Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

LegalHome

Пользователи
  • Публікації

    9
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем LegalHome

  1. Добрий день.

    Заповнюю декларацию про готовність до експлуатації об'єкта, будівництво якого здійснено на підставі будівельного паспорта. Уже 6 раз подавала і мені повертали назад. п.7- не приймають. "У пункті 7 невірно зазначено інформацію про загальну площу нежитлових будівель обєкта, враховуючи його найменування".

    У меня САДОВИЙ будинок.

    Згідно техпаспорту

    по схемі розташування будівель

    всього під забудовою 104 м.кв ,

    під основною будівлею 88 м.кв.

    під сарай 16 м.кв.

    Згідно ЕКСПЛУАТАЦІЇ Садового будинку

    2 поверхи

    Загальна площа приміщень 129 кв.м.

    Основна площа 62 м.кв. (4 кімнати)

    Допоміжна площа 67 м.кв.

     

    Що треба заповнювати, а що ні? І куди що записувати?

    Як розумієте, я вже декілька комбінацій пробувала сдати)))). Але по теорії ймовірності ще залишилось багато комбінацій. Взагалі ми будували будинок щоб в ньому жити і живемо в ньому вже. Якщо треба переводити в жилий фонд , то потім будемо займатись цим. Дуже буду вдячна за конкретну відповідь.

    По пунктам

    кількість поверхів 2

    загальна площа

    житлова площа

    нежитлова площа

    кількість квартир

    кількість кімнат 4

    загальна площа нежитлових будівель обєкта

     

    Якщо найменування будівництва: "садовий будинок"- а Ви впихуєте туди площу сараю, не потрібно так, Вам про це і пишуть з ДАБІ.

    Потрібно зміни в будпаспорт, зазначення в намірах сараю й найменування зміниться.

  2. я декларацию о начале строительства подавал на строительный адресс, что логично, но у соседей кто уже построен название улицы другое ( то что в делкраыии это соседняя улица)

    что нужно сделать перед тем как заказать техпаспорт или перед тем как подать декларацию про строительство?

    спасибо

    для словників назв вулиць при ДРПП немає відмінностей щодо будівельної або поштової, а от для ДАБІ є, тому треба вносити зміни по необхідній адресі, якщо вже є хоч один зареєстрований дозвільний документ чи намір. Взагалі по адресам систему спрощують починаючи зі змін квітня 2019 й змін з 29 лютого 2020.

  3. Всім доброго вечора. Прокоментуйте, хто знає, таку ситуацію. Під будівництво садиби отримав будівельну адресу вул. *** будинок 7-а. На цю адресу зробив технічний паспорт і зареєстрував в ДАБІ декларацію про готовність будинку в єксплуатацію. Сільрада видала рішення про привоєння поштової адреси вул. *** будинок 7-а. З цим всім добром звернувся до держреєстратора про внесення відомостей в держреєстр і отримав відмову через те, що така адреса вже існує. Добре. Сільрада "провтикала". Отримав рішення на нову поштову адресу: вул *** буд. 7-б. Знову до держреєстратора, а той каже, що тепер треба робити новий технічний паспорт на адресу *** 7-б, оскільки він вносить в держреєстр дані з технічного паспорта. Як на мене, абсолютно нелогічно переробляти попередні документи на підставі наступних. Наскільки обгрунтована ця вимога? Маю підозру, що потім буде вимога внести зміни до декларації про готовність до єксплуатації. А мені цього дуже б не хотілося. Порадьте, бодатися чи здаватися:o

     

     

    Боротися із самим собою? Вам потрібна актуальна адреса в зареєстрованій дозвільній документації.

    Щоб уникати подібних ситуацій, то варто перед оформленням будівництва робити запит по адресі в ДРПП.

  4. Во первых, стройка не в Киеве и не в области, во вторых спасибо за Ваш ответ не скажу, Вы просто прорекламировали свою контору, не зная реальной ситуации, в третьих, у нас в селе половина домов 300+ метров и все как то сделали доки без штрафов и еще половина живет не вводя дома в эксплуатацию. Я не ставлю их в пример всем и хочу зарегистрировать свой дом официально, для чего и сделала техпаспорт, но до финиша строительства нам еще года 2-3, может что то в законодательстве и поменяется. Хотелось ввести, поскорее и платить налоги, но нет так нет.

    Будь Ласка! Штраф може настати після інспекції Вашого об'єкта, а за недостовірні дані при реєстрації дозвільної документації, що не виключає наступну інспекцію, думав для Вас це очевидно. Піар - так, звернули увагу на це, все-таки))

  5. Добрый день, в теме не нашла, подскажите знающие, что будет, если в строительном паспорте и извещении дом указывался как 300м, а по подсчетам БТИ 360? Какие штрафы, кары и т.д. грядут?

    Якщо ви будете проводити введення в експлуатацію з старою назвою об'єкта будівництва та площею понад 360, то воно просто не зареєструється, оскільки буде розбіжність. - незалежно від часу, хоч завтра, хоч через 5 років. Якщо Київ і зйомка ще молодша 2-х років, то поспішайте внести зміни в будпаспорт та отримати нову назву об'єкта.

    Штрафи: 1. Якщо недостовірні дані будуть подані у декларації -штраф.

    2. Якщо Ви експлуатуєте будинок без введення в експлуатацію -штраф

    3. Якщо Ваше відхилення від намірів в будпаспорті порушило ДБН то теж - штраф

    Розміри дізнайтесь в моїй статті legalhome.com.ua/ua/informatsiia-dlia-zamovnykiv-posluh-uzakonennia/shtraf-za-samostroi

    Все актуально, точно, наперед обдумано та перевірено.

  6. Яка мета? В мене перша мета - це реєстрація документу. І, що важливо, в тому вигяді, в якому він є юридично "правильним". Наприклад остання ситуація: акт з кадастровим номером "старого зразку" в Києві, і вимога вносити саме "старий" номер в декларацію. Це може призвести до відмови у державній реєстрації прав; саме тому за допомогою скарг було зареєстровано декларацію з "нормальним" кадастровим номером.

     

    Якщо необхідно ще і нагляд, то це також не є проблемою.

     

    Використовували обхід присвоєння поштової адреси? В іншому випадку земельна ділянка взагалі ролі не грає, для реєстрації новозбудованого по 49 п. порядку.

     

    В Києві досі не діє експериментальний порядок по адресам.

     

    Ви відкривали нагляд за не видачу в строк будпаспорту? Був сьогодні в цнапі, все що зміг отримати акт отримання доків цнапом від архітектури завірений підписом адміністратора, двома ногами вперлась в підлогу і не поставила печатку адміністратора.

  7. Скарги на незаконні відмови. Можна не скаржитися, звісно, а переподавати поки не зареєструють...

     

    ага, от людина в коментарях вище, не особливо розуміє що: вот-ай-ду, але вже хоче писати скаргу.

     

    Добавлено через 15 минут

    Скарги на незаконні відмови. Можна не скаржитися, звісно, а переподавати поки не зареєструють...

     

    незаконність відмов- без рішення суду, що суб'єкт владних повноважень *хуліганить*, це просто звернення у формі скарги, тим більше, чого папір псувати, якщо така скарга не зумовить наслідком нагляд.

  8. Цікаво що за скарги? Це для нагляду? А потім це не може вилитися контролем? Мені здається, якщо йти такими радикальними шляхами, потрібно точно знати, що об'єкт ідеальний в плані попередньо оформлених намірів.

    Якщо комусь цікаво, які бувають види контролю по скаргам, то є стаття штраф за самовільне будівництво, відразу перехід у відповідний розділ статті.

×
×
  • Створити...