Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

ввшвв

Пользователи
  • Публікації

    47
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача ввшвв

  1. Порадьте нормальний бюджетний шланг для поливу на дачу. Розглядаю з ПВХ або силіконовий 1/2", головне не важкий і щоб не заламувався бо кожен раз потрібно змотувати. В магазини зайти пощупати не має можливості, в інеті очі розбігаються від виробників і реклами, а ціна не завжди показник якості.
  2. Запитував в розділі для нових користувачів, мабуть треба було тут, не було б цього прорахунку з добавками в бетон, і там ніхто не відповів https://www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=235858 . Порадьте чи існує спосіб тимчасового кріплення керамогранітних плиток на частині могильної плити де ще немає поховання, чим можна злегка приклеїти щоб потім колись без пошкодження зняти? Розмір цілої плити 3х2,4м, висота над землею 20см, отвір 2,1х0,9м. потрібно тимчасово закріпити 8 горизонтальних плиток 60х60см. Порадили точково на автомобільний клей-герметик (для лобового скла), а потім тонким сталевим дротом(струною) можна зрізати. Хтось можливо робив, чи є інші варіанти?
  3. Частину плити (що в рівень з землею) засиплю залишком дрібного щебеню/крошкою, облицьовуватись буде наземна частина. Розглядаю варіант обробки всього гідрофобом, потім плитка, потім знову всього гідрофобом. Або плитка і потім до заповнення швів обробка всього відповідним гідрофобом. Поліфлюід бачу цікавий варіант. Шок від такого упущення вже пройшов, як і в Вашому випадку читав на простих клеях і без гідрофобів тримається, а тут це ж не важкий фасад чи мех.навантаження, але " що маємо, то маємо". Є 3 тижні на прийняття рішення, буду вдячний любим порадам і застереженням, я не будівельник і це не мій бізнес, просто привик по можливості робити все сам.
  4. Оцей момент я профукав...Про гідрофобізатори для бруківки, цегли знав, а щоб прямо в бетон щось не подумав. А якщо тепер обробити ним бетон, чи він не пустить грунтовку?
  5. Озадачили, теоретично можливо, однако...Невже не може існувати керамограніт на бетоні на вулиці, грунтовка, клей еластичний, відповідні зазори?
  6. Там від опалубки ще по 20см в сторони в рівень з землею бетону товщиною min 10см і подушка з щебеню, грунт майже чистий пісок на глибину, води на поверхні не буває, що може так сильно тягнути? І на що ж тоді клеїти?
  7. Буду облицьовувати могильну плиту під 2 памятники (площину і боки) керамогранітною ректифікованою плиткою 60х60х1см, є кілька питань до практиків: 1) планую шов 1,5мм під поліуретановий герметик (розкладав, в ідеалі в стик, а 2мм ніби забагато виглядає), 1мм шва можна, чи замало для такого розміру для температурних коливань? 2) як писав пан Миколайчик «Клей під гребінку 10-12мм дасть залишкову товщину після притискання 3-4мм» на площу 6,5м2 - 2 мішки по 25кг клею вистачить? 3) порадьте клей нормальний щоб достатньо в цьому випадку тримав (ходити і танцювати там ніхто не буде) бо в рекламах продавців характеристики трохи різняться і по EN чомусь не пишуть.
  8. Мабуть бетонярів і прорабів немає тут, чи це стратегічна таємниця порахувати? Якби це було біля власного дому, купував би звичайно з запасом і не морочився б, залишки завжди знайдеться де використати. А це на кладовищі, і не тільки перевитрата коштів, але ще потрібно буде за собою все це прибирати, вивозити, гараж вже повний , а в квартиру жінка не пустить, хіба ями по дорозі засипати… Тому і хочу мінімізувати ці незручності і витрати бо робитиму все сам.
  9. Щоб не плодити лишніх тем, мабуть тут. Панове, допоможіть порахувати в кілограмах на своїх провірених калькуляторах (або тицьніть в надійний) кількість матеріалів для заливки плити (могильної 3х2,4м під 2 памятники) на обєм бетону 1,7м3, марки М200, текучість П3, цемент М500 (Іванофранківський), щебінь 5-20мм, пісок карєрний дрібний, з пластифікатором. Перепробував десяток онлайн калькуляторів – різниця дуже суттєва і по вазі і по обєму. По пропорціях для М200(В15) консенсус є 1:3,5:5,6 по обєму і 1:3,2:4,9 по вазі (для цементу М500). Щебінь потрібно 5-20мм, чи краще 20-40мм?
