Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

AndryG

Пользователи
  • Публікації

    165
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача AndryG

  1. Все вірно кажете. Початківці саме так і роблять: телефон, панель керування, купка індикаторів, звітів, повідомлень, температура і вологість з трьома знаками після коми Продвинуті роблять так, щоб і не пам'ятати, що там щось десь якось працює. Мене не цікавить зміна кольору лампочки з телефону. Хочу спробувати погратися з вентиляцією і опаленням. Світло, можна сказати, закрити гештальт і дітворі погратися
  2. @k-master, тож моя ідея з плінтами не така вже і погана. Може в інтернетах ціни старі, на 10 пар плінти по 60 грн. Та то вже треттє питання. Як не ліньки, опишіть/покажіть, будь-ласка! Як кажуть, краще один раз побачити. Ніколи з таким не стикався, сиджу все з нуля видумую, намагаючись не проґавити що-небудь.
  3. "Все хоче живлення, тож дріт все одно тягнути, то чого не зробити і керування" подумав я і тепер трошки в шоці від купи кінців
  4. Вита пара з вимикачів (під смарт-іон), термодатчики теплої підлоги, термостати в кімнатах, датчик протікання, дружина хоче нічне світло (в плінтус по підлозі), а до нього і датчик присутності бажано, датчик вологості у ванну кімнату, дзвоник на фіртку, ладно, вітуху на домофон, панельку з погодою біля входу і загальний вимикач... а ще опалення і хотілося б приточний клапан у спальнях автоматичний, щоб не вікно крутити туди-сюди. Така купа витухи заходить у щит. Як у тому всьому лад навести? Особливо, якщо не знаєш, що і як саме будеш реалізовувати. Прийшла думка завести всю витуху керування на плінти у шафку поруч з інтернет-залячками і локалкою. І потім вже з плінтів у силовий щит протягнути кабелі 4*2*0,5 на смарт-ion і далі по потребам. З однієї сторони логічний варіант, а з іншої оверінженірінгом віддає. Сам сміявся з проектів з кілометрами дротів в однушці, а тут на 80 квадратів хатинка бухта витухи і це ще без сараю і підвалу Поділіться досвідом, будь ласка.
  5. Відчуваю, що доведеться вивозити з доплатою
  6. Яким саме часом? Тиждень, місяць, рік? Простукав свою поробку - ніби тримається все міцно... сьогодні. За зиму, ясен перець. нічого не було зроблено: вся зима пройшла навколо школяриків-першокласників і вояжів по лікарнях - спина каже, що штукатурити у нас не вийде самотужки. Сад, майже половину, з'їли зайці. Новини підсказують і знайомі радять не вкладати в будинок гроші. Штроблю потихеньку стіни, ломаю голову над тамбуром і схемою двору. Дірку в стелі треба закрити, а для цього потрібно на фронтоні вікно перетворити у двері і вирішити щось з керазмітом, що лежить нагорищі. Що робити з керамзітом? Його насипано на п'яту частину площі біля 40 см. Розрівняти по площі і зверху покласти вату - шкода висоті горища. Продати - мішки дорожче коштують да і хочеться вже і зараз, а не чекати. Може його можна під плитку у дворі на подушку використати замість щебню?
  7. Років двадцять тому саме так зробив батько: вирили нову яму пару метрів поруч зі старою і зробили простий перелив - без заглиблення труби в першій ямі. Всі свіжі нечистоти, плівка, жири - все стікає в другу яму. Зараз знову почалися проблеми. Не повторіть помилку
  8. Вода нагрівається. Чайник теж так шумить. У мене бойлер десять років так співає і живий досі.
  9. Дякую за пояснення. Поки до рук не візьмеш інструмент і не спробуєш, всі рекомендації такі абстрактні Дивлюсь на свою спробу штукатурити і багато чого стає на свої місця. Весною продовжу експерименти з штукатуркою, а поки електрика, горище і вирішити до весни купу "а як...".
  10. - Тобі пилосос важливіший за мене? - спитав перфоратор, відчувши послаблення обійм - ... і через тиждень зняти шви, - закінчив настанови хірург - Якого біса, шомусамепомені? - шмякала під новакоіновим кайфом губа. Лише зуби сиділи тихенько і дякували Богу.
