Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Архітектор К

Пользователи
  • Публікації

    46
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем Архітектор К

  1. и к чему это?

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про архітектурну діяльність

    Стаття 30. Майнові права на об'єкт архітектури

    "Використання проекту твору архітектури, містобудування чи садово-паркового мистецтва для реалізації допускається тільки одноразово, якщо інше не обумовлено договором, згідно з яким створено проект. Повторне використання такого проекту і розробленої на його основі робочої документації здійснюється виключно за згодою автора з виплатою йому або його правонаступникам авторської винагороди. "

    • Лайк 5
  2. это должно быть в договоре прописано?

    я говорил ему,что буду продавать.

     

    Добавлено через 46 секунд

    и кстати,проект сделан по моему эскизу.

    Майнові права належать архітектору і замовнику, якщо інше не передбачено договором.

  3. Доброго всем времени суток!

    Перечитав всю ветку, хочу обратиться ко всем знающим специалистам с таким вопросом. Есть ли разница между архиректором и архитектурным бюро? Имеется в виду весь необходимый спектр работ?

    Поясню. На одном из сайтов понравился один проект дома. Как правильнее (ну и эффективнее, соответственно) - обратиться в эту организацию либо найти грамотного индивидуального архитектора?

    Зараннее большое спасибо!

    Як архітектор так і архітектурне бюро можуть виконати повний спектр проектних послуг, різниця лише в тому, що бюро може мати крім архітекторів ще й своїх штатних проектантів суміжних інженерних розділів, ну і кількість працівників дозволяє виконувати складніші об'єкти.

  4. В будинку немає логічного зонального розпланування на приватну зону, зону денного перебування, вхідну групу приміщень. Погана орієнтація приміщень за сторонами світу. Будинок треба розплановувати разом з ділянкою. Беріть ескізи планування, розпишіть побажання і йдіть до архітектора, він розпланує все як треба, щоб і вам сподобалось і функціонально було краще.
    • Лайк 1
  5. Есть, конечно, мысли поднять стены на метр-полтора после перекрытия, для перспективы мансарды...

    Обов'язково передбачте, бо пріоритети з часом міняються.

  6. Подивіться проекти Райта, якщо сподобається може надихнетесь на рішення фасадів. Конфігурація і ухил дахів у вашому проекті дозволяє розвинути схожі фасади.

    Westcott-House-by-Frank-Lloyd-Wright-architect-04.jpg.ba3007209d9ac3dd2388c342cd5ba33c.jpg

    Prairie-house-architecture-by-Frank-Lloyd-Wright.jpg.769959caa52bee8d7e3abc07cfa04a76.jpg

  7. А з холом при вході до кінця ідею не зрозумів. Може не хол, а зал?

    Хол чи передпокій, який би за формою більше наближався до квадрату, щоб можна було поставити шафу чи вішак для одягу, стільчик або пуф.

    Приміщення денного перебування: кухню, їдальню, вітальню можна об'єднати, або хоча б влаштувати великі розсувні двері між ними.

    • Лайк 1
  8. Не ускладнюйте собі життя кривими перегородками;) Вирівняйте і виділіть з тамбура простір для вбудованої шафи в спальні. В спальні 4 вікно краще зробити зі сходу а не з півночі і взагалі робіть вікна більшими

    resource_export_1354102401116.jpg.44638fbd233f678b2018195077156d17.jpg

    • Лайк 1
  9. При вході в будинок краще зробити хол, ніж коридор з 6-ма дверима. Котельню варто перенести до вхідної групи. Дуже маленькі вікна, такі можна влаштувати в ванні і санвузлі, а в кімнатах однозначно більші.
  10. Схема мала би такий вигляд. Тут чіткіше розділені функціональні зони, і краща орієнтація кімнат, відсутня прохідна кімната. Вентиляційні канали з кухні і ванни в одному місці. Я би ще додав гостьовий санвузол.

