Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Vitaliym

Пользователи
  • Публікації

    197
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Vitaliym

  1. Це blynk, до колектора прикрутив контролер на основі esp8266 Node MCU. Він що 5 хв видає на сервер дані.
  2. Доброго дня! А де можна побачити приклади ваших робіт (Київ чи область)?
  3. Доброго дня всім! Є проект на сходи з металевими каркасом і площадкою, потрібно виготовити сам каркас. Сам проект американський, розміри наведені в футах та дюймах [проте в міліметрах] дублюються в дужках на зразок [ ]. 19 - 2544 W Haddon Ave Chicago_CD_02142020-SD-1METRIC-2.pdf
  4. Cьогодні в мороз гріє непогано, по 1480Вт/години видає. Показники за місяць, тиждень і 6 годин. Мінусові значення не відфільтровані, потрібно доробити прогу.
  5. Так, тепло (енергія) долітає, але скільки? Якщо згадати похмуре зимове небо? щоб не бути голослівним прошу поглянути на заміри наведені тутwww.sintsolar.com.ua/info/practic-ru/practic-solar-ru.html . Таким чином, на широті Києва, про опалення сонячними колекторами, без теплових акумуляторів на десяток тон води нереально.
  6. Всім вітання! Цікавлюся цією темою вже деякий час, знайшов в youtube канал мужичка з Миргороду, що змайстрував собі сонячний колектор з ТА і опалює ним свій будинок ( ). Сам попробував повітряний сонячний колектор - в міжсезоння хороша штука, а для зими - надто мало в нас сонячних днів, щоб він був достатньо ефективним. (www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=158423)
  7. Та нічого складного, поставити простий зворотній клапан на вент. канали. При великому бажанні можна і електроклапан. Реалізація показує, що незначні втрати тепла при використанні пасивних клапанів всетаки є. Моя реалізація на сусідній вітці www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=158423&page=6
  8. Для відповіді на запитання сьогодні зняв коротке відео, думаю, що так буде наглядніше.
  9. Завжди радий поділитися інфою, сподіваюся що вона корисна. Тут маса варіантів, народ використовує від алюмінієвих банок до металевих труб водостоків. Що стосується ефективності такого рішення - практика покаже. Думаю що більш доцільним буде водяний контур вбудований в сам колектор (змієвик із мідної трубки з прикріпленими металевими пластинами) Також думаю буде цікаво спробувати використати електричну сонячну панель як адсорбер колектора - питання до власників СП, наскільки нагрівається ваш девайс в сонячну погоду зимою? Добавлено через 2 минуты Тут справа особисто кожного, є гроші і бажання - можна прикупити готовий колектор. Якщо є вільний час, прямі руки, бажання щось поексперементувати витративши незначні кошти - то мій варіант.
  10. Зимою надлишку не буде, гарантія. Що до літа - варіантів маса, від охолоджуючого водяного контуру для приготування гарячої води, до банальної кватирки в верху корпусу колектора для випуску гарячого повітря або укривання світловідбиваючою тканиною, як в моєму випадку. Система з стіною як задньою стінкою корпусу має також перевагу як теплоакумулятор а корпус зовнішній є теплоізоляцію стіни.
  11. Дякую за таку оцінку моїх скромних досягнень. Якщо Ваш садовий будинок має велику стіну спрямовану на південь, то гріх не скористатися такою можливістю. Найпростіший приклад ось
  12. Всім привіт! Пройшов літній сезон, на літо колектор закривався бязю в 1 шар - малувато, в сонячний день температура в середині колектора всеодно піднімається вище 60°, доводиться вмикати вентилятор, щоб зберегти повітряпроводи. Вже 3 тижні як зняв бязь, додав на виході ще вентилятор на 100м.куб. Результати: 20.10.2016 старт 10.30 при т. на вулиці +7°, вхідній в колектор +10° на виході +28°С спостереження до 11.20, потім поїхав на роботу...
  13. В Тарасівці спиляв гілки старої верби (здоровенна купа!) 2тижні тому, якщо цікавить -пишіть.
  14. Свіжі спостереження. 30 березня, вечір 18.20. Температура на вулиці +9С, на вході в колектор 10С на виході +50С
