Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

xkansler

Пользователи
  • Публікації

    5
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Имя
    Константин
  • Откуда
    Буча
  • Хобби
    IT
  • Род занятий
    IT
  • Пол
    Мужской

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

xkansler's Achievements

Начинающий

Начинающий (2/13)

  • Первый пост
  • Преданный форуму
  • Уже неделю на форуме
  • Уже месяц на форуме
  • Уже год на форуме

Recent Badges

3

Репутація

  1. Інверторні генератори не так керують обертами як "традиційні". Там нема пружинок - там оберти керуються за допомогою, за звичай, електромагніта який "сидить" на дросельній заслінці. А цим електромагнітом керує управляюча схема інвертора - там немає "центробіжника"... Тому 60 Hz неможливо змінити не змінив схеми інвертора генератора плата якого як правило залита компаундом прямо у алюмінієвий радіатор Для прикладу на фото типовий інверторний генератор:
  2. Інверторний генератор газ/бензин (не Generac) 7кВт 240V (120+120V) / 60Hz в США хоч зараз можливо купити за $1200-$1300. У Европі це щастя зараз коштує 2500-3000 euro і їх нема ні у Польші/Германії/Чехії/Словатчині і т.д. - під замовлення на лютий 2023 р. Усе дуже просто - америка вона на відміну від европи одноповерхова і переважна більшіть американців живе у приватних будинках. При співмірній кількості населення США з Европою, ринок генераторів США майже у 7 разів більший за европейський. Як наслідок велика конкуренція гарно діє на ринок. От тому "60Hz найблищим часом стане дуже актуальним"...
  3. Навіть якщо генератор дає чисту синусоїду (інвертор) ї навантаження (споживання) прогнозоване - немає нічого трифазного, ніяких потужних асинхронних/синхронних двигунів, ніяких ел-ро бойлерів, ніяких суттевих реактивних навантажень. Поясніть чому не можна до QUANT ставити інверторний генератор який має запас 50% по навантаженню. P.S. Якщо можна технічними термінами. Закінчував КПІ. Кафедра ТОЕ там хороша, хоч і було це... Дуже сподіваюсь на фахове слово @iiigolkin. Щось мені підказує, що питання про 60Hz найблищим часом стане дуже актуальним...
  4. Доброго дня шановне панство! Є питання до шановного пана автора, або може хтось підкаже з тих что вже спробував. Як і багатьох зараз з електрикою біда від якої мої QUANT-5,5 не спасають коли її нема. Є така поважна американська компания Generac, яка віробляє дуже файні геренатори (які працюють на як на LPG, так і на магістральному газі) з прийнятними цінами на свої вироби у співвідношені ціна/якість. Але є одне але - 240V/60 Hz. (дві фази з 120V) Питання дуже просте - як реагує QUANT-5,5 на 60 Hz на вході. Чи не сприймає софт контроллера це як сигнал для відключення стаба? Хочу підключити генератор до стаба (ніяких неконтрольованих навантажень в будинку немає + стоїть декілька ступеней захисту від просадок/перенапруг за стабом які городилися ще до купівлі стабу) і використовувати його як перетворювач 60Hz -> 50Hz. З повагою...
  5. Котел ecoTEC plus VUW - перестроен на нагрев ГВС через косвенник (кит Vaillаnt).
    Потихоньку все автоматизирую на платформе HA.
    Для того что-бы "подступиться" к котлу со стороны HA очень нужен ebusd adapter (по ветке форума понял что Вы помогли в этом вопросе не одному форумянину).
    Готов приобрести, если есть готовый или "полу-готовый" (руки прямые, паяльная станция под рукой, где брать комплектовуху представление имею, энтузиазм присутствует...).
    Буду очень признателен за помощь - естественно не безвозмездную!

    1. xkansler

      xkansler

      Спасибо за инфу.
      У меня есть некоторые "ментальные" ограничения по поводу соединения критически важных систем - протечка воды, доступ и сигнализация, тепло, подача газа и т.д. по "воздуху".
      Работая в области безопасности корпоративных ИТ инфраструктур знаю о том какие риски такие каналы передачи данных несут.
      В своем случае планирую адаптер по UART цеплять к ESP32-ETH01 которая будет мостом между UART и IP поверх Ethernet (UTP на этапе ремонта дома заложено по самому максимуму, вплоть до каждого радиатора и группы выключателей)

    2. xkansler

      xkansler

      В идеале-бы вместо WiFi Ethernet-RJ45.
      Но это решается как я писал с помощью ESP32-ETH01 с PoE
      Ждемс...😉

×
×
  • Створити...