Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

sklm

Пользователи
  • Публікації

    17
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача sklm

  1. Згідно з нових правил "приєднання" потрібно додавати "- копія будівельного паспорта або містобудівних умов та обмежень з графічною частиною із зазначенням місця розташування, .." Чи справді достатньо "містобудівних умов"? Для будпаспорта потрібен проект дому (хоча б ескіз), поки що з ним не визначився, а хотілося б розпаралелити процес. Крім того, наскільки я розумію, все одно бажано отримати "містобудівні умови" ("особи, які подали заяву про намір щодо забудови, повинна одержати містобудівні умови та обмеження для початку проектування об’єкта будівництва.") Чого питаю - в правилах сказано так, але чомусь всі кажуть тільки про будпаспорт, тож цікаво, хто стикався. Дякую.
  2. Ну... якщо хтось сприймає чиїсь поради чи особисту думку як догми, то це..проблема того, хто сприймає, а не того, хто висловлює думку. Нічию думку не треба сприймати за догму, це загальний принцип, і він працює і в данному випадку. Так само, якщо порада і висновки вірні у контексті А, то це не значить, що вони працюють у будь-якій іншій ситуації (але якщо вони не працюють у В, то це не значить, що вони і в А невірні). Це ж дитячий сад. Щодо даного випадку. Так як ви це описали і тональність дає привід сумніватись, що людина взагалі добре розуміє, що їй треба, яка площа і кімнати. Може, це основна проблема, а не кількість поверхів? Я не здивуюсь, якщо насправді там на 2 можна ділити. Може, оптимально у цій ситуації взяти паузу і подумати? Навіть якщо вже отриманий якийсь там дозвіл - він що, зобовязує таке будувати? Хіба не можна потім інший отримати? Якщо ж все-таки той товарищ таки точно знає, чого хоче, тоді питання-отой дозвіл регламентує і внутрішній план чи тільки зовнішні габарити? Проект, НМД, невдалий (я не спец, але щось підказує, що специ погодяться). У гілці "1ет без коридоров" приводились варіанти 4-спальних. В основному, вони базувались на ідеї - центральна вітальня-столова-кухня, в боки холи і з них вже спальні. Про гардеробні. Я теж вважаю, що гардеробна краще. Але! Повнорозмірна гардеробна (2-лінійна, коридор і полиці по бокам). А ті закутки у спальнях - то якась пародія, будь-яку ідею можна довести до абсурду. Добавлено через 1 час 8 минут А я сказав-нормально. Половина сімей за щастя б мали. На 3 спальні? Сумніваюсь, що він таке б ляпнув. Ви нічого не фантазуєте? А ви ще каталоги z500 чи PolarHouse з спересердя погризіть - там теж склад сім’ї неясний. Що це за дріб’язковість необгрунтована... Давайте вже мільйон приміщень.. Взагалі чихати, це його проблеми. Може красиві маркетингові назви то взагалі поширене явище. За грубощі вибачаюсь, та ви самі почали знаки оклику ставити, тональністю давити і болдом виділяти. Я не люблю так. І взагалі наша бесіда скидається на схоластичний диспут, коли аргументація підганяється під відому відповідь. Нецікаво.
  3. Ну раз ви писали, старались, то і я відповім. Звичайно, ми повинні йти від потреб сім’ї, але це коли йдеться про конкретний випадок, а для абстрактного прикладу логічно взяти поширенний. 110м2, погодьтесь, досить поширенний випадок, можливо навіть, найбільш поширений. Так що площа для прикладу взята коректно, крім того, особисто мене приблизно така і цікавить. Натягувати висновки з відео на будинок у 256м2 (чи 40м2, чи 1200) немає абсолютно ніякого сенсу, очевидно ж, що там інша ситуація. Чому 100=2х64? Береться еквівалентна корисна площа. Сходи у вас займають по 7-8м2 на кожному з поверхів, у сумі це площа кімнати. В одноповерхому сходи не потрібні. Крім того, перед сходами, як правило, потрібен хол. Можливо, але на 110м2 можна обійтись і без холу. Тут поряд ціла гілка про це є (1ет без коридоров). Там, правда, інша проблема - прохідна вітальня, але це питання особистих смаків - у мене у бабусі в селі приблизно така ситуація, не відчував дискомфорту. Щодо вашої критики економічних розрахунків. Власне, коли я дивився це відео (десь півроку тому) то мене переконали тези про більшу якість житла (логістика, клімат). Щодо економічних порівнянь, то це не так важливо, бо мова йде про відсотки у бетоні та цеглі, у кінцевій ціні будинка вони не принципові порівняно з комфортом. Але все ж таки, на оцих площах, я думаю, автор має рацію, чи як мінімум, ми можемо говорити, що озвучені ним фактори впливу на ціну працюють, бо все залежить від конкретного проекту чи матеріалів. Я вам звичайно, не можу довести, бо не маю розрахунків, але ж і ви не привели. Але тут навіть більша проблема, і автор її не врахував. Навряд хто вибирає з варіантів 110 чи 2х64. Якщо вже людина не вписалася у 110м2 (хоча об’єктивно могла) і полізла у 2-поверхи, то психологія потягне у більші площі, вона зробить 170м2, і різниця у фінішній обробці площ буде значно більша ніж у бетоні, от що мене непокоїть.
