Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

kvintich

Пользователи
  • Публікації

    449
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем kvintich

  1. 16 часов назад, mib сказал:

    В итоге бы и никто не замерз и веерка бы не понадобилась :-)

    Треба не автомат міняти. А за переліміт виставляти штраф, як у Бельгії і Нідерландах 1000євро. У них доречі зараз теж бум на сонячну енергетику.

    • Лайк 1
  2. 26 минут назад, Куркуль сказал:

    Не може бути в людини, яка працює за 16 000грн на місяць будинок 100м2 з електоопаленням. В мене Товариш має таку, навіть трішки більшу ЗП в Києві. максимум що він має це орендовану кімнату в хрущовці.

    Уявімо що людині цей будинок залишили батьки, чи бабуся. Або скажемо ця людина не лікар, а приватний підприємиць. Який до війни заробляв 3-5тис дол у місяць, а зараз заробляє 16тис грн. Таке можливо?

    26 минут назад, Куркуль сказал:

    А тарифи справді несправедливо низькі.

    Та не може такого бути :)

    26 минут назад, Куркуль сказал:

    Чому я і моя родина мали минулого тижня на голому ентузіазмі сидіти в квартирі на південній стороні з температурою в приміщенні 32

    Я був із вами солідарний

    26 минут назад, Куркуль сказал:

    Те, що енергетика в приватних руках, а не державних це ж добре, держава ніколи не була ефекривним власником, ні в Україні ні в США ні в Європі

    100% тільки треба ту енергетику передати не за купони, а за мільярди доларів. А якщо передали за купони, і 30 років на цьому заробляли свої мульти мільярди. То можна ці мільярди витратити на відновлення, а не поділитись із урядом, і підняти тарифи населенню. Хоча ви мабудь не згідні :) Треба заплатити, що по Тв йшов телемарафон...

    • Хаха 1
  3. 9 часов назад, Vikctor сказал:

    Під час великой війни, коли русня знищила половину генерації і майже всю маневрову, підняли тариф? Ай-йя яки негідники.

    А ви не думали що ця вся енергетика була у приватних руках, Які постійно на цьому заробляли? І які її приватизували за купони? І власники являються мульти міліардерами.:) Подумайте, чому на її підтримку виділили купу грошей із бюджету. Я все розумію війна знищили, але мають бути і резервні фонди, і суди про знищене майно, яке повернеться власникам. А от те що платимо ми ніколи не повернемо. І чомуть ми маємо плати за майно олігархів. Мабудь краще куплю собі СЕС :)

    9 часов назад, Vikctor сказал:

    ропоную повернутись до питання років через 5-7 - порадію за вас якщо окупиться. Досі таки випадки мені не відоми - у разі якщо виработане СЕС йде в тому числі на власне споживання.

    Маю 2х знайомих власників СЕС під зелений тариф, вложели 25тис дол вже згенерували на 30тис євро. Зараз така станція вже не коштує 25тис дол. ціна впала на обладнання більше чим на 30% Тому думаю що повернеться. Бо маю куди зливати, а якщо запрацює нет білінг, той на опалення буде залишатись. Але так через 5-7 років буде ясніше, може і нас тут вже не буде...

    9 часов назад, Vikctor сказал:

    На хвилі величезного незадоволеного попиту?😁 Ну як скажете. Думаю комірки на нконі теж невдовзі подешевшають, рази в два точно) Як і інвертори в китаї.

    На хвилі тисяч контейнерів, які приїдуть у вересні жовтні, із конвенторами, панелями, акумуляторами, і комірками :) На які знімуть 20% мита. Ну як скажете :). На нконі коли будуть у наявності по 50євро за 280А мені підходить, завезу без ввізного мита. Доречі мені вже прийшли два інвентора із Алі POWMR 6.2 і 10,2Кват чекають розмитнення до 31.07.24 надіюсь що зе підпише закон до цього числа... Як приклад Deye 6кват ще два тижні назад коштував 100тис грн+ а сьогодні його можна купити вже за 60-75тис грн. Зніміть мито і буде ще дешевше.

