Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Sergeybsv

Пользователи
  • Публікації

    57
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Sergeybsv

  1. Для этого нужно определиться сколько участков есть под охрану. Установить индивидуальные светозвуковые GSM сигнализации Вижу несколько домиков уже растут в поле. Нужно минимум 2 поста с автономным электричеством так как расстояние большое, а также в целях безопасности охранников. Плюс возможность смены.
  2. Действительно понятие окупаемости! Очень относительно! И что такое окупаемость? Как ее считать правильно и в каких случаях. Когда окупается автомобиль который Вы купили за 10 000 у.е. и который потребляет топлива на 2-3 тыс у.е. в год? Через 5 лет он для Вас обойдется в 20 000 у.е.! Если каждый день ездить 2-4 раза на такси, то это будет стоить около 18 000 у.е. Но нужно учесть что автомобиль покупается и выкладывается за раз вся сумма, во втором случае можно всю сумму инвестировать чтобы получать прибыль... которой будет достаточно чтобы ездить на такси и вся сумма оставалась не тронутой. А когда окупается простой бойлер который стоит 4 000 грн и потребляет 200-400 грн в месяц? 2000-5000 грн в год? Через 5 лет вы потеряете 30 000 грн и будете дальше оплачивать по 500 грн в месяц, тогда как за коллектор можно выплатить деньги и дальше пользоваться бесплатной водой.Ответ - есть вещи которые никогда не окупаются, но люди все таки ими пользуются, тратят деньги и радуются, потому что люди не хотят мыться холодной водой, и греть воду в кастрюлях.... Некоторые хотят сэкономить деньги прогуливаясь пешком, не считая износа обуви, или потраченного времени, например, проводя еще одну рабочую смену дома после основной работы кочегаром возле твердотопливного котла. Если Вы хотите экономить очень важно просчитать все на этапе постройке дома, так как когда у Вас уже имеется дом с неэффективной системой отопления и нагрева воды, то почти ни одна система не будет окупаемой. Так как демонтаж и монтаж новой системы действительно часто стоит дорого и долго окупается. И психологически преодолеть барьер - ДОРОГО, ДОЛГО окупается очень сложно! Но почему человек тратит десятки тысяч долларов на новый автомобиль ПОРШЕ, БМВ покупая его в кредит на 5 лет переплачивая в два раза его реальную стоимость + обслуживание и топливо. Но когда идет речь установить систему бесплатного горячего водоснабжения или например солнечной электростанции, которая даже может приносить прибыль до 500 ЕВРО в месяц (6000 у.е в год) люди начинают считать выгодность и окупаемость. и зачастую совсем неправильно.
  3. Хочеться дізнатися також стосовно прямих затрат коштів (оренда приміщення... )на проведення зборів що відбулися весною. І по можливості небайдужі активісти щоб розділили ці витрати. Яким чином це зробити давайте обговоримо. Також призупинилися розмови стосовно дискусії щодо кооперативу чи обєднання. Буквально на днях розмовляв із підприємцем-бухгалтером який запропонував схему обслуговування та звітності для ОСББ у формі надання послуг від ФОП. Така форма обслуговування дала змогу оминути складних схем нарахування зарплат бухгалтеру,голові... Відрахувань податків іт.д. І т.п. І вже два роки лоюди 4-будинків задоволенні бо до цього були скандали із звітністю.. ДІйшло до того що 4 -голови мінялися і врешті вже ніхто не бажав головувати. Може щось подібне і нам створити Обєднання власників у якому кожен особисто заключатиме договір із ФОП чи обслуговуючою організацією стосовно надання певних послуг, дороги, охорона, вивіз сміття... Кожен буде вносити кошти отримувати квитанцію та зможе особисто вимагати результату. Таким чином ми відійдемо від складнощів які стосуються кооперативів та їх спільної власності. Яку можуть навіть конфіскувати. А також таких моментів як відсутність пільг та прямих договорів.
