Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

vassai

Пользователи
  • Публікації

    6
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

vassai's Achievements

Новичок

Новичок (1/13)

  • Уже неделю на форуме
  • Уже месяц на форуме
  • Уже год на форуме

Recent Badges

1

Репутація

  1. А ви вже зробили фасад? У вас по проекту клінкерна плитка, цікаво, як ви її клали?
  2. Ок. Питання спрощується. Є контролер який працює з кількома ВЕУ + сонячна панель + дизель генератор? Такий контролер не обов’язково має мати функцію інвертора (бажано навіть НЕ мати). Цікавить не "зібрати самостійно", а в першу чергу купити. Щодо порад шановних форумчан. Так я читав і ці, і інші сайти, однак відповіді на своє запитання не знайшов.
  3. 1. Апдейт. Щодо "чистоти" синусоіди. Не впевнений чи цей критерій надто важливий, оскільки планується виділити окрему лінію під UPS. Брендовий безпербійник залізно тримає 220 вольт і через нього планується підключати всю електроніку. Інша справа як він працюватиме в парі з інвертором? 2. До речі, чи буде якийсь виграш, якщо перевести на 110 вольт (більшість техніки можуть працювати і на цій напрузі)?
  4. Потрібна порада експертів. Планується автономне електрозабезпечення. Основа - масив з кілько ВЕУ. На початку, можливо, 1 вітряк, але потім планується збільшити до 5 або і більше. З естетичної точки зору планується вертикально орієнтована конструкція. Враховуючи їх ККД і невеликий розмір, потужність навряд чи перевищить 500Вт (скоріше за все буде не більше 200). Сонячні панелі на початковому етапі не планується. Вітру на ділянці виставчає, але бажано мати і таку опцію. Також в резерві є дизель-генератор, який хотілося б, щоб підключався за потреби. Далі не можу знайти інформацію: 0. Яка буде схема підключення? Це можна все реалізувати через один контролер + 1-2 інвертори? Яку напругу вибрати: 12, 24, 48, 96 Вольт? 1. Який контролер вибрати? Так щоб можна підключити кілька вітряків і сонячні панелі (в перспективі), а також дизель-генератор (бажано з автопуском). Контролер повинен вміти виключати заряд бататарей при досягненні критичних значень (виставляються вручну як маскимальне так і мінімальне). Також контролер має вміти сигналізувати про досягення мінімальних значень (скажімо виставлено мінімум 12 воль, а при 12.3 В, контролер подає сигнал, що скоро буде досягнуто критичного розряду, щоб не відбулося раптове відключення). Або при досягненні критичного розряду контролер запускає дизель-генератор. 2. Який інвертор? Краще взяти б/у комп’ютерний безперебійник без акумулятора чи все ж чистий інвертор буде ліпше? Також по потужності. В принципі цікавить виключно для побутових потреб. Тобто холодильник + світло на одному (скажімо 500-600 Вт), а всі інші потреби, в тому числі електроінструмент та водяний насос (до 2 кВт) на іншому інверторі (потрібно на 3кВт?). Є сенс тягнути окремо лінію на 12В (так розумію, напряму від акумуляторів) для діодного освітлення? 3. Які акумулятори? Марка, де купити? Де найліпше співвідношення ємність/ціна (хотлайн відповіді не дає, шукати на авторинку просто найдешевші)? --- - так розумію не має сенсу дивитися на зарядні пристрої для радіомоделістів (зарядні на 1000Вт, з балансуванням і т.п.)? - для компенсації високої пускової напруги хочеться поставити конденсатор. Це можна зробити з автономкою?
  5. Скажіть будь-ласка, який у вас контолер та інвертори? Також цікавить що за батарея. Ну і звісно ж де брали (зрозуміло, що панелі через інтернет, а все інше)?
×
×
  • Створити...