    6 часов назад, Куркуль сказал:

    Що це за совковий підхід? Ви ж не жалієтеся, що, наприклад, свпіввідношення ціни айфона і зп не такі, як в Швейцарії. Комуналка залежить багато в чому від устаткування і обладнання яке в усьому світі коштує +/- однаково. А в нас ще й війна, тобто для виробництва ЕЕ після кожного обстрілу потрібно закупляти все нове і нове устаткування.

    Поперше я не жаліюсь, а кажу про не справедливість тарифів, це так і є. По друге якесь таке порівняння, айфон це предмет розкоші, а не потреба бути у теплі взимку. Уявіть собі людину яка працює за 16000грн, скажемо лікар у поліклініці,  живе у будинку із електроопаленням на 100м2 і має заплати 2,6*2000=5200грн і щей економити. І такий самий лікар, але із газом по 8грн за м3 заплатить всього 1800грн.

    • Лайк 1
  4. 4 часа назад, Vikctor сказал:

    Це за який період? Щось я такого не пригадую. Бо так можна згадувати від 1 копійки. Напевно ж вона колись стільки коштувала.

    До війни тариф День 1,68грн, ніч 0,84грн. Підняли минулого року і цього. Тобто два рази за час війни.

    4 часа назад, HumanKM сказал:

    Звикайте до реалій - у всьому цивілізованому світі економлять і комуналка то є дорого. Ми звикли жити на широку ногу. Гарна звичка, але більшості доведеться перевчитися.

    Не згідний у всьому світі відношення зарплати до комуналки трішки інше. Десь 5-10% від середньої зарплати. У нас десь трішки більше.

     

    4 часа назад, Vikctor сказал:

    Окупиться СЕС?

    Треба мати куда зливати. У мене споживання 18000Кват. Електрокар 500Кват міс., підігрів басейну, і фільтрація десь 10000грн+ за сезон, ел.бойлер літом, літом кондиціонер. Десь економія 15-20тис рік Мені окупиться за 5-7років. Але якщо врахувати 0% кредит, то буду ставити. І буду надіятись що ще стільки ж буде без ремонту і вложень :)

     

    2 часа назад, DimaF сказал:

    Выигрыш в 1-1.5 тысячу в месяц, при стоимости СЭС минимум в 200...))

    Треба чекати вересня, жовтня, якщо зеля підпише закон про 0% мито. Буде на 1000дол дешевше точно. Ставити панелі і інвертор по кредиту, а батарею на 15Кват збирати самому. Такий у мене план :)

    • Лайк 1
  5. 8 минут назад, mib сказал:

    Ну электричка уж точно это не бомж пакет, цель тарифа на отопление что бы самые не защищенные или как там талерантно говорить слои населения с электро отоплением не замерзли и не пошли греться возле костра под вр или где там бочки поставят

    В целом это субсидия

    Не бомж пакет це точно. І в той же час. вартість газу 8грн за куб. У переводі в Кват це 0,8грн. Якось не дуже толерантно виходить по відношенню до тих у кого електроопалення. Варість електрики підняли у 2,8 раз, а газ зовсім не піднімали.

    • Лайк 1
  6. 23 минуты назад, mib сказал:

    Если бы не вот это все то в теории опять таки в теории цель льготного тарифа как раз в этом, что бы кто может утеплились кто не может уплотнились в плане площади/помещений

    Но каков реальный мотив думаю мы не узнаем

    Реальний мотив продати як можна більше і як можна по більшій ціні. Мені ще можна електричку заряджати у сусідів, десь 400-600Квт відпаде. :)

  7. 7 минут назад, mib сказал:

    В теории цель как раз в том что бы экономили

    Ну или вариант два ввода, меня если дтэк подключит то так и будет ихний до 2000 и кооперативный потом, но я за все время один раз за 2000 выскочил в феврале прошлого года было 2200

    У мене дах не дуже теплий 100мм. І якщо електрокотлом навалювати то бувало і 2800 у січні 2022р. А минулої зими кондиціонерами у січні 2118Кват. Якщо доутеплити думаю у 2000кват влізу.

