Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

gprofit

Пользователи
  • Публікації

    15
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача gprofit

  1. З Новим Роком, шановні колеги. Успіхів вам, та міцного здоров'я! Наш новорічний подарунок:
  2. Нажаль, не всі важливі параметри виробник надає. Я впевнений, що вони мають принаймі розрахункові значення ресурсу на відмову. А швидше за все - результати стрес-тестів, бо 10 років вони ще ніде реально не працювали. Якщо влізти у мозок чи софт - з'являється багато можливостей, які не варті результату, але можуть бути цікавими фанатам. Я ж не знав наскільки глибоко людина "пірнула", тому попередив про супутній ризик.
  3. Я збагнув з першого вашого питання :drinks: Дасть-істину і досвід. 30 кВт припустимо Huawei 33KTL, а 2 кВт метикуватий господар вирішив довісити мікроінверторами. І все це проштовхнути в мережу через 50А триполюсний автомат)
  4. Так, луджені гільзи на алюміній можна, але жили треба змастити струмопровідною пастою, або змащенням "Литол". Інакше - з часом алюміній вкриється окислом, і таки відгорить. А обжимати,.. років 10 назад один налагоджувальник мені весь час доводив що не треба,..поки обжимку не показав йому) Тобто технологією передбачено. Ви знову хочете адекватних відповідей? Почну з правильної,.. 75% - трошки забагато, пізно прокинеться. А Я там зауважив про перегрів, тому боюся ця цитата не пасує у якості доказу. Давайте візьмемо оригінальний автомат ABB, запхаємо в кліматичну камеру, пустимо струм, і перевіримо Добавлено через 5 минут У допусках та відмінності номіналу від факту. UPD! Зовсім забувся,..питання спрацювання автомату стосувалося скидання додаткової генерації в мережу,.я там для прикладу - 32 кВт писав,... 32 кВт AC для уникнення непорозумінь.
  5. 1) Тобто у вас ввідний автомат не опломбований і стоїть окремо від лічильника? Тоді вам пощастило, бо в більшості - отака штука і якщо у ній зробити дірку - у інспектора РП буде привід скласти акт про порушення конструктивної цілісності боксу. 2) мої компи стоять у приміщеннях, де нема комах, пуху тополі, мало пилу, стабільна температура та вологість. 3) Так, повинен пояснити всі переваги і недоліки, а замовник вже вирішить, чи він того хоче.
  6. Треба враховувати максимально можливу напругу, що може прийти на вхід інвертора. З фізики кремнієвого ФЕМ - такою напругою є напруга холостого ходу (тобто коли з модуля взагалі не отримують потужність), при мінімально можливій у регіоні температурі. Те що ви бачили - напруга під навантаженням, вона завжди нижча напруги холостого ходу. Якщо це по відношенню до мене- то можливо на другий день дебатів ви плутаєте. Я не стверджував що перевантажений по сонцю інвертор 30 кВт виб'є якісний не пергрітий автомат 50 А. Тому прошу ваше звинувачення довести цитатами, чи спростувати. про важливість якості автомату я з вами згодився безапеляційно. Про кабель (уточню що AC)- вирішив написати більш широко, можливо буде корисно тим, хто з обленерго самостійно спілкується. Та от наприклад: files.sma.de/dl/24336/STP25000TL-30-DEN1742-V31web.pdf Вибачаюсь,.. Спроба №2: Повернемось до температур і струмів: ibb.co/4pjBL2c Подивившись цей графік-відкрийте характеристику спрацювання автомата(та що струм-час), і взнаєте коли спрацює, особливо якщо щиток на південній стороні повішений)
