Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

wnd

Пользователи
  • Публікації

    35
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача wnd

  1. wnd

    хата для сім'ї на літо

    Посадив кущі смородини, малини, порічки. Почав косити траву бензиновою газонокосаркою. Скошену траву висипаю зі збірника на одну купу в кутку ділянки. Наскільки я розумію, через якийсь час знизу купи трава почне гнити і її можна буде кидати в яму для саджання дерева.
  2. wnd

    хата для сім'ї на літо

    Вивіз два величезних мішки сміття з найближчого яру, куди кидають всі охочі... Цієї розваги вистачить ще надовго, бо там залишилося ще мабуть на 6-7 мішків... Це у всіх так, чи може десь в Україні живуть ідеальні люди що не смітять там де живуть?...
  3. wnd

    хата для сім'ї на літо

    Провели кабель між стовпами і встановили лічильник. Приїхав сусід, з яким раніше погодив встановлення стовпів на його межі. На жаль, хоч ми погоджували, але один зі стовпів встановили не зовсім там де він хотів. Сусіда під час встановлення не було на ділянці. Попросив в обленерго консультацію, як краще зробити. Ну і наперед морально готовий замовити перевстановлення стовпа за власний рахунок... Перевстановлення трохи ускладнюється тим, що вже провели кабель між стовпами, але цілком можливо що ще не подали електрику. "Збірку після обліку", тобто після лічильника електричну коробку з автоматами зможуть зробити через два тижні, вартість буде приблизно 4 тис. грн. Дозвіл на початок будівельних робіт в процесі. Три з чотирьох погоджень мереж вже готові.
  4. wnd

    хата для сім'ї на літо

    Та, а шо? Прадідо возив харчі до річки Збруч в 32-33 рр, бабця заслана до Сибіру на 15 років з конфіскацією всього майна. Може не "куплений" а "придбаний", якщо вам так комфортніше... А може вам ріже в око що ґрунт можна купувати, ну я в зв'язку з конфіскацією комуністами всього майна (хата, поле, ліс) виріс дитям асфальту і тому абсолютно нічого не знаю про ведення сільського / садового господарства. Буду вчитися з нуля. Крім того, щоб на моїй глинистій ділянці щось виросло, потрібно косити траву, складати її щоб перегнила, і тоді засипати в яму під дерево. А так як це мій перший рік на ділянці, то нічого такого ще нема. Простіше купити готовий ґрунт. Або домовлятися з власниками коней чи корів, щоб вивезти гній з хліва - ну чесно кажучи, я поки що морально не готовий до роботи з гноєм. Добавлено через 38 секунд Встановили електричні стовпи. Далі повинні провести кабель і встановити лічильник. Дали телефон хто може зробити "збірку після обліку", тобто після лічильника електричну коробку з автоматами, грозозахистом, розетками. Фактичну подачу електроенергії виконають лише після того, як я принесу в обленерго дозвіл на початок будівельних робіт. За стовпи, кабель і лічильник окремо не платив нічого. Очевидно це входить у вартість рахунку, який я вже сплатив раніше (приблизно 23 тис. грн.).
  5. wnd

    хата для сім'ї на літо

    Поговорив з сусідкою, каже що на глинистій землі фруктові дерева хоч і ростуть, однак не плодоносять, це вже пройшло три роки відколи посадили. Цікавлюся як можна це побороти, бо теж планую садити фруктові дерева. Поки що планую викопувати більшу ямку під кожне дерево і туди засипати ґрунт куплений в садовому магазині. Ну і поливати, давати добрива.
  6. wnd

    хата для сім'ї на літо

    Під'їхав сусід, погодили разом де саме ставити стовпи для електрики, встановив дерев'яні стовпчики і подзвонив в обленерго, що можна продовжувати. Майстер з обленерго сказав, що стовпи і дроти ставить обленерго за свої кошти. Після встановлення потрібно буде замовити якусь документацію, без якої струм не подадуть; більше розкажуть під час встановлення стовпів, мене покличуть коли почнуть ці роботи.
  7. wnd