    • Лайк 2
  8. 1 час назад, sirkonium сказал:

    Щоб скористатися цією "щедрістю" від держави, використовуйте до 2000 кВт*год -  наприклад вночі 1000 та вдень 1000. Тоді буде денних 1000 кВт*год по 2,64 та нічних 1000 кВт*год по 1,32 грн. 

    Якщо буде спожито 2001 кВт*год, то тоді заплатите за всі по 4,32 та 2,16 грн відповідно дня/ночі.

    От курві сини :( щей лічильник поставили, який сам подає показники. То тепер треба буде економити :( Або жити на всі гроші.

  9. Доброго дня. Підкажіть як буде працювати тариф електроопалення. У мене двох тарифний. Є 2000 кват акційних :) по 2,6грн. Як їх будуть рахувати. Чи буде по нічному 1,3грн? Наприклад я використав 2000 по нічному і 1000 по денному? Як воно буде? Чи як було по старому тарифу?

  10. В 28.06.2024 в 11:54, irina1969 сказал:

    Вже розібрались)) фільтпація працює по 5 годин від сонця, воду догріли до 23 гр...вода прозора

    Попробуйте догріти до 28+ Як для мене це найкраща температура. 5год для 25м3 як на мене маловато. У мене насос 11м3 год працював по нічному тарифу 8год (коли була електрика) і вдень 1год в обід щоб перемішати верхній шар гарячої води. на 30м3 Тепер теж перевожу на сонце, буде в день працювати 10год + тепловий насос. А в ночі відпочивати :)

    • Лайк 1
    • Дякую 1
  11. Я думав про скловолоконний і бетонний під лайнер. Все ж зробив бетонний. Я б звернув увагу на lagos pools.

    Ціна за 3*6 в районі 10тис дол. із установкою, але без оздоблення. І вони у києві мають виставкові набрані басейни, можна поїхати подивитись.

  12. В 20.05.2024 в 19:21, LAT сказал:

    Вдячний за поради.

    Варіантів багато, наприклад, не долив. Спробуйте цю ділянку поливати краще. Дайте азотного добрива. обробіть фунгіцидом, вилами зробіть аерацію.

    • Лайк 2
  13. В 02.05.2024 в 00:12, mib сказал:

    А когда он идет в оттайку шуба на внешнем блоке есть?

    И какая у вас стоит температура на пульте?

    У меня 22 но по факту это 25 на уровне глаз

    На пульті 24, на радіаторі кондиціонера +38. Зовнішній трішки обмерзає, іній видно.

  14. В 29.04.2024 в 21:54, mib сказал:

    А что вы называете авто режимом? Работу внутреннего вентилятора?

    Його називаю, воно собі регулює більше меньше. У спальні стоїть на мінімумі, одна поділка, і всерівно 40 хв і розморозка при мінусовій температурі. Таке враження що ніяких датчиків немає просто по часу розморожується, у мене c&h vital 12 і 18. Є ще арктік 9 але там не мав можливості почути розморозку.

  15. 22 часа назад, mib сказал:

    Что то уж слишком часто, или речь не про таймер, а необходимость?

    Может молотят на максимуме? У меня так ТН обмерзал но он работал на максимальной производительности

    А кондеи на самом минимуме до которого могут опуститься

    Не знаю чи на максимум в авторежимі, на мінімумі засіку наступної зими. Але вони і встигали обмерзнути.

  16. В 22.04.2024 в 23:22, mib сказал:

    Насчет оттаек в таком режиме они больше по таймеру каждые 5 часов

    У мене купера в разморозку на авторежимі через кожні 40хв стають при мінусовій температурі.

    12 і 18 точно, 9ки нордіки, якось не засік

  17. 56 минут назад, standov сказал:

    Математика трохи не коректна, бо ви окрім окупності отримуєте ще і другу машину. Тобто питання що в екстремумі, м єму варіанті, можна купити ліфа а потім його кожні два-три роки міняти на новий без жодних доплат,якщо різницю в паливі складати в шкарпетку.