  4. Щодо охорони, то це надзвичайно серйозне питання. Думаю, що наявність лише одного поста питання не вирішить, у майбутньому їх має бути мінімум 2-3 на територію. А1 фірма розповіли що вони патрулюють навіть вулиці Петропавлівської та Софіївської Борщагівки. Але вчора будучи приємно враженим охороною у Першому Парковому (Місто Сад), розповів знайомим які там проживають про те що у нас на полі є з крадіжками проблеми, а от у вас тут все цивільно, шлагбауми, перепустка лише по дзвінку до хазяїна... Вони переглянулися і з посмішкою сказали, що при цій цивільності і охороні і кодовими замками на підїзді крадії викрали у них чотири ноутбуки із квартири вдень, коли вони були на роботі, а через 4 дні проникли у квартиру сусіднього підїзду, але там всередині знаходився хазяїн, який почувши, що відкрилися двері вийшов, але догнати у тапочках йому їх не вдалося. Так, що вважаю охорона має бути лише комплексною із врахуванням технічного та людського фактору: 1) фізична охорона периметру для швидкого реагування та виклику мобільної групи; 2) обовязкова сигналізація та відеонагляд на кожному обєкті, бажано навіть 2-3 рівня сигналізації;
  5. Останім часом злодії почали діяти і вдень. Вчора зранку проникли на територію, зломали замок, демонтували датчики сигналізації. А вдень у сусідів пошкодили вагончик. Дізнавався щодо охоронного цілодобового поста- від 15 000 грн/місяць. Якщо б назбиралося 30-60 людей то це було б 250-500 грн місяць. Чи є якісь пропозиції з цього приводу у тих хто збирається будуватися?
  6. Лучше все таки начинать и заканчивать строительство в течение года (с весны по зиму), фундамент - стены - перекрытие - крыша - окна - хоть какое то отопление, чтобы исключить возможное промерзание и разрушение фундамента (в наших широтах очень много за одну зиму перепадов через точку замерзания. Так что лучше строить за год, а фундамент и цоколь утеплять.)
  7. Останні новини із сільради: ДПТ можливо буде готовий до кінця року на всі ділянки, а топозйомка скоріш за все робитиметься за рахунок держкоштів.
  8. Каламутність можлива за рахунок того що відром із поверхні набрано та осипання піску та пилу із колець. Залізо лише трохи більше норми.ПРОТОКОЛ № 305.pdf
  9. Що це за село та який кооператив? Справа у тому, що у Вас, напевно, прямий договір із обленерго та облгазом. Якщо ж це через кооператив то ціна буде вищою. В дійсності часто після досягнення цілей кооперативом, потім оформляють прямі договори із обслуговуючими організаціями, але при існуванні кооперативів (приводився гаражний та дачний на балансі яких знаходяться трансформатори та мережі), оплата здійснюється через юридичну особу і ціни вищі та пільг немає. Добавлено через 12 минут Офіційно звісно не передадуть. У сільраді прямим текстом говорять: хочете робити - робіть, будуйте, проводьте світло... Там будуть цьому тільки раді, звісно поки не торкнеться їх інтересів як от вийшло з ДПТ. Спочатку підписано документи на ДПТ по 6 частині за кошти власників, а потім змінилася думка і їм уже вигідно все поле і за кошт сільради. (Чому так не знаю але напевно сільраді є якась у цім вигода.)
  10. Так все таки кооператив чи громадська організація? Деякі нюанси по кооперативу. Зазвичай кооператив включає ВСІХ власників обєднаних певною ціллю, наприклад: побудувати будинок із мінімальними затратами, організувати охорону ділянок, провести світло... Але ті хто знайомий з кооперативами то Вам відомо, що кооператив усі питання вирішує сам і обслуговування бере на себе. Тобто створивши кооператив сільрада нам подякує, що ми такі хороші і на наш баланс передасть: дороги, електрифікацію, побудову дитсадка та школи, вивезення мусору і т.д. і тому подібне... Оплатити дороги - десятки мільйонів, трансформатори та стовпи - мільйони, будувати садок чи школу ніхто не захоче скидатися... Наприклад, чи відомо Вам яку ціну платить за електрику кооперативи? Наприклад, кооперативний будинок у с. Соф. Борщагівка до переходу на баланс обленерго по договорах на кожну окрему квартиру платив по 2 грн/кВт і будь який нічний тариф Вам не "світить", ні 2-х зонний лічильник, ні пільговий тариф на електрокотел в 3000 кВт, ні пільги, ні в майбутньому зелений тариф для сонячних станцій нічого цього в кооперативі не можливо добитися... Ось ще приклад volga.lutsk.ua/view/10277/2/ і таких багато... наводилося