Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

міра

Пользователи
  • Публікації

    28
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача міра

  1. Проглянув Вашу тему і дивуюсь.На початку теми Ви сказали ,що підписані на "Теппло в дім",але дальше по темі Ви консультуєтесь в людей які ніколи не робили кафельних печей. "Тепло в дім" робить внутрішню частину печей з шамоту на ребро всередині кафельної оболонки.В мене двохконтурна піч(шамот на ребро+польська на ребро+ кафель),але її непотрібно палити 4 години.8-10кг дров твердої породи,топка приблизно 1,5год і доба комфортної температури площею 36м2. В Вашому варіанті зовнішні стінки в пів цегли+ кафель-це занадто.Не видумуйте велосипед який не поїде,краще ще раз переглянте "Тепло в дім"
  2. Клав шамот на клей Scanmix(240грн/мішок).Використав менше мішка на приблизно 80 шт.Купляв в Омельчука(форум пічників і будівельників Херсона). Хай щастить.
  3. Все правильно,добавити нічого.Але крім цього знайшов в ютубі ролик від REDSTON(Дмитрий Галанин),як вони підготовлюють цеглу для кладки. 1.Замочують на пару секунд в воду 2.Шпателем з зусиллям грунтують цеглу ГПС тонким шаром. 3.Після цього наносять ГПС на цеглу для кладки Я так і робив при побудові своє печі,і коли розбирав два верхні ряди-трималась нормально. Порийтесь в ютубі -знайдете,бо я ссилку не зберіг.
  4. Трудно розігнутися буде поки не зробите 1м кладкидальше піде легше.Поздоровляю з початком, Бажаю удачі!
  5. Спасибо. Не знаю в какой програме Вы рисуете,я Ваши схемы в пенте как мог отредактировал под себя и обвел красным. Вопросы по редакциям: 1.Можно ли убрав 1 изразец из топки сузить опускной за перевалом? 2.Можно поднять горизонтальный на 1 ряд или сильно упадет скорость газов? 3.Непонятно что за прогары,куда? 4.Сильно большой выходной канал(стрелка)А если его не одевать в изразец(тепла там не много),а нержавейкой по стене и одеть в гипсокартон?
  6. Нормальні дверці.Інша справа як їх кріпити.Я купив 4 г-образні пластини для монтажу дахів,закріпив їх на болти до рами дверей,а потім турбошурупами до червоної цегли.Пластини і раму дверей обмотав каоліновою ватою товщ.20мм На фотографії вата між червоною і пластиною,а потім між пластиною і шамотом.Тобто пластина знаходиться між червоною та шамотом і захищена ватою з 2-х сторін
  7. Да, прокладка под ламинат,только не вместо баз картона,а как дистанционная прокладка при кладке шамота.Я ее после кладки 2-х рядов вверх подтягивал."2 листа по 4 мм опеспечили воздушный зазор 4мм между красным и шамотом
  8. Удалил модель в скечапе,придется указывать на фотографиях. На второй фотографии -футерованный опускной после топки переходит в горизонтальный щитка.Да ,для наглядности размер изразца 240х240,толщина 50мм.Размеры указаны по габаритам изразцов.
  9. Спасибо за ответ. Щиток ,конечно ,на ребро.Я просто схематично указал ,что все должно быть в границах проема.Высота щитка от пола 1.9м,высота подключения к трубе не лимитирована(коренная труба).
  10. Тема дійсно чужа.Прошу вибачення в lestad1,тим більше що по темі нічого тільки взаємні звинувачення.Yanka мовчить,прийдеться й мені замовкнути.
  11. Ні,не вважаю.А от після Ваших порад як спеціаліста, blossem розбирав свою піч ,по-моєму, 3 рази та й мені прийдеться.
  12. НЕ хочуть зв"язуватися з Вогнистим.
  13. Лукавите Ви Володимир Васильович.Ви що перший раз зигзаг побачили?Ви дали добро на схему,яка побудована.Слава богу, що не зробив 5-каналку.Було б ще веселіше.Ви цього раніше не бачили?Хіба всьому причиною топка?Ви ж не даєте нормально інформацію,Ви граєтесь в ребуси.Тому на якомусь етапі мені стало не цікаво з Вами спілкуватись.
  14. Так я ж Вам на цілу сторінку про те ж говорив.Не поєднювальні речі
  15. В простенке я имею ввиду таким образом.То есть только в проеме.