    хата для сім'ї на літо

    Поки вирішується з електричними стовпами, придбав генератор 2,5 кіловат на бензині А92, вартість ~7,5 тис.грн.
  8. wnd

    хата для сім'ї на літо

    Подзвонив майстер з обленерго, оглянув місце де повинно бути підключення. Потрібно буде 4 стовпи. Щоб встановити стовпи, потрібна згода сусіда; сусід попередньо згідний, так як один з цих стовпів потрібен буде і йому, на завтра домовилися про зустріч.
  9. wnd

    хата для сім'ї на літо

    Цікавить наскільки практично буде використовувати фекальний насос для колодязя. Чому фекальний - тому що вода містить велику кількість глини, тому насос для чистої або малозабрудненої води буде швидко виходити з ладу. Ідея в тому, щоб на фекальний насос одягнути фільтр лише найгрубшої очистки (пошук сумісних моделей фільтра і насоса ще попереду), далі вода потрапляє в першу ємність де на дні викладено шар щебню, гальки, піску; вода проходить зверху через ці шари і виходить через злив у другу ємність для відфільтрованої технічної води; між першою і другою ємністю - додатковий фільтр із багатьох шарів капронової тканини. Вода з другої ємності використовуватиметься для літнього душу, миття посуду, прання і т.д. Шари піску, гальки, щебню після багатьох циклів використання можна буде використовувати для посипання ґрунтової дороги.
  10. wnd

    хата для сім'ї на літо

    Регулярно вичерпую відром воду і далі є глина в воді. Якщо так далі піде, то навіть для поливання не дуже бажано щоб все подвір'я було залите глиною. Почав читати про фільтри грубої очистки, поки що все що трапляється на очі, призначене для використання у водопроводі. А от щоб портативне - це хіба що сітка що одягається на насос для фільтрування найбільших шматків, хоча і це непогано як найперший етап. Народні методи типу одягання капронового матеріалу на шланг - цікаві, тільки треба буде експериментувати на дешевому насосі щоб часом не згорів нормальний.
  11. wnd

    хата для сім'ї на літо

    Почитав розрахунки вартості огорожі для 50 метрів (це для прикладу). Цікавить чи вказані нижче ціни більш-менш актуальні. Полегшена сітка: 2 м (висота) Робота (встановлення стовпів та сітки) 4000 грн Стовпи бетонні 80х80 мм через кожні 5 м 1914 грн Сітка (полотно) 1833 грн Загалом ціна 7747 грн Рабиця: 2 м (висота) Робота (бетонування стовпів та встановлення сітки) 6000 грн Сітка Рабиця 50х50 мм 3300 грн Стовпи бетонні через кожні 3 м 3132 грн Загалом ціна паркану з сітки Рабиця 12432 грн Бетонний паркан з бетонними стовпами: 2 м (висота). 4 плити Робота по встановленню 5000 грн Плита бетонн 0,5х2 м (4 шт х 150 грн) 15000 грн Стовпи 3900 грн Загалом ціна бетонного паркану 23900 грн Зварний паркан з дротяних секцій 2 м (висота) Робота (бетонування стовпів та монтаж секцій) 6000 грн Секція из дроту Ø 4мм с полімерним покриттям 14425 грн Стовпи через кожні 2.5 м та кріплення 10400 грн Загалом ціна паркану з дротяних секцій 30825 грн Профнастил з металевими стовпами 2 м (висота) Робота (зварювання та кріплення профнастилу, бетонування стовпів) 7000 грн Профнастил 10500 грн Стовпи металеві 50х50 через кажні 3 м 7200 грн Лаги 40х40 мм 3234 грн Загалом ціна паркану з профнастилу 27934 грн Кований паркан з металевими стовпами 2 м (висота) х 3 м (Довжина) Стовпи металеві 50х50 мм через кожні 3 м 7200 грн паркан з квадрату 10 мм от 31900 грн Робота по встановленню 7000 грн Загалом ціна кованого паркану від 46100 грн Кований паркан з цегляними колонами 2 м (висота) х 3 м (Довжина) Колона цегляна (1700 грн/шт) через кожні 3 м 30600 грн паркан з квадрату 10 мм от 31900 грн Робота по встановленню 6000 грн Загалом ціна кованого паркану від 68500 грн Цегляний паркан з напівцегли 2 м (висота) х 0,12 м (Ширина) = біля 102 цеглини на 1 м.п. Робота лицева (900 грн/м3) 10800 грн Цегла лицев + розчин (біля 6 грн/шт) 28509 грн Загалом 39309 грн
  12. wnd

