Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Cosine

Пользователи
  • Публікації

    32
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Cosine

  1. Підкажіть чим провести утеплення погрібу? Погріб у даному випадку це окрема, заглиблена в землю бетонна споруда засипана зверху на 1,5 метра землею. Хочу розкидати землю (візуально багато місця займає) та чимось утеплити. В ідеалі, щоб по поверхні можна було ходити (планую лаги, між ними утеплювач, а зверху листами водостійкими, або альтанку). Можливо Стіродур, який для фундаменту? 5 см вистачить товщини?
  2. Сам 8 метровий двотавр нічого не буде тримати (у варіанті 3 він рухомий) крім тельфера та вантажу 1 т. Це буде рухома частина (жовтим кольором на малюнку з синім тельфером). Проблема, яку не можу поки вирішити, це "салазки" (помаранчові). Їх захотів на армопояс покласти, поряд з мауерлатом, але там 15 см ширини вільної і 15 см висоти (стропила йдуть під кутом, тому по центру багато місця, горища не має). Думав можливо швелер П-образний покласти та колеса в нього, але малий зазор. Не виходить конструкція кінцева щось. Можливо у когось будуть ідеї? або щось таке (виграю у висоті для салазок, можливо 15 см вистачіть?)
  3. як написав вище 1000 кг (це із запасом взяв, а так менше) чомусь вважав, що двутавр дуже міцна залізяка на прогиб, але в офлайні кажуть, що якщо таке зроблю 12-15 двутаврами, то не витримає... відкрив "сопромат" і зрозумів, що "по науці" буде мені складно адекватно прорахувати щойно варіант 3 придумав випадково, "копаючи" ютуб 2 двутавра по 14 метрів покласти на армопояс стіни, а між ними на 8 метрів двутавр міцний з тельфером. Виграю на масі конструкції, кількості (метраж) двутаврів, міцності конструкції, робочій висоті приміщення. Можливо цей варіант кращий? Двутавр на 8 метрів з тельфером та 1000 кг посередені, який двутавр витримає?
  4. Шановні, коробка 8*15 м. Розглядаю варіант закладення під дах двутаврових балок під тельфер, який буде катати 1т. Чи має право на життя така ідея: 1. 5 двутаврових балок по 8 м на армопояс через кожні 3 метра 2. а) під них підвісити під кутом 90 один 14 метровий двутавр під тельфер (рух тельферу "вперед"/"назад") б) під них підвісити під кутом 90 два 14 метрових двутавра під тельфер на "рельсі" (рух тельферу "вперед"/"назад" + "вліво"/"вправо"). Який двутавр взяти із запасом (1т з динамічними навантаженнями)? Можливо є стандартні інші рішення?
  5. Дякую, а підкажіть в якій "моїй темі"? (пошук по темам дав результат - створено 5 тем: меблі, продам цеглу, Олександрівка, продам вагончик та моє життя, тобто про дах не має?). як це приблизно виглядає? є посилання на якийсь малюнок у Гуглі?
  6. У першому повідомленні писав, що це не житлове приміщення. Тобто так, це 1 кімната 8*15. Про ферми повивчаю. Порадите який тип ферм може підійти? Добавлено через 1 минуту Дякую, спробую намалювати про що я
  7. Але в такому типі конструкції роль затяжки виконує щось інше (наприклад бетонні перекриття)? Чи не плутаємо ригель із затяжкою?
  8. Можна посилання на вигляд конструкції "затяжку можно сделать и выше с бабкой, тогда на неё передается часть изгибающих моментов, или сделать нарощеную по длине в уровне, там только растяжение будет"? Це типу такого (малюнок)? Добавлено через 9 минут Проблема в "затяжці", на яку планувалася стеля/підлога з дерева (без навантажень особливих, але було би горище як бонус). З кутом проблема (не писав деталі, щоб не ускладнювати розуміння проблеми). Насправді викручуюсь, щоб двоскатний дах був з різними площинами. З одного боку нормальний, а з іншого більш пологий (до стіни навіс).
  9. Народ, підкажіть в якому напрямку "копати" щоб визначитись з конструкцією двоскатного даху на коробку 8*15 м без внутрішніх перегородок? Планував стандартний дерев'яний дах, але проблема в 8 метровій ширині при стандартній довжині лісу 4,5 м. Можливо знайду 6 м, але 8 метрового точно не має. З'єднувати здається ненадійним варіантом. Можливо хтось знає стандартні рішення? Будівля нежитлова. Дякую.