  7. (1) Сортування ФЕМ робиться по потужності, із допуском зазвичай -0+4.99 Вт, тобто десь +1.5% від сучасного середнього номіналу в габариті 60 селлів по 6". Похибка вимірювальної техніки 3%. Тобто є невелика ймовірність отримати стрінг із всіма модулями з потужністю +4.5%. (2)Потужність ФЕМ - це добуток струму та напруги у точці максимальної потужності. І існує ймовірність що всі модулі в стрінгу матимуть порівняно низький струм, і порівняно велику напругу, які віднесуть їх у групу номінальної потужності. Якщо взяти (1)+(2) - ви отримуєте +4.5% напруги стрінгу (тобто десь 40..50В на 24 шт ФЕМ), а значить навіть при -30*С вже буде перевищення допустимої напруги. Якщо Замовник сам собі проектує і сам собі будує - то його рішення, його ризик, його відповідальність, і його пошук технології експлуатації (перекидання кількості з "зими" на "літо" -один з варіантів, але не впевнений що він підійде всім через 25 років, особливо якщо масив на даху чи на висоті 7 м від землі). Це - "fine tuning", яким можна гратися з розумінням що робиш, і бажанням гратися. Дуже серйозно. Про напругу і струм я раніше вже писав,... і наголошу що не просто "вхідна", а "максимальна",..щоб ніхто не порахував по напрузі в робочій точці з темературою +25*С. А стосовно рекомендацій виробника,...наведу аналогію,..якщо ви постійно будете їздити на комерційному автомобілі 24 годину на добу, чи це вплине позитивно на його ресурс? Так само і з інверторами. Гарантійний термін - пропрацює, далі - ваші проблеми. Advanced Energy - поки ще виробляли- писали рекомендовану межу довантаження. Інші - не пишуть, але при спілкуванні - кажуть. На те вона і "рекомендована". Тоді знімаю шляпу Процитуйте будь-ласка, де я писав що конкретний інвертор у заводському виконанні може скидати 32 кВт. Якщо людина хоче почути правильну відповідь – вона повинна поставити правильне запитання і бажано з повагою відноситись до співрозмовника. Саме тому пан Dalet отримав адекватну відповідь. Різницю між правильною і адекватною – думаю ви розумієте. Приймаю, і дякую за мужність 1) Не всі бокси лічильника мають дві «без проблем» зйомні кришки. Робити отвір в боксі – привід для шантажу з боку обленерго. 2) Вентилятор потребує обслуговування. 3) Це - знову з області «fine tuning», я вважаю що може бути лише при розумінні замовником усіх підводних каменів. Повернемось до температур і струмів: Подивившись цей графік-відкрийте характеристику спрацювання автомата(та що струм-час), і взнаєте коли спрацює, особливо якщо щиток на південній стороні повішений) От тут –так, ви однозначно праві. Бо якщо мережа така собі, лінія довга, а переріз кабелю взяли суто по струму - інвертор буде наганяти напругу і уходити в захист. Без риторики (welcome SІ),..у відповіді на 5 цитату Serg017 Не маю досвіду саме з Solis, але думаю що типовий прикол бюджетних китайських інверторів. Поки не подасте стартову напругу DC (достатньо холостого ходу) – не запуститься, потім працюватиме поки напруга не впаде до 200 В. MaksymS правий.
  8. Мені здається що всім, хто читає цей топік вже зрозуміло, що я можу. Навіть Вам, хоча Ви не хочете цього визнати. Ви продовжуєте крутитись-вертітись? Писав раніше, що мені не цікаво перевіряти компетентність чи доводити некомпетентність корифеїв. Стосовно розрахунків,...зазвичай у проектну документацію вносять лише результати, а самі методики - є інтелектуальною власністю розробника. Якщо я зробив помилку - у бажаючих і вміючих є можливість її знайти, довести, і пред'явити.
  9. Принцип роботи MPPT із DC-DC перетворювачем заснований у тому числі на регулюванні вхідного струму. Ви отримали відповідь за принципом "Яке питання- така і відповідь"... відповідь навіть на пару кроків попереду за сутність запитання. Це сприймати як вибачення за некоректну поведінку?
