Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Halvis

Пользователи
  • Публікації

    293
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем Halvis

  1. питане

    microusb как универсальное решение

    прошивка или прямое подключение ftdi, или по воздуху

    передача данных wifi (json, mqtt, думаю, скоро будет modbus)

    зы ручная резка (пластика) - тест для визуализации, в дальнейшем корпуса буду заказывать уже с отверстиями с завода:rolleyes:

     

    Супер! Дуже функціонально вийшло! Я так розумію, що це все на базі ESP8266.. А основну PCB плату для монтажу решти датчиків самі розробляли? Корпус в Україні замовляли чи в Піднебесній?

    • Лайк 1
  2. Приветствую всех!

     

    Дело к зиме, решил заняться доделыванием системы отопления.

     

    Весной я добавил в систему 4-х ходовой клапан (www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?p=4213246#post4213246), т.к. топить пеллетником без него несколько проблематично, кроме того без него невозможна дальнейшая автоматизация. В процессе добавления я не учел пару моментов (по части спуска воздуха и нагрева бойлера). Теперь подключил немного по-другому бойлер, добавил авт. воздухоотводчик, поставил привод на 4х ходовой, наваял программу (которая следит за температурой обратки в пеллетник и подачи в систему, поддерживает на минимальном уровне первую и на нужном вторую), подключил привод к апельсине. Итоги:

     

    Поділіться детальніше як працює 4-х ходовий клапан (наскільки я зрозумів, він поворотний)? Який привід на нього ставили, де купували?

  3. Благодаря теме Mastervovik-а, мой старый 14.4В шуруповерт обрел новую жизнь.

    Вместо старых банок в корпусе батареи шурика разместились:

     

    Сподіваюсь Ви не викидали старі акумулятори в звичайний смітник, а здали в один з волонтерських пунктів прийому. Наприклад: batareiky.in.ua

    Оскільки ці акумулятори містять важкі метали і їх не можна викидати у загальний смітник!

    • Лайк 1
  4. Снимаю сейчас квартиру. Снимаю первый после ремонта. Электрофурнитура лезард. Розетки вытаскиваются с вилками (распорные лапки выкручены уже на максимум). Диммера перестали работать через 3 месяца и как то все одновременно. Один выключатель как то странно клацает но пока работает

    Рекомендую розетки ставить на винты (в коробках и розетках это предусмотрено)

     

    Можливо в квартирі підрозетні коробки старого зразка, у них діаметр більший, ніж по євростандарту!

  5. получилось так

    мониторинг и управление рекуператором FHBQ-D5 без конвертера (фирменного) на прямую

    участвуют конвертер usb-rs485 и могучий и великий python:)

     

    Я в захваті від того, як Ви все це програмуєте!

    У Вашій системі дуже багато датчиків температури, як фізично вони підключені до Raspberry?

     

    вот примерный бюджет необходимый для контроля и управления по СО2 (в моем случае 7 зон контроля СО2)

    А які це сервоприводи за 120грн ?

    • Лайк 1
  6. Так, напевно я не зрозумів концепції Вашої системи, не знав, що все буде керуватись з Orange Pi в кінцевому результаті.

    Мені дуже цікава дана тема, оскільки сам зробив пелетний пальник. І автоматику до нього хочу зробити більш зручною та доступною зі смартфона.

    Буду вдячний, якщо поділитесь своїм досвідом, як зробите даний девайс.

  7. Та не боязно ее там применять, да и неудобно.

     

    А чому боязно? По моєму, перевага в он-лайн доступі до поточних параметрів пальника, запис статистики, віддалене управління...

     

    Ви ділились роздумами про потребу в дисплеї для контролера пальника в темі fim. А як без дисплея? Налаштування оптимальних параметрів для різних режимів горіння, корекція цих налаштувань в процесі експлуатації, задання робочої температури, ... якщо без дисплея, то звідки ці зміни вносити в контролер? Тут якраз перевага Raspberry Pi в можливості встановлення сенсорного дисплея наприклад

    Он дивіться які контролери з сенсорними дисплеями поляки роблять: www.plum.pl/index.php/produkt/cieplo/pellet-biomasa

    Якби вирішити з управлінням швидкістю вентилятора та підключенням датчика полум'я, думаю, можна було б щось подібне на raspberry чи Orange зробити..

    А який у Вас існуючий контролер пелетника? І що у ньому хотіли б змінити?

  8. Поляки пишуть таке:

    "Gruntowy wymiennika ciepła należy czyścić co dwa lata. Czyszczenie polega na kilkukrotnym przeciągnięciu przez wymiennik szczotki przymocowanej do biegnącej w nim linki. Średnica szczotki powinna być większa o około 100 mm od średnicy rurociągu.

    Szczotkę należy nasączyć środkiem bakteriobójczego, np. stosowanego do czyszczenia wanien z hydromasażem. Po zakończeniu czyszczenia należy przepłukać wymiennik wodą i dokładnie uszczelnić otwory rewizyjne."