  10. Тобто якщо на ввідний 3-фазний автомат 50А, то це виділено 20 кВт? Електрокотел 3 фазний по теплу 25кВт буде працювати на повну потужність чи автомат не дасть? Підключення "зірка", "трикутник" це про ці 20 та 34 кВт?
  11. 32А 15 кВт (50А 23 кВт чи 33?) це А на фазу чи загальна? Прочитав, що на трьохфазних автоматах А зазначається на одну фазу, чи це так?
  12. Таких конструкторів поряд немає, а їхати до Києва поки не варіант. Ну і можливо завдяки форуму з'являться цікаві думки. Мерзлота так, турбує. І ще до цього, чи правильна технічно ідея об'єднання стрічкового фундаменту і моноліту з метою підсилення несучої здатності для стін і для підлоги по якій буде гамселити вантажівка з вантажем? Можливо буде достатньо монолітної плити (якщо продумати гарно гідроізоляцію, щоб не було вогким приміщення та і стіни)? Добавлено через 7 минут Дякую за пораду. Гідроізоляція вище рівня землі повинна бути? Тобто "котлован": 40 см пісок + 20 см щебень + 25 см бетонна армована плита (виходимо на рівень грунту) + гідроізоляція + 10 см армованого бетону? Тоді стрічковий можна і не "ліпить"? Вистачить міцності? За мерзлоту (пучіння) можна не хвилюватися?
  13. Хвилююсь, що чистова стяжка не витримає, хоча такий варіант був би оптимальним PS "бус" у лапках, у назві теми написав, що вантажне авто (КАМАЗ)
  14. Шановні, є потреба будувати майстерню-гараж, куди буде заїжджати "бус" вагою 25 т (двадцять п'ять) + станок (2т з вібрацією) та деяке обладнання. Розміри 15м*10м стіни газобетон висота 4 м. Високі грунтові води. Грунт пісчаний. Яку конструкцію фундаменту прораховувати і на що порадите звернути увагу? Спочатку планував монолітну армовану плиту (30 см) з ребрами жорсткості вниз залити, але хвилююсь за сирість у приміщенні і що може не витримати. Зараз думаю можливо стрічковий по периметру (70 см ширина, 1,3 глибини, верхній край в рівень із землею вийде), по ньому гідроізоляція і вже зверху залити армовану 30 см плиту. Бюджет має вагоме значення Дякую за поради!
  15. Шановні, за результатами вивчення форуму та інтернету планую замовити для утеплення даху (ліс та металочерепиця окремо) такий пиріг: 1. пароізоляційна плівка "Паробарьер" R110 JUTA 2. мінвата "Ursa Geo Скатний дах М-153" (150 мм, рулони) 3. супердифузійна мембрана "Евробарьер" Q160 JUTA Можливо порадите варті уваги ці матеріали чи ні і якщо ні, чим пропонуєте замінити? PS по відгукам сподобався Ізовер, але його 150 мм у рулонах не випускають?
  16. Дякую, мабуть на цьому варіанті і буду зупинятись
  17. Можливо доцільно розглянути варіант виносу утеплення на лаги? (поверх залізобетонних лаг паробар'єр, обрешітка, утеплювач (25 см), гідробар'єр, металочерепиця? Чи не буде даремним витрачанням зусиль/коштів утеплення між лагами 25 см а потім зверху ще +5см утеплювача, а у підсумку загальне теплозберігання буде як від 5 см утеплення (умовно)?
  18. висота 24 см, ширина 9 см не зрозумів про який рисунок запитання, той що вставив? PS дякую за відповідь
  19. Планую замінити покрівлю даху та провести її утеплення. На сьогодні дах має такий вигляд: Порадьте, як технічно правильно провести утеплення у цьому випадку? Залізобетонні "лаги" замінювати економічно недоцільно, але, наскільки розумію, якщо просто плотно мінватою їх закласти + пиріг (гідро-паро) + метало-черепиця, то бетон буде провідником холоду. Чи так і має бути?
  20. Дякую за пропозицію. Заїжджав сьогодні, ваш знайомий показав будинок. Пошуки почав не так давно, але по відношенню стан будинку/ціна/місцезнаходження вже зустрічав кращі варіанти. Пошуки продовжую.
  21. Більш детальну інформацію з фото можете надати? Або посилання на оголошення про продаж, якщо є. Будинок з таких?
×
×
  • Створити...