  4. Мав на увазі придавити вас трохи ерудицією, але не всі літери знайшов (я попереждав про пиво). З вікіпедії: Ангкор (кхмерською — «місто») — стародавня столиця Кхмерської імперії в 9—15 століттях. Залишки Ангкора займають площу близько 200 км² і розтягнуті на 24 км з заходу на схід та на 8 км з півночі на південь. Всього тут збереглося близько 100 палаців і храмів. -- Храм Ангкор-Ват — найбільша культова побудова у світі (площа близько 2 км²). Храм є складною трирівневою конструкцією з безліччю сходів і переходів. Вінчають храм п'ять веж — одна в центрі та чотири по краях. Центральна башта підноситься над землею на 65 м і символізує міфічну гору Меру, яка є центром всього світу. -- Храм Байон — ... виглядає, як чудернацьке скупчення величезного каміння, однак в міру наближення до нього все ясніше видно красу цієї споруди. Байон являє собою трирівневу будівлю, з основою 140 на 160 м. Центральна башта підіймається на висоту 45 м над землею. Байон прикрашають ще 52 квадратні вежі, роміщені на різних рівнях і які мають різну висоту. На кожній стороні цих веж зображено обличчя бодгісатви Авалокітешвари, причому так, що де б ви не знаходилися, ці обличчя «дивляться» на вас. -- У південній частині Ангкору лежить величезна штучна водойма, котра має назву «Східний Барей». Її розміри — 7 км в довжину і 1,8 км в ширину. Вона була викопана за короля Ясовармані I для постачання міста водою в посушливий період. Посередині розміщений штучний острів, на якому височить невеликий храм -- Всі будівлі побудовані без цементу чи інших зв'язуючих матеріалів. Кам'яні блоки з'єднані між собою за принципом замка. З висоти пташиного польоту храмовий комплекс нагадує в плані обриси сузір'я Дракона, як його бачили люди в 1050 році до н. е. (тоді полюс світу знаходився поруч з α-Дракона).
  5. Перепрошую? Це не ви мене у сєкту записували? А архітектор.s пояснював, що я, придурок, падкий на харізму Пі? І про дефініції, щоб 2 рази не сідати. Авторитетність, яку я начебто захищаю - це питання до професіоналів. ми можемо говорити про популярність, я спробував пояснити свої симпатії. Я не знаю, як топікстартер пов’язав авторитет з кількістью знаних київських архітекторів, не уявляю, треба їх знати більше чи менше для авторитету, ну от скільки київських архітекторів знали будівники римських акведуків чи Ангору?
  6. У вас якісь хибні уявлення, що я щось там десь некритично сприймаю чи маю якісь авторитети. Не переживайте за мене з цього приводу, можете спати спокійно. От вам, не полінувався, пошукав, аж цікаво стало Одноэтажный или двухэтажный дом? До речі, в мене так виходить, що таки буде 2-поверховий супроти цих порад - ліньки сперечатись з жінкою, цей фактор він не врахував Гараж в доме или отдельно Распланировка участка с южным фасадом Распланировка участка с западным фасадом Распланировка участка с восточным фасадом Распланировка участка с северным фасадом Фас, терзайте клавіатуру, схожу за пивом.