     

    Спробую перекласти:

    ГТ потрібно чистити кожні два роки. Очищення полягає в кількаразовому протяганні через теплообмінник щітки, закріпленої до троса. Діаметр щітки повинен бути більшим на 100мм ніж діаметр труб ГТ.

    Щітка повинна бути змочена в бактерицидному розчині, такому, як миють ванни з гідромасажем, наприклад.

    Після закінчення очищення, потрібно промити ГТ водою і ущільнити оглядові отвори.

     

    Взято з цього документу. Це ціла дисертація по ГТ з розрахунками.

    GWC.pdf

    • Лайк 4
  9. Что-то из серии stm32. Вентилятором рулить так же, как и в оригинале - фазовый регулятор на тиристоре.

     

    Цікаво, я думав Ви будете Orange Pi використовувати. А є подібний фазовий регулятор для використання з малиною чи апельсиною?

  10. что за зверь?

     

    З доступних по ціні, можу порекомендувати цю пароізоляційну стрічку: www.greenteq.info/vb/opencms/greenteQ/RU/Chemicals/Foil/product_0003.html

    Сам її використовував. Для приклеювання її до стін потрібен клей.

    • Лайк 1
  11. Здесь есть два варианта:

    1. Революционный. Заменить контроллер пеллетника на свой - у меня очень много вопросов к штатному контроллеру, поэтому это основной вариант. После этого я получу полный контроль над пеллетником. В принципе там ничего сложного нет, надо только времени немного выделить под это дело.

     

    На якому контролері плануєте переробляти пелетник і як керувати швидкістю вентилятора?

  12. QUOTE=eam;4198772]Если коротнет сам светильник внутри (провода, драйвер, пр) то его в любом случае под замену. И заменить его не составит особого труда. Поэтому я таки придерживаюсь мнения что основная задача АВ - защищать провод. Но это, суда по некоторым тема что я читал, тема для вечного холивара :)

    Воно то так, тільки щоб АВ встиг вимкнутися до того як почнуть плавитись, загорятись проводи або лед-драйвер світильника...

    Для характеристики "В" струм відсікання 3-5 кратний номіналу, тобто для В6 18-30А, для В10 - 30-50А

     

    Могут отстреливать от пускового тока драйверов.

     

    Ви це знаєте з практики чи так пишете?

  13. Не, мне такое не нравится, т.к. если что случится в одной комнате со светом прийдется весь свет в доме выключать. Ну или одна фаза со светом отключится РН из-за скачков.

    Чому виключати? У Вас же світло буде вмикатися через реле, при вимкнених реле фаза далі не піде...

    Крім того, якщо виб'є АВ основного освітлення, додаткове буде працювати.

    Реле напруги на освітлення можна і не ставити. Зверніть увагу на діапазон напруги LED-драйверів - він дуже широкий (може бути і від 90 до 250В)

     

    Свет в техничеких помещениях я в финальной схеме объединил, а вот в комнатах и пр местах пока не вижу смысла объединять.

    Перевага в тому, що у майбутньому зможете легко підключити альтернативні джерела енергії під цю окрему вітку освітлення...

     

    Не собираюсь конечно, но и заранее не знаю сколько и какого света будет на улице. Поэтому лучше протянуть туда с запасом, т.к не вижу проблемы в более мощном автомате при условии что провод выдержит, т.к. автомат должен защищать провод в первую очередь (1,5мм + 10А и 2,5мм+16А). Более того, я сейчас посмотрел на ассортимент и цены на Хагер и изменил свою финальную схему под Хагер:

    - заменил все автоматы В6 на В10, т.к. они, как оказалось, существенно дешевле стоят и при этом спокойно работают на 1,5мм.

    - по той же причине сейчас поменял УЗО с 32 за 40

    - заменил дифавтоматы на комбинацию АВ С16 + УЗО 25/30.

     

    Якщо провід січенням 1,5мм2, то можна і B10, але все ж зверніть увагу на той момент, що АВ захищає від короткого замикання не тільки кабель, але й сам світильник. Подивіться, яке січення проводів безпосередньо у світильниках (особливо китайських, до 1мм2 макс), а якщо коротке станеться у самому Led-драйвері... Моя рекомендація не економити на АВ В6.

  14. Спробуйте розглянути концепцію, коли освітлення буде стояти на одній фазі з окремими АВ незалежно від розеток і решти електроприладів.

    Також, можна не ставити на кожну кімнату окремий автомат, а згрупувати, наприклад, основне освітлення по кімнатах, освітлення в мокрих приміщеннях, додаткове освітлення (типу бра, підсвітки та ін.). Тоді номінал АВ В6 не буде мати такого суттєвого запасу, як у випадку повного розділення по кімнатах. І ще, номінал АВ В10 для освітлення вітальні та вуличного освітлення, на мою думку, завеликий. Ви ж не збираєтесь 2 кВт освітлення ставити?