і раніше в попередніх повідомленнях. Те ж саме із газом буде.. по 7 грн і ніякої знижки на зимовий період. Взагалі потрібно скласти таблицю де розглянути усі нюанси кооперативу та визначитися чи хочемо ми у таке вступити ...? У той же час, наприклад, у місті Ірпінь створено Організацію Власників Квартир Ірпеня. Так от вони змогли домогтися зниження тарифів на електроенергію на цокольні поверхи з промислових до нормальних - "для населення", встановлення лічильників із 2-зонним тарифом... Вирішуються інші питання шляхом петицій, пікетів та іншими юридичними шляхами. Кооператив питання тарифів, лічильників, ніколи б не вирішив тому що держава має діло із юридичною особою кооперативом і надає послуги по фіксованих для них цінах промисловим, а кооператив буде це ділити на членів які платитимуть, а таких максимум поки що у нас десь 100 із 1000 ділянок. Пропоную створити Обєднання Власників Земельних Ділянок ОВЗД (для розвитку села Софіївська Борщагівка). Тоді як юридична організація ми будемо боротися за розвиток села, зможемо писати у різні інстанції. Наприклад, теоретично, навіть зможемо вимагати перенесення військової частини подалі від населеного пункту, заборону будувати висотні будівлі, вимагати побудову дитячого садка та школи, асфальтування дороги... У той же час на добровільних основах ми зможемо організувати збір коштів для спільних потреб ОВЗД, наприклад, найближчим часом - топозйомка чи охорна. Пропоную збір коштів робити згідно внутрішніх договорів, бухгалтерію відкритою, з фіксацією надходжень від власників і витрат організації, щоб кожен міг бачити на що витрачаються кошти. І обирати на які потреби виділяти власні кошти.
  11. В поле копал . Обошлось и дорого и нет, круги покупали дороже но очень качественные и больше по размеру чем стандарт, тогда по 350 грн. Грубо говоря если б не копал сам то цена была на то время 800 грн. Т.е. 24-26 тыс. грн. Но так как почти половину выкопал сам, подносчиков не нанимал, и была скидка по знакомству, то вышло дешевле. Вам информацию отправил в личку раньше. Кто будет копать колодец, обязательно нужно предупредить о глубине и возможном наличии плывунов. Не каждый копает такие глубокие колодцы и не все перестраховываются свариванием кругов. У нас колодец 37 колец, около 32 м глубина. Круги крепкие 90 *90 см. Вода хорошая, по вкусу лучше скважины 70 м. Сдал на анализ, результаты пока не получил еще. Нам копали профессионалы, (и я у них поучился, выкопал сам чуть меньше половины), которые сваривают кольца между собой, так как внизу сильный плывун (меня в конце копки выдавило на 1 м вверх, успели вытянуть и хорошо что сварены кольца) иначе вырыл бы глубокую могилу себе на своем участке.
  12. Год готовился делать скважину, а потом пришла мысль выкопать колодец, и не пожалели. Очень хорошо знаком со скважинами, гидрогеологией, а также ознакомился с колодцами с лопатой в руке, копая себе на участке. Нет разницы скважина или колодец если это один горизонт воды. Но есть разница в конструкции, ремонтопригодности и сроке эксплуатации. К сожалению ни одна из известных компаний не делает скважины по технологии: перекрытие верхних горизонтов. Поэтому чем больше скважин вокруг сделают тем будет хуже вода у соседей. Неправильные скважины понижают воды с верхних горизонтов в нижние загрязняя ее водами с септиков и грунтовых вод. Не всегда вода с нижних горизонтов чище и зачастую даже хуже из за высокого содержания железа, поэтому нужны специальные фильтры. По вкусу вода из моего колодца 30 м лучше и без привкуса чем из скважины 70 м, в селе Соф. Борщаговка. Скоро должны прийти результаты анализа по колодцу. Да, за 1м колодец выходит в 2 раза дороже скважины, но не нужно дорогого насоса, (дешевый вибрационник выводит быстро скважину из строя для колодца это не так актуально), трубы, гидроаккумулятора, электричества. Сравнение ____________ Колодец ________ Скважина Цена, тыс грн ______ 24-36 _________ 15-20 Насос, тыс грн ______0-0,4 _______ 2 -7 Электричество, Вт______0-400 ______ 600-2000 синусоида Цена системы __________0-1 _______ 10-15 (генератор или солнечная) Цена где то одинаковая, а возможности использования разные. То есть, из колодца можно достать воду ведром или недорогим насосом. Не нужно дорогой системы электроснабжения с мощным инвертором (синусоидальный) или генератора.
