Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Olegth

Пользователи
  • Публікації

    10
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Olegth

  1. Стану в очередь на примерку на Теремках
  2. Громадяни, зацікавлені в одержанні безоплатно у власність земельної ділянки із земель державної або комунальної власності для садівництва, будівництва і обслуговування жилого будинку, індивідуального дачного будівництва, будівництва індивідуальних гаражів у межах норм безоплатної приватизації подають заяву до відповідної районної державної адміністрації або сільської, селищної, міської ради за місцезнаходженням земельної ділянки. У заяві зазначаються бажані розміри та мета використання ділянки. У разі згоди зазначених органів на передачу земельної ділянки у власність громадянам вони дають дозвіл на розробку проекту її відведення. У частині сьомій ст. 118 та інших положеннях Земельного кодексу зазначено, що в ньому зберігається відвідний порядок передачі земельних ділянок у власність, який поширюється і на безоплатну приватизацію земельних ділянок громадянами. Розробка проекту відведення земельної ділянки є складним техніко-юридичним заходом. Тому земельний закон передбачає й здійснення розробки проектів спеціалізованими організаціями, які мають відповідні дозволи (ліцензії) на виконання цієї роботи за рахунок замовників. Погодження проекту згідно з частиною дев'ятою ст. 118 Земельного кодексу цей проект погоджується з органом по земельних ресурсах, природоохоронними і санітарно-епідеміологічними органами, органом архітектури та подається на розгляд відповідної місцевої державної адміністрації або до органу місцевого самоврядування. Таке погодження є обов'язковим. Наведений перелік державних органів, які в обов'язковому порядку погоджують проект відведення землі, є вичерпним. Розроблений та погоджений проект відведення земельної ділянки подається на розгляд до відповідної місцевої державної адміністрації або органу місцевого самоврядування. Відповідно до частини десятої ст. 118 Земельного кодексу районна державна адміністрація або сільська, селищна, міська рада у місячний строк розглядає проект відведення та приймає рішення про передачу земельної ділянки у власність. Зазначені органи можуть затвердити проект відведення земельної ділянки і прийняти рішення про її передачу або відхилити його і направити на доопрацювання. Після усунення недоліків він підлягає повторному розгляду тими самими органами з правом ухвалення відповідного рішення. Згідно з частиною одинадцятою ст. 118 Земельного кодексу у разі відмови органу виконавчої влади чи місцевого самоврядування у передачі земельної ділянки у власність або залишення заяви без розгляду питання вирішується в судовому порядку провадження у справах, що виникають з адміністративно-правових відносин.
  3. Вот к чему я вел. 1. Если за границей села, то землю выделяет РДА; 2. Готовить пакет документов пока идет переписка. Может определимся в селе ищем землю или забираем поле/лес за пределами села? Как понимаю Вам (Топикстартер) ответы о наличии земли давали как в селе так и за границей села (или только за границами села). Второе- потихоньку, без спешки, определить и собирать пакет документов (заявления, копии паспортов и тд). Подготовить список необходимого и что-бы каждый его собрал, а потом в день "Х" только подвез.
  4. Відповідно до частини другої ст. 118 Земельного кодексу рішення органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо приватизації земельних ділянок мають прийматися у місячний строк на підставі технічних матеріалів та документів, що підтверджують розмір цих ділянок. Такими технічними матеріалами можуть бути схеми розташування земельної ділянки, план-проект розміщення будівлі, а документами – державний акт на право постійного землекористування, довідки про реєстрацію договору тимчасового або орендного землекористування, витяги із земельно-шнурових і погосподарських книг місцевих рад. Підготовка та надання технічних матеріалів і необхідних документів є обов'язком громадянина.
  5. Відповідно до п. 12 розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу до розмежування земель державної та комунальної власності повноваження щодо розпорядження землями в межах населених пунктів, крім земель, переданих у приватну власність, здійснюють відповідні сільські, селищні, міські ради, а за межами населених пунктів – відповідні органи виконавчої влади. Розгляд заяв громадян про приватизацію відповідних земельних ділянок зазначеними органами виконавчої влади та місцевого самоврядування здійснюється за належністю земель на праві власності. У межах встановлених норм приватизація здійснюється безоплатно. Та частина ділянки, розміри якої перевищують норми безоплатної приватизації, може передаватися громадянам у приватну власність за плату. На районному рівні діють районні державні адміністрації. Вони також входять до єдиної системи виконавчої влади і підзвітні та підконтрольні органам виконавчої влади вищого рівня: районні - обласним державним адміністраціям.
  6. ч. 3 ст. 123 Земельного кодекса - Відповідний орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування в межах їх повноважень у місячний строк розглядає клопотання і дає дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або надає мотивовану відмову у його наданні. Підставою відмови у наданні такого дозволу може бути лише невідповідність місця розташування земельної ділянки вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, а також генеральних планів населених пунктів, іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних утворень, проектів землеустрою щодо впорядкування території населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку. ч. 11 этой-же статьи - Відмова органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування у наданні земельної ділянки у користування або залишення клопотання без розгляду можуть бути оскаржені до суду. Может проще сдать документы, получить отказ а потом в суд сходить? Все три инстанции займут пол-года/год, возможен как паралельный путь.
  7. А можно поподробнее, может действительно проще купить. траты все равно неизбежны а так сохранится время.
  8. Согласен что проще определить план работ и желающие могут взять на себя определенные объемы. От себя добавлю, что исходя из опыта общения с бюрократической машиной запасся бы набором писем из разных ведомств - Минюст, Міністерство екології та природних ресурсів Україн, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (порядок выделения и на основании чего и есть ли их участие в такой процедуре), Міністерство аграрної політики та продовольства України (их участие в выделении селом земель ОСГ). Исходя из прочитаного понял что все замкнулось на председателе сельсовета и именно от его желания нам будет отдано какое-то поле или участок леса под застройку и быстрее всего на этом заработать. Может стоит уточнить у форумчан которые торгуют землей (разбивают гектары на участки, напремер тот-же Жукин) себистоимость такой процедуры? Единственное что меня смущает это прописка (жителю Киева а не области выделение земли). Думаю чтот обращения к ВР не по адресу и будет переслано в какое-то министерство, КМУ тоже спустит поскольку это не их вопрос, АП процитирует конституцию. К ним лучше обращатся имея отказы сельсоветов или обладминистрации. Прошу подредактировать список, бронирую +4. Спасибо.
×
×
  • Створити...