Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Taras1103

Пользователи
  • Публікації

    18
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Пол
    Мужской

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

Taras1103's Achievements

Новичок

Новичок (1/13)

12

Репутація

  1. Перша завдання фільтра не пустити самі знаєте що, в дренаж і не забити його. Повінь буде біля септика, а не вдома, будинок вище верхньої кришки септика, якщо він звісно не закритий герметично. Краще мати повінь біля септика, ніж перекопувати дренаж. Сітка мабуть обросте кормом для бактерій і бактеріми, які жертимуть це і відповідно будуть чистити фільтр. А може заросте щільною біоплівкою, час покаже. Але як часто він буде забиватися, покаже практика, спочатку буду часто перевіряти.
  2. Зробив фільтр з труби 160мм і нержавіючої сітки 2мм. Треба було з ним трохи помудохатися. Добавлено через 6 минут Найдорожче це сітка 0.5х1 м, куплена в польщі за 52 зл, тобто 350 грн. Йоршик для димоходів, він на кінці має різьбу м12 і до нього є подовжувачі і ручка які між собою скручуються. Проклеїв края сітки поліуретановим клеєм, вкрутив кілька нержавіючих шурупів щоб це все нікуди не злізло. Добавлено через 1 минуту Ручку йоршика планую вивести назовні, пробивши отвір над фільтром в кришці септика, щоб чистити його нічого не відкриваючи
  3. Не дуже вичерпна відповідь, можете дати щось почитати на цю тему? Власне в мене дядько колись мучився з запахами і засипкою бактерій кожні декілька днів в септику в приватному будинку (дренажа не було, бо глина, відкачувалося все в канаву при дорозі). І проблема вирішилася аератором, причому вкинув в перший колодяць, запах пропав і вже рік чи більше не сипить бактерії.
  4. Кинути розпилювач для акваріума чи декоративного ставочка і розвісити синтетичне покривало це дорого? Чи я чогось не розумію.
  5. Підкажіть, для цього міні септика варто робити аерацію і полотна для бактерій в другому колодязі? Нагадаю, а основному в будинку живе одна особа. Літом на кілька тижнів може бути 3-4 особи.
  6. На рахунок піни, час покаже. На піну кладуть теж газоблоки, в інтернеті є краш тести склеєних блоків, коротко, зазвичай лопається не по шву, на відміну від цементних сумішей. Плюс в піни набагато краща адгезія і дуже висока еластичнісь. Але як буде в практиці, не знаю. Йоршики є з щетиною з поліетилену, а ручку можна пофарбувати.
  7. Виявляється є спеціалізована піна soudal.com.ua/ru/produkty/bytowaja-linejka/montaznaja-pena/item/354-pena-dlja-krugow
  8. Буду сам робити з ПП труби 110, виріжу вікна, сітку всередину вставлю і паяльником закріплю. В дно теж сітку вставлю. Йоршики такий є, введіть в гуглі йорш для димоходів 110 мм Добавлено через 2 минуты І викладу останню версію скетча септика Добавлено через 1 час 40 минут Йоршики для димоходів є спіральні. Якщо є час і бажання, можна вісь йоршика вивести на зовні і чистити шурупокрутом, так щоб спіраль пхала воду вниз, йоршик працюватиме як помпа і щітка одночасно)))
  9. Може комусь згодиться, знайшов відгук про герметизацію кілець поліуретановим клеєм. Схоже шо схема робоча. Третій пос зверху www.forumhouse.ru/threads/124233/page-15
  10. Йоршик має таку перевагу над поршнем, що він має ворсинки які мають здатність влазить в очка фільтра і випихати все назовні принцип чищення відрізняється від того що на відео і, до речі, там ще якісь спеціальні соти, які не забиваються.
  11. Спробую мабуть клей HOFMANN Termo Rock, здається мені це буде значно надійніше і герметичніше з'єднання ніж цементні суміші, які як на мене рано чи пізно потріскаються
  12. Досить працезатратна процедура. А бентонітовий шнур хтось використовував? І чи варто взагалі перейматися гідроізоляцією? Якщо грунтові води нижче, то з часом щілини замуляться. Якщо вище вихідного патрубка, то каналізація і так не працюватиме...
  13. А яке очко в сітці порадите? Сітчаті фільтри для септиків є в продажі, тільки дорогі, на вигляд там очко десь 2мм. Такі фільтри треба витягувати і мити, стоки подаються в середину фільтра. А те що я пропоную, витягувати не треба. Ідею позичив тут. І згідний, фільтр має бути під люком, щоб мати доступ до йоршика) А чим краще ущільнювати стикі між кільцями, думаю їх поліуретановою піною склеїти або якимсь герметиком. Добавлено через 13 минут Це я на просторах інтернету видивився. Кажуть він там треба щоб при зливі стоків не перемішувати верхню корку з рештою, плюс він швидкість скидання з унітаза пригальмує. А забивається, це з практитки чи в теорії? Слабо собі уявляю який корок з жиру чи ще чогось може затримати залпових 5-8 літрів води з унітаза, але може помиляюся. Забрати його на вході в перший і другий колодязь? З'єднання 45 занурювати, чи має бути над поверхнею стоків?
  14. Щоб не плодити теми, запитаю тут. Планую зробити 2+ камерний септик з метрових кілець для однієї особи, літом може проживати 3-4 людини на короткий час. Грунтові води рідко, але можуть доходити до поверхні, зараз десь на глибині 2.5 метра. Замість дренажного поля, чи дренажного колодязя хочу другий колодязь обсипати щебнем. Думаю для однієї людини з головою хватить. Земля здається добре водопроникна. Підкажіть чи така схема буде працювати і чи все правильно накреслив? І ще одне, думаю на виході з другого колодязя поставити фільтр з нержавіючої сітки 2мм нижче рівня стоків. І вставити туди щось типу йоршика, яким раз на якийсь час, рухом йоршика вверх вниз можна його почистити. Але так як вода в сітку входитиме ззовні, то лишнє саме з нього має спадати. Ніхто не пробував таке робити?
×
×
  • Створити...