зацепило б.
  15. Про Щербані нічого поганого в екологічному плані не чула.
  16. Ми вже декілька разів стикались із просмотрами (квартиру продавали), спочатку "хай дивляться, не жалко", але після третього перегляду, коли приходять дивитися цілою толпою+бабушки-дідусі, які бачачи що в квартирі мала дитина, ніхто ні разу по власному бажанню не роззувся, і навіть коли скажеш не всі роззуваються, я прямим текстом казала, що 1 раз на 2 тижні, на крайняк на 1 тиждень, зараньше домовлений час і всі роззуваються. А взагалі то маєте право не пускати, ви ж не в останній день виселетесь, от хай тоді і водять. Бо здавачам не хочеться і дня грошей втрачать, а ви, я впевнена, вже і іншу квартиру оплатили, отже потратились вдвічі. Так що не ведіться на провокації, у вас оплачено, отже ви там живете до кінця оплати, і маєте повне право нікого не пускати(я один раз пустила маму хозяйки, так пожалкувала, тепер нікого).
  17. А яка різниця де, ви знаєте, радіус дії таких об'єктів пару десятків км, думаю якраз Івонценці, авіамістечко , р-н мясокомбінату і піде (я зараз в університеті не працюю, то вже не дуже вкурсі). Я б лічно не хотіла, щоб навіть вірогідність була, що воно до мене дойде. Це ж вода, замеля і повітря - так як в нашій країні це констролюють, то буде свалка та ще.
  18. У бабушки в селі люди, які жили так (літня кухня як тимч. житло, а потім будинок основний), почали будуватись, коли їхнім дітям було по 5-6р, наші однолітки. Тепер у дітей уже свої діти, а будинки так і добудовують. Тимч. будинки раніше будували із саману або силікатної цегли, яку видавали по паю. Саман треба заготовити за рік, як мінімум. На капітальний тимч. будинок 35м. кв. витратиться не менше 15т. дол. якщо будувати самому (без влашт. інженерних мереж, підключення світло-газ, без документів та дозволів). Все одно перший рік потратите на тимчасовий будинок, а могли б на основний.
  19. Да, ми живемо на Дундича, якраз за М.Башкірцевої. Якраз на всіх тих полях кафедра КМДіП строяка досліджувала грунт. Не знаю, мені взагалі ця місцевість абсолютно не подобається. Мінімальні проблеми я описала, думать вам. Світло реально тухне, а працюю по ночам, то в 12 ночі пару тижнів підряд виключали, автобуси ходять 2, дуже погано, сама вулиця М.Башкірцевої - грязюка непролазна, не вздумайте брати внизу, в ярку, нам завжди холодрига і мокротиння. Садочок ближній на Бріїлках, полюбому возити, школа 13 наче непогана, але кажуть погано топлять, діти сидять в одягу. Коротше, ви тіпа живете недалеко від міста, але насправді ви живете в селі, де бабки туалет виливають на огород, діти в 6 років мати гнуть, і щоб добратися до школи, дитині прийдеться їхати сільодкой в автобусі забитим бабками, які ніколи не пропустять вперед. Ми собі купили в Яру, в сторону ДСК, тут я б ніколи не хотіла б жити постійно, ми 2-й рік знімаємо, і я вже терпіть не можу цей район. А ще візьміть до уваги відсутність дороги, тут немає асвальту, Гожулянська, Дундича є, а зв'язуючих їх немає, спробуйте раз пройтися з Рибців до зупинки, а потім сісти на автобус, на вихідних (у вас же не завжди буда авто, або дітям ходить, ось тільки розстане і спробуйте), простіше пішки на Браїлки іти, а це 3 км, дитина до 6р не пройде без коників. Ну вибирати звичайно вам, через пару десятків років і цей район мабуть стане нормальним. І можливо коли знаєш куди ідеш, не буде так обідно, коли воно буде так, як є.