  16. Идеальной считаю топку и тягу.А вот теперь о проблемах.Проблемы,как Вы правильно заметили,начинаются с зигзага.Да в этом месте перегрев и падение скорости газов.В результате нагревается первый подъемный и верхний колектор,дальше в трубу.Первый и второй опускные холодные. Так топил печь от рождества до начала марта.12 марта снял два верхних ряда и понял,что печь надо переделывать.Все вертикальные каналы были в саже. Переделывать буду при следующем ремонте комнат.Пока поработает как есть. Новую печь вижу только в габаритах простенка(1600мм).Печь и короткий щиток.Как бы Вы Иван Даниловыч сделали эту печь в противоточном варианте.
  17. Из уважения к Вам и для пользы нашего дела перехожу на русский но ругатся буду українською. Итак закончим с топкой.То что Вы мне советовали(одеть в уголок,перекинуть вторым контуром и т. д.)в изразце не делается,да и не нужно.Проконсультируйтесь у Д. Дара.Доказательством может послужить моя старая изразцовая 3-х каналка.Привожу цитату из моей темы. Стіни печі та перегородки виложені з шамоту на ребро,але зовнішні стіни ,які облицовані кахелем,виложені лещадкою колотою вручну кирочкою,а друга половина сколки вставлена на ГПС в румпу кахеля.Вся піч мурована на ГПС ,і в тому числі, шамот.Піч пропрацювала 36 років,але ніде ні тріщинки ні розхитаного кахеля,це при тому що були серйозні перетопи газом.Газ був дешевий,і при топці бувало його просто забували виключити. Це лишній раз доказує,що розчин в пічній кладці,це тільки герметизація швів,а піч стоїть завдяки правильній і грамотній перев"язці.При розборці, я знімав шамот без зусиль. Керамічний кахель і шамот з"єднані ГПС теж не сваряться і дружно простояли купу років. В другой комнате стояла изразцовая отопительно-варочная.Тот же результат.Топили дай бог,плита лопала а на изразце ни одной трещины.При розборке двух печей в топке было где-то два-три лопнувшых шамота.Остальной шамот почистил и использовал для строительства новой печи. Теперь про перевод тепла.Надеюсь по фотографии понятно Про топку ни слова, тем более,что она меня вполне устраивает.
  18. Ну нарешті по суті.Дякую Yanka! Ви,перепрошую,неуважно читаєте мої повідомлення.З них ясно,що піч побудована і написано,що це звіт. Відчувається рука майстра.Ви доволі точно описали стан топки в часі,але з кафелем чуть гарячіше чим з цеглою.Теплова інерція більша. Вияснимо з товщиною.Ви кладете топку на плашку і футеруєте шамотом на ребро.Я роблю те саме тільки плашка замінюється на (ззовні всередину) кафель(5см)+червона на ребро і футерую на ребро.Товщина та сама. З кафелем піч починає гріти min через годину після топки(це горизонтальний канал щитка і перший підйомний). Абсолютно точно Ви описали і зигзаг.Це основна біда ,але про це завтра. Дякую,на добраніч!
  19. Так.Це схема печі Строганова з книги Сергія Михайлова. Так,я признаюсь,я у всіх щось беру,у Zika,у Вас,в toumob,і т. д. Чому б не скористатись надбаннями мудрих людей.Це не гріх. Ви мене провокуєте на срач в темі,я Вам не дам такої можливості.В мене нема цілі якось Вас образити чи принизити.Я описую недоліки даної конструкції лише для того,щоб їх не повторили інші люди. З цього місця в темі не буде посилання на Вас а тільки голий опис конструкції.
  20. Ви дуже любите виставляти цю схему в своїх постах.Це схема з книги Сергія Михайлова.Дуже гарна книжка.Періодично її перечитую.Автор в доступній формі описує закони побудови печі.Також є цілий розділ про можливі причини димлення печі.Зокрема, однією з причин димлення є коли нижній край хайла в топці нижче верху дверей.При моїх великих дверцятах влаштування топки і хайла по Ваших рекомендаціях не відповідали вимогам проти димлення.Тому я став шукати інші принципи організації топки і вибрав топку від toumob.Вибрав сам без звернення за порадами.Про що аніскільки не жалію.В любих режимах горіння я відкриваю двері без натяків на димлення.Плюсом є і те ,що наносний попіл акуратно осідає в опускному каналі.При Вашій схемі я мав би дим з дверей та купу попелу в горизонтальному каналі при моїй тязі.Я відповів на Ваше питання?
