Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

taras_vn

Пользователи
  • Публікації

    51
  • Зареєстрований

  • Відвідування

1 підписник

Персональная информация

  • Имя
    Тарас
  • Откуда
    Винница
  • Хобби
    Виноград
  • Пол
    Мужской

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

taras_vn's Achievements

Интересующийся

Интересующийся (3/13)

  • Начало популярности
  • Первый пост
  • 10 комментариев
  • Начинающий собеседник
  • Уже неделю на форуме

Recent Badges

11

Репутація

  1. Утеплюю цоколь будинку екструдованим пінополістиролом 5 см. Приклеював на піну та кріпив дюбелями, триматися добре. Сьогодні почав робити армуючий шар із Polimin П18 та склосітки 160. Все начебто добре, але т.к. робив це вперше то поверхня вийшла не дуже рівна. Ось тепер і думаю чи можна після висихання цим же клеєм, але рідкішим зробити стяжку і можливо затирання? Якщо так можна, то чи потрібно спочатку прогрунтувати перший шар? Надалі наноситиму мозаїчну штукатурку.
  2. В мене ще є проблема що вхіний дріт зробили не дуже довгий десь 30-40 см. Якщо брати 4*12 а тим більше 6*12, то треба буде нарощувати дроти, бо автомат входу буде на верхній рійці, а вхід знизу. Я ще розглядав варіант 3*18, але він не дешевий і не впевненних що буде потрібен такий запас.
  3. Я планував нульові шини і землю робити знизу щита, бо дроти теж будуть заходити знизу. Приблизно так.
  4. Ось уже зробив схему розстановки обладнання в шафі. Хочу взяти Hager Golf 3*12, але не впевнений, що його вистачить по глибині для установки перемикача навантаження?
  5. Доброго дня. Нова редакція схеми. На діфавтоматі залишив тільки інтернет, відеонагляд і охранку. 3 ПЗВ на три зони: 1 поверх, 2 поверх і вулиця з стиралкою. Підскажіть потрібен автомат між генератором і перемикачем навантаження?
  6. Ставити п'ять дифавтоматів виходить недешево. Схему переробив, а тепер ось думаю може ворота і пральну перекинути на УЗО разом сараєм і мангальною? А повністю незалежними залишити лише котел, холодильник та інтернет (відеоспостереження та охоронку).
  7. Сьогодні вже уважніше обстежив вхід електрики до будинку. Зі стовпа йде два дроти. У зовнішньому щитку стоїть лічильник і один автомат я розумію так на розрив фази. У будинок заходить один двох житловий провід. Землі немає, тому навесні вбиватиму штиреве заземлення приблизно 4 метри і заводити в будинок на щит.
  8. Доброго дня. З урахуванням пропозицій та зауважень, а також купи прочитаного та переглянутого змінюється схема.
  9. Переніс лінію интернет, відеоспостереження і охорону на УЗО освітлення і розеток 2 поверху. Так думаю буде краще, чим на УЗО з воротами.
  10. Доброго дня. Прошу допомоги у проектуванні електричного щита у двох поверховому будинку. Будинок купив уже з розведеною проводкою, але далі планую робити сам. На фасаді лічильник із автоматом на 25 А. На місце щитка виведено такі лінії: освітлення 1 поверх, освітлення 2 поверх, дві лінії розеток першого поверху, дві лінії розеток другого поверху, окрема лінія духовки (посудомийна машина). Додатково планую прокинути лінії: холодильник, ворота, сарай, мангальна зона, інтернет (відеоспостереження, охоронка). Плюс планую поставити 5кВт джерело безперебійного живлення та передбачити можливість підключення генератора. Схема щитка додається.
  11. Спасибо всем за советы. Принял решение не строиться этапами, а собрать нужную сумму денег и сделать все за один сезон, как минимум фундамент, коробку и крышу.
  12. Вот еще один вариант фундамента с заливкой бетона в землю. Траншея делается 60 см чтобы увеличить ширину подошвы с двух сторон ложится утеплитель 10 см. Ширина фундамента получается 40 см., под 375 газоблок. На дне траншеи делаем первый армирующий узел и заливаем бетоном до уровня земли. Выставляем опалубку, выставляем второй армирующий узел и заливаем бетоном. Делаем обратную подсыпку армируем плиту и заливаем бетоном, ну понятно перед этим прокладываем под плиту все коммуникации. Делал этот вариант сам, поэтому буду благодарен за критику, замечания, предложения.
  13. Первоначально не сказал, что строить дом буду этапами. Первый год фундамент, второй коробка, третий крыша и 4-5 коммуникации и отделка. Поэтому не уверен, что УШП может нормально зимовать без нагрузки ведь грунт у меня глина. Плюс если делать УШП нужно сразу ложить теплый пол и он будет 5 лет там лежать.
×
×
  • Створити...