Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Михайломаломитницький

Пользователи
  • Публікації

    18
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем Михайломаломитницький

  1. И не забывать про температурные зазоры возле печной фурнитуры.

    Про достатньої ширини дистанції між рядами плитки я знаю. А що мається на увазі під зазорами біля пічної фурнітури? між клінкером я б ставив дистанцію 5-6мм. Логічно було б обійти такою ж каймою затірки навколо дверцят. Чи цього замало? А за інформацію дякую! клінкерна плитка подобається і мені і дружині.Як варіант.

  2. Друзі! Підкажіть якою плиткою краще облицювати грубку? Була побудована восени і з тих пір експлуатується. Помітив, що глиняний розчин із швів між цеглою почав місцями висипатись. Тому вирішив не чекати до закінчення опалювального сезону і заштукатурив грубку вогнестійким клеєм Новапласт з армуванням металевою сіткою. Почав пошук плитки через мережу (саме для грубок) і був здивований. Гугол нічого мені не запропонував, крім сайтів з пропозиціями звичайної керамічної плитки.

    Колись облицьовував в підмосков'ї грубку теракотовою плиткою. Вона мені дуже сподобалась (важко було тільки із заповненням швів), але чи є у нас така? І яка "ціна питання"? Розумію, що не дешева, тому готовий розглядати більш бюджетний варіант. Клінкер, наприклад. Але вичитав, що він має обмеження по термостійкості, тому в зоні топки його використовувати не варто. Чи це так? І хто має досвід використання інших матеріалів (пісковик, штучний камінь)?

  3. Я самотужки намагався знайти інформацію в неті про влаштування СТЯЖКИ ПІДЛОГИ ІЗ РОЗЧИНУ ПРИГОТОВЛЕНОГО В ПОБУТОВІЙ БЕТОНОМІШАЛЦІ З ВИКОРИСТАННЯМ НАПОВНЮВАЧА ППС . Людською мовою-в бетономішалці готуємо розчин з 1 частини цементу, 1 частини піску і 4-5 частин полістирольних шариків. Добавляємо пластифікатор. Всі ж статті пишуть про бетон у вигляді блоків і приготовлені із застосуванням спеціального обладнання. Є відеоролики, які розповідають про процес, але там заливають ППСбетон по бетоних перекриттях, як правило. У мене жситуація і сумніви наступні. Висота підлоги має бути не більше 80 мм. (Спочатку почав робити, потім подумав і змінив умови- ж не один такий). Стяжка ляже на глиняно-пісчану основу. Втрамбував, застелю рубероїдом. Потім ППСстяжяжка, шпаклівка клеєм СМ, пепла підлога (електромати), керамічна плитка. Чи "житиме" це все довго?

    Із всі посилів, що Ви запропопували, є одне місце, яке втілило оптимізм: виявляється можна поверх ППС стяжки зробити ще й стяжку ПЦ сумішшю і вони статунь як одне ціле. Верхня стяжка має бути не меньше 20 мм., як "пише"... Будемо думати. Маю ще кілька днів, поки робитиму підготовчі роботи:flag1:

  4. "процес пішов"... Висота стяжки обмежена 6-8 см. Заглиблюватись "вниз" не буду, бо вже вирівняв і втрамбував грунт. "Шарики" куплені. Щоб убезпечити себе від можливих неприємностей думаю поверх пінобетона зробити фінішну армовану стяжку сумішшю для вирівнювання підлоги товщиною 10 мм, а потім тепла підлога з матів під керамічну плитку. Дуже хочеться думати, що я не роблю дурниці.

    Чесно кажучи розчарований форумом. Думав тут оперативно отримати підтримку і допомогу, але...:(

  5. "Все побежали и я побежал..." В минулому житті (минуле століття і тисячоліття) я був вчителем. Потім були заробітки на "шабашках" в московщині, робота в сім'ях "на Рублевке". Тепер маю більш ніж десятирічний стаж ремонтних і оздоблювальних робіт.

    Кілька місяців тому купили з дружиною собі хатинку за 100 км від Києва. Маємо надію "звити гніздечко" на старість, щоб не заважати дітям. Разом з цим придбали і купу проблем-хату потрібно привести "до тями". :flag1:

  6. Хочеться спробувати зробити стяжку підлоги в кухні-вітальні із пінобетону. Не знайшов на форумі схожої теми, тому звертаюсь до тих, хто вже освоїв цю технологію. Розкажіть - як воно?