  13. Дійсно, кооператив має бути гнучким і умови зрозумілими. Але погодьтеся є велика різниця у цінах. Якщо кооператив прийме рішення встановити трансформатор і провести електрику самотужки, то ціна підключення однієї ділянки коштуватиме 5-7 тис дол. (За ці кошти можна побудувать коробку будинку із накриттям). Чи зможемо ми врахувати та оплатити потужність для 100 членів існуючого кооперативу та хоча б на 100-200 майбутніх членів кооперативу. (це вже сумма сягає мільйона долларів). Якщо ж дочекатися від сільради трансформатора який буде розрахований на висотні будинку + 1000 приватних домогосподарств та підключитися до обленерго то це коштуватиме 500 дол, 12-18 тис грн. Те ж стосується і доріг. Побудувати кооперативом повноцінні дороги це величезні кошти, які зібрати кооперативом нереально, (краще вже купити всюдихід бронетранспортер або гелікоптер) А скидатися десятки тисяч на тимчасові, теж потрібно обговорювати, оскільки потрібно оцінити декілька цінових варіантів доріг, які пізніше будуть бульдозерами переплановані і весь закуплений щебінь буде перемішаний із грунтом. Також вїздів на поле декілька. І якщо зробити загальним коштом основні, а підїзду до своєї ділянки не буде то нема різниці де застряне вантажний автомобіль із будматеріалом. Наприклад, до моєї ділянки вже 1 км дороги заасфальтовано від Петропавлівської Борщагівки, завершено ремонт дитячого садочка, ще один кілометр засипано щебенем. Тобто дорога до моєї ділянки навіть територіально, відноситься до іншої сільради.
  14. Стосовно оплати топозйомки. Враховуючи ту інформацію, яку надають в сільраді, та її постійну плинність та змінність. (То підписано ДПТ на 6 частину за рахунок власників ділянок, то ДПТ на 3-6 частини за рахунок сільради без включення 1 та 2 частини, то вже всі ділянки за рахунок сільради після жалоб власників із 1 та 2 частин...) Перед тим як вирішувати збирати чи не збирати на топозйомку потрібно дочекатися конкретної інформації із сільради. Навіщо бігти попереду, чи у всіх є зайві кошти і Ви не знаєте куди їх подіти і сильно бажаєте допомогти бідному голові сільраді.
  15. Згоден на 100%, що коопераативні будинки краще виглядають. Мої батьки теж вийшли від ЖЕК і створили кооператив на 4 квартирний будинок (але не юридично). Тобто ніхто не змушує тебе вносити незрозумілі внески і ніхто не розпоряджається твоїм майном, не блокує тобі вїзд, не відкриває кредити на тебе у банку. У приведеному прикладі гароажного кооперативу "vodnik", якщо не сплатив внесок ставлять бетонний блок перед воротами блокуючи вїзд. Я вважаю це не нормальним. Або чому кооператив має навязувати мені непотрібні послуги??? Наприклад на данному етапі охорона важлива і я готовий платити і 500 грн за якісну охорону, коли ж будуть інші будинки і дороги, то мені краще буде поставити пультову охорону і самому вибрати охоронну фірму, а не ту за яку проголосують в кооперативі. Добавлено через 1 минуту Ця інформація звучала на зборах. Як вступний внесок.
