Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

ололошка

Пользователи
  • Публікації

    19
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача ололошка

  1. Якщо при дощових хмарах панель дає 240/квт, то за яких тоді умов у декого вище виходить майже нульова генерація, вплоть до 40-50 вт з усього поля? Чи оті графіки вище вони дають цифру з розрахунку на квт панелі, а не на все поле?
  2. І скільки в середньму за зиму буває днів коли генерація лише 30-40 вт?
  3. Розумію, що питання може не зовсім грамотне. Але. Уявимо собі автономну СЕС (панелі, контролер, інвертор, АКБ): м. Київ лютий-березень або листопад панель орієнтованана на південь, кут, скажімо 45% Цілий день стоїть похмура погода. Питання: 1. Скільки (приблизно) видаватиме панель номінальною потужністю 1квт? 2. Скільки "номінальних кіловат" треба встановити, аби за таких умов можна було зібрати за день 1 квт енергії (з урахувань втрат на контролері, АКБ та інверторі)?
  4. Переглянув оголошення по району. Здалося навіть що ціна виросла, десь відсотків на 15. Можливо це пов'язано з тим, що потроху сусіди будуються. Але чомусь думав, що ціни будуть нижчими...
  5. Крипта це скоріш щось таке, погратися на відсотки від інших видів інвестицій. Вкладати туди навіть 25% від капіталу я б не ризикнув. Хоча, знову ж таки, у березні-квітні накупив близько 500 USDT. Але це криптовалюта-стейблкоін. З фіксованим курсом (якщо звісно резервів у емітента вистачить). І ця покупка була зумовлена не бажанням вкластися у крипту, а реаліями життя. На картку прийшла з.п., командир не відпустив зганяти в місто пошукати обмінник, а через онлайн банкінг долари не купиш. Тому схема гривня-П2П-USDT була єдиною доступною. Знову ж таки, зберігати кошти в банках сьогодні теж небезпечно. Тому якусь частину можна перевести в крипту.
  6. Зараз (2020-2022) напевно так. Але це пов'язано із спекулятивним попитом на крипту. Це як тюльпанова лихоманка. Тюльпан - гарна квітка, яка не має нічого спільного із фінансовую пірамідою. І селекціонери, які виводили сорта тюльпанів теж не були якимось махінаторами. Просто хтось заробив щось на тюльпанах, розповів про це іншому, і всі кинулися купувати луковиці аби заробити на них. Результат вийшов цілком очевидний. Імхо, криптовалюту створили криптоанархісти, і жодного заговору тут немає. Просто спершу для тіньових операцій був той же Liberty Reserve. Але коли його закрили, виникло питання - якщо будь-яку централізовану структуру силовики можуть прикрити, то як проводити тіньові операції? І тут з'явився Накамото, чи хто там він насправді є.
  7. Вони і не дозволяли це. Навпаки, все що роблять регулятори спрямоване на те, аби позбавити криптовалюту анонімності. Регулятори кажуть - хочете легально обмінювати крипту на фіат і навпаки - впроваджуйте KYC та АМЛ з верифікацією. При чому якщо взяти умовну бінанс чи коінбейс, там верифікація строга - з підтвердженням по відео, що в принципі не відрізняється від отримання картки у банку. Більше того, неодноразово чув про наміри регуляторів заборонити легальним криптобіржам працювати з анонімними криптовалютами, на кшталт монеро. Бо відстежити ланцюжок транзакцій в блокчейні Біткоїн можна, а DASH чи Monero набагато краще приховують походження.
  8. Я про "колишки", бо спробуй потім довести сусідам, що межа проходить саме там. А так я принаймні для себе розумію, де межа, встановлена знающою людиною. Не знаю, які саме документи має готувати продавець, бо якщо чесно мені достатньо запису у реєстрі речових прав. Але це новозформовані ділянки, по нима тільки у 2018-2020 роках присвоювали номери. Тож можливо, є якісь нюанси.