  11. Сентера керується вхідним сигналом 0-10В, як ви написали. Саме для цього і потрібна плата. У вас замість неї буде блок esp. Не стикався раніше з трансформаторними регуляторами такими. Я в шоці, як по таким цінам продають примітивні автотрансформатори Взяти на олх ламповий телевізор за 200 грн, і на його ТС-180 зробити трансформатор вольтодобавки. На esp будете робити прошивку - не забудьте про затримку між перемиканнями реле, щоб не спалити контакти, закоротивши частину обмотки. По електроніці якщо модулі готові, то лишаються перешкоди від компоновки: rs485 не в один жмут із силовими проводами, на реле повісити ланцюжки іскрогасіння...
  12. Це точно. Як розчин замісив, так мізки відключились - аби встигнути Ні, щоб спочатку закидати найтовщі місця. Навесні спробую ще раз на інших стінах і в коморі. За зиму можна з сухими роботами розібратись: - закласти дірку в перекритті (2,8х1,5м) - замінити кілька брусів у кроквяній системі - з'їв хтось або згнили. А може і не міняти. Якби та зараза жерла брус всі 25 років, то дах би вже впав. Може і залишити його у спокої. - розвести проводку - вірішити з вентиляцією
  13. Не пробував. Сьогодні відосик додивився, що ця операція називається "накривка". А ось шпателем чи правилом - не допетрив Аж жаба душить, що холоди вже. В яку діру я все літо спустив )
  14. Повітря взимку дуже сухе. Ваші алгоритми можуть зламатися. Температура, вологість - це показники для кухні та ванної кімнати підходящі. І не абсолютні, а відносні значення. Подумайте про два датчика біля плити: нижче поверхні і під стелею. При збільшені різниці температур вмикати витяжку. В жилих же кімнатах головний параметр - СО2. Рахувати людино-години присутності в приміщенні - це такий собі варіант. Якщо помічаєте, що рівень СО2 починає підвищуватись - вмикаємо вентиляцію. У вас можуть бути відкриті вікна, двері - вентиляція буде зайвою, хоча і люди в хаті. А якщо бігають туди-сюди всі, то як їх рахувати? Коли в хати увімкненої "нікого нема вдома", то і вентиляція зайва. Хіба, тиждень нікого нема... Взагалі тема цікава. Сам думаю над простішою системою
  15. Спробував затирати і не зрозумів, як воно працює. Наливаю ріденького розчину, прикладаю до стіни. Тертка прилипає до поверхні так, що її не відірвати. Починаєш вести - весь розчин вичавлюється на торці тертки і далі майже насухо починаєш терти. Я очікував. що невеличкі провали будуть закриватися цим розчином, а воно тільки позначає ці впадини - протерта штукатурка трохи міняє колір. Поки тертку з розчином не прикладеш саме в цю впадинку (долі міліметру на просвіт) вона не закривається, бо розчин вже вичавило на торці тертки. Що я роблю не так?
  16. Я дуже прошу вибачення у шановного панства. Вона не з московської дослівно перекладена "рушникосушка", а звичайна українська сушарка. Водяна сушарка, електрична сушарка, сушарка для рушників. Ще раз вибачте.
  17. Треба було почати з "саморобної" штукатурки, закидати товсті місця, а потім вже готовою сумішшю вирівняти по маяках. Та це я тепер такий розумний. Почав з суміші, поки перебрав варіанти кута, сили, заклять - мішок викидав на підлогу Почав граться з густиною - догрався до стікання розчину. А все одно не липне. Плюнув на ту штукатурку, замісив на залишках просіяного піску 1:4, збризнув миючим засобом. Почали ковшики прилипати. Вийшло все навпаки: еластична суміш пішла під низ у самий товстий шар, а зверху і місця в 6-7мм завтовшки зробив із "саморбки". Люди пишуть, що наступного дня треба зрізати нерівності, а мені завтра треба закидати ями - по боках ями по півтора сантиметри залишились. Навколо труб взагалі жах: не накидати, не розрівняти, як там рівень хоч який-небудь вивести - хз. Тепер знаю, що робітники, сам я всю штукатурку не потягну, про готові суміші можуть і не згадувати. Якби була попереду гарна погода, я би ще погрався в штукатура. Самому цікаво, якого біса воно не липло поки не розтер розчин по стіні, по десять раз збиравши його підлоги. Помив позавчора, зволожив сьогодні, набризк зробив. Весело дві години пройшло.
