Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

kruvanya

Пользователи
  • Публікації

    19
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем kruvanya

  1. Звернувся із заявою у Обленерго щодо підключення 20кВт світла на 3 фази. Світло йде вулицею перед будинком. Усно повідомили, що необхідно вести метрів 400 від трансформаторної підстанції додаткового кабелю, бо потужність слаба і є звернення сусідів щодо слабої потужності. Чи повинно обленерго саме провести цей кабель чи це повинен робити я? І чи можу я якимось чином підключити хоча б мінімальну кількість кіловат на участок, щоб почати можна будівництво? Чи вони взагалі не зможуть мене підключити доки не протягнеться потужніша лінія? Офіційної відповіді поки не отримав. А починати будівництво потрібно вже. Ціна питання сказали більше 100 тисяч грн. Хтось щось може підказати?

  2. Смысл делать герметичный? Тогда надо и дренажные поля после него, а это ведь уже не наш метод Ж-)

     

    Є зміст робити, тому що це для магазина і дренаж нікуди не зробиш, тому що навколо нема місця, кілька квадрів землі вільної.

  3. Вода точно снизу прибывает? Или дождевая с поверхности затекает? Грунтовые так быстро не прибудут, если вы не в тропиках. И быстро не уйдут - может и полгода пройти.

     

    Идея делать один колодец - не септик, а выгреб. В землю будет уходить недолго, может, год. Делайте второй, сразу с бетонированным дном. И илоотстойник-накопитель удобрений можно третьим, маленький.

     

    Иначе толку не будет.

     

    Вже думав над тим, що вода може надходити ззовні септика і давити знизу під кольцами. Спробую забетонувати спочатку зверху стяжку навколо септика, щоб менше води йшло в нього, а потім побачити, яка кількість води буде на дні септика.

  4. ви жартуєте?

     

    Попробуйте повністю занурити під воду пустий закритий 5 чи 10-ти літровий бутель з повітрям. А тепер прикиньте силу, з якою вода тиснутиме на дно ями поки та порожня.

     

    вода дуже швидко надходить, в інеті прочитав, що так робили і всьо гуд. в мене за ніч вода піднімається на 10 см. рядом (до 3м) водосточна труба (не моя) з криші теж зливає воду.

  5. Доброго часу доби. Зробив септик з кілець 1,5 м в діаметрі висотою 2 метри. Дно септика не бетонував, думав фекалії йтимуть в землю, туалетом до цього часу не користувався. З приходом дощів піднявся рівень води в ямі на 1 метр. Викачував кілька разів, ситуація повторюється. Вирішив забетонувати низ, викачав всю воду, засипав на дно суху цементно-пісчану суміш зранку, вдень падав дощ, ввечері води було вище стяжки вже. Тепер там вода. Як залити, щоб бетон схопився і вода знизу вже не поступала в септик? Можна чекати морозів, але потрібно септик вже. Хтось може стикався з таким і підкаже. Дякую.
  6. Якщо не стоїть питання теплозбереження, чи не буде дешевше побудувати з бетонних чи шлакобетонних блоків? Міцність в них достатня щоб не армувати взагалі. Якщо по довжині більшої стіни плануються внутрішні стіни, що дасть жорсткість, то можливо і без поясів монолітних обійдетесь. Це так, для роздумів.

    Думав про шлакоблок, лиш не знати чи достатньо буде стіни в 20 см чи треба буде робити в цілий блок (40см)? І фундамент потрібен буде для нього більш міцний.

  7. Прошу поради у товаришів-форумчан. Стою перед вибором матеріалу для зведення стін під магазин у 2 поверхи, 2-ий поверх буде мансардного типу. Питання максимального теплозбереження не стоїть. Не буде ніяких утеплень фасаду. Розміри побудови - 17м*5м (детальний план з внутрішніми стінами скину за потреби). Розглядалися різні варіанти побудови - це і з цегли, і шлакоблоків, і піноблоків. Зупинився на газоблоках через швидке зведення. Армування горизонтальне буде проведено + армопояс, перекриття між поверхами дерев"яне, криша металочерепиця або профнастил. До слова, фундамент планую шириною 30 см, глибиною 90см і цоколь 30см.

    Так ось думаю:

    1). Чи достатньо буде товщини стіни 25см чи всетаки робити 30см?

    2). Стіни робити з блоків Д400 з вертикальним армуванням на углах чи з блоків Д500 без армування?

    3). Якої марки газоблок порадите? Я знаю,що АЕРОК найкращий, Стоунлайн трохи гірший, є ще львівський газоблок ВЕТО, який виходить трохи дешевше ніж навіть Стоунлайн, але про нього ніхто на форумах не згадує. Хто щось може про цей ВЕТО щось сказати?

    Ціни з доставкою на даний час такі:

    Стоунлайн - 1180грн/м3, АЕРОК - 1375грн/м3, ВЕТО - 1100грн/м3.

    Дякую тим хто відгукнеться.

  8. 21. Труба 127х4мм(может и 4,5) длинна 3200 мм (к примеру на дымоход) - 150 грн/м - могу порезать.

    22. Непонятные уголки - целый ящик по 3 грн/шт (прочные)

    23. Газовые счётчики ОКТАВА G6 - после к/р и поверки в 2016г. (всё новое кроме бирки на циферблате) - есть 12 шт.

    бронь на уголки. яка товщина уголків? вони з метала чи алюмінія? скільки приблизно штук є?

  9. И так доску 20 дубовую без напряга

    думаю и 40 пилить будет , не шумная ))

    по диску почитал хвалят Атаку многозубую ))

    сам тепер вибираю пилу для розпилу сухих дошок товщиною 50мм на бруски. вибираю між цією Дніпро-М ДПЕ-1800 та DWT HKS15-65. різниця в ціні 300 грн. прошу також поради яку вибрати?

    БРОДЯГА, відпишіться як ваша пила Дніпро-М ДПЕ-1800 справилася з 40мм дошкою і яким саме кругом різали дошки. буду вдячний вам.:beer:

×
×
  • Створити...