  16. Дійсно обєднуватися потрібно але потрібно врахувати гнучкість кооперативу оскільки люди різні і цілі для цих ділянок у всіх різні. У мене сама ділянка уже в кооперативі (купив із другом на двох). І хоч ми друзі, але підходи до використання цієї землі теж різні і не по всіх пунктах ми зходимося. Пока лише дійшли згоди по тимчасовій огорожі та колодязю - ці питання вирішилися легше і з меншими затратами для кожного. Хоча не виключено, що колись можуть виникнути різні погляди на спільне використання води. Наприклад, вчора обговорюючи питання кооперативів отримав інформацію, що будинок по Вернадського у кооперативній власності у кращому стані ніж той що у ЖЕК. Але коли пенсіонерка не змогла заплатити декілька місяців із пенсіїї 1800 грн, квартплату у 2400 грн. Голова кооперативу виставив на продаж її квартиру, продав, взяв борг по квартплаті, а їй купив меншу квартиру. Інший європейський приклад Литовського кооперативного будинку де із 260 квартир 132 проголосували за заміну ліфтів і потрібно викласти декілька зарплат (до 10 000 євро) за це рішення. Хто не має кооператив відкриває кредитну лінію на власника і банк вносить цю сумму, а член кооперативу виплачує за 10 років вже не 10, а 15-20 тис євро по кредиту. Якщо відмовишся, то виходиш з кооперативу шляхом продажу квартири. А навіщо, наприклад, ліфт тим хто на першому чи другому поверсі? Але це нікого не хвилює ти рівноправний член кооперативу і маєш виконувати загальні рішення. Більшість із тих хто купив ділянки, зробив це для свободи, інакше купили би квартири і продовжили б жити у "вуликах" і "курятниках". А кооперативом який не буде гнучким ми себе знову заженемо у додаткові зобовязання по фінансових затратах, які не кожному підходять. Кооператив чи може краще громадське обєднання? Воно має допомагати вирішувати спільні питання, а не змушувати скидатися наприклад на стовпи електрики чи газ, тоді як дехто в принципі не збирається приєднуватися до цих постачальників. Або чому хто вступає в кооператив має сплачувати 2500 грн, які призначенні були для ДПТ по 6 частині... і т.д. Також питання виходу із кооперативу, або приєднання до нього теж має бути в уставі.
  17. Щодо назви потрібно обговорювати та пропонувати побільше варіантів. Цікава назва була поля за Петрівським - "Місто Сад". Правда кооператив вже переіменували на "Перший парковий" (це напевно робиться щоб уникнути якихось податків чи перевірок). Останім часом чув декілька подібних прийомів при ліквідації кооперативів і створенні інших на їх базі. У полі багато перепелів і поки що поле достатньо чисте (крім сміття білля посадки). Можна типу "Чисте поле"; "Софіївські Перепели", "Софіївський парк", "Софіївський сад"; "Софіївські дачі". Мені подобається більше останній варіант, приставка "Софіївські..." думаю доцільна, а далі потрібно фантазувати. Пропонутйе свої варінти! Потім можна буде виставити на голосування кращі пропозиції. Добавлено через 5 минут Інформація, щодо 2 м від кожної ділянки для пожарних норм доріг та ділянок для суспільних потреб яка була нам озвучена у сільраді. Хоч це і можливо теоретично, але на практиці це достатньо складно і максимум на що можуть піти, це обмежити забудову на 2 м від меж ділянок. Практично там достатньо широкі дороги у проекті і необхідності їх розширювати не має. Порівняйте хоча б центральну дорогу вул. Пушкіна. Соф. Борщагівка, де в деяких місцях навіть немає нормальних тротуарів і ніхто не ріже їм ділянки, а забудови виходять на дорогу.
  18. Як це дорога проходитиме по ділянках? І який ДПТ затверджується? (Ще не було громадських слухань, немає ДПТ, як можуть вже затверджувати те чого немає?) Згідно якого це детального плану?
  19. Дізнавався стосовно бульдозера для планування доріг коштує від 250-500 грн/година. До 2500 грн/зміна. Але для цього потрібно чітко визначити межі доріг (оскільки багато наявних грунтових доріг проходять через ділянки людей) та їх протяжність, узгодити із власниками ділянок тут на форумі та думаю можна повідомити сільраду, якщо це центральні проїзди для уникнення можливих непорозумінь особливо із завезенням будівельного сміття (як тут пропонувалося: все таки сміття хоч і будівельне - це є сміття і скидати його поряд з ділянками людей називаючи це дорогами, буде не зовсім доречно, мяко кажучи). Стосовно охорони мені надали загальну комерційну пропозицію одна із фірм, але їм потрібно чіткі умови та оглянути територію оскільки від цього формується ціна. Запитував також охоронника біля одного із охоронних постів у селі про можливість охорони ділянок у полі, але виявилося у них на балансі лише три будинки і це приватна охорона. Охоронник розповів, що із крадіжками серйозна проблема, де на ділянках з активною забудовою навіть у присутності на обєктах будівельників постійно крадуть інструмент та матеріал вночі коли ті сплять. Ком.пропозиц_я Шериф_загальна.doc
  20. Організація хорошої ДОРОГИ надзвичайно ДОРОГЕ задоволення, це навіть не сотні тисяч, а мільйони, тому за рахунок кооперативу це вирішувати досить складно, тим більше навіть організувавшии тимчасові дороги їх потрібно буде потім руйнувати для забезпечення нормальної основи при побудові капітальних доріг. Тому є пропозиція дізнатися про вартість бульдозеру для тимчасового вирівнювання дороги, та можливості організації засипання щебню лише під колісну базу автобілля (економія у 5-8 разів) для зменшення запилення автомобіля влітку в суху погоду та уникнення утворення болота у дощову.