    хата для сім'ї на літо

    Передав документи людині на погодження мереж і отримання дозволу на будівництво. Так як зараз в процесі реорганізацяя адміністративного району, то процес може тривати 2 місяці...
  13. wnd

    хата для сім'ї на літо

    Виготовив довіреність в нотаріуса на представлення моїх інтересів в інстанціях з ціллю отримання дозволу на будівництво (без права на відчудження майна). Послуги нотаріуса коштували 800 грн.
  14. wnd

    хата для сім'ї на літо

    Коли приїжджаю на ділянку, то перше відро води витягує досить чистеньке: Однак наступні відра вже каламутні через глину. Планую після підключення електрики скористатися дренажним насосом щоб викачати декілька разів всю воду разом з брудом. Підмило біля бетонного кільця: Поки що спробую засипати просто землею, котра залишилася після викопування колодязя; якщо через деякий час знову підмиє, то буду засипати камінці, щебінь і т.д. Добавлено через 2 минуты Коштувало три тис. грн. - відносно недорого, бо проект типовий. Пізніше надумаюся що саме хочу і буду переробляти відповідно до побажань.
  15. wnd

    хата для сім'ї на літо

    Замовив ситуаційний план в кадастрі у масштабі 1:500 (1000 грн) для архітектора; так як перед тим там же замовляв у масштабі 1:2000, то зробили дуже оперативно. Замовив ескіз генерального плану в архітектора; повідомив що поки сам не знаю достеменно чого хочу, тому розмітили приблизно де будуть капітальні споруди - будинок, льох і гараж; вартість поки не знаю але буде дешевше ніж звично, бо використовуватиметься якийсь зі стандартних проектів а не розроблений індивідуально; пізніше коли надумаю конкретніше, то переробимо за додаткову оплату. Поки що це роблю лише для отримання дозволу на будівництво і далі - підключення електроенергії. Архітектор дав контакти людини що займається погодженням мереж та отриманням будівельного паспорту, там комплекс дій зі спілкуванням з укртелекомом, облгазом, обленерго, ДАБІ. Буде коштувати 7 тис. грн. (з них половина після фактичного виконання) - з точки зору економії часу і нервів, вважаю ціну об'єктивною.
  16. wnd

    хата для сім'ї на літо

    Схоже що можна використовувати окремий поплавок для контролю рівня води і відповідно вимикання живлення. Цікавлюся чи є варіанти як запобігти замерзанню води при розміщенні бака для води на вулиці. Чи в такому випадку можливе його використання лише в теплу пору?
  17. wnd

    хата для сім'ї на літо

    Планую використовувати моторчик 12 вольт через реле з таймером (10 хвилин роботи і 2 години відпочинку для довшої служби). Наскільки я знаю, такі моторчики не бувають вібраційними. Поки що не придумав як саме автоматично перевіряти рівень води, щоб запобігти згоранню моторчика.
  18. wnd

    хата для сім'ї на літо

    Докопали вчора ще два бетонних кільця. Разом десять під землею. Є вода Принаймні поки що є. Буду наглядати на тижні. Поки що брудна, витягнув відром може десять разів. Ще часом в воді шматки глини. Думаю що треба буде декілька тижнів відром витягувати, а потім коли стане чистіша, то можна буде кидати моторчик щоб одразу ж не забився глиною. Разом пішло на колодязь 24 тисячі грн...
  19. wnd

