Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Михайломаломитницький

Пользователи
  • Публікації

    18
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Михайломаломитницький

  1. Про достатньої ширини дистанції між рядами плитки я знаю. А що мається на увазі під зазорами біля пічної фурнітури? між клінкером я б ставив дистанцію 5-6мм. Логічно було б обійти такою ж каймою затірки навколо дверцят. Чи цього замало? А за інформацію дякую! клінкерна плитка подобається і мені і дружині.Як варіант.
  2. Друзі! Підкажіть якою плиткою краще облицювати грубку? Була побудована восени і з тих пір експлуатується. Помітив, що глиняний розчин із швів між цеглою почав місцями висипатись. Тому вирішив не чекати до закінчення опалювального сезону і заштукатурив грубку вогнестійким клеєм Новапласт з армуванням металевою сіткою. Почав пошук плитки через мережу (саме для грубок) і був здивований. Гугол нічого мені не запропонував, крім сайтів з пропозиціями звичайної керамічної плитки. Колись облицьовував в підмосков'ї грубку теракотовою плиткою. Вона мені дуже сподобалась (важко було тільки із заповненням швів), але чи є у нас така? І яка "ціна питання"? Розумію, що не дешева, тому готовий розглядати більш бюджетний варіант. Клінкер, наприклад. Але вичитав, що він має обмеження по термостійкості, тому в зоні топки його використовувати не варто. Чи це так? І хто має досвід використання інших матеріалів (пісковик, штучний камінь)?
  3. Вчора залив перших 12 м. кв. стяжки. А вставити зображення тут так і не навчився... "Ну, кто так строит?..
  4. Я самотужки намагався знайти інформацію в неті про влаштування СТЯЖКИ ПІДЛОГИ ІЗ РОЗЧИНУ ПРИГОТОВЛЕНОГО В ПОБУТОВІЙ БЕТОНОМІШАЛЦІ З ВИКОРИСТАННЯМ НАПОВНЮВАЧА ППС . Людською мовою-в бетономішалці готуємо розчин з 1 частини цементу, 1 частини піску і 4-5 частин полістирольних шариків. Добавляємо пластифікатор. Всі ж статті пишуть про бетон у вигляді блоків і приготовлені із застосуванням спеціального обладнання. Є відеоролики, які розповідають про процес, але там заливають ППСбетон по бетоних перекриттях, як правило. У мене жситуація і сумніви наступні. Висота підлоги має бути не більше 80 мм. (Спочатку почав робити, потім подумав і змінив умови- ж не один такий). Стяжка ляже на глиняно-пісчану основу. Втрамбував, застелю рубероїдом. Потім ППСстяжяжка, шпаклівка клеєм СМ, пепла підлога (електромати), керамічна плитка. Чи "житиме" це все довго? Із всі посилів, що Ви запропопували, є одне місце, яке втілило оптимізм: виявляється можна поверх ППС стяжки зробити ще й стяжку ПЦ сумішшю і вони статунь як одне ціле. Верхня стяжка має бути не меньше 20 мм., як "пише"... Будемо думати. Маю ще кілька днів, поки робитиму підготовчі роботи
  5. "процес пішов"... Висота стяжки обмежена 6-8 см. Заглиблюватись "вниз" не буду, бо вже вирівняв і втрамбував грунт. "Шарики" куплені. Щоб убезпечити себе від можливих неприємностей думаю поверх пінобетона зробити фінішну армовану стяжку сумішшю для вирівнювання підлоги товщиною 10 мм, а потім тепла підлога з матів під керамічну плитку. Дуже хочеться думати, що я не роблю дурниці. Чесно кажучи розчарований форумом. Думав тут оперативно отримати підтримку і допомогу, але...
  6. "Все побежали и я побежал..." В минулому житті (минуле століття і тисячоліття) я був вчителем. Потім були заробітки на "шабашках" в московщині, робота в сім'ях "на Рублевке". Тепер маю більш ніж десятирічний стаж ремонтних і оздоблювальних робіт. Кілька місяців тому купили з дружиною собі хатинку за 100 км від Києва. Маємо надію "звити гніздечко" на старість, щоб не заважати дітям. Разом з цим придбали і купу проблем-хату потрібно привести "до тями".
  7. Хочеться спробувати зробити стяжку підлоги в кухні-вітальні із пінобетону. Не знайшов на форумі схожої теми, тому звертаюсь до тих, хто вже освоїв цю технологію. Розкажіть - як воно? Я викинув в себе стару долівку (в одній кімнаті), стару дерев'яну підлогу в іншій, а заодно і простінок між ними. Тепер маємо кімнату розміром 4,5х5,0 м. Грунт вирівняв і втрамбував, спланував під укладання бетону товщиною 6 см. Тепер як? Чи потрібно під пінобетон стелити рубероїд? Чи товщина 6 см буде достатньою для наступного покриття лінолеумом? Які пропорції цементу, піску і пінопластикових шариків оптимальна? Чи можна буде потім на якусь частину площі покласти керамічну плитку, а під неї теплу підлогу з матів? І ще купу питань можна поставити. Буду дуже вдячний за відповідь і не я один, здогадуюсь. Завтра розпочну прокладити труби і електропроводку перед заливкою і виставлятиму маяки...
