Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

oleg.pashyn

Пользователи
  • Публікації

    5
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача oleg.pashyn

  1. Доброго дня усім! Намагаюся зараз вибрати систему опалення приватного будинку. Газу у нас немає і не передбачається, з твердопаливним котлом не надто приємний досвід. В основному орієнтувався на геотермальний тепловий насос, але зараз підвернулася така штука: www.carbontec.com/ua/ Виглядає не надто переконливо, але дуже заманливо. Буду дуже вдячний за роз'яснення: що воно, до чого і які підводі камені? Особисто у мене асоціація із "інфрачервоним опаленням" - тільки мега-неприємні УФОшки
  2. Доброго дня, Євгене ) намагаюся вникнути в суть питання) Добавлено через 23 минуты Ще виникло питання по ходу. В одній конторі (вони зацікавлені, оскільки продають тільки повітряні ТН), лякають тим, що грнутові ТН на довгу перспективу виморожують грунт і років за 10 фактично перестають працювати на старих геополях. Наскільки це правда? (За умови, що я збираюся ставити пасивне охолодження і влітку так-сяк буду цей грунт гріти потрохи)
  3. Звісно, як правильно ) Просто, ті, хто роблять подешевше, переконують, що це і є правильно )
  4. Ну, мене, власне, лякає і перший пункт теж. Кажуть, що у випадку пересихання прилеглих до зонда шарів глини - утворюються повітряні порожнини, відповідно - теплопередача на нулі. А от в дешевшій конторі кажуть, що глину тампонувати не потрібно в принципі, бо вона сама по собі ущільнюється і навіть зонд туди пропихнути буде складно. Оскільки я не бурильник, то намагаюся розібратися, шукаю порад.
  5. Є питання по скважинам для земля-вода. Наскільки необхідно тампонувати скважини в глинистому грунті (Васильківський район, Київська область). Спілкуюся з кількома конторами для встановлення ТН. Одні, бюджетні - кажуть, що тампонувати не потрібно. Дорожчі (значно) обіцяють тампонувати. Не можу з'ясувати, де мене намагаються намахати 1. Чи зробити дешевше, простіше, потім замахаюся виправляти і обслуговувати 2. Чи намагаються продати дорожче, впарити зайву роботу і матеріали. Хто підкаже?
×
×
  • Створити...