  15. Доброго дня. Спробую відповісти по порядку. 1) Так перегородки з OSB, фольга прикріплена степлером, герметичності я не добивався, який сенс? 2) Датчик температури стоїть в трубі на ВИХОДІ з колектора. 3) Увімкнення і вимкнення вентилятора автоматичне, через реле РТУ-16/D за логікою охолодження. Температура на вулиці справді була -9. За компліменти дякую, але очікував значно більшого.
  16. Вітання! Сам цікавлюся таким способом економіі тому, що ситуація аналогічна Вашій - непостійне проживання. Знайшов ось таке відео youtu.be/UQfVpB92VZQ думаю Вам буде цікавим.
  17. З приводу ефективності - спеціально вчора займався спостереженнями. З 9.40 старт і до 10.00 температура піднялася до 25. Але тільки зайшли перисті хмари відразу впала до 20. Також дуже сильно впливає тінь від дерева - прозора тінь від верби вбила продуктивність на 1,5 години до 15 градусів. Також хто буде наслідувати - немає потреби в такій кількості каналів в колекторі при такій площі - втрачається потік повітря, також напевне кращі результати будуть при застосуванні полікарбонату для остіклення.
  18. Хороший варіант для акумулювання теплової енергії, подібну за принципом дії станцію у Миргороді (Полтавська обл.) реалізував Сергей Юрко, його результати можна подивитися на каналі https://www.youtube.com/channel/UCV-AUPKwT--xAfCdYyz2c5Q При нагоді вітаю всіх з прийдешнім Новим Роком та Різдвом Христовим! Бажаю МИРУ і злагоди в сім’ї та державі.
  19. Вітання! Реалізував таку штуку в себе на будинку, прочитати можна на цій вітці форуму www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=158423
  20. ОГО! Пару днів не заглянув, а тут купа коментів. Спробую відповісти по порядку: *Не шумит воздухом при работе ? - шум є в точці забору, але не такий страшний. Не голосніше холодильника. *Воздуховод в гараже ал. гофра или пласт. труба ? -утеплена пінополіетиленом пластикова труба. * ...тепловая мощность коллектора всего 774 Ватт. И это при площади почти в 7.5 м*2:o - Калькулацію в студію! Розрахувати сам толком не зміг, користувався даними з іншого форуму , вийшло в межах 1200-1400Вт/год. Якщо чесно, то сам сподівався на більше. Але незабуваємо додаткові фактори: а) часткова затіненість, б) перемінна хмарність, в) площа 7,5м.кв - номінальна, розмір самої апертури (1,32*,55)*8=5,8м.кв, ну і нарешті г) для самопалу, зібраного за день з залишків будматеріалів і рам від балкону 1980р розливу, з затратами співставними з ціною хорошого електрообігрівача, також непоганий результат. - задумувався на таким варіантом з самого початку, але дуже високий пневматичний опір системи. Потрібно збільшити в 2 рази потужність вентилятора і вентканал відповідно + шум. З другого боку, по поточній схемі холодне повітря з низу будинку викачується і заміщується більш теплим з верхніх шарів. - колектор один, рам -8шт. реінкарнація мого старого балкону. Фото внутрішньої будови колектора додаю.
  21. Все правильно. Продувається саме між задньою утепленою стінкою колектора і фоларом. Фолар - по суті алюмінієва фольга 100мкм армована склосіткою, нічим фізично не відрізняється від алюмінієвих банок, крім зручності в роботі. Виходячи з того, що алюміній другий (після міді) метал по теплопередачі то за товщини 100мкм (0,1мм) його відзеркаленням можна знехтувати (у алюмінієвих банок внутрішня поверхня також дзеркальна). Саме таку конструкцію вибрав завдяки статті на сайті www.mensh.ru/konstrukcii_vozdushnyh_kollektorov що люб’язно надав NightPilot. Згідно даних статті такий варіант компонування "при увеличении разности между температурой коллектора и температурой наружного воздуха лучшие характеристики будет иметь устройство типа III. "
  22. Доброго дня! Довго не міг нічого написати бо небуло фоток. Загальний вигляд можете побачити на фото. Схема конструкції в pdf файлі. За результати - постійно спостерігати немаю можливості, але сьогодні 27.11.2015 в 11.15, при частковій затіненості і перемінній хмарності температура на вулиці +1, на вході в колектор повітря 11°C на виході 20°C Колектор.pdf СХЕМА РОЗТАШУВАННЯ.pdf
  23. Вчора зліпив, габарит 5400*1430мм! Заштробитися не встиг, тимчасово подається на підігрів повітря з гаражу.
×
×
  • Створити...