Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

babasika

Пользователи
  • Публікації

    10
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача babasika

  1. Доброго вечора! Порадьте будь ласка, не дають будівельний паспорт на реконструкцію літньої кухні, якщо я почну самобуд , то яка відповідальність: 1.штраф і припис про зупинення? ( яка сума?) 2. Я будую далі- траф ( скільки?) чи можуть в судовому порядку знести споруду? А можливо мені трапився "не правильний архітектор" що не знає своєї справи??? Дякую за пораду.
  2. Габаритні розміри не змінюються, хочу поміняти фундамент і стіни (будівлі старі), навіть повністю розібрати і заново по тих самих розмірах збудувати, повністю замінити деревяні конструкції даху і поставити металочерепицю. Чи будуть підпадати такі роботи під капітальний ремонт? Згідно ДБН В.3.2-2-2009 Житлові будинки.Реконструкція та капітальний ремонт. Капітальний ремонт - ремонт житлового будинку з метою відновлення його ресурсу з заміною за необхідності конструктивних та огороджувальних елементів, систем інженерного обладнання, а також поліпшення його експлуатаційних показників. СФЕРА ЗАСТОСУВАННЯ Ці Норми застосовуються для проектування реконструкції і капітального ремонту одноквартирних і багатоквартирних житлових будинків із умовною висотою до 73,5 м включно, гуртожитків, спеціалізованих житлових будинків для осіб похилого віку і маломобільних груп населення, окремих квартир, надбудованих, вбудованих і прибудованих приміщень незалежно від періоду їх будівництва, конструктивних систем, об'ємно-планувальних рішень, застосованих будівельних матеріалів і виробів, а також поширюються на проектування реконструкції будинків і приміщень різного призначення, що переобладнуються у житлові. В ДБН А.2.2-3:2014 СКЛАД ТА ЗМІСТ ПРОЕКТНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ НА БУДІВНИЦТВО є інше визначення капітального ремонту 3.7 капітальний ремонт Сукупність робіт на об'єкті будівництва, введеному в експлуатацію в установленому порядку, без зміни його геометричних розмірів та функціонального призначення, що передбачають втручання у несучі та огороджувальні системи при заміні або відновленні конструкцій чи інженерних систем та обладнання у зв'язку з їх фізичною зношеністю та руйнуванням, поліпшення його експлуатаційних показників, а також благоустрій території. СФЕРА ЗАСТОСУВАННЯ Ці Норми встановлюють склад та зміст проектної документації на нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт та технічне переоснащення будинків, будівель, споруд будь-якого призначення, їх комплексів або їх частин, лінійних об'єктів інженерно-транспортної інфраструктури. Чи підпадають роботи по заміні фундаменту,стін, даху під даний дбн?
  3. Добрий вечір! Порадьте, будь ласка, чи можна подавати на реконструкцію літньої кухні та сараю, якщо споруди на межі ( є копія з генплану про те, що споруда була зблокована з спорудою сусіда, мала спільну стіну, зараз розібрана сусідом), та відстань до будинку сусіда 1,7м і є вікна в мою сторону?
  4. Перший будівельний паспорт мав бути на реконструкцію , відмовили по причині порушення будівельних норм (споруда на межі та сусідський будинок на відстані 1.7м від літньої кухні ) цей будинок сусід збудував 6 років тому і по будамністії прийняли в експлуатацію. На другий будпаспорт на капітальний ремонт( з втручанням в несучі конструкції) також відмова " ДБН В.3.2-2-2-2009 "Житлові будинки.Реконструкція та капітальний ремонт" Капітальний ремонт-ремонт житлового будинку та огороджувальних елементів з метою....." - тобто без здійснення забудови території.Враховуючи викладене, оскільки запланований Вами капітальний ремонт господарських будівель не передбачає додаткову забудову територій , управління позбавлене можливості у наданні будівельного паспорта забудови земельної ділянки." Під постанову 466 не підпадають , бо планується втручання в несучі конструкції, будпаспорт не дають..... Півроку займаюся перепискою.
  5. доброго дня! Допоможіть розібратися , маємо літню кухню та сарай старої забудови, які стоять на межі з сусідами, зараз виникла потреба в капітальному ремонті споруд . Будівельні роботи без дозвольних документів не починаємо, бо сусіди точно напишуть куди треба. А які саме потрібно не знаємо, на усній консультації в Дабі кажуть будуйтеся , вам нічого не треба...... а на папері це написати відмовляються, на письмові запити -тільки цитати законів, ніякої конкретики. Дякую за відповідь.
×
×
  • Створити...