    2112493900_.thumb.jpg.c7f4a35aca3d59bba718ea7f92e97e6d.jpg

    • Лайк 1
  11. Ни на чем брызги от воды и от жира не будут видны больше чем на стекле! Если это кухня для показательных выступлений-не вопрос...Но если на ней будут регулярно готовить - стекло не лучшее решение

    В тому місці де кухонна плита скло не дається. Так на склі, на глянцевій плитці і на глянцевих фасадах видно плями від води і сліди від пальців, тому потребує більшого догляду, хоча це незначні жертви заради краси ;)

    kuhnya2.jpg.a8a8979b39abcad6d3ebcac28cac2a22.jpg

  12. А для кухни в современном стиле что подойдет? Тоже голову сушу чтобы такое забабахать...

    Фартух кухні і стіну біля обіднього столу можна оздобити склом, під нього вставити фотопринт - дуже стильненько виглядає. Можна на стіну приклеїти листи фанери з текстурою під дерево, чи дсп/мдф плити.

  13. Пропоную послуги архітектурного проектування; від концептуальних пропозицій до робочої документації. Проекти можна подивитись на сайті www.agforma.com

    e-mail: karashetskyy.y@gmail.com

    тел: 0672552977

  14. Подскажите, милые эксперты-архитекторы:smile: или опытные застройщики. Сейчас планирую разрабатывать проект с архитектором. У меня вопрос: какая практика работы? В какой момент я могу отказаться от услуг одного архитектора и обратиться к другому?

    Объясню свой вопрос: так как никогда с этим не сталкивалась, в первую очередь хочу получить проект, который мне понравится. Может быть такое, что архитектор предлагает варианты, но заказчику не нравится? С одной стороны человек потратил свое время, проработал, но мы не сошлись в понимании и вкусах, с другой стороны -я не хочу платить за то, что мне не нравится и пойдет в мусорник.

     

    Запорука будь якої успішної співпраці базується на професійності і довірі. Професійність архітектора базується не тільки на фахових знаннях в архітектурі але і вмінні вести діалог з замовником. З іншого боку, щоб вихідний продукт сподобався, замовник має бути відкритим до діалогу, в повному обсязі викладати свої побажання і довіряти архітектору.

    • Лайк 1
  15. Типовой проект и Индивидуальный, лучше сравнить как костюм в магазине и сшитый на заказ.

     

    Но Архитектора лучше выбирать по стилю. Если Вам нравится Типовой, обратитесь к Архитектору, но закажите под заказ. Он сделает проект под Ваш участок, Образ жизни. Учтет ориентацию, рельеф, геологию участка.

     

    Хороше порівняння)) правда костюмів можна мати багато і міняти їх щодня, а будинок зазвичай один і будується на роки. Типовий проект найкраще обирати як напрямок, на який архітектор може опиратись при проектуванні індивідуального будинку.

  16. Планування не погане, але коридори вузькі. Вентиляційні канали краще робити у внутрішніх стінах, з кухні немає вентиляції. Щодо фасадів - справа індивідуальна, кому і що більше подобається.
  17. Часто стикаюся з тим,що замовники питають - а ви гарантуєте що ваш проект буде надійним? А як ви це гарантуєте?

     

    Найголовніше те, що завжди буде шлях для маневру - ну, тіпа, це не ми фундамент робили, тому про тріщини питання не до нас.

     

    Гарантія це швидше риторика. Є відповідальність головного архітектора за проект, яка прописана законом і є відповідальність замовника, який дотримується проекту - це і є визначальним в питаннях надійності проекту і те з кого потім можна буде спитати.

    Немає ніяких перепон дослідити фундамент на несучу здатність, на основі якого робиться технічний висновок і наступні проектні роботи.

  18. Кидати камінням у Вас ніхто не буде)) думаю самі вже зробили для себе висновки.

    Стосовно будови може бути тільки єдиний правильний і виважений вихід - замовлення індивідуального проекту на існуючих фундаментах. В цьому випадку Вам необхідно замовити повний проект - архітектурно-будівельну частину і працювати з єдиним спеціалістом - архітектором від початку і до кінця, обумовити всі нюанси майбутнього будинку, що в майбутньому зекономить Вам час, здоров'я і гроші, яких вже й так достатньо витрачено.

    А не правильних варіантів безліч))

×
×
  • Створити...