  7. Я схоже говорю зі стіною і це вже трохи набридає. Ви що, стверджуєте, що з таких питань, як кількість поверхів, де посадити будинок на ділянці, і куди діти гараж людина може мати і висловлювати свою думку, тільки якщо має профільну освіту? І взагалі, не треба займатись особистостями. Давайте забудемо, хто веде той канал, нехай це буде анонім в балаклаві з невідомою освітою з сусідньої галактики, у вас з висот вашого червоного архітектурного диплому є претензії до змісту випусків (які я назвав цікавими для мене)? Чи по суті все вірно але "якого хєра пацан без освіти це розказує, а не я замовнику за бабки"? Доповнено Взаємна нелюбов того прораба з архітекторами - це схоже прояв більш широко явища "практики з теоретиками". Є прекрасна аналогія - на каналі вже згадуваного Зємскова (ремонт) весь час присутній фактор "девочка-дизайнер". "Девочка-дизайнер" може мати ім’я Ігор чи Олег, та це їм нічого не дає. Сам Зємсков теж немає освіти і з точки зору профільного дизайнера може бути неправий.
  8. Чого ви причепилися? Я не працюю адвокатом у Дмитра. Просто коли побачив, як поливають брудом людину, моє вроджене благородство (друга риса після скромності) змусило втрутитись і я спробував відновити баланс добра і зла. Спробую написати ще раз (останній) для прояснення, як і звідки у канала така аудиторія. Дивіться, випуски можна розділити на 2 нерівноцінні категорії. Всякі технологічні випуски мені не дуже цікаві (і цілком можливо, що у Терехова краще розписано). Але я в будь якому випадку не планую будувати своїми руками, всі ці "узлы примыкания" до прораба (буду цим цікавитись у свій час). Цінний для мене блок - це принципові рішення - розпланування ділянки, що в будівлі, що окремо, який дім краще, принципи планування. Вони досить системно формують бачення того, який мені потрібен дім. Питання при потребі викладені в форматі "плюси-мінуси", тобто якщо мої вагові коефіціенти критеріїв відрізняються, я можу, наприклад, захотіти все-таки плаский дах. Якщо ви не згодні з "логічністю аргументації" ви можете прямо вказати де. Цілком можливо, що для архітектора з освітою ці речі очевидні, але це канал, на якому я знайшов системне висвітлення цих питань. Можливо, є інші канали, може навіть у тих, хто тут критикує? Ну покажіть. Були згадки на Терехова, але там більше технологічні. Ще рекомендую Антона Вебера і Олексій Зємсков, але це теж трохи інша тематика. Щодо проектів. Сприймайте їх як приклад, як робити (за принципом "вчити не думкам,а думати"). Це потім вже автор почав їх продавати (чому б і ні, якщо просять). Можливо, саме з цим пов’язана дещо нервова реакція архітектурного середовища? Розслабтесь - 50тис аудиторія розмазана по всьому пост-совку. Я не вибирав там ніякого проекту для себе, і не збираюсь йому замовляти. Можливо звернусь з проханням покритикувати проект. Я не пам’ятаю в тих проектах "довгий темний коридор". Скоріше, в результаті схильності до 1-поверхових проектів, на великих площах під 200м об’єктивно десь у центрі виходить темне місце. Якщо у вас є такий запал, можете самі вибрати проект, де на вашу думку, особливо чітко проявлені помилки автора. Можу навіть підказати - там є проект з внутрішнім двориком, НМД у нашому кліматі він недоречний (або дворик на зиму треба під скло)
  9. Ну ми ж можемо оцінити логічність аргументації. Наприклад, автор пояснює, чому гараж в домі погано, чи як розподілити кількість вікон по сторонам світу. Звичайно, це його особиста думка, але він приводить аргументацію, і вона не викликає недовіри. З іншого боку, маємо красиві проекти від якоїсь іменитої z500 (нічого не маю проти, просто приклад), де гараж в домі і вікна рівномірно у всі сторони . То, по вашому, я маю побудувати один будинок з цим автором, а один з іншим, щоб вияснити, что правий? Трохи дивне тверження.
  10. Дивлюсь цей канал. Ціную за позитивну подачу і за вміння просто розповісти "о сложном" для неспеціаліста. Цінні, НМД, матеріали про базові рішення - де побудувати, як розташувати, 1- чи 2-поверховий, чи треба мансарда, де зробити гараж, терасу, набір і розміри приміщень і т.д. Цей блок формує розуміння, який має бути дім. Щодо його проектів - він виклав декілька проектів спочатку тільки як приклад підходу, як треба планувати розташування і поділ приміщень, про що думати в тій чи іншій ситуації. Проекти абсолютно ортогональні до понять "модерн", "класицизм" чи "ідеї Френка Ллойда Райта", все для комфорту всередені, а не понтів ззовні. Абсолютний контраст з типовими інтернет-проектами з гарною візуалізацією в 3d max (візуалізація звичайно без водосточки і жовтої газової труби через скляний фасад), які не мають уявлення про існування сторін світу. З мінусів -дещо багатослівний, але то таке.
