Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

ogreka

Пользователи
  • Публікації

    28
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Про ogreka

  • День народження 17.05.82

Персональная информация

  • Имя
    Євгеній
  • Откуда
    Київ
  • Хобби
    дача, подорожі, вело
  • Род занятий
    Засновник TravArt. Послуги з озеленення, інженерії та благоустрою території
  • Автомобиль
    Kia Ceed
  • Пол
    Мужской

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

ogreka's Achievements

Начинающий

Начинающий (2/13)

26

Репутація

  1. ogreka

    хочу газон!

    1) Вибір трави. DLF хороше насіння. Мої хлопці дуже люблять суміш Саншайн. Ніколи не підводила! Мені більше подобається РобоЛоун, або більш дешева - Плейграунд чи Робустіка. Обирайте суміші, де має більше 15% тонконіг. Якщо у газона будуть класні умови, цей злак домінуватиме перед іншими сортами. Результат вам сподобається. Недоліку у цього злаку два - після зими газон відносно довго прокидається і не любить довгого замокання. На секатор.нет некоректний опис суміші ;) Сійте мінімум 4кг на сотку. Залиште трохи насіння на підсів. Запишіть собі назву суміші і склад для подальшого обслуговування. Перед посівом ретельно перемішайте вміст мішку. 2) Добрива після посіву. Ніякої селітри. Вам потрібне укорінення, тому діамофоска (2-2,5кг/сотка) або інше добриво з незначним вмістом азоту. Десь через тиждень-два після посіву. 3) Тримайте зволоженим верхній шар грунту тижні два. Потім поливайте рідше, але глибше. Бажаю успіху!
  2. ogreka

    хочу газон!

    Складно сказати однозначно. За описом схоже на пластичні грунти. Пісок бажаний. Але я б додавав шар невеликий. 2-3см, не більше 5см точно. Бажано перемішати верхній шар перед посівом, бо якщо зверху буде лише пісок, то волога швидко буде опускатися і насіння гірше проросте. І раджу у подальшому використовувати безхлорні добрива, бо хлорні призводять до ще більшого ущільнення. А ваші грунти до цього схильні.
  3. ogreka

    хочу газон!

    Ярос - не ведитесь. Это шарлатантство. Специалисты разбирали действующие вещества, а ландшафтники ради прикола оттестировали и сейчас это мем. Мегафол работает замечательно, но это больше антистрессовый препарат, а не про решение проблемы на дистанции. Причин может быть много. Площадь их питания, внесение удобрений, чистки хвои, стрижки, вредители, орошение. Тут есть два пути: 1) задать вопрос профильному садовнику (можно Паше @planetasad прислать фото в инсту или как советовали выше в ленту профильную на форуме. Правда я не знаю как вы будете фильтровать ответы) 2) По списку, который я перечислил выше, просто начать делать действия. Запланировать пару подкормок на сезон удобрением для хвойных, почистить хвою внутри (не чаще 3р/год), хотя бы раз в год стричь туи, посмотреть не замокает ли почва и не пересыхает ли на большие периоды времени, поливать пару раз в месяц тую по хвое летом, внимательно следить за состоянием, так как на слабые растения очень активно цепляются вредители. Добавлено через 28 минут Річковий! пісок в першу чергу забезпечує хорошу дренацію грунта. Необхідність/бажаність його залежить від того, що у вас з рідним/насипаним грунтом. Якщо рідний грунт - важкі суглинки, на які зверху додали чорнозем чи глей (досить поширена ситуація), то пісок вносити обов'язково. Якщо грунт водопроникний, то можете обійтися без піску. В деяких випадках пісок взагалі шкодить. Зараз якраз тане сніг і ви можете відслідкувати наскільки нормальна дренація на вашій ділянці і визначитись.
  4. ogreka

    хочу газон!

    Поддерживаю. Единственно, по удобрениям растворять я бы не заморачивался. Гранулированные по газону прекрасно работают. Ближе к осени низкоазотные (диаммофоска), крайнее внесение за месяц до остановки роста травы (грубо для Киева - первая половина сентября). При осеннем вычесывании удобрения ни к чему. Только навредите.
  5. ogreka

    хочу газон!

