Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

tick

Пользователи
  • Публікації

    55
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача tick

  1. Взяв у Антона грибки для кріплення мінвати. Спрацювали на рідкість оперативно + отримав суттєву знижку. Дякую за Ваш бізнес.
  2. Потрібно виконати наступні роботи: Етап 1 1.Залити ганок (фундамент, опалубка, арматура, бетон) 2.Викопати і вимурувати цеглою 2 неглибоких колодця + ще трохи земляних робіт 3.Влаштувати основу під ФЕМ (гідроізоляція, геотекстиль, пісок та/або щебінь ~15см, бордюр). Близько 200м2; земля по периметру будинку вибрана на глибину основи під ФЕМ. 4.Невеликий, але непростий обсяг робіт з кладки цегли: пару перегородок, докласти цеглу від армопояса/фронтона до даху. Етап 2 1.Влаштування фасаду будинку під декоративну штукатурку з утепленням 100мм мінвати. Частково, можливо, вентфасад. Стіни - цегла 2НФ. 2.Підшивка даху 3.Встановлення водосточки Етап 3 1.Штукатурка внутрішніх стін, ~600м2. 2.Укладка ФЕМ, ~200м2. Будинок розташований в с.Бобриця, Києво-Святошинського району. Є умови для проживання 4 чол в 15хв. від будинку.
  3. Жовтень зазвичай більш-менш теплий, сухий... а тут таке. Одним словом, недивлячись на погодні умови, дах нарешті закінчено. Ну і з ним власне і будівельний сезон цього року. Основа зроблена, а далі по фінансам. Дякую всім, хто допоміг мені цю роботу виконати: будівельникам, постачальникам, родині, консультантам і, безперечно, цьому форуму
  4. Продовжуємо роботи по даху... сьогодні подали 11 палет черепиці на дах за 2 години... під дощем зі снігом... думав займе весь день
  5. Викопали траншею для електрокабеля... Роботи по даху продовжуються: над вітальнею вже влаштовано повний пиріг (крім черепиці): балки - стропила - обрешітка - пароізоляція - 200мм вати - мембрана. На фото - вид на майбутню стелю: балки і стропила залишаться в інтер'єрі. Над остальними приміщеннями вкладена гідроізоляційна плівка.
  6. Стропила загалом не підрізались взагалі, тільки там де це було потрібно для виходу на рівень. А який сенс в підрізці при куті нахилу даху 14гр.? Адже там не виникає зусиль в місті кріплення вздовш стропила так само, як і в пласкій криші.
  7. Маєте на увазі ті місця, де стропило опирається на балку або мауерлат?
  8. Продовжуються роботи по даху. Кілька фото в процесі . Виявляється, є традиція вішати "квіточку" на дах, коли закінчена стропильна система - в мене за квіточку пішла гілочка сосни. Там, звідки мої хлопці - це є свято, тож час .
  9. Так стропила і покладені перпендикулярно балкам. На останньому малюнку "Стропила" - це стропила з клеєного бруса, під ними перпендикулярно лежать балки, а "Доска 40х200" - це верхні стропила, між якими кладеться вата. Добавлено через 13 минут Здравствуйте. 2НФ брал здесь (если интересует конкретно дилер - пишите в личку). Качество (на мой непрофессиональный взгляд) - хорошее. Средняя толщина шва получившейся кладки - 1.2см. Нареканий к качеству от строителей не было.
  10. Ну, це брус склеєний з дошки (на торці балки на фото видно приблизно розміри). Вважається, що клеєний брус міцніше за суцільний в 1.3-1.5 рази, але конкретних даних по його міцності я не знайшов.
  11. Балки (300х200) і нижні стропила (150х100) - клеєний брус. (Про сорт деревини - не в курсі ). Вони є і несучою системою і частиною інтер'єру, тобто зсередини вони не будуть закриватись. Утеплення буде зверху, між верхніми стропилами (200х50). Пиріг приблизно такий, як на малюнку.
  12. Продовжую звіт по будівництву В кінці вересня закінчив кладку стін і розпочав роботи по даху. Ну і традиційно витрати по етапу "стіни": 1. Кирпич (14.3 тис. 2НФ і 17.1 тис. повнотілий) - 111000 2. Цемент 9.6 т. - 22800 3. Пісок 40 т. - 5500 4. Дошка 3.5м3 на армопояс - 10800 5. Бетон 12м3 на армопояс - 13000 6. Витрати на техніку - 16700 7. Робота - 79800 8. Інше - 13200 Разом 273000грн. Ну і трохи фото:
  13. Замовив цемент і кладочну сітку. Через пару годин мав все на участку. Рекомендую.
  14. Все ж залишилось питання: чи коректно спроектовано вузол N1?
  15. Задоволений поставкою 50-ти піддонів блоку 2нф. Особливо відповідальним підходом до специфічних потреб щодо доставки. Рекомендую.
  16. Завіз і розмістив на фундаменті 14тис. повнотілої цегли і 14тис. блоку 2нф. Повнотілу привозив камаз з причепом (2 машини по 7 тис.), який зміг заїхати на участок і розвантаження проводилось з машини на фундамент. Процес займає десь 1.5 години/7 тис. А от 2нф приходив на 14-метрових напівпричепах (2 шт по 20 піддонів) і один маніпулятор (10 піддонів) і вигрузка проводилась в 2 етапи: перше на землю, а потім - на фундамент. Процес зайняв з 11 ранку до 6 вечора. Висловлюю подяку форумчанину Антону за блок 2нф: оперативно; надав стропальщиків і взагалі орієнтовано на клієнта. Ну і куплено пічечку
