Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

UAlex

Пользователи
  • Публікації

    21
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Пол
    Мужской

UAlex's Achievements

Начинающий

Начинающий (2/13)

12

Репутація

  1. Для побутового використання за 6000 грн або Edon-MIG 280 або Елсва ПДГ-180ІН (Єврорукав). Едон - повністю китайський, трохи дешевше, популярний (ютуб завалений відео з ним) але він важче ніж Елсва (14 кг проти 8) хоча для напіватомата це другорядний параметр. Елсва - зібрана в Україні (здогадайтесь яке походження переважної більшості її комплектуючих), трохи дорожче, інформації про неї менше. Вага 8 кг тобто якщо нема інвертора для ручного зварювання (ММА) або з ним щось сталось, то Елсву зручніше піднести щоб щось підварити електродами.
  2. Edon MIG 280 ремонтопридатний апарат. Його купують не лише для побутового використання але і в невеликі майстерні та СТО. Мова йде про напіватомат. Не чув щоб китайці/наші бариги дуже спотворювали шкалу напруги та швидкості дроту. На деяких напіватоматах це взагалі - умовні одиниці. А завищене в 1,7...2 рази значення зварювального струму, з огляду на ціну, можно пробачити або підправити.
  3. Зараз багато оглядів, в тому числі з внутрощами, на інвертоний напіватомат Edon MIG 280. Відгуки відносно побутового використання переважно позитивні.
  4. Безліч разів перевірено на практиці, що краще акумуляторний шурупокрут та пєрфоратор. Ударний дриль одразу, без вагань, фтопку та забути.
  5. Так. В якому/яких конкретно зі 148-ми довідників вказано, що
  6. "Намного" це скільки у відсотках? Спєцлітература має конкретну назву?
  7. "Намного" це скільки у відсотках? Яке джерело цієї інформації?
  8. Атом-160. Декілька років тому ИИСТ-140 був мєгапопулярний в Україні та за порєбріком. В роботі дуже приємний апарат. ИИСТ-160 підсилена версія 140-ки. Якщо є можливість то краще за все взяти різних електродів, взяти шматки металу та випробувати апарати. Якщо нема такої можливості, тоді можна спробувати домовитися з дилером щодо заміни апарату.
  9. Для початку визначте для себе чи бажаєте Ви грати в лотерею, чи для вас краще заплатити в 2...4 рази більше. От же якщо лотерея - продається величезна кількість дешевих китайських апаратів. Скільки з них виходить з ладу? 10%, 20%, 30% - ? Якщо так все було б ними засипано. Але що ми бачимо - більшість людей потроху ними працює. Моє суб'єктивне враження - виграти в китайську лотерею шансів не менше 75%. Чим Ви ризикуєте? Апарат за 50$ - звичайно шкода як вигорить вщент або як поцуплять. А якщо згорить за 150$ - є гарантія але втрата часу все одно буде, а як його поцуплять? Якщо від китайця щось залишиться ремонт більше половини вартості не має сенсу. Легше новий взяти. На дешеву китайську гарантію, вважаю, розраховувати не варто. Але є майстри які перевіряють дешевих китайців і дають власну гарантію. От же витрати 50$ + ризик витратити ще 25...50$. Можна одразу витратити 150...200$ на перевірений варіант + значно менший ризик в незручний момент втратити час на гарантійний випадок. До речі по завершенню роботи любий зварювальний апарат можна продати десь за 2/3 від початкової вартості. Це не пєрфоратор і не турбінка, товарний вигляд зберегти значно легше. Висновок: є вільні гроші - купуйте перевірений апарат за +/++150$, грошей ніде взяти - доводиться йти на ризик. Тепер алгоритм як обрати дешевого китайця: 1) заходите на хотлайн/прайс/ек (UA) 2) сортуєте апарати по ціні 3) починаєте з найдешевшого перевіряти, що про нього є в мережі рекомендую звертати увагу на відеоогляди з розтином апарату компетентними людьми; якщо нема такого відеоогляду на апарат пропускаєте його та переходите до наступного. Ідеальний варіант, якщо є така можливість, взяти різних електродів та випробувати апарат у продавця. Можна ще трошки потрусити апарат щоб перевірити чи не тарахтить щось в середині. Гарний апарат не зробить з людини зварювальника. Варити опалення без досвіду - божевільна ідея. Неповоротні герметичні стики круглих труб це дійсно складно. Але можливо є талант, тоді інша справа. Особисто варив пару стиків опалення не маючи досвіду, але то була деталь котла яка знімалась, стики були поворотні. Використовував електроди з рутиловим покриттям які відмінно горять на 99% апаратів. І тепер саме імхисте імхо. З перевірних зараз вважаю Аt0м кращим варіантом. Швидше взяв би китайського Jасіkа ніж Пат0nа чи Елsvу. Дніпроемотесли - це найдешевший китай з переплатою 30...50% за нав'язливу рекламу. Сервіс у всіх дешевих китайців як що і не відмовить, то зробе аби як. І швидше за все треба буде шукати майстра. Здається усьо )
  10. Загалом так і є. Вважаю що з найдешевших "триповерхові" елпромоподібні трошки кращі за "одноплатників". Це лише маркетинг дніпроема. Відмову завжди легко обгрунтують. У дніпроемів,тесл і т.п. переплата 30-50% за нав'язливу рекламу.
  11. Нагадаю, що комєнт який ви цитували, то є реакція на твердження. "Металл не пилят циркуляркой." Для різання металу застосовують повні аналоги ручних дискових пил так званих "циркулярок". Ріжуче устаткування - металевий диск з твердосплавними різцями.
  12. Є дискові пили по металу з якими застосовуються як абразивні диски так і диски з твердого сплаву.
  13. SSVA 180Р ціна від 10 000 грн. Вага 15 кг. + 5 кг вага катушки дроту. Балон 40 л 1000 грн. Вага 65 кг. Ще треба купляти захисний газ та їздити щоб його заправили. Візок скільки коштує? Також потрібен додатковий працівник. Чи все це тягая одна людина зі сталевим хребтом? Наприклад є замовлення змонтувати навіс, покриття і т.п. Як будете працювати на висоті? Скільки все це коштує? Заради чого так ускладнювати?
  14. Інвертор для ручного зварювання ціна від 1250 грн. Вага 3...5 кг. Напіавтомат від 4250 грн. Вага від 10 кг. Балон для СО2 (5л) ціна від 500 грн. Вага від 8.5 кг. Або його треба часто тягати щоб заправили, або купувати ще дорожчий та значно важчий. Редуктор ціна від 350 грн. І ще всілякий дріб'язок. Електродом варити сносно - це дуже проста річ, доступна для кожного. 90 відсотків володарів напівавтомату як і електроду - ніколи не навчаться зварювати неповоротні стики труб. Щось мало хто тягає напіватомат щоб варити на висоті, монтувати опалення або щоб підварити щось накшталт паркану. Якщо варити в приміщенні постійно в будь якому разі необхідна вентиляція, витяжки і т.п. Тонкий метал в стаціонарних умовах майстерні/цеху - в такому випадку напівавтомат звичайно має переваги. Якщо бюджет дозволяє його придбати.
×
×
  • Створити...