Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

vas1a

Пользователи
  • Публікації

    10
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Пол
    Мужской

vas1a's Achievements

Новичок

Новичок (1/13)

5

Репутація

  1. Я розпалював три рази по дві закладки дров (по часу це займало від 3х до 5и годин). То запахи було чути тільки перші дві закладки. І ближче до заселення планую поропалити камін 24-36 годин. Чи краще робити декілька розпалюваннь?
  2. Я в принципі не любитель кидати дрова (не дуже люблю коли опалки розлітаються). Але дякую вам за відгук, матиму на увазі що можуть виникнути проблеми з футуровкою. От з верхнім розпалом треба трохи попрактикуватись. Зараз просто на дворі +25-30 і розпалювати камін якось не по феншую Добавлено через 19 минут Дякую. На рахунок повітряних каналів, то вони мають метрову ширину (якщо бути точним то встановлено Kratki Люфт 60х1000). Не думаю що це малий розмір для топки з номінальною потужністю 10кВт (та максимлаьною потужністю 12кВт).
  3. Розмір досить компактний получився, трохи більше ніж метр від кута. В принципі ось всі розміри згідно яких встановлювали камін. IMG Добавлено через 12 минут Нормальна (мається повна видимість вонгню) оглядовість починається десь з відстані 120 см від каміна при моєму зросту ~175 см. Зі сторони треба пройти приблизно метр щоб повність получити нормальну видимість (часткова видимість ~80% є одрузу якщо стояти прямо при вході в кімнату). Добавлено через 2 минуты Ось коректне посилання на схему. Добавлено через 1 минуту Та що за фігня з тими ліками, та й поедітати повідомлення не можу... www.dropbox.com/s/3y33d8s3mqt67is/IMG_0000.jpg
  4. Що саме ви маєте наувазі? Яку відстань чи кут вас цікавить?
  5. Дякую всім за за поради та ваш потрачений час. Отже в результаті було вибрано та встановлено Dovre 2176. Тому вирішив зробити невеличкий звіт: І так це третій раз коли я розпалив камін (і другий раз коли я це робив сам). Вікно трохи закоптило попереднього разу, оскільки забув відкрити притік повітря з двору :D Ну але трохи почистив салфетками і вперед. Перша закладка дров: www.dropbox.com/s/a9n8asgfaei55j8/IMG_5715.JPG www.dropbox.com/s/38sdhzarr452psi/IMG_5716.JPG Відео: www.dropbox.com/s/cg6lywnf410spxs/IMG_5717.MOV Друга закладка дров: Фото: www.dropbox.com/s/v9wzpbzj76op975/IMG_5719.JPG Відео (вибачаюсь за голосовий супровід): www.dropbox.com/s/z69agjrgkuxn0wm/IMG_5720.MOV Приємним був факт того, що ручка та ричажки не нагрілись зовсім за 3-4 години. А вікно залишилось в такому ж стані як і до моменту розпалювання (напевно кращі дрова та досвід з минулого разу).
  6. Вибачаюсь за пізню відповідь. Оскільки, відбулись певні затримки на етапі будівництва, то довелось трохи призупини пошук каміна (не було би де його тримати всю зиму). Остаточне рішення буде на днях, але попердній мій вибір це Dovre 2175. Подивився на них в Польщі в магазині (я звичайно не експерт і не претендую на це звання), але якість вроді нормальна. І ціна +- підходить.
  7. Дуже цікаві варіанти, але чомусь дивує, що ці нові моделі дешевші за 2175 та 2180. І ці нові топки стальні і мали би бути дорожчим? Якось дивно получається.
  8. Дякую за пропозицію, на жаль, даний варіант не дуже вписується в запланований дизайн (шукаю камін, в якого скло більше по ширині ніж по висоті, ось як Spartherm Mini S) а там вже зовсім інша ціна. Буду шукати новорічні знижки на Spartherm, Austroflamm 2.0 чи Jotul 570 в районі 1700 євро. А якщо не знайду, протягом декількох тижнів, тоді обиратиму один із трьох дешевших варіантів.
  9. Так, камін перший тому і вибираю його дуже ретельно. Як то кажуть не один форум пролопатив Ну саме топка це основна стаття витрат. А різниця між Austroflamm 2.0 і тими топками що я вказав приблизно 30-40%. І які переваги будуть коли обрати камін на тих 30% дорожче?
  10. Всім доброго дня. Спочатку хотів взяти, як я думав на той момент, французьку топку UNIFLAM 860 EVO (ціна питання ~1300євро). Потім начитавшись різних форумів та відгуків (відкинув дешевих польських виробників, та "похитнулась довіра" до французьких виробників) та зайшов в тупик в питанні вибору каміна. Почав розглядати варіанти Nordpeis N-20(~1200євро) чи Dovre 2175CBSC(~1400євро). Далі, напевно як і кожен хто вибирає камін, я почав розглядати варіанти від Austroflamm, Jotul і навіть десь проскакують думки над Brunner. Але відповівши собі питання коли, для чого і як часто я буду його використовувати остаточно зрозумів, така ціна за камін для мене не прийнятна. Отже, використовуватись буде пару днів на тиждень (субота-неділя, можливо десь колись в робочий день вечорами) і пару цілих днів на свята (з 1 по 7 січня). Основна ціль це естетичне задоволення та додатковий обігрів приміщення. Площа приміщення де знаходиться камін 26 м2+коридор 5 м2+сходи ~3 м2. Загальна площа будинку 120 м2. Димохід гільзований і планується підвід повітря з вулиці до каміну. Спеціальний розвід тепла по інших кімнатах не планується. Обовязково, має бути пряме скло з хорошою системою очищення (хоча на таке тяжко розраховувати при ціні до 1700 євро). Тому питання що краще UNIFLAM 860 EVO, Nordpeis N-20, Dovre 2175CBSC чи щось інше?
×
×
  • Створити...