    Я викинув в себе стару долівку (в одній кімнаті), стару дерев'яну підлогу в іншій, а заодно і простінок між ними. Тепер маємо кімнату розміром 4,5х5,0 м. Грунт вирівняв і втрамбував, спланував під укладання бетону товщиною 6 см. Тепер як? Чи потрібно під пінобетон стелити рубероїд? Чи товщина 6 см буде достатньою для наступного покриття лінолеумом? Які пропорції цементу, піску і пінопластикових шариків оптимальна? Чи можна буде потім на якусь частину площі покласти керамічну плитку, а під неї теплу підлогу з матів? І ще купу питань можна поставити.:Search: Буду дуже вдячний за відповідь і не я один, здогадуюсь. Завтра розпочну прокладити труби і електропроводку перед заливкою і виставлятиму маяки... :Search:

  7. а я бы не занимался усилением фундамента, а бы подумл о том как построить новое. усилить фунд это копейки на фоне реконструкции всего дома. если вопрос фундамента для облицовки, то подумал бы об вентилируем фасаде, однозначно проще и технологичней

    Уже відбулось! Ми вже тут живемо і "процес пішов"... Маю на увазі реконструкцію. Вентиляційний фасад робити не буду, тому що завдання стоїть хоч якось підсилити і стіни. Коробка з газобетону підіпре покрівлю і буде зв'язана якимось чином (можливо хоча б штирями) з існуючими стінами.

    що стосується нової ленти фундамента? Чи варто його завести під старий фундамент, хоча б по кутах (вершинах)? На скільки (і чи буде) просяде новий фундамент? чи варто на це зважати?:(

    • Лайк 1
  8. Колеги! У мене така ж проблема. Купили сільську хату 65 року побудови. Дерев'яний каркас обмазаний глиною. Виникла необхідність обмуровки. Існуючий фундамент своїм виступом дозволить покласти на нього газоблок 120 мм, але я боюсь, що зроблений він безграмотно. Очевидно щось добавили ("облили"), тому що в кількох місцях він тріснув по вертикалі. Думаю весною обійти по-новому лентою існіючий фундамент. Як правильно це зробити? "Вскрытие покажет", що там є насправді, але вигляд будинку (просідань практично немає) дає надію не замінювати фундамент, а розширити його. Чи є в кого досвід таких робіт? Підкажіть "алгоритм"...

     

    Добавлено через 3 минуты

    ...не можу зрозуміти як тут можна розмістити фото.:sorry:

  9. Стіну з сирцю я розібрав, але назад її зводити не буду. Замість двох маленьких кімнаток буде одна кухня-вітальня. Тому залишається відкритим питання як уникнути прогину балків, адже опора (перестінок) зникла?
  10. Маємо звичайну сільську хату 1965 року побудови. Дерев'яний каркас обмазаний глиною. перекриття таке ж: шестиметрові соснові балки діаметром 25-27 см покладені кроком 1,3 м. Поверх них дерев'яні дилі замазані глиною.

    Почав реконструкцію будинку з того, що повикидав майже всі всі перестінки-один для того, щоб об'єднати кухню з вітальнею, інший, щоб замінити сирцеву стіну на нормальну цеглу. В результаті з'явилась проблема як уникнути прогину балків, котру втратили додаткою опору?

    Майстер-пічник запропонував кинути поверх перекриття брус і з'єднати його з існуючими балками при допомозі шпильок. Хіба не прогнеться все разом? Я думав над варіантом підперти балки таким брусом в середині кухні-вітальні. Тоді він виконував би ще й роль декору. Опертись одним кінцем він міг би на новозбудовану грубку, а іншим на існуючий простінок з цегли сирцю. Але чи годиться вона на роль опори? І чи не потрібно давати додаткову опору при довжині бруса 5,4 м. Прийшла думка підперти брус товстостіною трубою 40 мм замаскувавши її в барну стойку з "нержавійки"...

  11. миші за гіпсокартоном як по магістралях бігають восени

    Не бігають уже 10 років. Ставте мишоловки і виймайте через кожну годину-другу доки не скінчаться. Або ж "корміть". Зникає трійка-підсибте, не знакає-був останній клієнт.

  12. Шановні друзі! Зовсім недавно зайшов на цей форум в пошуках варіантів вирішення проблеми ремонту і оздоблення хати "мазанки".

    Стали з моєю половинкою власниками такого будинку кілька неділь тому. На щось краще не вистачило сміливості, а грошей і тим паче. Є руки, що ростуть саме з того місця, що потрібно, є досвід ремонту і оздоблення приміщень, і, саме головне, є бажання зробити з цього зразка "трипільської" архітектури затишне гніздечко.

    З чим "маюсь"? Перше запитання-як утеплити фасад хати? Стіни являють собою каркас з вертикальних дерев'яних стовпів ( можливо сосна) між якими набраний верболозний кругляк. З обох сторін все замазано глиною. Товщина стін біля 25 см. Зразу ж загорівся утеплити зовні стіни пінопластом з наступним оздобленням короїдом чи покраскою. Але досвідчені люди сказали, що пінопласт тут не варіант. Він не дасть стінам дихати. Варіанти вентильованих фасадів відпали - дорого. Підказали знатоки утеплити мінватою (не плутати з скловатою - не годиться) по дерев'яній обрешітці. Погодився. Але якось постукав долонею по стіні і почув як загуділи вікна. Вирішив (і це був найперший варіант) обкласти хатки газобетоном. Хто що думає з цього приводу?