  18. Третій день приїжджаю зі словами "сьогодні ставлю маяки і завтра штукатурка". Тільки для вводу 220 трубу закласти треба, а для цього під щит електричний нішу вирубати, а на яку його висоту... А ще штробу під стелею для "теплого контуру". Знайшов залишки акрилової ґрунтовки з минулого ремонту, розбавив 1:1 і промазюкав глиняні шви - трохи менше пилять тепер. Все вирубав, щіткою почистив, взявся мити стіни. Шикарно виглядає потік води із шланга, що б'є у піноблок, невеличкі струмочки стікають на нижній і ... счезають. З цегли ще потрохи тече на підлогу, а піноблок - як в суху землю. Стіни тепер яскраві, контрастні, руку прикладаєш - відчуваєш, що мокра, але долоня суха. Мабуть, це і є "матове зволоження". За пару днів начитався всякого про штукатурки. Про корисні, зручні, дешеві цементно-вапняні штукатурки. Подивився в епіцентрі 25 кг гашеного вапна 350грн. Хм. Де ж тут дешевше? Негашене вапно на олх продають по всій країні окрім Сум Поки що зрозуміло, що з технологією штукатурки треба розібратися: говорив з кількома місцевими майстрами - можуть і бетоноконтакт під цпс покласти. А поки що треба нарешті зробити цю стіну. Стіни вже помив, глину загрунтував трохи. Далі зроблю набризк з штукатурки (baugut zpt) на зволожену зі шланга стіну. Не перелити, щоб через два дні не відпало. А набризк сушити треба? Годину, три, день чи відразу накидати?
  19. Цього року з підлогою кінець. Залишилась незалитою бойлерна, де спочатку труби треба розвести. А для цього котел повісити, а для цього стіну поштукатурити. А стіна піноблок з цеглою перемішаний і хз, як його робити. Спробував залишками від замазки швів зробити обризг блоків. Вологу вбирає миттєво. Чуйка підказує, що просто так штукатурити все підряд не вийде. Може його клеєм для газоблоку на здир пройтись? Хз. Гугл видає тільки хрінь від тупих продаванів або протилежні за змістом тексти.
  20. Я би і радий, хоча одну стіну хотілось би вже зробити. Та гугл запросто видає протилежні рішення. Тому і звернувся на форум.
  21. Мдя. Всі приміщення весною штукатурити буду - є зима вивчити тему. Та ванну кімнату все одно треба ЦПС, а зараз хочу одну стіну в бойлерній, щоб за зиму спробувати газ затягнути і котел повісити та обв'язати. Тож, питання "як ЦПС поштукатурити цегло-піноблочні стіни" лишається. Ніколи не зтикався з штукатуркою, тому на словах "викладайте сітку" я бачу сітки від висічної на дюбелях до скловолокна.
  22. Підняв стару тему на форумі Я так розумію, мої стіни варто розділити на три частини: - стара кладка чорнової кладки з цегли і піноблоків - перегородки з обрізаного піноблоку - перегородки з цегли, кладка рівна Чиста цегла - класичний варіант. А ось з піноблоком голова іде обертом: сітка, бетоноконтакт, грунтовка, тільки не сітка, тільки без грунтовки...
  23. Зовнішні стіни ЦПС - там кладка "брутальна". Перегородки, що я клав - гладкі. Можна і гіпсом. Скажемо так, визначаюсь, що з цим всім робити і як саме.
  24. Дозвольте підняти тему. Зовнішні стіни зібрані з цегли і піноблоку. Частина перегородок зроблена з обпиляного піноблоку. Поділіться, будь ласка, досвідом, як це тепер поштукатурити, щоб не відпало.
×
×
  • Створити...