Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

HE3HAIKA

Пользователи
  • Публікації

    6
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Пол
    Мужской

HE3HAIKA's Achievements

Новичок

Новичок (1/13)

  • Уже неделю на форуме
  • Уже месяц на форуме
  • Уже год на форуме

Recent Badges

1

Репутація

  1. Propeller, доброго дня. Розглядаю варіант виконання підлоги з мікроцементу в приватному будинку. Хочу отримати приблизно такого вигляду підлоги як на фото. Могли б ви зорієнтувати мене в кількох моментах? 1. Стяжка під мікробетон. Планується на пінополістирол (5 см) і труби теплої підлоги залити стяжку 5-6 см. Щоб максимально знизити вірогідність (мінімізувати) тріщин на мікроцементі, як найкраще влаштувати стяжку для даного типу покриття: армувати стяжку кладочною сіткою, фіброю, додавати пластифікатори? Буду вдячний, якщо залишите посилання на необхідні компоненти на вашому сайті або зазначите їх назви. Яку міцність розчину використовувати - М300? 2. Наливна підлога/самовирівнючий шар. Зважаючи на те, що мікроцемент по своїй природі має нерівну, шорстку фактуру, чи потрібна йому ідеально рівна основа? Скажімо, вистачить добре зробленої, затертої стяжки чи потрібен шар наливної підлоги? 3. Фактура мікроцементу. Мені подобаються розмиті неоднорідні відтінки мікробетону і в меншій мірі сліди від шпателів при нанесенні матеріалу. Чи існує технологія нанесення, за якої мікроцемент одержує максимально рівну, гладку фактуру? Наостанок, питання щодо застосування мікроцементу по пінопласту (стіни). Традиційно, в даному випадку на пінопласт клеїться армуюча сітка, потім наноситься штукатурка. По технології, ваш мікроцемент також потребує армування, однак два шари армування поспіль це очевидна дурниця. Як в такому випадку коректно застосувати мікроцемент?
  2. Сарай там розташовувався історично і оформлений згідно всіх вимог. Не впевнений, що реконструкція/прибудова в такому разі буде вважатись незаконною. Добавлено через 7 минут Фактично він зніс сарай майже до фундаменту і наразі відбудовує його наново, тільки з прибудовою і вчетверо більший (близько 100 кв. м). При бажанні, дах можна зробити як завгодно, однак без посилань на нормативні акти, мені буде складно переконати його у цьому. Дякую, за посилання на справу - корисна інформація. На жаль, виходить, що простіше і дешевше самостійно встановити відливи на його сарай.
  3. Сарай розташований по межі ділянок (тобто без мінімальних відступів), дах планується односкатний в напрямку моєї ділянки. За вашим посиланням знайшов ДБН 360-92** п. 3.25*, де вказано "повинно бути забезпечене влаштування необхідних інженерно-технічних заходів, що запобігатимуть стіканню атмосферних опадів з покрівель та карнизів будівель на територію суміжних ділянок". Це зобов'язує сусіда, умовно, вивести відливи на свою ділянку. Водночас, в інтернеті знайшов інше формулювання: "...схил даху будівлі потрібно влаштувати в сторону власної, а не сусідської ділянки..". * за умови розташування споруди в 1 м від межі. В такому разі потрібно не просто встановити відливи, а влаштувати дах в сторону власної ділянки. Мені такий варіант подобається більше, оскільки відливи також потрібно обслуговувати, а вони фізично будуть розташовані над моєю ділянкою. На жаль, посилання на ДБН з даним формулюванням не зміг знайти. Якщо хтось знає, де шукати, буду вдячний.
  4. Дякую за пораду. Не хочу починати з погроз сусіду, якщо можна спробувати донести свою думку підкріплену будівельними нормами.
  5. Сусід реставрує сарай, що знаходиться на спільній межі і планує схил даху в сторону моєї ділянки. Знайшов в інтернеті інформацію, що в такому разі схил даху повинен бути в сторону його, а не моєї ділянки. На жаль, не можу знайти підтвердження цієї інформації в ДБН. Могли б ви мене зорієнтувати, яким ДБНом це регламентується, якщо це дійсно так?
  6. В проекті водопостачання будинку "обратка" гарячої води реалізована через трійник і кутник (труба Rehau RAUTITAN flex). Чи не краще реалізувати "обратку" через прохідний настінний кутник безпосередньо на останньому крані? Так виходить менше з'єднань і фітингів. prom.ua/ua/p196730952-rehau-ugolok-rautitan.html
×
×
  • Створити...