    P.S. А як тут фотки можна вставити?

     

    Добавлено через 23 минуты

    Наступне питання-вирівнювання стін в середині приміщення. Зразу ж скажу, що маю досвід вирівнювання стін ГКЛ по профілях. І більше не хочеться. Після такого ремонту мікроклімат в глинобитній хаті змінився в гіршу сторону. Хоч не виключаю, що якусь частину поверхонь в разі крайньої необхідності можна оздобити і так. Шпалери не розглядав - не дихають.

    Якусь частину стін (цегляних простінків, а можливо і по глині) вирівняю ротбандом, десь буде керамічна плитка. А от більшу частину стін хочу залишити "автентичними", тобто глиняними. Хто хоч раз відпочивав в такій кімнаті, мене зрозіміє. А от як це зробити при відсутності ознак вертикалі і площини? Думав шукати тітоньок, які ще вміють штукатурити стіни глиною, але потім знайшов в мережі нарис про матеріал штук. Чи має хтось досвід роботи з ним без застосування спеціальної шліфмашини? Варто спробувати чи це новомодна дурниця?

    І що стосується вирівнювання стін у ванній кімнаті під плитку. Колись вирівнював глинобитні стіни з відхиленням від вертикалі до 12 см. Знизу прийшлось "підмуровувати" цеглою на ребро, а потім металева сітка і ПЦС. Стоїть уже 10 років. Правда, бойлер на таку стіну на анкера не наважився почепити - зварив із полоси трапецію, закріпив її до стіни, а вже на неї начіпив бочку.

    А якщо вирівняти стіни у ванній родбандом в кілька шарів, щоб не намочити глину? З ним приємніше працювати, хоч і дороговато. Але важливіше за все знати, як з часом поведе себе наша "трипільська" стіна в такій штукатурці і під плиткою?:)

  13. Хату збудовано за традиційною в минулому для Київщини технологією: дерев'яні стовби (сосна) з кроком 1.2-1.3 м., простір між якими закритий наборними вербовими кругляками. Все це обмазано розчином глини. Товщина стін близько 25 см.

     

    Добавлено через 5 минут

    Сразу шуба,потом утепление.

    Может кто попроще что-либо посоветует.

    А навіщо шуба, якщо наступне утеплення? Для цього краще просто оштукатурити, адже по рівній поверхні кріпити утеплювач простіше?

    Взагалі-то, проблему я бачу в чому? Глина має дихати. Як вона себе буде "почувати" накритою штукатуркою, а потім пінопластом (Ви ж його мали на увазі)?

     

    Добавлено через 34 минуты

    Свой дом сначала оштукатурил под маяки, затем под гребенку приклеил пенопласт.

     

    Як давно Ви це зробили і як після цього почувається стіна? Кажуть пінопласт не годиться для утеплення глиняних поверхонь, тому що він не дає їм дихати...

  14. Я вже задав на форумі схоже запитання, але для фасаду сільської хати. Тепер хочу спробувати почути пораду від знавців з приводу ремонту і оздоблення хати мазанки. Власником однієї із них ми з дружиною стали зовсім недавно.

    В чому проблема? Коли став планувати роботи по ремонту і оздобленню будинку, то виявилось, що глина, якою обмазана хата і ззовні, і з середини, вимагає особливого підходу. В першу чергу стіни потрібно утеплити ззовні і вирівняти з середини. Просто обклеїти пінопластом не рекомендується, можемо спровокувати процес руйнування стіни. Тоді чим?

    Ремонт приміщення з середини хочеться зробити так, щоб не втратити специфічний мікроклімат глиняних стін. Чи є в кого які думки з цього прикладу і досвід ремонту таких будинків?

  15. Зовсім недавно купили з дружиною хату в селі. Пробуємо наводити порядок, плануємо закладку саду і виноградника. Само собою - перепланування і ремонт всередині приміщення. Вже "вималювався" план цих робіт. Однак виникла несподівана для мене ( та й, думаю, для багатьох інших) проблема. Виявляється не так просто утеплити хату, яка обмазана ззовні і з середини глиною. Глина-специфічний матеріал і просто обліпити її пінопластом не вийде. Чи має хтось досвід вирішення цієї проблеми?:(
  16. Добро дня, Юлія! Ми з дружиною купили дім в селі. Звичайна хата-мазанка на 30 сотках землі. Хочеться облаштувати своє затишне гніздечко...

    Ділянка рівна. Навколо будинку практично все потрібно вирізати і корчувати. (Уже почали самотужки). Отож, сад і всю зелень прийдеться саджати "з нуля". А ще дуже хочеться посадити свій виноградник. Досвіду ландшафтного дизайну ніякого, а хочеться щоб садиба мала сучасний вигляд. З чого починати і як Ви могли б нам допомогти? Думаю доречно буде відмітити, що статки наші не дозволять сильно "розгулятись", а от бажання зробити все красиво через край!

×
×
  • Створити...