  15. пытаюсь смотреть как перераспределяется выработанная тепловая энергия

    1) выработка теплой энергии 11,48kWh

    2) тепло забираемое на коллекторе 2 этажа 2,62kWh

    3) тепло забираемое на коллекторе 1 этажа 1,74kWh

    куда девается остаток? (потерями на обогрев котельной пренебрегаю, пока)

    4) 7,12kWh идет на нагрев плиты ТП со скоростью 0,475С в час

    *2+3 идет на покрытие теплопотерь, если эта сумма выше теплопотерь, то на увеличение температуры/теплоемкости дома (стены, етс)

    поправьте если не прав

     

    Як Ви обчислюєте загальну кількість виробленого тепла і окремо на кожному колекторі? Різниця температур є, але потрібна витрата теплоносія, наскільки я розумію. У Вас встановлені витратоміри?

  16. Вот узнать бы где найти какой нибудь контролер для того чтобы фиксировать динамику изменения температуры с выносным датчиком.

     

    Гляньте цей температурний логер:

    www.ao-tera.com.ua/product_list/ru/dlt/357.html

    • Лайк 1
  17. Понемногу подбираюсь к части электроснабжения дома.

    Есть видение и желание сделать автоматизацию, назовем для понимания "Умный дом" посредством, представленного здесь Loxone.

    Если есть на рынке что-то подобное буду рад услышать.

     

    Гляньте на промисловий контролер

    .

    - мови програмування FBD, LD, ST, SFC

    - можна інсталювати бібліотеку для автоматизації будівель

    - інтерфейси Ethernet, RS-485 2шт

    - вбудований веб-сервер

    - програмування в середовищі SoMachine

    - модулі розширення аналогових входів/виходів (4-20мА, 0-10В)

    - модулі розширення дискретних входів/виходів

    Шина 1-wire відсутня. Температурні датчики NTC, Pt100, Pt1000, термопари.

    Контролер розроблений для виконання промислових задач, але на мій погляд його можна використовувати буть де.

     

    Базова версія контролера з 14 дискретними входами і 10 дискретними виходами буде коштувати біля 345 євро, модуль розширення для 8 NTC датчиків 185 євро, модуль на 32 дискретних входи або виходи також 185 євро.

     

    P.s. В свій час пропонував такий контролер Dmode, але трохи запізнився, він вже придбав Loxone.

    • Лайк 2
  18. Почему не использовали вот такую?

    В Локсона без модулів розширення обмежена кількість дискретних виходів, тому використовується інтерфейсний модуль RS-485.

    Крім цього, Dmode, швидше за все не хотів використовувати безпосередньо внутрішні реле цього контролера, оскільки з часом контакти цих реле можуть підгоріти і вийти з ладу. Через це краще застосувати зовнішні модулі на шині RS-485.

    • Лайк 3
  19. например, loxone рекомендует экранированный сат5, а тут говорят utp

     

    Як варіант, для економії коштів можна використати екранований ftp-cat5E 2 пари, для чого платити за 4 пари, якщо використовуються тільки дві..

  20. Віктор, чи використовували грунтовку перед штукатуренням?

    В процесі нанесення штукатурки, чи не виникало необхідності в змочуванні стіни через швидке поглинання вологи газоблоком?

    Яке фінішне покриття буде по штукатурці (а можливо воно вже є..)?

  21. Так з аналоговим входом наскільки я розумію теж буде проблема з живленням. Оскільки на вхід подається тільки плюс. Мінус має бути поданий на мінус блока живлення, який в локсона на 24В.

     

    На першому фото зображено схему під'єднання приводу 0-10В, тобто вихідний сигнал 0-10В (це не та схема, що нас цікавить в даному випадку)

    На другому фото принцип під'єднання датчика. Якщо 24В не давати, а дати живлення +5В все буде ОК.

    Перероблена схема для датчика MH-Z14:

     

    attachment.php?attachmentid=519042&stc=1&d=1469480829

     

     

    Якщо я правильно зрозумів те, що 24В знизу - це живлення самого контролера.

    129323389_Wiring-Documentation-Loxone-GoogleChrome.thumb.jpg.d2009b447b8f69e2c707c4357436a09e.jpg

    • Лайк 1
  22. y-dom, можно ли к Локсону подключить такой вот датчик MH-Z19?

    Выходы у него UART, PWM. Но по данной абривиатуре не понимаю как это соотносится с возможностями минисервера.

     

    PWM - це ШИМ (широтно-імпульсний сигнал). Його можна підключити до дискретного входу контролера, при умові, що вхід підтримує потрібну частоту імпульсів. Але в цьому випадку є проблема. Згідно характеристик, датчик дає ШИМ-сигнал напругою 3,3В. Для Arduino цього достатньо, але для дискретного входу Loxon'у цього замало, потрібно хоча б 8,0 В.

     

    На цьому ж сайті я знайшов аналогічний датчик MH-Z14, який окрім UART i PWM має аналоговий сигнал 0-2.5В. Як на мене, то простіше використати цей датчик з сигналом 0..2.5В, під'єднавши його до аналогового входу 0..10В Loxone.

    • Лайк 1
×
×
  • Створити...