Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

назар1305

Пользователи
  • Публікації

    59
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача назар1305

  1. Доброго всім дня! Щоб не створювати нову тему, задам питання тут: Danke чи Crystalit? По ціні Crystalit. А щодо якості? Потрібно 13,06 м.п. *25см, 2,18 м.п. *30 см. Білий глянець. Львівська обл. Може хтось запропонує ціну?
  2. Утепляю мансарду. Між кроквами даю роквул рокмін плюс 15см. Потім буду давати 10 см парок uns 37. Парок ще не розпаковував. По рокміну можу сказати, що плотність у листах різна, крайні в пачці листи заявленої товщини не завжди набирають. Між кроквами тримається добре (відстань 80-90см)
  3. Не можу погодитись. Мембрана досить сильно натягнута, можливо і занадто, без провисань. Вату відрізав під кутом, щоб краще прилягала Добавлено через 51 секунду Є. А що його не потрібно? Добавлено через 53 секунды Можна конкретніше?
  4. Обов'язково перевірю, але вже весною, коли потепліє. Добавлено через 2 минуты Так, там мембрана є трохи пошкоджена. Дирки немає, але виглядає підтертою. Чим можна заклеювати такі місця? Добавлено через 1 минуту З близька він ще страшніше виглядає: майстри погано зарізали, вийшла щілина 1-2см, в яку вставили кусок тріски і закрутили болтами. Як тепер це виправити? Дякую за поради. Добавлено через 3 минуты На ній вказано, що це "мембрана високопаропропускна" Добавлено через 8 минут Мені, всетаки, здається, що пару пропускає добре. Якщо б не пропускала пару, це було б замітно на початку зими, в т.ч. і по запотівших вікнах, адже я в вересні - на початку жовтня заливав стяжки.
  5. Попробував - будь-яких перешкод не відчутно. Знайшов кусок мембрани, а також етикетку (наклейку):
  6. Про якість мембрани мені важко говорити. Марки не пам'ятаю, привозили її з Польщі. Добавлено через 50 секунд Зверху на даху не видно де б могло затікати
  7. На вулиці було біля 0, можливо +2 (падав дощ, часом з мокрим снігом). В приміщенні в суботу було +10, день перед тим (коли робив фотографії), думаю було +8- +10. Фото зроблені на незакінченій мансарді. Там де мокра пляма, там закінчується утеплювач на даху і далі піде неутеплене горище.
  8. Сьогодні падав дощ - результат на фото. Не думаю, що це конденсат. В чому може бути причина?
  9. Поділіться, будь ласка, досвідом: як Ви кріпили брус (той що під кроквами, для другого шару утеплювача)? Стик між утеплювачем та кроквою запінювали, чи що це на фото?
  10. Новий будинок. Підвал: підсобне приміщення 1 (12кв.м.) - без вентиляції, є вікно; підсобне приміщення 2 (12кв.м.) - вент. канал через стіну, без вікна; спортзал (34кв.м.) - вент. канал через комин, вент. канал через стіну, вікно. Перший поверх: кухня (12кв.м.)- витяжка над плитою, вент. канал в комин; ванна(7кв.м.)- вент. канал через стіну; зал(34 кВ.м.)- вент. канал через комин; тамбур, коридор - без вентиляції. Другий поверх (мансарда): кімната (24 кв. м.)-без вентиляції; спальня1 (12кв.м.) -без вентиляції; спальня2 (16кв.м.) -без вентиляції; спальня3 (16кв.м.) -без вентиляції; ванна (7кв.м.)- вент. канал через стіну; коридор - без вентиляції. Чи потрібно вентиляцію на мансарді ( перекриття дерев'яне, утеплене базальтовою ватою, пароізоляція у всіх приміщеннях)? Колись читав, що достатньо, коли приток свіжого повітря буде здійснюватися через двері, вікна (коли вони відкриваються), а забір повітря через вент. канали в кухні, ванні. Чи можна зробити вентиляцію з кількох кімнат в один вент. канал в комині (можу дати, наприклад, одну спальню до вент. каналу з спортзалу, іншу спальню до вент. каналу з залу)? В даний час підшиваю потолки на мансарді. Чи буде достатньо, якщо з кожної спальні зроблю виходи на горище, потім гофрою до стіни і через стіну вихід назовні? Дякую за поради
  11. Чи треба чимось закрити утеплювач на краю стіни зі сторони двору (наприклад куском мембрани)?
  12. Підкажіть, будь ласка, ще таке. Початок даху (де дах лягає на стіну). Між кроквами даю 15 см утеплювача, який лягає зверху на стіну. Потім даю 10см утеплювача поперек до крокв. Я думав, що другий шар утеплювача ляже збоку до стіни, і таким чином зменшить ризик продування вітру між верхом стіни та утеплювачем. Але виходить так, що другий шар утеплювача також лягає зверху на стіну. Чи буде там продувати і що робити?