  11. Вибачаюсь, не хотів образити. Я виходив з того, що якщо хтось має досвід реалізаії того чи іншого підходу то на основі цього досвіду він може оцінити складність і співвідношення вартості альтернативних варіантів, я ж не прошу порахувати конкретний проект. Ладно, закриємо тему
  12. Не хочу, я ж спеціально написав "холодне горіще", тобто тепло- і гідроізоляція рознесені, у різних перекриттях (гідроізоляція доступна для ревізії). Розглядаю саме для всієї будівлі. Я порахую, але неспеціаліст завжди щось пропустить. Спеціаліст же у своїй темі повинен не задумуючись дати грубу приблизну оцінку із свого досвіду. Автомеханік же не буде годину думати над питанням, що дорожче- трансмісію поміняти чи колеса.
  13. Це була провокативна відповідь. Не знайомий з сопроматом, не зміг нічого сказати. Поліз в інтернет, залип на каналі Антона Вебера на розрахунках ферм і консольних балок, читаю в результаті Гордона "Почему мы не проваливаемся сквозь пол". Спочатку мені сподобалась ідея навісу-консолі. Але ... це прямолінійне, стандартне нестандартне рішення. У мене розвинулась інша їдея для навісу, більш мені подобається в плані конструктиву і незвичності на випадок, якщо вистачить яєць і грошей часу і натхнення на оригінальність. Це нормально, навіс забезпечує лише гідроізоляцію, ніщо не заважає приміщенню під ним бути утепленим. Залежить від реалізації, на етапі ескізу неважливо. Просто по вашому виходить, що область застосування плит в данному випадку вужча, у випадку плити з виносом треба заливати самому з арматурою в зонах на розтягнення. Може проконсультуєте тоді? Мені почало подобатись рішення "холодне горище + озеленена покрівля". Не те щоб поведений на екології чи чаї там збирався ганяти. Але: - термоізоляція (горище можна літом використовувати, майстерню зробити) - дах можна використати (сонячні батареї, колектори поставити) Тобто на перспективу більше поле можливостей. Питання, звичайно, в ціні. Ясно, що дорожче, але наскільки? На 30%, у 3 рази? Який порядок? Припустимо, 2 варіанти (умовна коробка 8х12, холодне горище): 1) звичайна скатна покрівля, покриття середнього цінового діапазону 2) піднімаємо стіни трохи, плаский дах з мінімальним кутом ухилу (~12 градусів, ходити ще комфортно, вода стікає). Перекриття, гідроізоляція, пиріг озеленення. Навскидку, не задумуючись, можете порівняти відношення цін?
  14. Спробував схематично зобразити. Зразу стало ясно, що місця не так багато - веранда, котельня, сарайчик для лопат і 2 машини під навіс не влазять :D Ясно, що зробити таке можливо. Питання в рівні користі на одиницю затрат, чи не попадає це в категорію басейнів на даху. Мені здається, що це не повинно бути технічно складно = дорого, але я не спеціаліст. З технічного боку (НМД): - виносна панель не з’єднана з стінами, а підходить до них (терморозрив) - фундамент окремий, полегшений - з чого оптимальніше робити плиту не знаю (сітку залити, ЗБ плити, профнастил)? Дякую
  15. Є бажання біля будинку зробити навіс, ставити машину(-ни). Будинок, на жаль, виходить 2-поверховий. Припустимо, робимо навіс з бетонних плит (чи моноліт, профнастил, не знаю що краще). Зверху трохи гідроізоляції, землі, бур’яну. На навіс вихід з другого поверху. З іншого кінця можна зробити сходи, пагорб (на погріб) і по ньому в сад. Під навісом машину, веранду перед входом, і хотілося б котельню винести з дому (і зробити Їй розмір з запасом). Плюси: 1) Тераса задіяна (вихід з другого поверху; зелень; можна сонячні батареї чи колектори ставити) 2) Візуально розбиває курятник, протягує лінію першого поверху (але треба візуалізувати в програмі, поки не вмію). В житті не побудував собачої будки, тому питання - це нормально чи абсурд?
  16. Приглядаюсь до цього варіанту як запасного (сам хочу 1-поверховий, жінка 2 -поверховий) Мінуси - мало службових приміщень. Мала котельня, не вистачає гардеробної, кладовки. Переробляти - пропорції попливуть. Плюс ціна, не довіряю мансардним, непотрібний балкон. А так красиво і гармонічно, подобається все-таки, зараза.
×
×
  • Створити...