Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

babasika

Пользователи
  • Публікації

    10
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем babasika

  1. Доброго вечора! Порадьте будь ласка, не дають будівельний паспорт на реконструкцію літньої кухні, якщо я почну самобуд , то яка відповідальність: 1.штраф і припис про зупинення? ( яка сума?) 2. Я будую далі- траф ( скільки?) чи можуть в судовому порядку знести споруду?

    А можливо мені трапився "не правильний архітектор" що не знає своєї справи??? Дякую за пораду.

  2. Якщо будуть проводитися роботи по частковій заміні несучих конструкцій , то які дозвільні документи мені потрібні? Чи потрібно робочий проєкт? Чи тільки повідомлення про початок в ДАБІ і ніяких проєктів?
  3. Габаритні розміри не змінюються, хочу поміняти фундамент і стіни (будівлі старі), навіть повністю розібрати і заново по тих самих розмірах збудувати, повністю замінити деревяні конструкції даху і поставити металочерепицю.

    Чи будуть підпадати такі роботи під капітальний ремонт?

    Згідно ДБН В.3.2-2-2009 Житлові будинки.Реконструкція та капітальний ремонт.

    Капітальний ремонт - ремонт житлового будинку з метою відновлення його ресурсу з заміною за необхідності конструктивних та огороджувальних елементів, систем інженерного обладнання, а також поліпшення його експлуатаційних показників.

    СФЕРА ЗАСТОСУВАННЯ

    Ці Норми застосовуються для проектування реконструкції і капітального ремонту одноквартирних і багатоквартирних житлових будинків із умовною висотою до 73,5 м включно, гуртожитків, спеціалізованих житлових будинків для осіб похилого віку і маломобільних груп населення, окремих квартир, надбудованих, вбудованих і прибудованих приміщень незалежно від періоду їх будівництва, конструктивних систем, об'ємно-планувальних рішень, застосованих будівельних матеріалів і виробів, а також поширюються на проектування реконструкції будинків і приміщень різного призначення, що переобладнуються у житлові.

     

     

     

    В ДБН А.2.2-3:2014 СКЛАД ТА ЗМІСТ ПРОЕКТНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ НА БУДІВНИЦТВО є інше визначення капітального ремонту

    3.7 капітальний ремонт

    Сукупність робіт на об'єкті будівництва, введеному в експлуатацію в установленому порядку, без зміни його геометричних розмірів та функціонального призначення, що передбачають втручання у несучі та огороджувальні системи при заміні або відновленні конструкцій чи інженерних систем та обладнання у зв'язку з їх фізичною зношеністю та руйнуванням, поліпшення його експлуатаційних показників, а також благоустрій території.

    СФЕРА ЗАСТОСУВАННЯ

    Ці Норми встановлюють склад та зміст проектної документації на нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт та технічне переоснащення будинків, будівель, споруд будь-якого призначення, їх комплексів або їх частин, лінійних об'єктів інженерно-транспортної інфраструктури.

     

    Чи підпадають роботи по заміні фундаменту,стін, даху під даний дбн?

  4. Чорним обведені будівлі, які треба перебудувати , на реконструкцію не дозволяють ( реконструкція- зміна геометричних розмірів ),і тоді треба враховувати відступи до сусідніх будинків ( 1.7м від сусіда)
  5. Добрий вечір! Порадьте, будь ласка, чи можна подавати на реконструкцію літньої кухні та сараю, якщо споруди на межі ( є копія з генплану про те, що споруда була зблокована з спорудою сусіда, мала спільну стіну, зараз розібрана сусідом), та відстань до будинку сусіда 1,7м і є вікна в мою сторону?
  6. Перший будівельний паспорт мав бути на реконструкцію , відмовили по причині порушення будівельних норм (споруда на межі та сусідський будинок на відстані 1.7м від літньої кухні ) цей будинок сусід збудував 6 років тому і по будамністії прийняли в експлуатацію. На другий будпаспорт на капітальний ремонт( з втручанням в несучі конструкції) також відмова " ДБН В.3.2-2-2-2009 "Житлові будинки.Реконструкція та капітальний ремонт" Капітальний ремонт-ремонт житлового будинку та огороджувальних елементів з метою....." - тобто без здійснення забудови території.Враховуючи викладене, оскільки запланований Вами капітальний ремонт господарських будівель не передбачає додаткову забудову територій , управління позбавлене можливості у наданні будівельного паспорта забудови земельної ділянки."

    Під постанову 466 не підпадають , бо планується втручання в несучі конструкції, будпаспорт не дають..... Півроку займаюся перепискою.

  7. Доброго дня. Хотіли б укріпити фундамент, перемурувати одну стіну, та повністю замінити дах( деревяні перекриття ) це не підпадає під роботи без дозволу
  8. доброго дня!

    Допоможіть розібратися , маємо літню кухню та сарай старої забудови, які стоять на межі з сусідами, зараз виникла потреба в капітальному ремонті споруд . Будівельні роботи без дозвольних документів не починаємо, бо сусіди точно напишуть куди треба. А які саме потрібно не знаємо, на усній консультації в Дабі кажуть будуйтеся , вам нічого не треба...... а на папері це написати відмовляються, на письмові запити -тільки цитати законів, ніякої конкретики.

    Дякую за відповідь.

×
×
  • Створити...