Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Анатолій_В

Пользователи
  • Публікації

    3
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Пол
    Мужской

Анатолій_В's Achievements

Новичок

Новичок (1/13)

1

Репутація

  1. Доброго дня! Прошу допомоги, так як починаємо будівництво фундаменту вже через тиждень. Нарахували будівельники 106 тис грн за фундамент: 12х12 метрів будинок і 2 поперечні капітальні стіни по 12 метрів. В землі 80 см: 10 см подушка з щебню, далі 70 см цемент м100 з камінцем, далі цоколь 40 чи 50 см м200 без камінця, звичайно, шириною 40 см. 4 палки арматури по 2 зверху і знизу цоколя. Це все під газобетон Аерок 400 40 см, 1 поверх і дерев'яне перекриття. Питання: 1. Чи можна якось зекономити? Чи треба такий фундамент? Грунтові води низько - 10 кілець криниці мінімум. 2. Ділянка має нахил 50 см. Забутовку пропонують робити в рівні ділянки, а не копати різної глибини щоб зробити в горизонті. Це правильно? Як краще, в горизонті забутовку чи по землі? Будемо ще підсипати десь 10-20 см чорнозему. Друзі, дякую за будь-які поради!
  2. Привіт, земляки і не тільки! Починаю будувати будинок. Поки робився проект і дозволи: викопали криницю, зробили забор між сусідами. І тут почалися проблеми... Криниця мала бути на 22 кільця. Зробили на 21, і кільце не сіло і залишилось. Сказали що за тиждень сяде і доставити - тиждень майже пойшов, здвигів немає. Сказали воду не черпати 2 тижні, а потім вибирати ще 2 тижні не більше ніж на 1\3. Будівельники кажуть що треба вибирати зараз вже і всю, щоб "пробило джерела". Не ясно, кого слухати? Чого не вибирати? Може, її не докопали, і не хочуть щоб я це побачив? Прошу поради. Забор... в опалубці вийшли "пуза". Половину забору (верхній слой фундамент) кинули в целофан, який був не тільки по-бокам опалубки, але й внизу. Сказав убрати щоб було краще щеплення з нижнім шаром, то половину забору зробили без целофану внизу. Зняли опалубок - дуже не гарний цоколь забору. Видно доски, целофан, пуза. Пуза зараз збивають. Питання: Потім цоколь не трісне, якщо його сирим вже збивають? Арматуру в нього не клали. Як зробити тепер щоб його не обкладати (цоколь), і він був гарним, штукатурити? Криниця вже не сяде? І чи можна брати воду? Який фундамент робити у Вінниці? Сусід зробив 1.2 м в землі. Я вважаю це занадто дорого і глибоко, рівень промирзання у нас 70 см? + я будуюсь з газобетону. Ділянка має перепади 50 см. Будівельники кажуть що забутовку робимо в рівні по землі. Можливо, варто зробити в рівні її загальному, тобто щоб з одного боку яма була 80 см, а з іншого 120 см? Дуже всім дякую за пораду! Часу мало, з вівторка починаємо копати.
  3. Всім привіт! Є пару питань по будівництву (почав будувати будинок). Наразі є питання по фундаменту (починаю через тиждень). Де їх можна задати?
×
×
  • Створити...