    У кожного своя математика, і так 2,0 дизель був проданий, так як не використовувався зовсім, війна у цьому допомогла :( , І треба мабудь рівняти із машиною рівня ліфа, а не із 3,6л :) І розхід там буде не 18, а 7-8л. Я просто порівнюю у виликому відрізку часу. Ліф 2015р був куплений у 2021р за 15тис у ньому була замінена батарея на 40Кват і машина вийшла 17тис загалом із врахуванням продажу старої. За два роки він наїздив 60тис якщо порівнювати із 2,0 дизелем то економія склала 7тис дол. Враховуючи ремні роліки і мастило у 2,0 ліф їздив безкоштовно :) І був проданий у 2023р за 14тис дол. Тобто економія у мому випадку склала 4тисячі дол. Але дизельне подешевшало лише на 1тис дол. :) тому економія є, але щоб окупити авто треба дуже багато їздити. Але то таке, приємного користування.

  18. 3 часа назад, standov сказал:

    тобто за місяць, без жодних додаткових економій, вартість проїзду того самого маршруту, на двох конкретних машинах - 260грн проти 10800грн. тобто фактично за 3 роки експлуатації, *в нашому режимі*, електричка повністю себе окупає

    Вже їзджу на 3й електричці, і всі ліф :) Був 2015р і два 2018р. Тут економія основна, якщо заряджаєшся дома, і їздиш по місту. Я свій останій купив рік назад за 16700дол на повній комплектації. Якщо порахувати що зараз ціна 14тис. То на 2х літровому дизелі можна було проїхати приблизно так само 25тис. км. А якщо взяти теслу м3 то ціна за 4роки просіла на 20тис дол :) то... Але це ще нюанс війни, і перенасичення ринку. Доречі будьте обережні із чадемо, особливо інфініті на 2х машинах спалив блок VCM Ремонт не дорогий 100дол, але застрягаєш на повільній зарядці на довго.

    • Лайк 3
  19. В 13.04.2024 в 08:57, Made in USSR сказал:

    кто как борется с одуванчиками ?! прополка дело хорошее ,вот только после часа прополки рук не чувствуешь. Вроде как гербециды надо ? кто у себя на практике проверял ?

    Використовую діален, по надуванчику працює відмінно. із першого разу вбиває.

    • Лайк 1
    • Дякую 2
  20. В 17.03.2024 в 13:17, Falwar сказал:

    Чи варто робити все одним контуром

    розбити по кімнатам, но без поріжків, рівно зарізати, і гарно підігнати до мілімітра. Можна потім засиліконити, або й так залишити.

  21. Маю вже два роки AL-Ko Masport в нержавійці із вертелем. Звичайно треба мити, але це із грасаторе кісточкою і шкребком займає 15хв. Через кожних 2-3 використання. Але газовий не замінить вугілля. Тут добре готувати овочі, стейки, ковбаски, курка на грілю, чи рулька.

  22. 1 час назад, Malchish сказал:

    я не казав що не справляється,- ще як справляється! - не зручно з шнуром дуже, - в мене ще дерева на газоні - постійно треба того шнура перекидувати. Якщо газон рівний прямокутник без перешкод - електричний буде норм. 

    У мому випадку для 3+ сотки немає сенсу у бензиновій і +10кгрн

  23. 18 минут назад, vsv-avto сказал:

    Ви ніколи граблями не зробите те, що зробе алкоподібний . До того ж в комплекті з ним ( в мене алко)  окрім вала з проволокою є вал з ножами, який додатково прорізує дернину. В мене також біля 2 соток під газоном, але в порівнянні з граблями то небо і земля

     

    1 час назад, mib сказал:

    Первый год чесал граблями, вычесал половину понял что нужен купил алкоподобный, он нужен всего два раза в год но не так дорог что бы мучаться с граблями, у меня всего две сотки

    Зрозумів замовляю

    • Лайк 1
×
×
  • Створити...