Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

sigma_shig

Пользователи
  • Публікації

    1 419
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача sigma_shig

  1. Так, для Обленерго існує тільки один абонент - Обслуговуючий Кооператив (неприбуткова організація). Він володіє усією інфраструктурою (кабеля, трансформатори, ...). Але трансформатори на обслуговуванні у Обленерго. Кабельні мережі - на обслуговуванні у кооперативу. У кожного члена кооперативу - індівідуальний лічильник, якій на обслуговуванні в сістемі АСКУЕ, опломбований пломбою кооперативу. Спорні питання вирішуються просто: якщо пломба не пошкоджена - лічильник це істина. Якщо пошкоджена - повторне підключення. Платіж не оподатковується, тому що це не дохід, а компенсація витраченої енергії. Також не оподатковуються членськи внески.
  2. Ого! 20% це вже забагато. В нас зараз трохи більш 10% за все - втрати, освітлення, КНС. Витратні матеріали, оплата праці електрика - з інших фондів. Якось вистачає. Але умови змінюються і треба порахувати дійсно втрати на транспортування. А як це зробити "бюджетно" - нихто не знає. Кабель прокладали різний. Немає впевнености, що весь кабель нанесено на мапу. З моменту забудови КМ освітлення та КНС підключали без лічильників. "З вхідного лічильника віднимаємо суму індівідуальних та розподілимо на всіх". Працювало. Але зараз в КМ заведено іншу лінію і так вже не працює.
  3. Підкажіть, як захистити вікна від сонця? Треба щось на зовнішній бік вікна. Таке, щоб можна було відкривати та закривати. І щоб не дорого. Я дивився на маркізи та ставні - круто, але дорого. Я не готовий на такі розцінки. Захисні ролети теж не дуже хочеться - захист від злому мене не цікавить, а вони виглядають якось "важко". Якби таке ж саме, але тканево-пластікове... Я дивився на "садові жалюзі", але не хочеться решіток на вікнах. Є ідея взяти рулонні штори, але встановити їх назовні. Хтось робив так? Як при цьому протягувати ціпки для керування? Чи може є такі, але для зовнішнього встановлення? Проблема в тому, що це другий поверх і згортати/розгортати їх можна тільки через відкрите вікно або ставити мотори.
  4. Друзі, розраховую зараз частину бюджету котеджного містечка і треба розрахувати втрати на транспортування електрики до кінцевого споживача. Якщо це розраховувати "правильно" - треба багато ресурсів. На це часу/грошей немає. В принципі, тут вистачить приблизного розрахунку. Може хтось має досвід? Схема постачання: на вході в КМ, на лінії 10кВ є лічильник, потім декілька трансформаторів 0.4кВ. Відстань від входу до кінцевого споживача - до 2 км. Є лічильники у кінцевого споживача, але... А ще підключено освітлення, КНС та усіляке різне без лічильників. Тобто відняти від входу суму споживачей - немає можливості. Чи можна якось прикинути це 5-10% чи 10-20% втрат. Як в інших КМ компенсують ці втрати?
  5. Але з однофазного генератора я один контакт кинув на нуль в на заземлення. І все відпрацювало нормально. Крім того, не знаю в кого-як, але в мене на вході в щиток нуль від мережі відразу з'єднано з заземленням. И нулева шина - одна. Якщо підключити будь яке джерело жівлення до різних фаз в моєї мережі - во всіх розетках нуль буде единий. Сільно підозрюю, що у інших така ж схема
  6. Якщо так, то цей контакт і треба з'єднувати. Але в мойому гібридному інверторі - не звониться
  7. На жаль, зараз терміни смішалися. Ви прави - інвертор це дійсно перетворювач DC-AC, але зараз інвертором також називають девайс, якому на вхід подають, в тому числі мережу AC і на виході отримують AC. Це не інвертор, але тут обсуждають такій девайс. На рахунок "уявимо миттєву картинку амплітудних значень напруги різних джерел" - зараз так і роблять. На подстанцій 700кВ один провод заземлено, потім на заземлено на 10Кв і на 0.4кВ теж заземлено. Як можна з'єднувати такі різни амплітуди? Але, з'єднують. І нічого не трапляється.