    Тоже пока без линтура Диален супер. Можно вместе с Астера в один бак. Голф мои садовники недолюбливают так как результат нестабилен Добавлено через 9 минут Интересно. А какие плиты именно брал, какую основу закладывал и что по грунтам, как ведёт себя площадка после обильных дождей?
  6. ogreka

    хочу газон!

    Нашвидкоруч. Не побачив на плані де північ. Вам може знадобитися на зоні 3 різний режим поливу. Не раджу використовувати PSU. Це вчорашній день. Беріть PROS-04. Різниця в ціні незначна, а в довговічності велика. Труба до10атм. Це ні про що. Має бути вказано скільки атмосфер або параметр SDR. Також не зайвим буде спитати назву виробника труби. Якість суттєво відрізняється. Пропускати 2,7 куба на годину на 25 трубі я б не радив. У вас втрати по тиску будуть дуже значні. Використовуйте 32 трубу. Можливо і насос зможете використовувати менш потужний (не аналізував який насос до ємності вам запропонували). Не зовсім зрозуміло нашо на 3 клапани технічна труба д32. Там д20 цілком достатньо. Хоча різниця в ціні невелика. Для підключення зрошувачів краще використавувати флекс трубу, а не Труба ПЕ-80 Д=16 мм. Зробіть надійне з'єднання. Якщо зона сонячна, то єврокуба НМД замало для 3,5 соток газону. Якщо ви не в Закрапатті))) Щоб зменшити вартість, я б замінив великий бокс Irritec Standart на 3 круглих. Також виводив би трубопроводи для крапельного поливу та кабель для живлення клапану. Клапан та пусковий комплект можна поставити пізніше, а перекопувати готовий газон і потім його вкладати назад таке собі задоволення. Вільна зона на контролері у вас є. Прослідкуйте щоб вам встановили на цей контролер батарейку крона. Бо будуть злітати налаштування. По посіву: Ціни відносно помірні. З кошторису не видно щоб сітку від кротів вкладали на необхідний рівень. мінімум 5 см в глибину. Я б почитав про сітку. По ціні підозріло дешева. Які рідні грунти? що з дренацією зараз? Добрива яро міла цілком достойні, але є дуже різні. Бажано використовувати ті, що мають маленький вміст азоту. На першому етапі вам потрібне укорінення, а не знесилений вигонкою пагонів газон. якось так)
  7. ogreka

    хочу газон!

    Я вам відповім, але питань буде ще більше))) На 70% менше об'єму води - не вірю. у 20-30% вірю. 7 соток вручну полити буде складно. Я своїм клієнтам раджу ставити автополив від 1 сотки. По технології. 2) Не перекопуйте глибоко. Ви потім звичайним садовим катком ту землю не продавите. Відповідно матимете просадки згодом. Сітка від кротів то непогана ідея, але вона має бути якісна. Бо більшість за 5-20грн/м2 через зиму вже не працюють. уважно слідкуйте за загинами вниз, бо якщо у вас крот попаде над сіткою, то матимете більше клопоту ніж без неї. 3) Не морочтесь з гумусом, попелом. Культурний газон невибагливий до родючості грунту (більш вибагливий до поливу та догляду регулярного). Пісок річковий він дуже любить. Але сказати скільки його має бути в об'ємі неможливо без інформації що у вас з грунтами перші 50-70см. Якщо у вас не супіски (що на львівщині навряд чи), то чверть піску буде корисним і не завадить. Але додавання піску може нашкодити вашій ідеї рідко поливати, бо дренація грунту може стати суттєво вищою ;) 5) "розрахунку 2.5 кг на сотку" сійте 4+кг. 2,5 може писати виробник насіння, але то не працює нормально. І залиште кілька кіло на підсів. Раджу посіяти, заробити граблями насіння, прокаткувати легким катком. Рихлити після - то справа смаку НМД. Можете одразу внести стартові добрива. Але ліпше за 4-6 днів. Доре якщо є можливість внести їх не виходячи на газон, бо сильно його пошкодите. Добавлено через 2 минуты ПНД для води суттєво відрізняється по якості, а технічка то й поготів. Частенько трапляється така, що на неї фітинг нормально неможливо надіти. Добавлено через 4 минуты Після прокласти труби по газону не є проблемою. Просто багато роботи щоб зробити це акуратно.
  8. ogreka

    хочу газон!

