Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

[dubop]

Пользователи
  • Публікації

    3
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача [dubop]

  1. Добре, що присутнє чітке зонування на «денну» та «нічну» зони, але двері, що відділяють темний коридор спального блоку видаються зайвими, вони створюють ефект «квартирності» та затиснутості. Можливо доречно це місце освітити світловим тунелем, він додасть «життя» у денний час. Кухня дійсно замала, а транзит через неї в гараж взагалі ставить під сумнів її функціональність, тобто цим проходом ви навряд будете користуватись. Всі аспекти пов’язані з орієнтацією приміщень, очевидно, актуальні і для цього варіанту: ті спальні кімнати, що мають можливість, мають бути освітлені зі східного напрямку; для вітальні/їдальні замало цих північних прорізів, через рекомбінацію блокування будинку з гаражем та перенесення котельної, можливо, логічно додати західних вікон з системою сонцезахисту. Щоб детально обговорювати розміщення гаражу та його взаємовідносин із будинком потрібно мати конфігурацію ділянки і розміщення сусідніх будівель (якщо вони наявні). Але судячи з усього вищепочутого, мабуть, на заході для нього оптимальне місце, із розміщенням за принципом часткового блокування, щоб була можливість освітити житлові приміщення, можливо спробувати якісь г-подібні варіанти блокування etc. Якщо є візія перетворення кабінету (10,7) у спальну кімнату, то вона дійсно буде замалою як для формату індивідуального житлового будинку. Інші спальні також на грані мінімуму, але у двох із них є виділені гардеробні, а одномісна без гардеробної – має нормальну площу та пропорції. Яка система опалення буде передбачатися на випадок цілорічного проживання? Чи потрібна котельня таких розмірів (особливо у порівнянні із кухнею), чи потрібний окремий вхід? Все це залежить від вибору інженерних систем які там будуть знаходитися.
  2. 1) Коридоро-хол у 23,7 м2 видається роздутим, адже функціональне навантаження, що лежить на ньому – це лише транзит і комунікація, він не затиснений і розкривається у зону кухні-їдальні, навіщо тоді така його ширина? Вхід з тамбура на стіну також не найкраще рішення, як на мене, цей простінок може бути у будь-якому місці, і видається, що зона їдальні, у котрій, зазвичай, відбуваються найбільш публічні події мала би бути відкритішою ніж кухня, адже кращі враження від входу на простір чи вікно. 2) Видається дивною відсутність «мастер бедрум» у будинку з такими техніко-економічними показниками. Обидва с/в можна протрактувати як гостьові, адже транзитний доступ до головного с/в надто розкритий у публічну зону будинку, очевидно, що економічніше і логічніше розміщувати мокрі приміщення по одній лінії, але знову таки, мабуть, не у контексті не супер-економ рішення за площами на виході, мабуть, такі речі треба вирішувати делікатніше, хоча образ життя у кожного свій. 3) Панорамне скління на півночі все ж стане причиною солідних тепловтрат, якщо ви будете експлуатувати будинок взимку. Повна відсутність інсоляції у вітальні та найбільшій спальній кімнаті також, мабуть, не найкраще рішення, навіть зважаючи на переоцінення її значення у наших ментальних широтах)) Дуже низький рівень природного освітлення взимку в цих приміщеннях є очевидним наслідком такої орієнтації, ще й накриття віконних прорізів такими щедрими звісами даху на додаток. 4) Представлене нехтування східними променями сонця є злочинним)) Особливо зважаючи на те, що всі три спальні кімнати зорієнтовано на схід, і лише одна використовує цей бонус.
  3. Допомогти зонувати чи розробити планувальне рішення?)) Якщо я правильно розумію ті натяки на функціональну програму, які ви надаєте, то щодо зонування логічним видається наступне: 1) Експозиційно-комерційна зона: рецепція (тут локалізуються консультант /-и, продавець /-ці), шоу-рум. 2) Офісна зона. Очевидно, що бажано розділяти потоки доступу до цієї зони та першої, і судячи з вашого плану така можливість є, але в той же час, якщо кількість співробітників дуже мала і вони не будуть створювати постійних транзитних потоків, що відволікатимуть відвідувачів, то можна розглядати і варіант загального доступу, але з осмисленим виділенням зони транзиту в шоу-румі. 3) Певним буфером між першими двома зонами мають стати місце для спілкування з клієнтами та конференц-зала. Таким чином з’явиться чіткий градієнт публічності: відкрита і максимально публічна зона шоу-руму; відкрита, але із натяками на сепарацію, зона для спілкування з клієнтами; закрита конференц-зала (на скільки місць? чи скоріше вам потрібна кімната для ведення переговорів), що має загальний доступ; відокремлена офісна зона, що має обмежений доступ. 4) Побутово-складська зона: с/в, кімната персоналу з гардеробом та міні-кухнею, приміщення для зберігання товару, комора для зберігання господарського інвентарю…
×
×
  • Створити...