  21. Організація пультової охорони коштує 300 грн/міс для одного обєкта. В основному це для будинків які розташовані на територіях із вулицями та номерами будинків де є підїзди і де проживають люди. У нас - поле площею біля 200 га,( точної цифри у мене немає). Заробітна плата охоронця складає 150-400 грн/доба. Охорона території організацією коштує 400-600 грн/доба, що складає 18 000 грн/місяць (ціна взята із сайту без уточнення наших умов: важливо, щоб був пункт охорони та автомобіль для обїзду території та обєктів). Для 100 ділянок це коштуватиме від 180 грн/місяць. Якщо розташувати пункт охорони посередині поля, то за 2-3 хв можна буде підїхати до обєкту. Сигналізація має повідомлювати на телефон власника та на пункт охорони. Також сигнал має спрацьовувати (світловий та звуковий -сирена) на самому обєкті до якого потрібно приїхати охороні. Справа у тім, що хоч кожен може організувати таку охорону і сам, але встигнути приїхати на обєкт із різних місць проживання не кожен зможе, а для злодія необхідно 5-10 хв. Та й застосовувати силу проти зловмисників згідно нашого законодавства (маєш право, але після того як тебе вдарять сокирою чи ломом по голові) і часто обертається криміналом для власника за перевищення меж необхідної оборони. Тому потрібен не просто "пяний сторож", а ліцензована охоронна фірма. Більш докладну інформацію виставлю пізніше і вже запросив у двох охоронних фірмах. Якщо є якісь інші пропозиції по поводу охорони ділянок, будь-ласка пропонуйте!
  22. Обєднуватися власникам земельних ділянок та проводити подальшу роботу із розвитку майбутньої частини села Софіївська Борщагівка однозначно необхідно! Але прохання по можливості юристу виставити на форумі особливості кооперативу! Статут! Права та обовязки членів! Чи є альтернатива для кооперативу? Наприклад, громадське обєднання власників земельних ділянок (для спільної охорони забудов чи інших спільних потреб). Чи може бути так, що при великій кількості членів кооперативу буде важко збирати всіх та приймати якесь рішення згідно кворуму або при його наявності отримувати достатньо голосів для прийнятя якихось рішень. (Ми могли бачити на наших зборах наскільки різні бажання у власників ділянок, розуміння та дії. Було присутніх лише 10-20% власників ділянок) Також було приведено на зборах приклад гаражного кооперативу де 100 членів, і всі власники гаражів хотіли змінити голову кооперативу, але за 4 роки їм так і не вдалося зібратися, щоб прийняти це рішення через не можливість зібрати кворум. Чи не стане кооператив перешкодою для того, щоб сільрада виділяла кошти на загальні потреби (дороги, електрика, газ, дитсадок, школа) мотивуючи це тим, що створений кооператив має це вирішувати за власний кошт?
  23. Пришлось мне запускать этот котел. Исполнение идеи котла с полной футеровкой очень понравилась. Даже был восторжен его работой при низких температурах теплоносителя и всеядности. Но понимаю, что у него также есть и негативные стороны, которые больше известны тем кто давно пользуется хотя бы 2-4 сезона. У кого стоят такие котлы отзовитесь. Звонил производителям этих котлов, рассказали что некоторые моменты они устранили, теперь используют покрытие внутри котла на стали, а также более качественно выполняют футеровку. Вот видео горения этого котла. Кто пользуется таким котлом? Отпишитесь! Хочу собрать побольше отзывов, а их в интернете почему-то мало нахожу. В основном пишут менеджеры.
  24. Никто не будет искать, если не поймать с поличным. Также вызывал следственно оперативную группу дважды после ограбления. Нужно устанавливать качественную сигнализацию с видео передачей данных, чтобы вызвать наряд в момент проникновения. Если будет несколько таких сигнализаций на участках, то возможно тогда и удастся поймать воров. Скорее всего это житель местного села.
×
×
  • Створити...