    Готов взять мешок по такой цене. Подскажите где. Она 300+ в розницу стоит. Добавлено через 17 минут Щодо газон без поливу- гроші на вітер абсолютно погоджуюсь. Я, в якості експерименту, після об'єктів брав по кілька залишкових рулонів і вкладав у себе на дачі. Ті, що були вкладені недавно у вересні (якраз була спека без дощів) посохли повністю, ті що вкладалися навесні або минулоріч відновились, але виглядають поганенько. Кілька уточнень до вашого коментаря: 1) Коренева система газону на 60см - то маячня. Дуже добре доглянутий газон має кореневу на 15-20см. В паганому газоні основні корені - до 5см і лише деякі корінці на глибині 10-15см. 2) Не раджу використовувати технічну трубу в автополиві. Я неодноразово бачив чим це закінчується. Якщо у вас невеликий тиск у системі без гідроударів і ви дуже лагідно продуваєте систему, то шанси є. В інших випадках - проблем буде повно. Мені навіть траплялися випадки коли ПНД труба для питної води була неякісна і її розривало і затоплювало приямки. НМД краще прокинути магістраль по ділянці і поставити кілька водорозеток. Якщо ви сплануєте газон на прямокутних ділянках, ви можете поставити осцелюючі зрощувачі ціною 200-300грн і програмований контроллер за 600-800грн. І це буде надійніше ніж автоматичний полив колись з постіними проблемами. Добавлено через 4 минуты И не должны за раз раствориться. Не заливайте т.к. получите хуже результат. Добавлено через 5 минут Вы абсолютно правы. После подсева не нужны удобрения с большим содержанием азота. Описанные вами работают 2 месяца и на третий эффект падает. Вносите до первой половины августа включительно. В сентябре можно внести малоазотные удобрения чтобы газон хорошо ушел в зиму. У Сомпо есть и такие.
  9. ogreka

    хочу газон!

    Удобрять точно не надо. От скарификации вреда не будет, но есть смысл чесать через несколько недель. Смотрите чтобы сухо было. Речь о киевской области. Делайте поправку на регион. Добавлено через 20 минут Мої колеги - професійні садівники запустили для своїх клієнтів та всіх бажаючих telegram-канал "Календар садівника". Якщо вам потрібні підказки коли робити операції по газону та розповсюдженим рослинам, підписуйтесь. Вільний безкоштовний доступ та без реклами. Раджу
  10. ogreka

    хочу газон!

    не ориентируйтесь на эту статью. Есть, мягко говоря, неточности. Вносить удобрения ранее апреля (в сезоны с ранней весной ранее середины марта) особого смысла нет. Исключение - участки, где декоративность превыше всего.
  11. Всем привет. Запустили акцию по крупномерам. Сосна обыкновенная 5-6м. Крупномер+посадка=26тыс.грн. Подробнее по телефону - 044 360 3139
  12. Нет. Председатель забил. Мы не подаем никаких отчетов. ГО используется для оформления документов. Пока так.
  13. ogreka

    хочу газон!

    Я за время своей работы сотрудничал плотно с 6 садовниками и одним прорабом в сфере обслуживания. Из них 4 с образованием профильным. Это люди, каждый из которых ведет на постоянной основе от 3 до 10 участков, а выезжают за сезон для нерегулярных работ на многие десятки объектов. Замечу также что в большинстве своем заказчики весьма щепетильны к качеству работы и внешнему виду газона и зеленки в целом. В их подходе есть небольшие различия, и за время своей работы я понял, что 100% верного или универсального ответа нет. Но не один из них в здравом уме не посоветует оставлять под зиму 3 см. Добавлено через 6 минут Никогда не слышал чтобы так делали. И плохо понимаю зачем. В этом году вам очень повезло с погодой. Обычно посеянное в октябре всходит не очень хорошо и досев весной довольно обильный надо делать. На днях видел небольшой участок посеянный около 20.10. Не взошло практически ничего. Но там было сделано все на скорую руку и нормально почву не увлажняли. Хоть я скептически настроен, но эксперимент интересный. Будет здорово, если расскажите по результату.
  14. Буду признателен если пришлете. Мы все никак не доберемся внести правки. Хочется учесть опыт ;)
×
×
  • Створити...