  9. Криптовалюта, микрозайми, фінансові піраміди - все зведено до купи, хоча це абсолютно різні речі. Що таке фіатна валюта (гривні, долари, євро). По суті - папірці. Але ці папірці офіційно випускаються державою, яка гарантує, що дані папірці є законним платіжним засобом. Відповідно, маючи ці папірці у кишені, ви розумієте, що хоча їх курс і може впасти, але принаймні у магазині вас не пошлють слідом за руським кораблем, якщо ви вирішите розплатитися ними. Фіатна валюта - дуже крута штука, але в ній є один недолік. Оскільки держава її випускає, то держава і регулює все, що з нею пов'язане. Наприклад, банківські операції. Для відкриття банківського рахунку ви маєте показати свій паспорт, ІНН, надати фотографію, підпис. І навіть при цьому є ризик, що завтра ви отримаєте кошти, а фінмониторинг ваш рахунок заморозить, вимагаючи довести їх походження. Це вже серйозна проблема якщо ви підприємець. Бо це значить, що будь-яку гривню несплаченого податку можна відстежити, промониторивши ваш рахунок. А уявіть, що ви наркоторговець або хакер, який виводить гроші зі взламаних банківських рахунків. Це взагалі біда. Бо як не прокручуй кошти через різні платіжні системи, всерівно пара запитів - і на руках у правоохоронців весь ланцюжок транзакцій. Саме тому на початку 2000 деякі люди (чи то Сатоші Накамото, чи то ЦРУ, чи то рептилоїди з Нубіру) вирішили створити власні гроші. Але децентралізовані, такі, які будуть автономними від будь-яких регуляторів. Не буду вдаватися в роз'яснення блокчейну, але це справді дуже надійна та прикольна система. Єдиний нюанс - біткоіни і ефіри це такі ж папірці, як і звичайні гроші, більше того, жодна держава або офіційна установа не дає ніяких гарантій щодо їх застосування як платіжного засобу. Якщо у вас є біткоін, і ви хоча б трошки розумієте, як не втратити ключі від криптогаманця, вітаю - ваш біткоін завжди буде у вас, його ніхто не зможе вкрасти, чи навіть заблокувати, навіть якщо ви його отримали напряму від Бін Ладена. Але так само ніхто не гарантує, що хтось погодиться у вас його купити, і по якій ціні теж. До 2014 року (приблизно) криптовалюта була поширена виключно серед криптоанархістів і даркнет-діячів. Це була дуже прикольна штука аби торгувати зброєю, наркотиками, зламаними акаунтами і іншими хорошими речами, до яких державні органи не дуже добре ставляться. В якійсь момент хтось вирішив "а чи не заробити мені бабло на майнінгу чи спекуляції криптою". Потім цю ідею підхопив ще хтось, потім - ще хтось. І так цей пузир став надуватися. Що буде з ним далі? Особисто я думаю, що він поступово здується. Інвесторів, спекулянтів і майнерів стане менше. Але знову ж таки, нічого спільного з пірамідою сама криптовалюта не має. Це просто цікавий винахід, як анонімно і безпечно переказувати кошти. Так само як колись винайшли телефон (проводний), і десятки людей інвестували у акції телефонних компаній. А потім цей винахід устарів. Кому сьогодні потрібні дротові телефони у квартирі?
  10. Привіт всім! Вибачаюсь, якщо подібне обговорення вже було десь на форумі, пробігся очима - не побачив. Ситуація така. В середині лютого вів переговори з власницею однієї ділянки, торг зупинився на моїй пропозиції - 6000 і її пропозиції - 8000. Вичікував тиждень аби сказати "ну давайте вже за 7 і забираю". І дочекався до 24.02. Тепер от думаю знову повернутися до питання придбання цієї ділянки. Цікавить 3 питання: 1. Як змінилися ціни на землю, порівняно із початком 2022? Цільове - індивідуальне будівництво, локація - Бориспіль. Прилеглі населенні пункти не постраждали від бойових дій, не були під окупацією, отже мінних полів навколо теж мабуть немає. З одного боку доходи людей впали, долар виріс, попит на ділянки мав впасти. З іншого - є багато переселенців, які можливо шукають землю під будівництво нового житла. Тому цікавить, на який відсоток і в який бік змінилися ціни? 2. Купівля-продаж землі в умовах воєнного стану. З курсу цивільного права пам'ятаю, що правочин, укладений на "вкрай невигідних умовах під впливом тяжкої обставини може бути визнаний недійсним". Ну, наприклад, людина через кризу лишилась без роботи і аби прогодувати дітей змушена за копійки продати щось коштовне. І суд в такому випадку може через пару років цей договір визнати недійсним. Зараз маємо війну, економічну, соціальну кризу і т.д. + власниця ділянки сама виховує 3 чи 4 дітей. Я думаю що нотаріуси з цією ситуацією стикаються, тож може є якісь поради, як зменшити ризики? Наприклад, продавати строго по вартості зі звіту про оцінку? Та брати у сторін додатково заяви про те що в них в житті все добре, і угоду укладають не від безвиході? 3. Збір документів для купівлі-продажу землі. Покупцю легко, йому потрібен паспорт+код+портрети американських президентів. А продавцю треба підготувати всю документацію по землі. Наскільки пам'ятаю, встановити в натурі межі, зафіксувати це в акті, можливо по землевпорядній документації щось "підчистити". Чи немає зараз додаткових проблем із цим? Ну, там, наприклад, землеміри не приїжджають, бо нема бензину, або приїжджають по запису через 4 місяці, або вимагають довідку про відсутність мін від МНС перш ніж виїхати кудись?