    хата для сім'ї на літо

    Наскільки я розумію, для водовозки достатньо поставити на дах або закопати під землю великий пластиковий бак. А закачувати воду з водовозки в колодязь - це вже від безвиході, коли кошти вкладені в колодязь, а вода так і не з'явилася, а просто засипати колодязь шкода. Ну я ще поки що розраховую мати власну воду в колодязі.
  20. wnd

    хата для сім'ї на літо

    В колодязі є вода - стікає по стінках з передостаннього кільця, яке поставили просто без розчину. Потрібно гідроізолювати дно. Про дубове дно зрозумів, це лише щоб не бруднилося відро або насос. А про водовозку це напевно жарт.
  21. wnd

    хата для сім'ї на літо

    Всі бетонні кільця крім останнього поставлені на розчин. Останнє просто стоїть зі щілинами, через них і потрапляє вода. Дубове дно в колодязі - дуже поширена річ; як мінімум для того, щоб не бруднилося відро об ґрунт. А якщо добре пасує по розміру, то ще й уповільнює втечу води, коли далі йде піщаний ґрунт.
  22. wnd

    хата для сім'ї на літо

    Свердловина само собою, але трохи пізніше, можливо на осінь чи навіть на весну 2022, якщо Бог дасть дожити. Поки що хочу довести до кінця з колодязем, наскільки це буде можливо, тим більше що я бачив на власні очі там воду. А витягувати воду треба регулярно як з колодязя, так і з свердловини. Добавлено через 1 час 10 минут Передзвонив майстер, попросив ще перевіряти протягом тижня. Сказав, що внизу почався пісок і залежно від товщини шару цього піску, вода може підніматися і невдовзі з'явиться в колодязі. Якщо ні, то в кінці тижня домовимся щоб бригада приїхала і докопала далі. Сказав що поки що можна обійтися без кілець вужчого діаметру, бо ґрунт такий що ще реально можна буде докопати і спустити кільце за кільцем вниз. Добавлено через 1 час 56 минут Замовив також дубове дно для колодязя. Це повинно дещо допомогти, якщо вода все-таки є, але втікає в піщаний ґрунт.
  23. wnd

    хата для сім'ї на літо

    Почав читати про можливі проблеми з поглибленням, буває різне. Наприклад, нижче сидить велика каменюка діаметром більшим ніж кільця, тоді її можна подрібнювати, але легше сказати що просто не вийшло. Ну можна перекопати наново якщо є гроші і бажання, роблять широкий діаметр для промислових бетонних кілець. Поки що написав майстру як є, чекаю що буде далі...
  24. wnd

    хата для сім'ї на літо

    В колодязі 8 бетонних кілець під землею. Вчора зробили за день. Вода була десь висотою пів відра, сказали почекати приблизно три дні щоб прийшла вода. Сьогодні приходжу - сухе дно, води нуль Не розумію, як це може бути - вчора була, сьогодні зникла, ніякої посухи за ніч не сталося... Буду дивитися ще на тижні, якщо нічого не зміниться, то доведеться викликати знову бригаду щоб поглиблювати. Так як я очікував чогось подібного (правда очікував не так одразу), то спитав як саме поглиблюють. Розповіли, що просто копають всередині існуючого колодязя як є, тобто закладені раніше бетонні кільця не виймають; коли викопали, то встановлюють нижче кільця меншого діаметру. А буває що й доводиться засипати готовий колодязь, бо на тому місці нічого толком не виходить. Надіюся, що такого в мене не буде, але як Бог дасть.
  25. Вітаю на форумі. Ось моя найперша спроба: 1) знайшов схему 2) випробував і зрозумів як вдосконалити Поділіться своїми схемами і спробами.
×
×
  • Створити...