Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Rom4yk

Пользователи
  • Публікації

    6
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Пол
    Мужской

Rom4yk's Achievements

Новичок

Новичок (1/13)

1

Репутація

  1. Для цього є батьки. До Вас до дому теж діти можуть прийти і там теж 220 В. Якщо дитину навчили пхати пальці в розетку і за нею не слідкують, то станеться це у квартирі, магазині чи дерев'яному будиночку не важливо. Зараз поставлена задача цей і напартачений будиночок на 220 В зробити. На наступних порекомендую перейти на нижчу напругу, а це вже інша історія. Тому і хочу розібратись в деяких моментах.
  2. Добавлено через 13 минут Хочуть 220 В. Вікова категорія 8-14 р. Є ще варіант розділити світло і розетки на 2 автомати без ПЗВ і нехай власник підключається до свого щитка з ПЗВ. Але тоді конструкція ускладниться - більше гофри і кабелів.
  3. Як варіант - Schneider Electric Easy9 1P+N 10А 30мА тип AC Чайники там діти точно включати не будуть
  4. Будинок має форму не куба, а півбочки. Дерев'яний каркас зовні обшитий дерев'яною черепицею, а всередині після прокладання проводки обшиється вагонкою. Фото по можливості викладу. Горе-електрики в попередньому будиночку кинули ШВВП + металева гофра. Мабуть буде задача і в попередньому зробити заміну. Поставили завдання зробити проводку із мінімальними витратами і наступними вимогами: - має відповідати ПУЕ - встановити зовнішній щиток - встановити 1 розетку (орієнтовно для зарядки телефона/планшета/ноута) - встановити 1 світильник всередині і 1 зовні, будуть світлодіодні лампи - 2-х клавішний вимикач всередині - все має бути не дуже дороге))) Вимикач має бути при вході (вис. 1м), розетка нижче під ним (вис.0,3-0,4м), щиток на протилежній стіні зовні (висота невідома) Кабель швидше за все буде підводитись в землі, але це вже замовник буде по місцю вирішувати. До якого типу будівлі/споруди відносити такий будинок так і не знаю. Перечитав ПУЕ і тему про дерев'яні будинки і дещо уже підібрав: 1) Щиток Schneider-Electric Kaedra IP65 3 модуля - буде встановлений зовні 2) З'єднувальних коробок не буде - їх там ніде розмістити і ховати по вимогах не можна. Всі з'єднання планую робити в підрозетнику вимикача (дивіться схему). Порадьте підрозетник, щоб від -20С і вище, бо від Копоса тільки від -5С. 3) Одескабель - ВВГнг-LS 1*1,5 (ож) 4) Для з'єднання - клеми Wago. 5) Диференційний автомат Schneider Easy9 1P+N тип АС С16 30 мА 6) Проводка буде в металевій гофрованій трубі Kofulso 15А - 15 мм. Тему про жорсткі стальні труби прошу не підіймати - вона вже на форумі обсмоктана від ''а'' до ''я''. Прошу покритикуйте чи порадьте щось. Є ще в мене запитання: 1) ПУЕ пише, що потрібно приєднувати труби до захисного провідника. Чи потрібно це робити в прихованій електропроводці як тут? 2) Чи введення труби в щиток/підрозетник/світильник має бути герметичним? 3) На якій висоті ставити щиток? Чи він має відступати на якусь відстань від даху, оскільки невідомо як буде підводитись живлення?
×
×
  • Створити...