  20. Ви хочете жити в місці з 8 разовим перевищенням ртуті? Буцьківка (так наз. той район), поля за швецькою могилою і за розсошенціми - місця з дуже порушеною екологією, за авіагородком буде відходник, а за розсошенцями той мясомогильник чи що, вонізм страшний. У нас не такі вже великі різниці цін околиць, може пошукаєте ще? Тим більше там немає інж. мереж, повірте, ви дуже здивуєтесь цінам на підвод світла і газу. 12 соток це 2 акти (10 с на будинок і 2 окремо на город), переоформляти - в 2р більше грошей. Не скажу за буцьківку, а поряд на Рибцях навантажень у мережі немає, їх тіпа може і виділяють, але з 20-00 до 8-00 напруга дуже низька, і майж кожен день вночі пару раз на пару хв вирубають світло. За літо перегоріла вся техніка (холод, мікрохв,кух. комбайн, пилосос, комп і насос в колодязь - ми знамаєм, і не знали про такі сюрпризи) Дороги до ГРЛ-капєц, їх немає, сьогодні навіть половина ліхтарів вуличних не світила; Я вже не кажу про купи алкашів на самій буцьківкі, ми там ходили дивитись частину будинку, це я вам скажу щось, біля кожного гаражу по 3-4 алкаша, якісь мутки, воно вам потрібне?
  21. Я фрілансер, працюю вночі восновному, і щоб не заважати жити іншим, кабінет має місце бути. Крім того, вхід у нас може бути або із заходу, або з півночі, бо зі сходу довший шлях, сусідський будинок, і мені потрібно світло в будинку з півдня із максимумів вікон (я взагалі мрію про сонячні батареї, грунтовий теплообмінник і таке інше, але хвінанси((( ) Із заходу де вихід з кабінету буде зимовий сад колись. А кракозябра виникла, щоб зробити дитячі однаковими, а можна двері посунути, одна дитяча буде 13, інша 11, і двері в супружню рівні))) Взагалі то я ніколи не була в сучасних будинках, жили тільки в "бабусиних " плануваннях. Тому в проекті виникають різні "хочухи" яких ніколи не бачили, але не вистачає в нинішньоживучих будинках. Крім того будпаспорт уже виданий на 7.2х8.4 в осях, тому це як обмежувач для нас, щоб не розпускатись.
  22. Як уже хтось казав на форумі, мабуть проект ідеальний, раз ніхто не хоче покритикувати))) Тоді ще питання, до шановних форумчан - чи можна, щоб вентиляційна шахта виходила в коньок на осі Б3? Саме в коньок, а не збоку, бо шеф каже що це взагалі ідеальний варіант. (це по першим варіантам) І ще один варіант планування і тих же рамках, прошу до обговорення: перший поверх мансарда вигляд зсередини: ну і наша ділянка: www.stroimdom.com.ua/forum/attachment.php?attachmentid=249508&stc=1&d=1360632078 Насправді далі яр із забудованими котеджами, вигляд на очисні ставки, Гришкин ліс і нову частину міста, дуже гарно Ну справді, скажіть що небуть, із сторони видніше.
  23. Я вам дякую, але якби я могла дозволити собі будувати більш ніж 8х8 (а то і менше), то я б не парилась з розстановкою меблів і приведення всіх комунікацій в одне місце. Ну сказано ж в першому повідомленні, газова труба зі сходу, внутрішній двір з півдня і заходу. Всі оптимальні будинки схожі по плануванню. У вас же топочна відірвана від кухні(потрібно газову трубу обводити через півбудинку), ширина сходів 250мм, і несиметрична середня стіна. І чи є економічними остекленої півстіни? Дякую ще раз за клопоти, але краще висловіть думку про моє планування.
  24. Можете кидати тапками, але поміряла свекрухину кладовку, 0,8х1м. Їх вистачає для того, що поставити мішок з цукром і мукою, а на полицях поставити банки з консервацією чи пакети з крупами. А можливо то буде просто велика шафа)))
  25. 1.Тамбур колись буде прибудований))) 2. Або робити високі (більш ніж 165 мм) сходинки, що для нашого зросту не зручно, або на манс. поверсі "влазити" в кімнати. Якщо підкажете як зробити зручніше - буду вдячна. 3. Про витяжки і димоходи є питання в початковому тексті. 4. При необхідності кабінет=спальня. 5. На кухні- барна стійка. Стіл у залі. 6. Матеріал стін не підлягає зміні. Була б можливість був би зруб. Піно-газо-термо-шлако блоки, каркасники(я їх проектую на роботі) мені не подобаються. Ми плануємо зразу не утеплювати, а у випадку з газо-піноблоком(який першим трісне вдруг які подвижки) матеріал вийде дорожче +2 монол. пояси+думай як чіпляти всяку кухонну утварь, вхідні двері.
×
×
  • Створити...