  8. Уже відбулось! Ми вже тут живемо і "процес пішов"... Маю на увазі реконструкцію. Вентиляційний фасад робити не буду, тому що завдання стоїть хоч якось підсилити і стіни. Коробка з газобетону підіпре покрівлю і буде зв'язана якимось чином (можливо хоча б штирями) з існуючими стінами. що стосується нової ленти фундамента? Чи варто його завести під старий фундамент, хоча б по кутах (вершинах)? На скільки (і чи буде) просяде новий фундамент? чи варто на це зважати?
  9. Колеги! У мене така ж проблема. Купили сільську хату 65 року побудови. Дерев'яний каркас обмазаний глиною. Виникла необхідність обмуровки. Існуючий фундамент своїм виступом дозволить покласти на нього газоблок 120 мм, але я боюсь, що зроблений він безграмотно. Очевидно щось добавили ("облили"), тому що в кількох місцях він тріснув по вертикалі. Думаю весною обійти по-новому лентою існіючий фундамент. Як правильно це зробити? "Вскрытие покажет", що там є насправді, але вигляд будинку (просідань практично немає) дає надію не замінювати фундамент, а розширити його. Чи є в кого досвід таких робіт? Підкажіть "алгоритм"... Добавлено через 3 минуты ...не можу зрозуміти як тут можна розмістити фото.
  10. Стіну з сирцю я розібрав, але назад її зводити не буду. Замість двох маленьких кімнаток буде одна кухня-вітальня. Тому залишається відкритим питання як уникнути прогину балків, адже опора (перестінок) зникла?
  11. Маємо звичайну сільську хату 1965 року побудови. Дерев'яний каркас обмазаний глиною. перекриття таке ж: шестиметрові соснові балки діаметром 25-27 см покладені кроком 1,3 м. Поверх них дерев'яні дилі замазані глиною. Почав реконструкцію будинку з того, що повикидав майже всі всі перестінки-один для того, щоб об'єднати кухню з вітальнею, інший, щоб замінити сирцеву стіну на нормальну цеглу. В результаті з'явилась проблема як уникнути прогину балків, котру втратили додаткою опору? Майстер-пічник запропонував кинути поверх перекриття брус і з'єднати його з існуючими балками при допомозі шпильок. Хіба не прогнеться все разом? Я думав над варіантом підперти балки таким брусом в середині кухні-вітальні. Тоді він виконував би ще й роль декору. Опертись одним кінцем він міг би на новозбудовану грубку, а іншим на існуючий простінок з цегли сирцю. Але чи годиться вона на роль опори? І чи не потрібно давати додаткову опору при довжині бруса 5,4 м. Прийшла думка підперти брус товстостіною трубою 40 мм замаскувавши її в барну стойку з "нержавійки"...
  12. Не бігають уже 10 років. Ставте мишоловки і виймайте через кожну годину-другу доки не скінчаться. Або ж "корміть". Зникає трійка-підсибте, не знакає-був останній клієнт.