  10. Порадили точково на автомобільний клей-герметик (для лобового скла), а потім тонким сталевим дротом(струною) можна зрізати. Хтось можливо робив, чи є інші варіанти?
  11. Доброго дня! Не знайшов відповідної теми про облаштування могил, якщо є то тицьніть, будь ласка. Хочу забетонувати суцільну плиту основи під 2 памятники, один вже пора ставити (виготовляється) і залишити отвір під друге поховання (людина ще жива). Облицювати хочу керамогранітною плиткою 60х60см. Порадьте чи існує спосіб тимчасового кріплення цих плиток на частині плити основи де ще немає поховання, чим можна злегка приклеїти щоб потім без пошкодження можна було зняти? Розмір цілої плити 3х2,4м, висота над землею 15-20см, отвір 2,1х0,9м. Залишати частину плити основи не облицьованою якось не естетично, а не закріплені плитки не наважуюсь, потім таких не підбереш. Буду вдячний любим порадам.
  12. Я ще нижні кінці в пластиковій або бляшаній банці закопував як резонатори. Але кроти у мене мабуть глухуваті...
  13. Ставить потрібно на магістральні ходи на глибині 15-20см, по кормових ходах (5-7см) рідко повторно гуляє. Розкопавши, паличкою або стеблиною в один і другий бік визначаю напрямок щоб прямого відрізка ходу вистачило для встановлення спиць точно над ним. Ходи не завжди прямі, але досить невеликого відрізка під спиці. Непотрібний бік затрамбовую. Ходи проходять поряд з кротовинами, можна шукати щупом, але то 50/50 попасти з першого разу. Простіше розкопати біля кротовини перпендикулярно загальному напрямку їх розміщення. Кріт дуже не любить сквозняків, відразу старається закупорити, виштовхувана земля штовхає сторожок.
  14. Ось сьогодні черговий клієнт в самострілі. В «гуманні» труби попадаються, але не часто, навіть приманка з червячків в трубі не допомагає, в більшості стараються зарити. А самостріл не обійдеш!
  15. Сьогодні обрізав дерева і досить прикра несподванка на яблунях – на одній дорослій і двох молодих на кінцях деяких гілок, фото вершок молодої. Що це і як боротись? З цим фактом зрозуміло - ампутація, а чим обробляти для профілактики? До того ж на одній абрикосі виявив ось такі гриби, одну скелетну гілку обрізав, іншу не можна. Цієї весни добряче прорідив, обприскував бордоською сумішю весною і восени, побілка вапном з купоросом і отакої! А тут що робити?
  16. Я раджу зробити раз і забути, а не підфарбовувати потім через рік - покласти керамічну плитку, вона і вологи, горщиків не боїться, хоч пательню став. Собі робив сам, брав 45х45, щоб і на торець вистачило, і швів менше. Стару фарбу шпателем і рідиною для зняття старих фарб знімав до бетону.
  17. Все ж прийдеться утеплювати стелю в підвалі (50м2), як краще це зробити? Думаю після підготовки стелі (запінити шви між панелями і стінами) – ПСБ-15 ,10см (як і на що краще клеїти?) - гриби (як і які краще в бетонну панель?) – сітка (склотканина, метал.?) – стяжка. Поправте, що не так і що це за «обратне корито»?
  18. Зараз зазор на кінці відкритих дверей десь 5см, зазвичай більше 10см, від дороги все ж трохи піднімає, але біля стіни нормально.