  8. Я не електрик, тому це думка дилетанта. Але я вже бачив, що половина електриків взагалі не розуміє, що таке нуль й стверджують, що, наприклад, в однофазному генераторі один провід нуль. Якщо я правильно розумію принцип роботи інвертора - змінний струм перетворюється в постійний, а потім знову в змінний. Тобто ніякого "збереження нуля" тут бути не може. З виходу інвертора завжди виходять 2 фази. Щоб я б зробив у вашому випадку - по одному виводу з кожного інвертора з'єднав би між собою та с заземленням. Щоб у них було загальне заземлення. В мене є саморобний ДБЖ: зарядне-акум-інвертор(DC-AC). Коли зробив, відчув, що дуже боляче касатися корпуса прибора - "б'є" доволі потужно. Поміряв - як і очікувалось, між будь яким виводом та заземленням - 120В. Тому заземляти один з виводов треба.
  9. Я купив тут за 104 тисячи. Я теж читав, що це просто бренд deye. Відгукі тільки англомовні. Дуже схоже, що це бренд не для СНГ. Як на мене, меню більш "для фахівців" - меньш анімації та малюнків, більш таблиц та графиків. Посмотрим. Поки що лежить - чекає акумів. На совместимість пробували з - BMS Jikong 60А - сумісність часткова. Тобто тільки на рівні отримання значень - Jikong 200A - повна сумісність - готові акуми Felicity Solar на 5 та 8 кВт*г - повна сумісність Зробив фото таблиці параметрів
  10. Як я зрозумів, нутрощі однакові абсолютно. Відрізняються тільки зовнішим відом меню. Я теж хотів Deye, але не було в наявності на той момент. А,якщо б я почекав, то були шанси, що жаба знову пініметься. А так - зворотнього шляху вже немає
  11. Теж в 2022 будував з гімна та палок. На авто аккумах, потім на карбонових. Все обмежено: інет, ноут, зарядка телефонов. Набридло! Задавив жабу і зараз збираю систему так, щоб "ні в чому себе не відмовляти, але в пределах розумного": - гібридний SunSynk -12K, 3 фази - LiFePo4 48*290Аг ( 14кВт*г) (ще їдуть з Китаю) - панелі 10*550 Вт Бюджет $8k+
  12. Мабуть відмовлюсь від цієї ідеї. Буду встановлювати в будинку.
  13. Підкажить, чи можна встановлювати LiFePo4 акуми в неопалювальному сараї? Взімку там градусів на 5 тепліше ніж назовні, але в Київі і -25 буває...
  14. В мене не інвертор, але однофазний генератор. Завів просто - один (будь якій!) вивод на "ноль", другий вивод просто подав на всі три фазних одночасно. Все це скомутував через автоматичний перемикач, типу такого Воно само переключается мережа-генератор. Так, автозапуску/стопу генератора немає. На рахунок 3ф проти 1ф. В мене 3ф, 3*16А. Залишить одну? 220*16 = 3.5кВт - або чайник або бойлер? Заміна автомата? "Нам пофіг, треба тобі одну чи три фази. Плати за кожен ампер"
  15. Підкажіть, яку мийку високого тиску підібрати для миття вікон на другому поверсі? Чи бувають штангі-подовжувачи в 5м? Чи вистачить тиску? Підключення до води та електрики є. Взагалі на які параметрі звертати увагу?
  16. Зробив би майстерню в домі для "тихих" робіт. Навіть, якщо господар - "рукожоп". "Я не вмію та не буду працювати руками" - маячня! А потім починається: зпаяти якісь прилад, полагодити чайник,... Ось і вистраюю зараз полки/столи в топочної в по всіх стінах аж до стелі. Так, в сараї є великий стіл-стелаж, але це для "великих" справ: дошки, труби... Але зімою не підеш ло сараю в чайнику проводок заміняти.
