Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Findfast

Пользователи
  • Публікації

    7
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Откуда
    Львів
  • Пол
    Мужской

Findfast's Achievements

Новичок

Новичок (1/13)

1

Репутація

  1. Вимальовується три варіанти вирішення завдання оптимального опалення квартири (3кімнати радіатори+ТП в кухні і ванній). Хочеться погодозалежне керування. Датчик реальної зовнішньої температури передбачений, але ще не придбаний. 1. Розумний термостат Tado. Дуже багато всього готового "з коробки", погодозалежне керування з врахуванням реального датчика, присутності чи віддаленості. Можливість стикування через api до свого сервера openhab. Мінус в тому що в перспективі, напевно не скоро, але стане платна підписка як в Європі. 2. Розумний термостат eRelax від Vaillant. Смарт рішення. Працює по прогнозованій погоді з інтернету (не факт що то буде точно для міста). Ніби перспективно і на довго. Для спряження котла з сервером треба включатись в eBus і вникати. 3. Без термостатів. Сервер openhab. Власний датчик температури (сервоприводів чи керованих регуляторів нема, не велика площа). Підключення до котла по eBus і керування опаленням в програмованому режимі. Тут я так розумію в кожного своє і тут у мене часу може багато піти, а похолодання вже за місяць. Якщо в третьому варіанті не зрозумію реалізації повної,тоді один з двох варіантів і, напевно, адаптер ebus для майбутніх "своїх рішень". Зараз не вистарчає часу, хоча може вибір очевидний?
  2. власноручні скрипти керування залежно від погоди/датчиків температури? Режим "Де я" це суто вибір чи орієнтується на георозміщення з телефону?
  3. так, цікавить один адаптер. Версія адаптера з останніх 2.1 ? Основне завдання додати контроль/керування котлом Vaillant з домашнім сервером (мініПК). Кабель для датчика зовнішньої температури прокладений. Додатково розглядаю керування температурним режимом роботи котла без кімнатного термостата в коридорі, з підключенням датчика температури до сервера. Але це питання ще не осилив. На базі чого можна отримати розумне підтримання заданих температур? Чи все таки взяти eRelax готове рішення, а через адаптер збирати статистику і моніторинг робити?
  4. Добрий день тобто керування котлом згідно програмування здійснює CalorMatic, а віддалено отримується статистика, параметри, дані + змінюються параметри власне CalorMatic, тюнінг його роботи? Сервер з демоном просто дають зручний інтерфейс доступу, але логіка і мозок включення/виключення, підтримання температури повітря в приміщенні вирішується термостатом?
  5. 12мбіт це швидкість порта юсб. Там швидше емуляція ком порта включається - Virtueller COM Port (VCP, FT232R). В ідеалі і читання і запис. Ідея полягає в кращому керуванні котлом ніж оригінальний термостат eRelax, який вже доступний в Україні плюс інтеграція моніторингу і керуванням через сервер розумного будинку. Загалом реалізація описаного в цій темі: https://www.stroimdom.com.ua/forum/showpost.php?p=4433179&postcount=33
  6. Спробую підняти тему, вдалось вирішити питання по цій темі? Готовий модуль працює трішки по іншому, в ньому є буферизація яка дає затримки. Принаймі так на форумі openhab зазначалось.
  7. Привіт Цікавлюсь ремонтом з практичної сторони що краще вийде в підсумку, а також автоматизацією, "розумними" елементами.
×
×
  • Створити...