Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

eco30

Пользователи
  • Публікації

    75
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем eco30

  1. 52 хвилини тому, igoroca сказав:

    доступу до форсунки

     

    45 хвилин тому, igoroca сказав:

    потрібно 5-6 кв..

    до 10 кВт форсунка, що є, що нема...  моя 7ка розганяє систему до номіналу в ідеальному поєднанні t на вулиці -5, у хаті +21, система остивша до +25 за 60 хвилин на +2 градуси при квадратурі 80м.кв. це в ідеалі. усі СО індивідуальні. А при +3 на вулиці і сирості, і у хаті + 21, а СО остивша до +20, розганяється на сирих дровах за 90хв, і до 1,5 градуса... за 2-3 години у хаті 23-25.... далі до 27-28. 🙃🤪. СО відкритого типу з перепадами діаметрів труб від 2" до 1/2", сталь, наповнення СО до 250л, триходовий, БКН на 80л. підключення радіаторів діагональне, усіх. в основному... якщо все ідеально, то СО працює з триходовим як положено подача від 65, а обратка від 55'С.

    ЄЦ працює, але не ідеально (так зробили...) подача t з котла люба, з дельтою до обратки в 15-20'С.

    буває так, що у хаті нема чим дихати 👍🤪, 28-29 по цельсію. Мерзляк блін...

  2. окб.

    не той форум для обговорення. цей здебільш для будівництва.

    коли я обирав форуми України по опаленню, між існуючими СтоїмДом та КраїнаМайстрів то черпав інфо і радився на другому, він більш направленіший. дивився також і форум ФХ московитів, теж багато інфо... оскільки в свєрхдіржавє процент не газифікованих поселень просто зашкалює і ця тема дуже болюча для них теж.

    я користуюськотлом від СДК на 7кВт. СДК-7. до відома, богато людей з цих форумів присутні на обох форумах.

    інфи на КМ достатньо.

  3. 2 години тому, viksel сказав:

    клапан изначально работал не коректно и как то резко,то котел чуть не кипит то не нагревается...

    були схожі симптоми, але розбрався сам, монтажники насос поставили потоком з клапана а не в клапан... в другу сторону качав... сезон. переставив, усе норм.

    • Лайк 2
  4. яма. треба і не треба. якщо ні, питання і відповіді відпадають. якщо так : гідроізоляція, ппс на підлогу та стіни, мінімум 30мм, (підлога у моїй ямі 50мм пінопласт у сендічі плівки в три слої та бетон 100мм поверх всього, армування сіткою 0.5 мм, бортик ями вище від підлоги на мінімум 10мм. клав з цегли усю яму (кераміка)на цемент. три верхніх ряди на церезіт. останній ряд цегли з червоної старовинної цегли. 17 років ямі.  )))ні води ні вологи. стіни гаражу оштукатурено з середини сатеном еврогіпс, стіни з тирсоблоку, передня з цегли. до мінус 10 вода не замерзає неділю. ворота утеплені пінопластом 50мм.

    жалію про те, що пол самого гаража не гідроізолюва, хочаби плівкою, або рубероід. в потолку віддушину роби.

    • Лайк 1
  5. 15.11.2021 в 20:01, sardonyx сказав:

    То на весу сделать не выйдет

    вийде. колись з кумом вартли ворота у мій гараж, навісу. з 2004 року стоять, працюють. ні він ні я зварку в руках тоді не тримали )))

  6. 19 годин тому, Сергей 31 сказав:

    За системы отопления берутся кому не лень. Половина штукатуров точно. А вот гравитационку, сегодня, из спецов, практически никто не сделает.

    є таке. мені теж пропонували, ща папаяєм і усьо, так ужо нідєлают, прошлий вєк.....

    пішли лісом зі своїм - папаяєм.

  7. система проста, простіше лише самотьочна. кран для зливу можна використовувати для наповнення системи, як подпідка. перелив робіть товщим діаметром чим кран який буде на підпитці, щоб переливисправився з підвищенням рівня води. профіт. )

     

  8. 2 години тому, Vasiliy1997 сказав:

    У меня нет группы безопасности на котле, тогда что поставить?

    розширювальний бак при відкритій СО заміняє ці клапани. 

    краще зробити аварійну підпитку холодної води в котел, прямо з водогону в котел, або в обратку ближче до котла.але розширювальний бак при такій реалізації потрібно робити з переливом надлишків, і не треба лазити на гору, щоб долити води. актуально для води, на антифриз лише закрита СО.

  9. 2 години тому, Vasiliy1997 сказав:

    не собирался такой ставить

    там роботи не багато. ціна, да. якщо котел нижче рівня обратки то практично не суттєво.

     

    2 години тому, Vasiliy1997 сказав:

    не даст это сделать

    дасть.

  10. на рахунок фільтра, неоднозначна рекомендація майстрів, хтось каже да, хтось ні. засмічення зупиняє потік. да, чиститься. у моїй СО фільтрів нема, другий рік працює нормально. вскривав для профілактики триходовий клапан, чисто. насос краще в байпас, а на його місце як на малюнку встановити хлопушку. при відкритій СО клапан збросу не потрібен, він так не працює. 20мм мало для обратки. вирівнюйте з подачею, а краще подача 40-32-25мм, обратка 25-32-40мм.

    • Лайк 1
  11. на твердопаливний радив би відкриту СО ( без тиску, бо 12кВт на 5 радіаторів якось стрьомно виглядає), насос краще на обратку, байпас, клапан хлопушка.

  12. ппр у СО з ТПК це зло. ппр старіє швидко від високих температур, викришується з середини, може роздути.... а про провисання взагалі мовчу. рік назад теж так думав- напаяю сам. можна, але ні ))). читав форуми рік.

    зробили все сталюкою, чому і радий.

    знайомі з ппр два рази переробляли СО, діаметри збільшували, провіси труб в короби ховали, в кінці кінців зробили сталюкою, а про потрачені кошти я взагалі мовчу, на вітер.

    робите один раз. думайте. ціна ппр та сталі бачили, електрозварника адекватного шукайте.

×
×
  • Створити...