  19. Цілком підтримую. Сам мав подібну проблему. Гараж в кооперативі, сам не будував, куплений, теж з шлакоблоків, є підвал з ямою, 6х4м. Кожну зиму в сильні морози одну сторону дверей міг відкрити лише десь на 45 градусів (друга нормальна), піднімало грунт десь на 8-10см, проблема була також з відкриванням/закриванням на порозі. Порився в неті по статтях про морозне пучіння, ось фізика процесу: «промерзание грунта происходит постепенно и начинается этот процесс сверху, проникая все глубже и глубже. Замерзший грунт начинает вытеснять присутствующую в нем влагу, которая через поры уходит в нижние слои грунта. В пористых грунтах влага беспрепятственно проходит сквозь поры и пучение грунта не происходит. Глина же, как известно, плохо пропускает влагу, которая не уходит вниз, вызывая тем самым подъем замерзшего грунта. При наступлении сезонных морозов происходит следующее: согласно законам физики масса жидкости после замерзания остается неизменной, однако ее объем расширяется почти на 9%, в результате это расширения влага оказывает давление на почву - поскольку движение почвы вниз невозможно, из-за высокой плотности нижерасположенных слоев грунта, грунт движется вверх и поднимает фундамент здания. Пропитанный водой пласт почвы, в процессе замерзания расширяется в объемах (до 9-12% от первоначального объема) и давит на основания зданий и построек, оказывая на них выталкивающую нагрузку. Для защиты от морозного пучения существует несколько способов: замена грунта на непучинистый, удаление влаги из грунта, утепление грунта. утеплитель (пенопласт и т. д .) не позволяет грунту сильно промерзать(вроде как снежное одеяло), тем самым уменьшает морозное пучение до допустимых величин» Передню стінку по ширині гаража розкопав в ширину 1,2м в глибину 0,8м біля нормальної сторни і 1м де пучило (глибина промерзання у нас десь max 0,7м). «Вскритіє» все підтвердило. При будівництві і ритті використовувався ескаватор все перемішано, грунт-пиріг з слоїв піску та глини. Пісок – водонос, глина відомий водоупор, вивіз. Яму засипав низ щебнем, бутом, далі все піском, далі кусками пінопласту, ЕППС (що попалось) десь 8-10см, зверху пісок, щебінь, сітка і бетонна стяжка 10см. Стінки ями перед засипкою обставив старим рубероїдом, біля стінки фундаменту в 2 шари для захисту від вологи і можливості «ковзання». Вже 2 зими без проблем, правда проблемну сторону буває трішки тугіше закривати, мабуть підтягує стіна сусіда. Отож, якщо грунтові води дозволяють варто спробувати, думаю ширини до 0,5м досить, головне нижче глибини промерзання. Удачі!
  20. Панове, підкажіть як називається це кріплення - обмежувач відкривання чи як? Хочу стбі в гараж подібні козлики зробити.
  21. 2см сутєво висоти не змінять, але міцність рейки так. Дюбелі 6х80, наші жовті. Спочатку просверлював отвори на підлозі в рейці сверлом по дереву в середньому через 20см, потім через ці отвори бурив в стіні перфоратором і зразу ж кріпив дюбелем, на стіні розмічати вже не потрібно. Рейку прикладав по віднівельованій лінії на 4см нижче самої нижньої точки стелі. При кріпленні рейки потрібен помічник (не кваліфікований, може дружина), далі все можна зробити самому. Удачі!
  22. Стелю натягував і фарбував до поклейки шпалер, стіни були вже підготовлені, прогрунтовані. Тканину прислали з запасом до заявленого розміру кімнат 30-40см на кожну стінку. Так що валиком можна сміливо в самий кут, потім надлишок заляпаний відрізається по рейці. При розкатуванні дуже дрібні цятки появляються на одежі, мабуть і на стінах, але їх не видно і ні на що не вплиавють. Можливо не зрозумів питання, уточніть.
  23. Добавлю до свого результату , ворсистим валиком для фарбування користуватись ОДНОРАЗОВО! Тобто, коли плануєте фарбувати слідуючу кімнату через кілька днів, думаю ще можна його використовувати, добре помитий в целофані на тиждень – не впевнений. На жаль, ніхто про це не попереджає, ось прийшлось самому на граблі. Після монтажу в спальні (чудово), майже через 2 місяці натягнув стелю в кімнаті і скористався добре вимитим валиком. Після 3-х фарбувань (та ж тканина, та ж фарба, ті ж руки) лишились місцями сліди від валика. Чуть рідкішою фарбою пробігся ще раз- при сонячній погоді знову ж в деяких місцях лишилась неоднорідність. При детальному огляді виявилось, що валик місцями лишив більш рельєфний, місцями чуть рівніший слід (розкатував нормально). Коли красив откоси, для експерименту по більш рельєфних місцях злегка пробіг поролоновим валиком і все вирівнялось. Але коли знаєш і добре придивишся при сонячному денному освітлені можна побачити огріхи, яких в спальні немає. При одночасному ремонті в пустій квартирі ця проблема не виникне, але коли приходиться в жилій покімнатно, то новий валик однозначно! Удачі!
  24. Кажуть,ніщо так не постійне, як тимчасове. Оце ж думав є якийсь експрес метод для тимчасового маскування подібних неприємностей, але мабуть без шкурки не обійтись. З шліфуванням в цілому зрозуміло, а далі чисту морілку підбирати, чи готувати певні суміші? Ще не зрозуміла причина плям, від вази, можливо кружки, зрозуміло (волога, конденсат), але дрібні плями по поверхні? І це лише на відкритих горизонтальних поверхнях, на вертикальних і тих що за склом немає. Мабуть про захист теж слід подумати.
×
×
  • Створити...