  13. Дякую за відповідь. Ркмін плюс: www.rockwool.ua/products+and+solutions/u/2011.product/3934/teploizolyatsiya_skatnoy_krovli_i_cherdachnykh_perekrytiy/rockmin_plus ??? Добавлено через 10 минут Multirock Roll має низьку щільність (номінальна щільність 23 кг/м.куб.), тому не тримається між кроквами. Враховуючи, що між крокви треба дати ще 5см. утеплювача, мені здається що буде не зручно працювати. Чи буде триматися між кроквами утеплювач зі щільністю 31кг/м.куб. (відстань між кроквами 70-80см)?
  14. Як я писав вище, у мене вже є Multirock Roll товщиною 10см на всю площу мансарди. Є можливість поміняти на Rockmin Plus або Parock UNS 37. При цьому я втрачаю 700-1000грн. Що краще Rockmin Plus чи Parock UNS 37? В мене різна відстань між кроквами. Якщо я обміняю утеплювач в рулонах на утеплювач в плитах, то чи можна робити наступним чином: наприклад, відстань між кроквами 70см, розміри листа 100 см.*61см*15см. Відрізаю від листа 72см, даю між крокви. Від наступного листа відрізаю 44см + 28см, що залишились від першого листа. Тобто між кроквами в мене буде 2 куски утеплювача (у порівнянні з утеплювачем в рулонах появляється додатковий стик). Підсумовуючи, який з наступних варіантів порадите: 1. Від мембрани до пароізоляції: між кроквами - скловата Ursa PureOne - 50мм - Multirock Roll - 100мм Потім впоперек до крокв ще 100мм Rockmin Plus або Parock UNS 37 2. Від мембрани до пароізоляції: між кроквами - Multirock Roll - 100мм - Rockmin Plus або Parock UNS 37 - 50мм Потім впоперек до крокв ще 100мм Rockmin Plus або Parock UNS 37 3. Multirock Roll - 100мм обміняти на Rockmin Plus або Parock UNS 37 товщиною 150мм. Від мембрани до пароізоляції: між кроквами - Rockmin Plus або Parock UNS 37 - 150мм Потім впоперек до крокв ще 100мм Rockmin Plus або Parock UNS 37 Дякую!
  15. В проекті будинку розділ з дахом є, але не думаю що майстри його дотримувались. Можу зробити фотографії, але не швидше неділі. В принципі, я впевнений, що з додатковим навантаженням проблем не буде. Просто при другому варіанті економія на матеріалі і на роботі. Але якщо цей варіант є гіршим від першого (з брусами) то я готовий нести додаткові витрати Добавлено через 9 минут Якщо можете, підкажіть на рахунок поролонових ущільнювачів, про які я писав в 3 повідомленні
  16. Я маю на увазі наступне. Висота крокв в мене 14см, між які я дам 15 см. утеплювача. Постає питання, як робити наступний шар утеплення (10см). Наскільки я розумію, є два варіанти: 1. Перпендикулярно до крокв кріпити брусок (у мому випадку 5см*10см) з кроком 58-59см, між брусками 10см утеплювача. Потім пароізоляція, каркас з профілів під гіпсокартон, гіпсокартон. 2. Другий шар утеплювача кріпити шляхом прижимання профілями для гіпсокартону. Потім на профілі для гіпсокартону кріпити пароізоляцію та гіпсокартон. При другому варіанті менше навантаження на дах, оскільки відсутні бруски 5*10см, але сумніваюсь, що в цьому випадку вдастся щільно вкласти утеплювач.
  17. Дуже дякую за змістовну відповідь. Нажаль, вже прорізав. На коньку давав паралонові ущільнювачі. Чи повинні вони даватися, чи все-таки на коньку повинно вільно продуватися. Після того, як прорізав мембрану, побачив, що в деяких місцьях ущільнювач відсутній і трохи задуває сніг. Зараз я придбав Роквул в рулонах товщиною 100мм на всю площу мансарди. Оскільки мені ще потрібно 150мм, зверну увагу на запропонований Вами матеріал. В матах, це Ви маєте на увазі в рулонах? Чи не пошкодить даху додаткова вага від таких брусів? Бачив відео, де нижній до приміщення шар вати кріплять (прижимають) направляючими для гіпсокартону. Така конструкція буде набагато легшою, але сумніваюсь, що в цьому варіанті можна щільно укласти вату. З яким кроком давати брусок, якщо до нього потім буде кріпитися каркас під гіпсокартон? Спочатку я планував між мембраною та утеплювачем залишити зазор 2-3 см для кращого провітрювання утеплювача. Знаю, що при використанні мембрани це зайве, але я переживав через "підтікання" і думав, що це дозволить швидше підсушувати мембрану. Чи вартує робити такий зазор, якщо є можливість? Ще раз дякую за поради.