  10. Значить у вашому житті нарешті зявилося щось яскраве Звідки я знаю, може ви задачку з вторинного ринку модулів взяли ви вказали кут нахилу до горизонту, тому вам треба було уточнити яка саме інсоляція. - має,..прямопропорційно знижує струм -звідки я маю знати, може ви мали на увазі масив на який щойно засвітило сонце, і він не встиг розігрітися, чи масив який у полудень шкварчить на повну, чи сонячну батарею з примусовим охолодженням... різниця результатів то істотна Так, 8 входів по 2 на трекер, але 4 з них забули підключити на даху кляті мавпи, а на тих що підключено - ті значення що я написав. Інвертор в робочому режимі є генератором, навантаженням для нього - є мережа 380В АС, тож максимальна повна потужність навантаження - рівно стільки, скільки я написав (дякую що нагадали про приставки Сі)). Тому ви отримали відповідь саме на те питання, яке задали. Здається апеляція до мого "зрозуміння" - тут некоректна. Стосовно нового питання - виробник рекомендує 30 кВт+10%, далі - на страх і ризик замовника (проектанта, генпідрядника), і за умови дотримання максимальної напруги та максимального струму. ви в Київській області багато станцій з такими стрінгами поставили? А перед тим як ставити знайомились з ПУЕ-2017 рисунок 2.5.7 – "Карта районування території України за мінімальною температурою повітря"? Там чомусь передбачено і -36*С, і -38*С, а на Чернігівщині Сумщині і Харковщині - навіть -40*С. Чи ви розраховуєте на глобальне потепління протягом наступних 30 років? Або ваші клієнти згодилися слідкувати за температурою, і у разі чого- прилетять із Хургади спеціально щоб вручну відключати стрінги? До речі, нормальні панелі працюють до - 45*С. Хороший інженер - він повинен бути як хороший лікар, уважним до клієнта. Вчитайтеся уважно що я написав, а потім подумайте, чи може 30 кВт (у заводському виконанні) інвертор скидати в мережу 32 кВт. Після цього - подивіться характеристику спрацювання автоматів, ..вра***те що у опломбованому боксі лічильника температура влітку виросте десь до 60*С, і отримаєте час, через який станція ляже із абсолютно справним автоматом, що сумлінно виконав свою роботу. Шановні панове, продовжувати участь у вашому idiotentest, перевіряти вашу компетентність чи доводити некомпетентність - мені нецікаво. Маю надію що вам вистачить самоповаги і мужності вибачитись. А теорії і практики я теж можу повчити
  11. 280В= 280Вт? Моно, чи полі? Якого виробника? Інсоляція горизонтальна, чи на ФЕМ? Пил на поверхні враховано? Температура атмосфери, чи модуля? Якщо припустимо Ви мали на увазі інсоляцію на поверхні скла модуля, температуру сонячних елементів, модуль "відмінний"(URL="www.jinkosolar.com/ftp/EN%20Eagle%2060PP%20260-280W-V_20.pdf"]www.jinkosolar.com/ftp/EN%20Eagle%2060PP%20260-280W-V_20.pdf[/url] То струм на стрінгу буде 8.69А, на трекері -17,38А, напруга - 646В,..похибка вимірювання залежить від типу вимірювального пристрою,..але думаю в межах 5%. Добавлено через 2 минуты Добавлено через 5 минут 33 КВА
  12. Найближчим часом буде відеоінструкція тут: https://www.youtube.com/channel/UCxmWQeDKSK7zkC1qzRhwozw Але забігаючи наперед - заходите у статистику інвертора, і за умови що всі стрінги однакові, та всі модулі знаходяться в однакових умовах освітленості - дивитесь на поточний струм та напругу в кожному трекері. Якщо є значні відхилення - значить є проблема. Метод працює за умови, що панелі якісні, а не всі однаково втратили частину ефективності. Якщо є ризик що панелі всі деградували більше ніж дозволено гарантією - тільки вимірювання solar tester, що одночасно визначає реальну температуру, освітленість, та електричні параметри сонячної батареї, і приводить результат до STC(Standart test conditions). З цим результатом - вже звертатися до постачальника мотлоху. Добавлено через 5 минут Щось мені підказує, що не гірше Вас))
  13. Вибачте за прямоту, але із такою схемою Ваша насолода додатковими кіловатт*годинами буде тривати до наступних сильних морозів, після чого ви поповните ряди щасливих відвідувачів платного (негарантійного) ремонту інверторів. Добавлено через 5 минут Розумно перевантажувати інвертор - економічно доцільно і робиться, але скидання в мережу більше 30 кВт при договірній потужності рівній 30 кВт - викличе спрацювання вхідного автомату, і втрату часу у пік генерації Добавлено через 6 минут Треба міряти різницю температур, можливо виробничий брак. Який ще брак модулів може бути - у статті: kvazar7.com/a298514-kachestvennaya-solnechnaya-batareya.html
×
×
  • Створити...