Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Farmer

Пользователи
  • Публікації

    4
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Пол
    Мужской

Farmer's Achievements

Новичок

Новичок (1/13)

1

Репутація

  1. Дякую за інфу, пару тижнів буду "в степу", після спробую почати розбиратися, які це "рейдери" по 30 річному будинку межу "навели". Планую почати із сільради та земельно-технічної експертизи/юридичної консультації. Якщо розберуся, спробую переговорити із сусідами ліворуч-праворуч. Доречі, хтось в курсі, проведення земельно-технічної експертизи передбачає перевірку архівів на предмет юридичних питань, наприклад, по технічній документації, погодження меж, тощо?
  2. Так глибоко ще не розбирався/консультувався, але чому однозначно? Предмет суду може бути у т.ч. і про визнання недійсним акту на землю? Оскільки з актом, межа якого проходить по житловому будинку сусіда, точно щось не так. Не могли ж при актуванні/приватизації приймати рішення, що законно збудований будинок, задовго до оформлення акту, буде на межі? Доречі, правильно розумію, щоб розібратися з причинами такої ситуації, потрібно замовити як фізособа "земельно-технічну експертизу" на ці акти?
  3. Дякую, варіант 1 зрозумів. А які ризики варіанта 2? Що колись сусід, або той, кому він продасть садибу, захоче користуватися "своєю" кадастровою межею? Це в теорії суд. Рішення суду може бути, що пів житлового будинку "переходить" йому? Я не юрист, але здається дивним, що таке може бути навіть в теорії. Це ж явна помилка в кадастрі, оскільки кадастрова межа була проведена по існуючим законним будівлям.
  4. Доброго дня, шановні, підкажіть напрямок дій при такій ситуації. Є приватизована земельна ділянка з житловим будинком і господарськими будівлями. Житловий будинок будувався і заселявся 89-91 роках, ділянка з того часу і до сьогодні обнесена капітальним парканом (бетонні стовпчики). Приватизація відбулася у 2007 році з отриманням акту та кадастрового номеру ділянки, у 2012 садиба була продана новому власнику. Новий власник у 2019 році вирішив побудувати господарську будівлю і при оформленні документів з'ясувалося, що фактична межа (паркан), не співпадає з кадастровими координатами межі. Площа відповідає, але межа "поїхала" між сусідами праворуч та ліворуч. Кадастрова межа проходить по житловому будинку і господарській будівлі власника (відхилення 15 метрів). Який механізм виправлення помилок у геокадастрі? Чи можна кадастрову межу привести у відповідність до фактичної межі? Чи це так і залишити? Можливо у когось є координати юриста-земельника для консультацій?
×
×
  • Створити...