  13. Шановні друзі! Зовсім недавно зайшов на цей форум в пошуках варіантів вирішення проблеми ремонту і оздоблення хати "мазанки". Стали з моєю половинкою власниками такого будинку кілька неділь тому. На щось краще не вистачило сміливості, а грошей і тим паче. Є руки, що ростуть саме з того місця, що потрібно, є досвід ремонту і оздоблення приміщень, і, саме головне, є бажання зробити з цього зразка "трипільської" архітектури затишне гніздечко. З чим "маюсь"? Перше запитання-як утеплити фасад хати? Стіни являють собою каркас з вертикальних дерев'яних стовпів ( можливо сосна) між якими набраний верболозний кругляк. З обох сторін все замазано глиною. Товщина стін біля 25 см. Зразу ж загорівся утеплити зовні стіни пінопластом з наступним оздобленням короїдом чи покраскою. Але досвідчені люди сказали, що пінопласт тут не варіант. Він не дасть стінам дихати. Варіанти вентильованих фасадів відпали - дорого. Підказали знатоки утеплити мінватою (не плутати з скловатою - не годиться) по дерев'яній обрешітці. Погодився. Але якось постукав долонею по стіні і почув як загуділи вікна. Вирішив (і це був найперший варіант) обкласти хатки газобетоном. Хто що думає з цього приводу? P.S. А як тут фотки можна вставити? Добавлено через 23 минуты Наступне питання-вирівнювання стін в середині приміщення. Зразу ж скажу, що маю досвід вирівнювання стін ГКЛ по профілях. І більше не хочеться. Після такого ремонту мікроклімат в глинобитній хаті змінився в гіршу сторону. Хоч не виключаю, що якусь частину поверхонь в разі крайньої необхідності можна оздобити і так. Шпалери не розглядав - не дихають. Якусь частину стін (цегляних простінків, а можливо і по глині) вирівняю ротбандом, десь буде керамічна плитка. А от більшу частину стін хочу залишити "автентичними", тобто глиняними. Хто хоч раз відпочивав в такій кімнаті, мене зрозіміє. А от як це зробити при відсутності ознак вертикалі і площини? Думав шукати тітоньок, які ще вміють штукатурити стіни глиною, але потім знайшов в мережі нарис про матеріал штук. Чи має хтось досвід роботи з ним без застосування спеціальної шліфмашини? Варто спробувати чи це новомодна дурниця? І що стосується вирівнювання стін у ванній кімнаті під плитку. Колись вирівнював глинобитні стіни з відхиленням від вертикалі до 12 см. Знизу прийшлось "підмуровувати" цеглою на ребро, а потім металева сітка і ПЦС. Стоїть уже 10 років. Правда, бойлер на таку стіну на анкера не наважився почепити - зварив із полоси трапецію, закріпив її до стіни, а вже на неї начіпив бочку. А якщо вирівняти стіни у ванній родбандом в кілька шарів, щоб не намочити глину? З ним приємніше працювати, хоч і дороговато. Але важливіше за все знати, як з часом поведе себе наша "трипільська" стіна в такій штукатурці і під плиткою?
  14. Хату збудовано за традиційною в минулому для Київщини технологією: дерев'яні стовби (сосна) з кроком 1.2-1.3 м., простір між якими закритий наборними вербовими кругляками. Все це обмазано розчином глини. Товщина стін близько 25 см. Добавлено через 5 минут А навіщо шуба, якщо наступне утеплення? Для цього краще просто оштукатурити, адже по рівній поверхні кріпити утеплювач простіше? Взагалі-то, проблему я бачу в чому? Глина має дихати. Як вона себе буде "почувати" накритою штукатуркою, а потім пінопластом (Ви ж його мали на увазі)? Добавлено через 34 минуты Як давно Ви це зробили і як після цього почувається стіна? Кажуть пінопласт не годиться для утеплення глиняних поверхонь, тому що він не дає їм дихати...
  15. Допоможіть зорієнтуватись у виборі бетонозмішувача для ремонтних робіт у власному будинку і присадибній ділянці. В магазинах все наше, рідне - китайське...
  16. Я вже задав на форумі схоже запитання, але для фасаду сільської хати. Тепер хочу спробувати почути пораду від знавців з приводу ремонту і оздоблення хати мазанки. Власником однієї із них ми з дружиною стали зовсім недавно. В чому проблема? Коли став планувати роботи по ремонту і оздобленню будинку, то виявилось, що глина, якою обмазана хата і ззовні, і з середини, вимагає особливого підходу. В першу чергу стіни потрібно утеплити ззовні і вирівняти з середини. Просто обклеїти пінопластом не рекомендується, можемо спровокувати процес руйнування стіни. Тоді чим? Ремонт приміщення з середини хочеться зробити так, щоб не втратити специфічний мікроклімат глиняних стін. Чи є в кого які думки з цього прикладу і досвід ремонту таких будинків?
  17. Зовсім недавно купили з дружиною хату в селі. Пробуємо наводити порядок, плануємо закладку саду і виноградника. Само собою - перепланування і ремонт всередині приміщення. Вже "вималювався" план цих робіт. Однак виникла несподівана для мене ( та й, думаю, для багатьох інших) проблема. Виявляється не так просто утеплити хату, яка обмазана ззовні і з середини глиною. Глина-специфічний матеріал і просто обліпити її пінопластом не вийде. Чи має хтось досвід вирішення цієї проблеми?
  18. Добро дня, Юлія! Ми з дружиною купили дім в селі. Звичайна хата-мазанка на 30 сотках землі. Хочеться облаштувати своє затишне гніздечко... Ділянка рівна. Навколо будинку практично все потрібно вирізати і корчувати. (Уже почали самотужки). Отож, сад і всю зелень прийдеться саджати "з нуля". А ще дуже хочеться посадити свій виноградник. Досвіду ландшафтного дизайну ніякого, а хочеться щоб садиба мала сучасний вигляд. З чого починати і як Ви могли б нам допомогти? Думаю доречно буде відмітити, що статки наші не дозволять сильно "розгулятись", а от бажання зробити все красиво через край!
×
×
  • Створити...