  18. Добрий день, шановні форумчани! Планую утеплювати мансарду, потребую Ваших порад. Додані фотографії були зроблені в середені жовтня під час дощу. Таке враження, що весь дах протікає. Чи може бути що це конденсат? У середені вересня заливав стяжки. В кінці листопада закликав майстрів (не тих що робили мені дах - так би мовити, незалежних) щоб глянули на дах, в цей час потьоків не було. Лазили на дах, проблем не побачили. Сказали, що це швидше за все конденсат, порекомендували прорізати мембрану на коньку для кращого провітрювання. Які Ваші думки? Друге питання: Дерево для даху перед будівництвом було погано поскладане і як видно на одній з фотографій, деякі крокви мають "потемніння" від "запрілості" дерева. Перед будівництвом даху все дерево обробляв вогне-біозахистом, зараз знову обробляю біозахистом там де це можливо. Чи впливають такі "запрілості" на міцність деревини, і чи не пошкодять утеплювач? Утеплювати мансарду планую наступним чином (від мембрани до низу): - скловата Ursa PureOne - 50мм (Роквулу товщиною 50мм не знайшов) - Rockwool в рулонах - 100мм (це між кроквами, відстань між ним різна, тому утеплювач в рулонах) Потім впоперек до крокв ще 100мм Rockwool в плитах. Для цього планую перпендикулярно до крокв кріпити брус висотою 10см та шириною 5 см. Чи можна так робити? Як кріпити брус? Потім паробар'єр, гіпсокартон. Чи потрібно пароізоляцію давати по всіх кімнатах, чи тільки у "вологих" приміщеннях? На рекламках Роквулу пишуть, що тільки у вологих приміщеннях. Чи повинен бути зазор між гіпсокартоном та паробар'єром? Буду вдячний за Ваші поради
  19. майстри сказали, що будуть давати по 100 грам на 1 мішалку (0,25 куба). Щось дуже мало. Ця добавка має важливе значення? Крім неї даю фібру
  20. Добрий день! Маю ось таку добавку для теплої підлоги. Не можу зрозуміти скільки її давати на куб розчину
  21. Дяую за відповіді. Щодо 6 пункту - буду класти ЕППС. Але є питання. ЕППС кладеться до самого краю площадки (після заливки видно весь пиріг - чорнова заливка бетону, ЕППС, чистова стяжка) чи ЕППС не дається на сам край, і тоді по краю товщина стяжки більша і лягає на бетонне перекриття. Ця сама історія на першому поверсі - сходи в підвал (на першій сходинці видно весь пиріг, чи ЕППС не кладеться на край, і стяжка лягає на сходинку? На першому поверсі на підлогу даю ЕППС товщиною 4 см. та над гаражем - 3 см. Панелі не надто рівні, крім того між панелями заливався бетон. Пробував вирівняти піском, але плити ЕППС не всюди добре прилягають до підлоги. Чи можна їх закріпити дюбелями для пінопласту?
  22. Дякую за відповідь. Хочу спробувати залити стяжку користуючись Вашими рекомендаціями в цій та інших темах. Починати буду з другого поверху. На чистову підлогу планую залишити 22мм (14 мм паркетна дошка + 8 мм плита) та 13 мм в ванній кімнаті. Маю деякі питання, буду вдячний за Ваші поради 1. Чи потрібно грунтувати чорнову підлогу (бетонні панелі)? Якщо так, то чим? 2. Цемент марки М500. Пропорція розчину повинна бути 1:3? 3. Скільки дається фібри на 1 м.куб. розчину? Фібра поліпропіленова, 12-14мм. На упаковках в Епіцентрі, якщо не помиляюсь, вказано 0,6 кг на 1 м.куб. розчину. 4. Чи потрібно додавати до розчину ще якісь добавки, крім фібри та добавки для теплої підлоги? 5. Якщо в розчині буде фібра, чи потрібно давати армувальну сітку в місцях де проходить проводка в гофрі та труби опалення в термоізоляції? 6. Вихід із содової клітки заливався окремо, тому в коридорі є перепад - панелі на 10 см. вищі від тої частини коридору, який заливався. Як мені бути? Вирівняти перепад пінопластом (зробити це буде проблематично, оскільки в цьому місці проходить багато комунікацій) чи залити 10 см. стяжки, дати кілька днів підсохнути і тоді залити чистову стяжку по всьому коридору?
  23. Добрий день! Підкажіть, будь ласка,скільки залишати для чистової підлоги (все що над стяжкою) для плитки, паркетної дошки чи паркету? Чи дається під паркет або паркетну дошку дсп плита? Дякую
×
×
  • Створити...