  17. Согласен. На проекте все красиво - тут холодильник, тут аквариум... А потом "а давай кровать к этой стенке переставим". На самом деле, режим "отпуск" нужен несколько раз в год. Я, перед отъездом, просто отрубаю ненужные автоматы - это не так сложно. И да, именно с аквариумом и пролетел в феврале 2022. Вернулся через 3 дня, а в аквариуме 15 градусов и рыбки кверху брюхом.
  18. Целей несколько: 1. Более "справедливое" распределение затрат. Сейчас это несколько категорий, в зависимости от размера дома. Это самое простое, но очень непоказательное 2. Более рациональное отношение к артезианской воде. Сейчас народ ей поливает. И это нехорошо. Зато просто и дешево. Сейчас это 125-500 грн в месяц и "ни в чем себе не отказывай". Когда будешь платить за куб, то задумаешься.
  19. Спасибо. То, что обслуживание счетчиков будет дороже обслуживания уже тоже становится понятным. Когда начиналось с "счетчик стоит 300 грн", то было радужным. А потом началось: 300 грн это на 1/2", а на 1" и 1 1/4" к цене уже надо нолик прибавить. А установка в колодце умножает вдвое. Очень интересно по обслуживанию. Я тоже встречал варианты "раз в полгода выезд на профилактику/обслуживание" и "нужно обслуживать ежемесячно". И цены тоже отличаются значительно. Ну с освещением у нас сложнее - частная подстанция, потому приходится оплачивать потери. Но цифры больше в несколько раз. И это очень не нравится.
  20. Это кажется простым. В реалии все сложнее. Начиная с того, что поставить счетчик в дом, в котором он не предусмотрен не всегда просто. Уже пробовали - застройщик экономил на всем. Очень часто все трубы в середине стен. Установка в колодцы проще но счетчик, который можно установить вне помещения стоит в пару раз дороже. И колодцы очень часто залиты водой (у нас очень высокий УГВ). Снять показания - ныряй. Насчет фиксированой платы за 11 месяцев + месяц корректировки это хорошая идея. Спасибо.
  21. Я мешканець Коттеджного Містечка. Зараз наступив момент чергового підняття тарифів на, майже, все. Тому знову виникло питання методики розрахунків за спожиті послуги. Я відповідальний за розрахунки за воду. Мене цікавить опит розрахунків за централізоване водопостачання в інших КМ. Є декілька свердловин і система водопроводу. Зараз розрахунок оснований на "безліміт" і розміру будинку. Це не зовсім правильно. Обслуговуючий кооператив це неприбуткова організація (по Статуту). Тобто "встановити 1м3 коштує 10 грн" ми не можемо. З іншого боку є затрати на обслуговування/ремонт свердловин+водопроводу, електрику тощо. Як поділити цю суму на всіх мешканців? У кого встановлені лічильники? Як формується ціна за куб? Не треба цін і назв - тільки принципи.
  22. Один з головних факторів в компості це дощові черві. А вони приходять с землі. Плітку - прибрати. Я, коли тільки запускав, купив пару баночек червей на рибацькому ринку.
  23. В мене водопровід розведений на 2 поверхи: майже відразу після вхідного редуктора, стоїть трійник і одна труба пішла на другий поверх, а друга - на першій. Помітив, що коли на першому поверсі вимикають воду з будь-якого крана, то на другому відчувається гідроудар. Це помітно по гнучкої підводки до бойлера - помітно дергається. Чи опасно це й, чи можна полагодити "малими зусиллями"?
  24. Зазвичай це теж "фіча" КГ. Як з'являється 90% КГ? Буле поле, його прихватізірували, намалювали вулиці, ділянки не дуже продумивая, тому що "до понеділка треба подати план в сільраду, потім відкорегуємо" (Балатон так і з'явився). Та ще і такі плани малюють "у бані, між третей і десятой рюмкої". А потім починається "якщо вулицю на метр подвинути, то буде краще". А потім приходять електрики, малюють рівну лінію на пару км і ставлять стовби.
  25. Я дуже невпевнений, що ці знаки тут "законні". Логічні - так, а вот на рахунок дорожної поліції - маю сумніви. Встановлення знаку на пріватної теріторії без згоди господаря... Тому ставити забор і перенести знак на на стовпчик забору.
×
×
  • Створити...