  21. У Zika піч з щитком знаходиться в одному приміщенні, а не розділяє різні кімнати. Тому йому одинаково, остив щиток чи ні.До уваги береться сумарна кількість тепла. Топка у мене такої ж товщини як у Zika і прийміть це до уваги, коли будете ще комусь радити канадську піч +ваш щиток,який гріє 2 приміщення. Мені нічого не заважало скопіювати піч Zika,просто повірив Вам,що щитки це краще. Взагалі Володимир Васильович я на Вас зла не тримаю,вибір був за мною,але й Вам треба признати,що компоновка печі,яку ви мені запропонували та поради щодо конструкції щитка залишають бажати кращого.Про щиток в наступних постах,а зараз про таке. Все пізнається в порівнянні.Я маю в одній печі 2 типи нагрівальних приладів,а саме,2-х чи 3-х контурну топку та одноконтурний щиток.Для режиму (пмп-постійного місця проживання) двоконтурні печі поза конкуренцією,особливо коли облицьовані кафелем.Тому всім би радив не жаліти грошей на шамотне ядро для печей пмп. P.S. Не "откапали" а "откопали.Поясню пізніше
  22. Спеціально для Yanka Потрібно опалювати зал(де топка)та спальню(ззаді щитка).Топка розміщена на місці старої печі.В стіні на відстані 1000мм від кута існуюча корінна труба.Простінок від кута-600мм. Спочатку хотів скопіювати піч Zika з щитком без сідала,а потім натрапив на теми Вогнистого і результаті маємо отаку піч. А тепер про те ,що мене не влаштовує в даній печі. Вогнистий давно виношує ідею поєднання так званої канадської печі і своїх щитків.І вмоєму випадку це як би була перша реалізація цієї ідеї. Можу заявити з повною відповідальністю що це не зовсім поєднувальні речі. Поясню чому.В залі топка і щиток,в спальні тільки щиток.Звечора пропалив,зранку в залі "Ташкент",а в спальні щиток уже холодний.Його б уже треба палити,але топка ще дуже гаряча і гарячою буде до вечора. Таких габаритів 2-хконтурна топка уже є як би окремою і досить ефективною пічкою і на моє переконання не поєднується з щитками ,які треба топити 2 рази в добу.Дуже великий дисбаланс в теплотворній спроможності даного типу топок і щитків на ребро. Тільки завдяки тому,що по периметру печі ще не зароблені отвори між спальнею та залом,комфортна температура трималась в спальні добу. Морози тримались від -8до -25(1 день) і весь час піч палилась раз в добу.
  23. Мене зовуть Мирослав Васильович. На цьому форумі не знаю як вставити зображення.Запитує URL. Як Ви це робите.?
  24. Тепер про роботу печі. Спочатку про те що працює без нарікань. 1)Прямий хід.В моїй печі без нього можна і обійтись.Корінна труба січенням 38х12см,тяга така,що в мороз більше 10 піч розпалюється без прямого ходу і з дверей топки не димить.Але в тому місці де зроблений канал прямого ходу в мене виходило пусте місце і канал вигідно його заповнив. Якщо він і не виконує свою пряму задачу,то це місце хоч прогрівається. 2)Двері з склом.Двері з посадочним розміром 25х35см дають швидке тепло і задоволення споглядати живий вогонь. 3)Топка.Робота топки перевершила всі сподівання.Я її скопіював у Юрія Афанасова(toumob)з "Печних дел мастера".Спалюю 10-12 кг дров і топка тримає тепло 24 год https://www.stroimdom.com.ua/forum/attachment.php?attachmentid=608395&stc=1&d=1521394298 Те що обведено дає основне тепло в печі. 3) Горизонтальний канал щитка. Теж добре прогрівається і тримає тепло min12год.Тобто працює нижній прогрів. На сьогодні досить
  25. Як і обіцяв,дам аналіз роботи своєї печі. Так як проектування та побудова печі описувалась на іншому форумі,то потрібно трохи подробиць з історії створення печі. Проектування печі велось під патронатом Вогнистого.Всім відомо ,що Вогнистий великий поборник теплових щитків і вважає,що їх можна поєднувати зі всіма видами топок і печей. В моєму випадку щиток мав бути поєднаний з двоконтурною топкою(чи навіть 3-х контурною).Пиріг стінки топки-шамот на ребро+червона на ребро+кафель=19см https://www.stroimdom.com.ua/forum/attachment.php?attachmentid=608381&stc=1&d=1521388834 Щиток=підйомний+3опускних+підйомний,стінка щитка=червона на ребро+кафель. https://www.stroimdom.com.ua/forum/attachment.php?attachmentid=608387&stc=1&d=1521391202 Це поки все про піч,щоб не робити великі пости
×
×
  • Створити...