  17. Да ниже. Знаю. Но иначе не получалось. Эти "антигеморройные меры" и есть мой сегодняшний геморрой . Как, как это сделать? Что только наплавляемая гидроизоляция по сплошному настилу под черепицей? Или можно как-то проще?
  18. Большое спасибо, Николай за Ваш развернутый ответ. Конструктор так и говорит, что пустил затяжки как основу потолка, а не несущий элемент. Меня же в этом узле смущает несущая способность. Прогона нет (его не на что опереть), пролет около 6м. Конструктор говорит, что стропильные ноги, соприкасаясь в коньке держат нагрузку из-за наличия угла. Но угол маленький, а чем меньше угол, тем хуже работает такая конструкция. Так, при 14гр., вертикальная нагрузка в 1кгс приводит к горизонтальной составляющей в 1/tg(14гр) = 4кгс, т.е. в 4 раза больше. Если я правильно помню физику . Эта-же нагрузка передается на затяжку и я не уверен, что болт, гвозди и сам конек выдержат. Супер. Достаточно будет стропила 100х200 в этом месте? Точно. Еще раз спасибо . Там действительно проблема может быть не в стропилах, а в несущей способности обрешетки 50х50 при пролете 1210мм и натуральной черепице + снег! Да. Точно опоры нет!!! А мауэрлата будет достаточно?
  19. Потихеньку завожу кирпич... А тим часом виникли питання по конструкції даху: www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?p=3989855#post3989855
  20. Прошу допомоги форуму по конструкції даху. Маю проект, в якому є дах, але є кілька моментів, що мене непокоять з точки зору достатньої міцності обраного проектантом конструктиву. Матеріал - ЦПЧ, снігова нагрузка - 180кг/м2. Кут нахилу - 14гр. (Номер питання проілюстровано відповідним номером на малюнку) 1. Десь на просторах інтернету читав, що затяжка ствиться тільки при куті даху > 30гр. Буде нормально працювати такий вузол? 2.Є така консольна частина. Проектант сам каже, що йому цей вузол не подобається, (хоча програма дає позитивний результат по несучій здатності) пропонує поставити додаткову колону. Чи можна якось (збільшення січення стропил, лобової дошки в цьому місці, ...) обійтись без колони? 3.Чи достатньо двох балок на таку площу? 4.Крок стропил = 1210мм. Чи не забагато?
  21. Пройдено черговий етап: прокладено каналізацію, гільзи для електрики, сонячного колектора, води, трубу подачі повітря в камін; залито чорнову стяжку. Землю втрамбували так, що зламали дві лопати поки копали каналізацію. Значно твердіше, ніж рідний грунт. Витрати по етапу (включно з фундаментом тераси): Бетон, 52м3 49500 Робота 50000 Арматура, 2т 32000 Пісок, 80т 12000 Техніка 14800 Матеріали каналізації 10000 Інше 5415 Всього 173715
  22. За три дні втрамбували грунт. Корисний метод контролю трамбовки підказав технічний консультант: кусок арматури при спробі віткнути його в грунт: 1) не втикається - відмінне трамбування; 2) втикається легко - трамбувати ще; 3)найгірший варіант - спершу йде важко, потім - легко: трамбувати. Цікаво, що в гаражі, де після того, як вибрали потрібну висоту залишився нетронутий грунт, який ніби має бути твердим, так там арматура входила досить легко... Протрамбували. Кілька цифр для порівняння: 1)розрахункова несуча здатність мого грунту (суглинок): 1.6кг/см2 2)тиск при контролі арматурою: біля 40кг/см2 !!! 3)тиск бетонної плити товщиною 15см: 0.035кг/см2 (35 грам!!!, в 1000 разів менше, ніж при втиканні арматури!) 4)тиск людини на грунт: 0.15 кг/см2 (в 5 разів більше, ніж тиск плити бетону товщиною 15см)
  23. Дуже дякую. Я також не дуже панікую з цього приводу. Коли лили в землю, бетон був правильної консистенції, після заливки тиждень щодня був дощ і жодної тріщини не було. На цоколь бетон був дещо густуватий + я трохи недогледів його. Думаю, якщо при трамбуванні грунту (місцями біля 80см висотою) віброногою цоколь не розвалиться, то все буде добре. Доречи, сьогодні почали трамбовку грунта віброногою. Прикольна річ. Пробував сам, трусить як мавпа пальму, удари відчуваються на землі в 5 метрах і на фундаменті . Ну і фото залитої тераси.
  24. Ну і ще кілька фото опалубки фундаменту тераси і колон. Заливалась траншея і цоколь одночасно. Між колоною і траншеєю перегородка із землі товщиною 30см, глибина - 1м. Думав завалиться, але обійшлось - лили акуратно. На фундамент тераси бетону (і арматури) було жалко - на ньому НІЧОГО не буде стоять і він не прив'язаний до фундаменту будинку. Єдине його призначення (що я бачу) - це утримувати грунт під стяжкою.
×
×
  • Створити...