  11. Ну выгребная яма не в смысле "туалет с дыркой", я пока наверное "плаваю" в терминологии. 2 сообщающиеся емкости, из которых стоки все равно как я понимаю периодически надо будет выкачивать. Связываться именно с септиком, в котором отходы будут полностью перерабатываться и уходить в землю я боюсь т.к. не совсем понимаю надежность таких конструкций, с учетом ограниченного бюджета
  12. Юг снизу. Между столбами деревьев на схеме 4м. Сорта буду брать небольшие, так что по идее солнца должно хватать. Но и деревья к дому тулить не хочу, чтобы не затеняли окна. Смущает расположение скважины. Изначально планировал ставить ее возле дороги в правом верхнем углу т.к. со всех сторон кроме северной есть соседи. Соответственно в случае необходимости ремонта придется технику заводить через весь участок
  13. А в общем, за скважиной нужно как-то "ухаживать"? Или долговечность скважины зависит только от качества выполненной работы? Для примера, автомобили часто советуют обрабатывать антикором, чтобы не так быстро ржавели. Есть ли какие-то текущие работы для скважины? Или ее как пробурили - так пусть себе и стоит...
  14. Привет всем. Недавно купили участок под постройку дома, 10 соток, примерно 25х38м. Набросал план, как умел, интересует мнение бывалых, что лучше подправить т.к. могу просто не понимать некоторых нюансов. Для меня очень важно, чтобы на участке нашлось место для сада из 8-9 деревьев и 1,5-2 сотки огорода. Ну и чтобы на остальные коммуникации место осталось - дом, септик, скважина и т.д. Заранее благодарю!
  15. Підкажіть будь-ласка. Планую навесні робити свердловину на порожній земельній ділянці. Будинок для проживання на цьому місці буде не раніше ніж за 3 роки. До цього часу плануємо виключно літній будиночок а-ля дача. Відповідно, вода потрібна лише на полив (300 літрів раз на тиждень), і лише влітку. Чи правда, що якщо не користуватися скважиною певний час то вона заілюється? і чи можна тоді її робити, якщо ми всю зиму нею не користуватимемось?
  16. Уничтожать заросли и пахать моноблоком - нанимать. Все остальное с весны готов делать сам. К тому моменту планирую завезти времянку, подключить свет, воду и использовать как дачу. Потому вопрос "как бороться с молодыми сорняками" в принципе понятен. А во что сейчас сделать можно? Просто хотелось бы уже сейчас расчистить участок, посадить пару деревьев, и главное - сделать почву более рыхлой. Потому что ковырять ее, стоя по шею в этих зарослях, очень сложно. Что будет с ними за зиму тоже непонятно. На прошлой даче пырей рос, да земля была рыхлая. там все понятно было - верхний слой лопатой срезал - и на компост. а вот при виде такого леса как-то даже руки немного опустились.
  17. Привет всем! Недавно купили участок (целина, бывший луг). Место в низменности, возможно даже слегка заболоченное. Во всяком случае заросли там двухметровые. Как называется растение не знаю, хочу от него избавиться. Итого: 1. Участок 10 соток 2. Тяжелая земля 3. Двухметровые заросли. 4. На дворе конец октября. Как при таких вводных до весны превратить все в цветущую полянку для сада/огорода? Сейчас планирую такую последовательность: 1. Скосить заросли. 2. Полить гербицидами (но есть ли смысл это делать поздней осенью? может есть какие-то гербициды корневого действия, уничтожающие именно корни?) 3. Нанять человека с техникой, вспахать все. 4. Весной повторно вспахать и засеять участок, ту часть, на которой будет пятно застройки - чем-то вроде клевера, на сад/огород сажать сад/огород. Что можете посоветовать в такой ситуации? Честно говоря, раньше с таким не сталкивался.
×
×
  • Створити...